Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сериозен проблем с дънната платка !? Съвет ?

Featured Replies

Здравейте ! Преди две седмици по време на гръмотевична буря , компютъра ми се престартира и оттогава се появи доста тежък проблем ! :help wanted3:

При включване на захранването не запалва монитора първоначално ! Иначе си подава напрежение , вентилаторите си въртят , ДВД може да се отваря и затваря ! След като го оставя да поработи така 5-10 мин. вклчючва някаква аларма на дънната платка ! Тогава му натискам ресет и този път подкарва и монитора без проблем ! Така може да си работи и три дни без никакви проблеми ! Но когато ме няма по-дълго в къщи го спирам и после все по-трудно тръгва ! Всъщност от вчера вече нищо не става ! Бръмча повече от час , но аларма не последва и монитора не подкара !

Все си мисля , че е дънната платка !? Миналата година сменях захранване и ми казаха , че дъното е тръгнало ( раздути кондензатори ) !

Платката е с процесор AMD Athlon GE Force с IDE стандарт към харда ! За това ми е въпроса ? Ако сменя дънната платка с нова , която е SATA ще

ми подкара ли диска , който е IDE ? Много ми се иска да не се налага да преинсталирам системата ( Windows XP SP2 ) и особенно да си запазя

данните от харда , защото съм си настройвал нещата близо две години ! Надявам се на ценни и полезни съвети ! Ако някой ми предложи дънна платка на старо ( работеща ) още по-добре , защото съм във финансова криза ! Благодаря и лек ден !

Иво

За да се установи кое е повредено е необходимо всичко да се тества чарк по чарк. Т.е. -сервис. Занеси го, обясни, хората ще го проверят и след като установят къде е проблема ще търсиш съответния компонент(и).

• Автор
За да се установи кое е повредено е необходимо всичко да се тества чарк по чарк. Т.е. -сервис. Занеси го, обясни, хората ще го проверят и след като установят къде е проблема ще търсиш съответния компонент(и).

Не!Видеокартата си е отделна платка!

На дънната платка ми светва код 52! Нямам книжка с кодовете, за да разбера какво значи!Като гледам май ще трябва да купувам нов компютър!

Така ме посъветваха и специалисти - скапе ли се дънната платка сменяй целия компютър! В момента ми е невъзможно да намеря пари за такова нещо, а без компютър се чувствам като без ръце!Освен нещо на изплащане без първоначална вноска!Важно ми е да мога да си ползвам стария хард диск на новия компютър!Имам много програми и приложения трупани в продължение на две години!И настройките на системата не стават за ден два!

Според мен ти е заминало захранването - провери 1-во него. Другата възможна причина е някой кондензатор по дънната платка - виж дали има някой видимо надут. Ако има - носи на ремонт в сервиз да ти го сменят. Не бързай с новия компютър... няма такова нещо дето не се ремонтира.

• Автор
Според мен ти е заминало захранването - провери 1-во него. Другата възможна причина е някой кондензатор по дънната платка - виж дали има някой видимо надут. Ако има - носи на ремонт в сервиз да ти го сменят. Не бързай с новия компютър... няма такова нещо дето не се ремонтира.

Захранването уж се включва стабилно! А за издути кондензатори - да има такова ! Предишния път в сервиза ме предупредиха, че дъното е пред заминаване!Тогава ми казаха, че нямат практика да поправят такива платки!Трябвало смяна с нова!И за да има съвместимост с другите компоненти било по-добре нов компютър!Гадна работа!Точно когато съм останал с жълти стотинки!

Захранването уж се включва стабилно! А за издути кондензатори - да има такова ! Предишния път в сервиза ме предупредиха, че дъното е пред заминаване!Тогава ми казаха, че нямат практика да поправят такива платки!Трябвало смяна с нова!И за да има съвместимост с другите компоненти било по-добре нов компютър!Гадна работа!Точно когато съм останал с жълти стотинки!

Кондензаторите се сменят лесно! И самите те струват стотинки. Така че, потърси друг сервиз дето не ги мързи.

И като нямаш книжка на дъното, изтегли си от нет-а. И можеш да споделиш, все пак, точни модел на дъното. Все ще се намери кой да ти разшифрова този код 52.

И всички бъзици които правиш стават и с откачен твърд диск, за да не го повредиш и него, нали е важен.

• Автор
И всички бъзици които правиш стават и с откачен твърд диск, за да не го повредиш и него, нали е важен.

Забравих да пиша, че последните пъти когато имаше още живот в компютъра при стартиране даваше OVERCLOCK ! Нямам идея какво значи това ?

• 2 седмици по-късно...

Приятел,ака имаш някакъв напредък по въпроса-пиши,защото с моя комп се получи същата работа,след гръм!

Приятел,ака имаш някакъв напредък по въпроса-пиши,защото с моя комп се получи същата работа,след гръм!

Лошо Седларов, попитай го на ЛС, по-голям е шанса да го види. А иначе - пост #2 :inlove1:

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
Забравих да пиша, че последните пъти когато имаше още живот в компютъра при стартиране даваше OVERCLOCK ! Нямам идея какво значи това ?

Напредъка е , че си купих нов компютър , защото имам важни задачи , които не търпят отлагане а и капе по някой лев ! На изплащане естествено - в тези смутни времена нямам излишни пари в брой ! Стария компютър ще го нося на сервиз , но ще изчакам да посъбера малко пари! Вече не ми е много спешен неговия ремонт ! Може и видеокартата да прави мизерия - тя е отделна платка ! Всяко зло за добро - новия компютър е с двуядрен процесор Интел и ми работи 4 пъти по-бързо ! Диска е 250 гигабайта ! Марка Леново - не я бях чувал , но ми се виждат сериозни - имат сериозен пакет програми, които се ъпдейтват ежедневно , сервизни програми , тестове , диагностики ! Уиндоуса ХР е с валиден код и ми качи сервиз пак3 !

Абе изобщо добре стана , иначе скоро нямаше да се навия за ново ПС ! Старото ще го оправя за резерв или евентуално за Замундата , защото аз

съм ъплоудер и качвам отскоро по някой филм ! Е много се радрънках ! Аре чао и успех !

Иво

Всяко зло за добро - новия компютър е с двуядрен процесор Интел и ми работи 4 пъти по-бързо ! Диска е 250 гигабайта ! Марка Леново - не я бях чувал , но ми се виждат сериозни - имат сериозен пакет програми, които се ъпдейтват ежедневно , сервизни програми , тестове , диагностики ! Уиндоуса ХР е с валиден код и ми качи сервиз пак3 !

IBM първо изнесе цялото си производство на лаптопи в Китай, после и декстопите под търговското име Lenovo. Така, че наистина е маркова машина. С 90% вероятност е сглобен в Унгария, погледни му лепенката отзад. Пиша този спам с една единствена цел, твърде е вероятно да е със старите процесори - Intel Pentium™ Dual-Core и би могъл да си вземеш Intel Core™ 2 Duo за същите пари но нямаше да е толкова марков cool.gif и щеше да не е с лицензен Уин - пак спестени парички. Дори можеше да остане и за една мършава външна видео карта за пълен комфорт при игрички и HD фимчета laugh.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.