Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Финални съвети относно готова конфигурация!

Featured Replies

конфигурацията на Людмил е иделна...

...подкрепям.Не мисля че трябва да се замисляш при положение,че може да вземеш 4850.За парите си е много добра карта.А относно процесора че ще е по-слаб...не му мисли...него и без това по-трудно може да го натовариш на 100% при нормална работа а пък с клок да не говорим.Успех в избора. :speak:

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Ако в конфигурацията на Людмил се добави едно ЛГ ДВД и се намали паметта на 2 ГБ се получава цена от около 835.89 лева, с доставката до Варна ще стане около 856 лева с носене до вас (от врата до врата по еконт за 15 кг предполагаеми) на всички чаркалъци или мисията е изпълнена. Но не съм поръчвал и не зная всъщност дали е така, ако някой е запознат нека да драсне два реда, моля ? Сам решаваш за 4 ГБ памет. Цените им наистина са ниски и си заслужава да знаем от къде е най-изгодно да се пазарува laugh.gif

Иначе ако купуваш от мост от някой от дилърите във Варна, компромисният вариант изглежда така (компромиса е в захранването, което не е лошо де), като смятам по 1.25 долара:

Наименование Цена $

Дънна платка GB MA770-DS3 /AMD770/AM2+ 86,00

Процесор ATHLON64 4600+ X2/AM2 + Box 74,00

Памет 2x1GB DDR2 800 KINGSTON HYPER X 53,00

Видео GB R485-512H-B /HD4850 512M 205,00

Кутия FOXCONN 3GTH002/420W PFC 68,00

Тв.диск 320GB WD SATA2/7200/8MB CACHE 64,00

ДВД LG GSA-H55N DVD RW/20X/BLACK 28,00

Цена: 578,00

Цена с ДДС: 693,60

Цена в лева с ДДС: 867,00

Към конфигурацията на Lyudmil:

Рамта е с високи тайминги... Обикновено (99%) А-дата са с високи тайминги...

За дъното - Лично аз си поддържам МСИ дъната... Спореед мен са по-добри...

ПП: В момента не е особено добра идея да се купуват карти на енвидия... Очаква се АМД/АТИ да смъкнат малко цените на 4ххх серията, ма само се очаква... От машината бих взел рамта, предложена от kmvasilev и едно дъно MSI K9A2 NEO-F... Всичко друго е перфектно за тея пари...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Да, и ако ми се наложи да ползвам гаранция ще им го пратя пак с Еконт до София. :)

Ясно ми е че 4850 е по-добрата карта, но цената и е с 60 лева отгоре, а и си върви с захранване поне 450W...

Да, и ако ми се наложи да ползвам гаранция ще им го пратя пак с Еконт до София. :)

Ясно ми е че 4850 е по-добрата карта, но цената и е с 60 лева отгоре, а и си върви с захранване поне 450W...

Няма значение, че е с 60 лв отгоре в момента при цените на графичните карти не е изгодно да се копува nvidia, а и 4850 заедно с 4870 в момента е най-доброто предлагано като цена/производителност.

Edit :

Ето ти и сравнение в цените на 4870 която е към 500 лв и една 9800GX2 която е двойно по-скъпа

post-161760-1216310247_thumb.png

Редактирано от RedL!Ne (преглед на промените)

Към конфигурацията на Lyudmil:

Рамта е с високи тайминги... Обикновено (99%) А-дата са с високи тайминги...

За дъното - Лично аз си поддържам МСИ дъната... Спореед мен са по-добри...

Вманячаваш се по тия ниски тайминги. В реалните приложения(не ми давай примери със синтетични тестове) разликата между CL4 и CL5 e между 0 и 5% - практически незабележима. За дъното също мога да поспоря - cпециално MA770-DS3 е по-добре оборудвано от K9A2 Neo-F от гледна точка на елементите по платката, а и като настройки в BIOS-a е по-богато и не виждам MSI с какво е по-добро?

MSI K9A2 CF e на нивото на MA770-DS3, но е по-скъпо.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Не могат да ме разубедят за дъното. Отдавна съм фен на GIGABYTE дъна, а специално това е перфектно за цената си.

и аз да предложа нещо:

GB MA770-DS3 /AMD770/AM2+ 129лв (мост)

Athlon64x2 4600+ Dual Core (2.4GHz, 1MB, 65W, AM2) BOX 93.49 лв (JAR)

HDD320WD3200AAKS 101лв (JAR)

GB R485-512H-B /HD4850 512M 302лв от моста

2x1gb PQI DDR2-800 70лв -произволно място

ASUS DVDRW + / - Dual Layer 2014L1T (Retail) 55лв (plesio)

CHIEFTEC 450 WATT 80лв (plesio)

30лв кутия

860лв с ДДС

има ЖАР ВАРНА ,МОСТ също има дилари другите чаркове по-куриер

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• Автор

Твърдо съм решил да не вземам 4850. Вместо нея ще сложа 2х2GB памети и 5600 процесор. А картата ще е XFX 9600GT.

Във Варна е пълно с фирми за компютри. Поръчката ще е най-малкия проблем. Вече съм набелязал 4-5 магазина и тези дни ще ги пообиколя, за да видя кой какво ще ми предложи.

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)

Твърдо съм решил да не вземам 4850. Вместо нея ще сложа 2х2GB памети и 5600 процесор. А картата ще е XFX 9600GT.

Във Варна е пълно с фирми за компютри. Поръчката ще е най-малкия проблем. Вече съм набелязал 4-5 магазина и тези дни ще ги пообиколя, за да видя кой какво ще ми предложи.

твоя си работа ,но не забравяй и 64-битова ОС :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.