Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Outpost Firewall Pro/Free/Security Suite Pro 2009/10

Featured Replies

Аз ти препоръчвам да използваш он-лайн скенера на - EWIDO, сигурна съм, че ще ти свърши работа, иначе и програмката, която ти е препоръчал Драгозов, също върши работа!

Тук - http://www.ewido.net/en/onlinescan/ :):yanim:

Нещо не ми тръгва тая програма или аз бъркам някъде.
  • Отговори 365
  • Прегледи 52k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нещо не ми тръгва тая програма или аз бъркам някъде.

Не си позволил на ActiveX компонентата да се инсталира. Ако си с Windows XP SP2 когато заредиш страницата ще ти изкочи един жълт надпис точно под лентата с адреса в Интернет Експлорер. Натисни върху нея и дай Install ActiveX или Allow Install of ActiveX и след като ти се зареди наново страницата ще те пита дали да инсталира компонентата. Натисни Yes и трябва да стане!

Бе може и да е фалшива тревога,пробвай с още някоя програма и ако не го намери значи е менте спай :rolleyes:

Например Ad Aware.

Пробвах и със Ad ware и тя не направи нищо.Показвам още инфо от Outpost Firewall. http://img147.imageshack.us/img147/7354/sc...06182846wp3.png

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Пробвах и със Ad ware и тя не направи нищо.Показвам още инфо от Outpost Firewall. http://img147.imageshack.us/img147/7354/sc...06182846wp3.png

Ако се не лъжа ,Ad-Aware е използвана в антиспай модула на Lavasoft firewall,респективно и в

Outpost Firewall следва да е същата! Публикувано изображение

Към автора на темата-лидер е скенерът на Ewido за дребни бацили.Успех!

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Ако се не лъжа ,Ad-Aware е използвана в антиспай модула на Lavasoft firewall,респективно и в

Outpost Firewall следва да е същата! Публикувано изображение

Към автора на темата-лидер е скенерът на Ewido за дребни бацили.Успех!

Пробвах ново сканиране със Firewall.Нищо не ми намери,явно съм го изтрил и другото е че не ми се обновява Anti-Spyware на Firewall.Как да го направя да се обновява автоматично? Благодаря на всички за помоща.

Въпреки това, пак те съветвам да направиш едно он-лайн сканиране със скенера на Ewido! сигурна съм, че ще ти намери още куп зловредни куукита! Като кликнеш на Scan, би трябвало да ти се активира мениджърът за даунлоуд. Сваляш, инсталираш и започваш да сканираш, ще останеш доволен, гарантирам го! wink.gif

Няма за какво да се притесняваш.Това е прост бот който следи действията ти докато си кликваш из сайтовете.Outpost Firewall се е справил с проблема.Подобен род ботове са като партизаните,има ги,всички са чували за тях,и са безобидни.Използват дупки в Java за да влязат в компа ти, законно разбира се. NOD32+Agnitum Outpost+Spy Sweeper и забравяш за партизаните:whist:

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

Въпреки това, пак те съветвам да направиш едно он-лайн сканиране със скенера на Ewido!

сигурна съм, че ще ти намери още куп зловредни куукита!

Като кликнеш на Scan, би трябвало да ти се активира мениджърът за даунлоуд. Сваляш, инсталираш и започваш да сканираш, ще останеш доволен, гарантирам го! wink.gif

Благодаря ти Mell.Скаирах и със твоето пердложение и то не намери нищо.Явно Outpost се е справил със проблема.
  • 6 месеца по-късно...

Може ли да ми дадете link с настройките за този firewall ( препоръчително на български но може и на английски) Благодаря предварително

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

До колкото разберам ти трябва обяснение, коя настройка за какво е нали? Това тук е от официалната страница малко обяснение, коя настройка за какво е http://www.agnitum.com/products/outpost/whatsnew40.php . Само това успях да намеря за сега. Утре може и нещо повече.

• 1 година по-късно...

Outpost Security Suite Pro 2009 го пробвах преди около месец - заради отзиви в САЩ и в Русия - първоначално ме впечатли с установени изменения в регистрите на Win... Антивирусът обаче е далеч от нивото примерно на Касперски,а и спряво още 5-6 антивирусни програми....Заради забавено общо отреагиране на втория ден деинсталирах пакетната програма, но не твърдя, че е на незадоволително ниво - просто аз търся максимум при всички компоненти - не само при защитната стена... Поздрави

Kaspersky Internet Security 2009 си има всичко, единствено Anti-Spyware защита може да се добави ако си с 4-ядрен процесор, ама ще минеш и без него.

Outpost Firewall Pro превъзхожда защитната стена на Касперски и я смятам за най-добрата в света засега - тествал съм и съм съпоставял лично .... Антивирусът обаче е млад и тепърва ще се развива и доказва - подобно примерно на набиращия скорост Вирусблокада от Белорусия - Ще стават все по-добри и е нормално ! Заради естествената конкуренция . Поздрави

• Автор

Kaspersky Internet Security 2009 си има всичко, единствено Anti-Spyware защита може да се добави ако си с 4-ядрен процесор, ама ще минеш и без него.

Благодаря за разяснението.Преди време пробвах и комбинацията Кис 7 + Outpost Firewall Pro 4

Доста беше трудно да ги събера но успях все пак.

Комбинацията е убийствена.За това как става може да прочетете тук в Официалният форум на Касперски Лаб

Успех

Редактирано от damto (преглед на промените)

Допълнителен atispyware модул e желателен, а и нужен при всички пакети с изключение може би на Panda, при това съвсем не е нужно да имаш процесор с 4 ядра, и при 1 ядро върви безпроблемно.

... Антивирусът обаче е млад и тепърва ще се развива и доказва...

Ако не се лъжа, антивирусният модул на Outpost Security Suite е на Virusbursters, който едва ли е може да се похвали с кой знае каква популярност.

Впечатленията ми от стената като такава са почти отлични, като оценката ми не е най-висока, заради излишно (според мен) усложнената конфигурация - при по-старите версии бе далеч по-просто, при това не за сметка на сигурността, тя е ОК. Но не предпочитам стената да се нагърбва и с неприсъщи функции, като например с antispyware модул, има си специализиран за целта софтуер.

Допълнителен atispyware модул e желателен, а и нужен при всички пакети с изключение може би на Panda, при това съвсем не е нужно да имаш процесор с 4 ядра, и при 1 ядро върви безпроблемно.

Ако не се лъжа, антивирусният модул на Outpost Security Suite е на Virusbursters, който едва ли е може да се похвали с кой знае каква популярност.

Впечатленията ми от стената като такава са почти отлични, като оценката ми не е най-висока, заради излишно (според мен) усложнената конфигурация - при по-старите версии бе далеч по-просто, при това не за сметка на сигурността, тя е ОК. Но не предпочитам стената да се нагърбва и с неприсъщи функции, като например с antispyware модул, има си специализиран за целта софтуер.

Нежелателен е, именно защото е ненужен, освен ако не си с 4-ядрен процесор, тогава няма да има насичане при комбинация с KIS, казвам го защото аз ползвам доста мощен 2-ядрен процесор и насичането не е хич малко.

Damto, пробваш най-добрия руски защитен софтуер - ще е интересно какви са следващите ти впечатления и мнения.

...пробвах и комбинацията Кис 7 + Outpost Firewall Pro 4

Доста беше трудно да ги събера но успях все пак.

Комбинацията е убийствена.

Пробвах преди време.Не е чак толкова трудно.Съгласен съм,че е много добра комбинация,но си има и отрицателни черти.

:zipper:

Нежелателен е, именно защото е ненужен, освен ако не си с 4-ядрен процесор, тогава няма да има насичане при комбинация с KIS, казвам го защото аз ползвам доста мощен 2-ядрен процесор и насичането не е хич малко.

Би ли пояснил какво точно разбираш под "насичане"? Ползвам KIS2009 в комбинация с резидентна SUPERAntispyware Pro и не мога и да си помисля за забавяне/насичане/натоварване на системата. Kaspersky никога досега не са изкарвали толкова лека и икономична откъм ресурси програма. При това съм с максимално слаб компютър - Celeron 2 GHz + 1 GB памет. На лаптопа под Vista при процесор 2х2 все едно, че я няма (отново със SUPERAntispyware Pro) :nono:

Извинявам се за отклонението.

...Съгласен съм,че е много добра комбинация,но си има и отрицателни черти.

Например?

По темата: за стената е ясно, но някой има ли пресни и преки впечатления от поведението на антивирусния модул в пакета като цяло?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Автор

Damto, пробваш най-добрия руски защитен софтуер - ще е интересно какви са следващите ти впечатления и мнения.

Ще ги споделя след 30 дни.

Следващата комбинация ще е NOD 32-3 + Outpost Firewall Pro

Ако дотогава някой не я е пробвал и сподели с нас.

Поздрави

Ще ги споделя след 30 дни.

Следващата комбинация ще е NOD 32-3 + Outpost Firewall Pro

Ако дотогава някой не я е пробвал и сподели с нас.

Поздрави

NOD32 я отпиши.

Защо прибавяш към защитата обаче Firewall? Той какво ще ти помогне, като отделна програма? Security Suite програмите използват rule-based fw, което е достатъчно за да спре изтичане на информация чрез програма която се пуска на компютъра като маскирана. Другото че той има анти-spyware, което само харчи ресурси и излишно мощен Firewall, който за домашен компютър не върши работа.

• Автор

NOD32 я отпиши.

Защо прибавяш към защитата обаче Firewall? Той какво ще ти помогне, като отделна програма? Security Suite програмите използват rule-based fw, което е достатъчно за да спре изтичане на информация чрез програма която се пуска на компютъра като маскирана. Другото че той има анти-spyware, което само харчи ресурси и излишно мощен Firewall, който за домашен компютър не върши работа.

А,според тебе как ще реша дали това е разумната комбинация? Привърженик съм на интегрираните пакети,на четири компа е кис7/2009 но това не пречи да се пробва и такъв вариант.Вярно,че е свързано с доста повечко работа но пък си струва.

Антивируса си върши своята работа,защитната стена своята,а SUPERAntiSpyware Professional си върши също своята.Интегрираният пакет няма в достатъчна степен всичко.Убеден съм в това.

Защо да отпиша Нод? Чувам добри отзиви тука :) и както казват "Накрая ще остане само един...."

Мерси за мнението ти :)

Защо да отпиша Нод? Чувам добри отзиви тука ;) и както казват "Накрая ще остане само един...."

Защото аз съм я тествал. Толкова е добричка че докато ми беше на компютъра и троянците правиха сбирка. След като я махнах Kaspersky ми премахна няколко троянеца, които дори NOD32 firewall-а не бил засякъл.

Security Suite, наистина притежават ниска класа Anti-Spyware, но АнтиВируса и Firewall-a който използват някой са добри. Вместо да слагаш Firewall защита към Security Suite сложи или по-скоро пробвай Anti-Spyware, но и без него ще върши работа.

• Автор

Защото аз съм я тествал. Толкова е добричка че докато ми беше на компютъра и троянците правиха сбирка. След като я махнах Kaspersky ми премахна няколко троянеца, които дори NOD32 firewall-а не бил засякъл.

Security Suite, наистина притежават ниска класа Anti-Spyware, но АнтиВируса и Firewall-a който използват някой са добри. Вместо да слагаш Firewall защита към Security Suite сложи или по-скоро пробвай Anti-Spyware, но и без него ще върши работа.

Не си прочел правилно постовете ми.Затова ще обясня.

- С всички версии на Касперски съм бил и съм в момента.

- Kaspersky Internet Security 7.0.0.125 + Outpost Firewall Pro 4 беше за кратко,само да се пробва тази комбинация-като препрочетох форумите останах с впечатлението,че има още един такъв ....като мене но с друга комбинация.Не съм взаимствал от никого освен от братушките в някои форуми.

- Да - считам,че KIS2009 защитава достатъчно домашният компютър.Подходящ за повечето потребители,НО за тези които търсят екшъна, влизат и пишат на разни местенца особенно в Русия и трябва повечко "броня".Именно това прави сега стената при мене.Инсталиран е Кав2009 + Outpost Firewall Pro 2009 + SUPERAntiSpyware Professional + други програмки които ползвам само за сканиране.

Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.