Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Азиатска кухня

Featured Replies

Angel Heart-как така ,жив октопод,,??Пълзи в чинията ли!?

Или искаше да кажеш суров.

И някакви токсини ли има?

Иначе октопод обичам в крем-супа от филипинската кухня,

останалите азиятците не знам как го приготвят

• Отговори 51
  • Прегледи 25,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Angel Heart-как така ,жив октопод,,??Пълзи в чинията ли!?

Или искаше да кажеш суров.

И някакви токсини ли има?

Иначе октопод обичам в крем-супа от филипинската кухня,

останалите азиятците не знам как го приготвят

Да! Хапват ги живи и мърдащи.Мислех,че само корейците имат такъв обичай.

Редактирано от Angel Heart (преглед на промените)

Публикувано изображение

Пиле Ло Миен (Китай)*

3-4 бр. пилешки гърди, без кожата и костите

за маринатата:

1 с.л. сухо шери или оризово вино (в краен случай може и с бяло вино)

1 с.л. сусамово олио

2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. соев сос

1/2 ч.ч. грах от консерва

4-5 морковчета, нарязани жулиен

100г гъби (ако намерите от китайски магазин – още по добре, там ще ви обяснят какви точно), също жулиен

2 ч.ч. сварени спагети (най-добре оризови, но и с обикновени става) - да са готови в степен ал денте

4 скилидки чесън

Джинджифил, сол, черен пипер

За соса:

2 ч.л. сос от стриди (от специализиран магазин)

щипка захар

1 1/2 ч.ч. пилешки бульон

Приготовление:

Пилешкото месо се реже на ленти и се маринова в смес от соевия сос, шерито, сусамовото олио и нишестето за около 30 мин.

Съставките за соса се смесват и се оставят настрани.

В уок (или какъвто дълбок подобен съд имате) се сгорещява зехтин, слага се пасирания или ситно нарязан чесън, след малко се добавя месото. Добавя се малко водичка и се задушава до леко златисто. Отстранява се от съда, заедно с чесъна.

В същия съд се слага още малко мазнина и се добавят морковите, граха, гъбите, позадушават се и се добавя пилето, след това и спагетите. Сосът се изсипва и всичко хубаво се разбърква. Задушава се още около 2-3 минути и е готово.

tip: Освен моркови, грах и гъби, може да сложите и сварени на пара броколи, карфиол и зелен фасул. Доста разпространено и слагането на кълнове в ястието. Може да се добави и целина

* мерките са ориентировъчни

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...
  • 7 месеца по-късно...

Простено да ти е , чадо мое, Амин ! :baby:

Аз редовно гощавам със свинско, когато на гости ми дойдат мюсюлмани.....като са в Рим-да правят като римляните.Досега никой не се е издул и пукнал след това.

В момента вечерям ориз по арабски. Аз спя до 11ч сутринта и затова ми се измести графика. Колко тъпо било да си работник и сутрин да ставаш в 6.30.

Оризът има кафеникав цвят. В него са добавени малко стафиди, сини сливи, малко макарони, малко леща. Агнешко на ситни късове. Има вкус на пилаф. Поне такъв спомен събужда, когато бях в Узбекистан. Поръсен е с чубрика и нещо специфично. Хлябът е турски геврек, изпечен обилно с сум-сум. Кутийка хумус и допълнително свинска пържола, и сварени картофи батата. Картофите са оранжеви и имат вкус на сварена тиква. Малко тежко ще му е на дядо поп, но ще си легне като след задушница.

Признавам, че първо изядох десерта. То бе един фуражен банан. Фуражен, защото бе тупур на вид, а на вкус преварен картон с много конци. Сега съм си сипал кока-кола с 50гр джин за раздвижване на кръвта и си беля детско шоколадче нестле.

Хей живот, здравей - здравей!

• 2 години по-късно...

обичам бенто :inlove1:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

трябва да гледате анимето, ще се избият за бенто http://en.wikipedia.org/wiki/Ben-To

Редактирано от Ѽ (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Вижте какви неща правят в Япония, нещо подобно на нашия омлет, само че доста по-ефектно и интересно :)

• 1 година по-късно...

Здравейте! 

Аз съм супер запалена по азиатската кухня :) от доста време насам си правя суши в домашни условия, което е страшна хамалогия (на мен ми отнема около 3 часа цялото преживяване), но пък е много приятно като се съберем с приятели и всички заедно режем, подреждаме и хапваме суши! 

Гледам, че сте си говорили за странни азиатски храни, една от тези, които аз наскоро пробвах се нарича "мочи" и е нещо като сладкиш от парено тесто, със сусам, или боб...абе странна работа. Една приятелка ми донесе опаковка като се върна от Тайланд. 

В тази връзка се чудех, някой от вас пробвал ли е да си прави нудли в домашни условия и ако да - откъде сте намирали всички продукти? Аз попаднах на една статия за 6-те вида най-вкусни нудълс, която има много добри попадения: http://rntshop.com/article/best-6-types-of-noodles-and-recipes, но пак - за една голяма часто т рецептите не знам как бих намерила всички необходими съставки. Какво бихте направили вие? 

• 1 година по-късно...

• 4 месеца по-късно...

• 1 месец по-късно...

• 4 седмици по-късно...

• 1 месец по-късно...

• 2 месеца по-късно...

• 3 седмици по-късно...

• 5 месеца по-късно...

• 3 месеца по-късно...

• 5 месеца по-късно...

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.