Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Продават Би Ти Ви?

Featured Replies

256x150.jpg

Компанията на Рупърт Мърдок News Corp. е наела американската инвестиционна банка Lehman Brothers, за да проучи стратегическите опции за три от източноевропейските й телевизионни станции.

Това съобщава money.bg като цитира икономическото издание Dow Jones, което пък се позовава на запознати със ситуацията.Lehman ще помогне на Мърдок да оцени възможностите за продажба на телевизионните канали в Латвия, Сърбия и България.Това онзачава, че глобалната медийна империя News Corp. обмисля продажбата на българската телевизия Би Ти Ви.Източникът е посочил, че това е станало след заявяването на интерес от страна на инвеститори.На Източна Европа напоследък се гледаше като на регион с потенциален ръст.През май News Corp. придоби латвийския канал, предаващ на руски TV Riga, изкупувайки дяловете, които още не им принадлежат. В Сърбия News Corp. контролира Fox Televizija. Но изглежда News Corp. има проблеми в региона, знак за което стана скорошното уволняване на целия репортерски екип на голямата полска телевизия Puls TV.Новината, че Мърдок е прибягнал до услугите на Lehman, по-рано бе публикувана и от агенция Ройтерс.

news.bg

Преди дни бяха купени ТВ2 и Ринг ТВ, Мърдок също търси купувач за Би Ти Ви

Шведската телевизионна група "Модърн Таймс Груп" (MTG) обяви, че е постигнала договореност да купи 100% от Нова Телевизия.Сделката на стойност 620 млн. евро включва продажбата и на канала "Нова плюс" и 80% от списание "Ева".

Тя предстои да бъде одобрена от регулаторните органи и се очаква да бъде завършена до три месеца, посочват от MTG.У нас скандинавската компания управлява още телевизионните канали "Диема", които държи чрез контролния пакет в "Болкън Медиа Груп Лимитид"."Нова телевизия", която сега е втората по големина у нас, беше създадена през 1994 г. От 2000 г. е 100% собственост на "Антена България".

Според данни за миналата година тя държи 32,4% от рекламния пазар, който в момента се оценява на 125 млн. долара.През 2007 г. неговият ръст е бил 30-процентен, но новите собственици смятат, че има потенциал да расте толкова бързо и през следващите години. През миналата година приходите на "Нова" са нараснали с повече от 50%.

Профилът на телевизията е фокусиран върху младата градската аудитория, сред зрителите й жените са по-голям дял. Телевизията излъчва както български продукции, така й известни международни формати като "Биг брадър", "От местопрестъплението", "Бягство от затвора" и др., отбелязват от MTG.

Tелевизията има национален лиценз за ефирно излъчване, освен това се разпространява по кабел и сателит.

"Тази придобивка, която е най-голямата ни до този момент, значително ще засили позицията ни на един от европейските бързорастящи и много привлекателни пазари.

Тя показва още решимостта ни да се разширяваме на нови пазари и да налагаме успешния си бизнес модел с много канали в много държави.

"Нова" расте по-бързо от рекламния пазар в България и нейния профил съвпада много добре с дейностите, които развиваме към момента. Надяваме се да ускорим още повече развитието на телевизията, както и да капитализираме потенциала й", коментира президентът на MTG Ханс-Холгер Албрехт.

Консултанти по придобиването са били "Джейк Пи Морган". Сделката ще се финансира с ликвидните активи на MTG и с допълнително договорен кредит.

Преди дни стана ясно, че 80% от ТВ2 и Ринг ТВ бяха продадени от досегашния си собственик "Топ Тон Медия Холдингс" за 172 млн. долара.

Придоби ги Central European Media Enterprises (СМЕ), които подписаха с рекламния бос Красимир Гергов консултантски договор за експертна оценка и съвети за развитието на инвестициите на компанията в България .

В средата на месеца се заговор и че има сериозен интерес и към продажбата на Би Ти Ви. Рупърт Мърдок вече нае инвестиционната компания "Леман брадърс" да проучва тази възможност и да оцени активите на най-гледания в България тв канал.

Източник : Netinfo.bg

------------------------------------------------------------

Както върви след 2 години световното по НТВ. :)

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Купувач е Central European Media Enterprises Сделката за продажбата на bTV е готова. News Corporation и Central European Media Enterprises (CME) са постигнали споразумение по въпроса. Телеви

След като се нагледахме на некадърни водещи,поостарели филми,безлични предавания и безуспешни опити от нищо да се направи велика новина това като, че ли е единственният начин да се променят нещата.Много е лошо да се лежи на стари лаври,а пък те доста си полежаха,че и парички понатрупаха.

След като се нагледахме на некадърни водещи,поостарели филми,безлични предавания и безуспешни опити от нищо да се направи велика новина това като, че ли е единственният начин да се променят нещата.Много е лошо да се лежи на стари лаври,а пък те доста си полежаха,че и парички понатрупаха.

Доста натрупаха състояния-за тях ще е тежко

Те да му мислят

Имам си нет и нонстоп си зная последните новини

За филмите същото

Комиците и Аламинут да се спасяват

За Слави,Салич и т.н. не ме е еня изобщо

biggrin.gif

Скоро пуснаха един сериал уж ги плащат, а имаше изкачащи лога, като сваляно от арена

Това българите сме страшни хора, ей ...

гледахте 8 години, кефихте се в началото, когато по Нова пускаха простотии (то не, че и сега не пускат, изключенията са малко..), гледахте си и сериалчетата, Сървайвър и т.н. ...сега обаче, когато се разбра, че УЖ щели да продават Би Ти Ви - "к`во ни е*е ?!" или "няма да плачем", а всъщност темата не е пусната заради това... :) no offence

Това българите сме страшни хора, ей ...

гледахте 8 години, кефихте се в началото, когато по Нова пускаха простотии (то не, че и сега не пускат, изключенията са малко..), гледахте си и сериалчетата, Сървайвър и т.н. ...сега обаче, когато се разбра, че УЖ щели да продават Би Ти Ви - "к`во ни е*е ?!" или "няма да плачем", а всъщност темата не е пусната заради това... :) no offence

Ти май бъркаш двата щата ..... Това да бъде продаден и това дали ни харесват предаванията по БТВ.... Надявам се ако го продадат, да махнат някои вече изчерпали се предавания... и да вкарат нови идеи, надявам се хубави, а не от типа кирливите ризи, или от типа гледайте тия смотаняци сега какво правят .....

А споменатите от теб предавания изобщо и не съм ги гледал, освен в началото от любопитство... особено Сървайвър беше толкова тъпо че нямаше повече накъде...... както и Биг Брадър по Нова..... Но това е моя вкус, всеки решава за себе си....дори няма да споменавам разни фортове( направо излагация )....

Редактирано от Bellerophon (преглед на промените)

Ти май бъркаш двата щата ..... Това да бъде продаден и това дали ни харесват предаванията по БТВ....

Именно затова говоря! Какво общо има дали на нас ни харесват предаванията с продажбата на БТВ ?! Нищо. Но веднага почнаха мнения с разни "професионални изказвания", че били некадърни водещите, че филмите били остарели и т.н. За филмите съм съгласна, че напоследък доста стари взеха да пускат, но все пак е лято и всички знаем, че сезонът почва на есен... И въпреки това не мога да си позволя да слагам такива етикети на журналистите и водещите ...освен, че надали разбирам повече от тях, не ми е и работа. Истината е, че повечето зрители се правят на големи "разбирачи".

Дано, ако е истина, че продават Би Ти Ви, да обновят програмата - това никога не е излишно. :sobbing:

Именно затова говоря! Какво общо има дали на нас ни харесват предаванията с продажбата на БТВ ?! Нищо. Но веднага почнаха мнения с разни "професионални изказвания", че били некадърни водещите, че филмите били остарели и т.н. За филмите съм съгласна, че напоследък доста стари взеха да пускат, но все пак е лято и всички знаем, че сезонът почва на есен... И въпреки това не мога да си позволя да слагам такива етикети на журналистите и водещите ...освен, че надали разбирам повече от тях, не ми е и работа. Истината е, че повечето зрители се правят на големи "разбирачи".

Дано, ако е истина, че продават Би Ти Ви, да обновят програмата - това никога не е излишно. :sobbing:

Права си... :sobbing:

След като се нагледахме на некадърни водещи,поостарели филми,безлични предавания и безуспешни опити от нищо да се направи велика новина...

Дай примери за:

- по-добри водещи

- канал, излъчващ само нови филми (не изключвай и водещите световни, например НВО)

- канал, който излъчва само впечатляващи предавания

- добър нашенски новинарски канал

Можеш ли да посочиш такива?

...а пък те доста си полежаха,че и парички понатрупаха.

Нещо конкретно и доказано ли имаш предвид или пишеш по инерция?

---

На въпроса: и аз не съм очарован в последно време от програмата на bTV и дано евентуалните промени бъдат за доброто на зрителите. Всеки иска да гледа само интересни предавания, но никъде не се излъчват само такива. И тук на помощ идва конкуренцията...

Разбирач съм и то голяма разбирачка значи

Аз искам нашите,българските актьори-от Комиците и Аламинут,от Шоуто на Слави-да продължават да съществуват

Защото обичам театъра и киното-български

Не съм казала че са некадърни - Слави Трифонов и Али Салич могат нови телевизии да си направят-с парите от BTV-то

И не само те

И какво като е лято-дай да гледам стари филми-щото е лято

Мерси-гледай си ги ти

biggrin.gif

Сървайвър пак е пране на пари-ходят си по острови-да си изкарат безплатна почивка екипа

Що не отидат в пустинята или в джунглата а-на островчета все снимат

biggrin.gif

...И какво като е лято-дай да гледам стари филми-щото е лято...

И аз не знам защо през лятото дават стари филми, но пък това е шанс да видя нещо струващо си. Предпочитам качествен филм пред нов.

И само за справка ще копирам тук програмата на НВО за днес:

Петък, 18.07.2008

07.00 "Перфектният сплит", комедия - САЩ, 2006, с Рейчъл Хънтър, Тара Райд

08.35 "Огнените колесници", драма - Великобритания, 1981

10.30 "Площадката 2", комедия - САЩ, 2005

12.05 "Бригадите на тигъра", екшън - Франция, 2006

14.10 "Статистът", комедия - Австралия, 2005

15.45 "Посейдон", екшън - САЩ, 2006, реж. Волфганг Петерсън, с Ейми Росъм, Кърт Ръсел, Ричард Драйфус

17.20 "Съседи", комедия - САЩ, 2006, с Алън Аркин

19.05 "Списъкът", комедия - САЩ, 2006

20.35 "Кино, кино, кино 1209 еп."

21.05 "Лош късмет", комедия - САЩ, 2006, с Линдзи Лоан

22.45 "Разговори с други жени", романтика - САЩ

00.10 "Кажи, че ме обичаш, 09 еп.", драма - САЩ

01.00 "Кажи, че ме обичаш, 10 еп.", драма - САЩ

01.50 "Пещта", ужаси - САЩ, 2006, с Дани Трехо, Том Сайзмор

03.15 "Хофа", биографичен - Франция, 1992, реж. Дани де Вито, с Арманд Асанте, Джак Никълсън

05.30 "Холивудската мадам", драма - САЩ, 2004

Източник - http://www.kazanlak.com/index.php?p=show_tv&TVid=12

Най-новият филм е от 2006 г, има си и съответната сапунка. Не липсва и класика в жанра - давали са я сутринта в 08:35...

Дай примери за:

- по-добри водещи

- канал, излъчващ само нови филми (не изключвай и водещите световни, например НВО)

- канал, който излъчва само впечатляващи предавания

- добър нашенски новинарски канал

Можеш ли да посочиш такива?

Нещо конкретно и доказано ли имаш предвид или пишеш по инерция?

---

На въпроса: и аз не съм очарован в последно време от програмата на bTV и дано евентуалните промени бъдат за доброто на зрителите. Всеки иска да гледа само интересни предавания, но никъде не се излъчват само такива. И тук на помощ идва конкуренцията...

За твое съжаление,няма да има отговори на твоите въпроси защото излизаме извън темата и не искам да попадна скоропостижно в списъка на предупредените потребители заради теб.От това,което си написал се разбира,че си върл фен на BTV още от времето когато имаше Канал 1 и Ефир 2. Така,че има нещо конкретно по темата го напиши,а не да публикуваш програми на телевизиите.Все пак не знам модераторите дали обръщат внимание точно на тази тема.

Абе хора,някой от вас гледал ли е западни телевизии?Май не.Защото ако бяхте,щяхте да знаете.Бози има по целия свят и продажбата на телевизии става винаги когато има кяр от това.Мърдок има повече телевизии от всеки друг в бранша.Ако е решил да продава,нека продава.Негови са си телевизиите.Други ще си купи.

В тая тема, някой хора яко ги е напекла жегата... laugh.gif

Голяма новина разбираш ли, чудно ми е какво толкова ви вълнува.

• Автор

От цялата работа потребителите биха спечелили, евентуално ще има нови идеи. Телевизията ще си остане.

Я да погледнем реално на нещата и да си кажем "право куме в очи ;) ".

Човека май има по-голяма сметка да продаде BTV, отколкото да се занимава с някаква си телевизия на която не може да и хване сметките и 80% от персонала краде и лъже на йосбеница. Големи разбирачи се извадихме в тая тема бре (май, като гледам ние навсякъде сме си разбирачи и то затова държавата ни е на тоя хал). След като продава си е направил сметките, че без нея ще е по-добре.

Ако бизнеса Ти върви на добре, да не би да го продаваш :blink: ???

Кой ще си продаде телевизия която му носи пари angry.gif ???

Нещата май стоят много по-различно от колкото ние знаем :P !!!

BTV се продава ...

Голяма новина, няма що. Вече май не останаха актуални новини, който да се обсъждат, та новинарския екип на kaldata, се занимава с тия глупости. Има къде-къде по- интересни и по-сериозни новини за обсъждане от тази, ама айде да върви.

Останете си със здраве !!!

• 2 седмици по-късно...

точно на тази телевизия трудно могат да й се хванат сметките особено в заиграванията с рекламния бос Красимир Гергов и пийпълметричния хитрец Андрей Райчев, отделно свирките които върти на силните на деня са толкова явни, че и най-простите ги виждат. По-интересен момент е слухът за продажбата на TV2, там въпросът е какво точно се продава ефирна или кабелна телевизия

Не, че гледам много телевизия де, но реших и аз да се намеся като мерудийка в манджата biggrin.gif

В тая тема, някой хора яко ги е напекла жегата... laugh.gif

Голяма новина разбираш ли, чудно ми е какво толкова ви вълнува.

Щом те вълнуват чуждите вълнения, нека ти отговоря: Евентуалната продажба на една национална медия, би трябвало да предизвика национално вълнение. laugh.gif Моля, дай ми дефиниция и/или пример за "голяма" и "малка" новина с национално значение /без спорт и политика :P/.

Програмната им схема е пълен хаос. НоваТВ ги бият по всички параграфи с изключение на БГ продукции. БТВ имат Шоуто на Слави, Комиците, Аламинут, Часът на мама, Сблъсък и още няколко. Ако не се лъжа обаче, онази дето носеше само червени дрехи преди брака си /забравих и името/ се премести. Надявам се НТВ да наваксат и в тази област. Що се отнася до репортажи и новини, bTV беше водеща. Що се отнася до сериали и филми, също беше.

И аз не знам защо през лятото дават стари филми, но пък това е шанс да видя нещо струващо си. Предпочитам качествен филм пред нов.
Защо ли? Едва ли е тайна. Лятото е сезона на отпуските => по-малко зрители => по-малко публика за рекламите => по-малко пари => ....

Така е по цял свят.

Аз не се оплаквам от старите филми, напротив. Дава ми се възможност да видя някой и друг пропуснат, т.е. повечето. Знам причината за тази програмна схема, но попоглеждам и програмите на чужди телевизии, не превъзхождат с нищо нашите водещи. Лошото е, че като изключим една, дето се самопровъзгласява за "национален лидер", остават само две, които да си правят конкуренция (по нашите тертипи разбирай и мръсно). Резултатите са налице - няма какво да се гледа, например тази вечер. След малко започва филм по К1, който не съм гледал и мисля да го видя, макар че повечето от т.нар. "Филми на прехода", както е наречена рубриката са меко казано странни и безсмислени, дано този не е такъв и да последва в някаква степен предните 2-3 предавания.

Липсата на конкуренция закопа телевизията у нас. Затова и bTV може би ще си смени собственика, дано поне той да е мераклия и да не направи националния канал още по-скучен. Нова отчита може би някакъв напредък, но пък загуби едно от по-смислените си предавания - "Стани богат", което бе от най-гледаните у нас. Има разместване на пластовете, но дали резултатът ще е положителен ще видим чак наесен.

И мисля, че напразно се подценаява темата, на повечето хора не им е все едно как ще си прекарат вечерите.

Приятно гледане на всички.

Не знаех за "Стани богат", не съм чула за това. Мислех си, че просто Ники Кънчев е в заслужена почивка. Дай малко подробности, ако може.

Като изключим пристрастията им, телевизиите ни са "европейски" /много модерна дума/. Истинска конкуренция има защото джоба на рекламодателя е дълбок и всеки иска да бръкне в него. НО не ми е ясно обаче защо трябва непрекъснато някой да им диша във врата за да подобряват качеството си. Последното беше кой ще вземе публиката от 19:30. От тогава сякаш се кротнаха. Пуснаха си "Пей с мен" vs. Music Idol и си делят аудиторията /с някаква минимална разлика/. Какво е това, ако не подигравка. Аз пропуснах и двете, всъщност от тогава почти не се гледа телевизия в нас.

И мисля, че напразно се подценаява темата, на повечето хора не им е все едно как ще си прекарат вечерите.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Не знаех за "Стани богат", не съм чула за това. Мислех си, че просто Ники Кънчев е в заслужена почивка...

Не е в почивка. Нико Тупарев напуска Нова и "повлича" и предаванията си, сред които е и "Стани богат"*. Предаването принципно има договор до края на годината, но според написаното в "24 часа" и "Труд", които съм чел и не мога да дам линкове, едва ли ще продължи наесен, въпреки информацията тук. В най-добрия случай шоуто ще върви до края на годината.

---

* искам да уточня, че примерът с това шоу, който дадох по-горе в темата бе почти произволен и по никакъв начин не бих искал да влизам с спорове за широко коментирания начин на заснемане на предаването, защото това няма никаква връзка с темата за евентуалната продажба на bTV.

Щом те вълнуват чуждите вълнения, нека ти отговоря: Евентуалната продажба на една национална медия, би трябвало да предизвика национално вълнение. laugh.gif Моля, дай ми дефиниция и/или пример за "голяма" и "малка" новина с национално значение /без спорт и политика :)/.

Позволи ми да не се съглася с теб... Националното вълнение трябва да бъде предизвикано от съвсем различни неща. Трябва ли да ти казвам точно на теб, какво би трябвало да го предизвика... Какво значение има продажбата на една медия за средностатистическия българин, че чак да предизвика национално вълнение?

А новини с национално значение, колкото искаш... Пусни си новинарската емисия, или влез в dir. Всекидневно има новини, които са с много по-голямо значение за българина от продажбата на една медия, макар и национална. Аз на тази медия и гледам само спортните предавания.

Позволявам да не се съгласиш с мен, дори настоявам. И все пак?* Кои са тези "съвсем различни неща"? /Внимавай, лъзгаво е :)/

Какво значение има продажбата на една медия за средностатистическия българин.
Вече беше написано от hlevoust, но и аз ще добавя нещо в друга насока. Малко измествам темата, но случайно да ти убягва връзката между думите "медия" и "власт"?!

* Най-обичам да ми се отговаря на въпроса с въпрос.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.