Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

И наградата се присъжда на:

Featured Replies

хмм а аз очаквах Брад и Анджелина да отмъкнат по един Оскар Публикувано изображение но нищо Публикувано изображение напълно заслужено са присъдени наградите въпреки че според мен "Changeling" трябваше да има поне една награда на мен филма ми хареса :)

Щеше да бъде абсурдно някой от тях да вземе статуетката - повечето номинирани в категорията им показаха много повече талант, отдаденост и най-вече - нещо ново.

Да не говорим, че ако не бяха дали Оскар-а на Уинслет, сигурно щяха с камъни да ги убият вече.

Не че Шон Пен много заслужаваше наградата за "Milk", но както и да е.

От тазгодишните Оскар-и ще се разочаровам. Освен категорията за най-добър чуждоезичен филм, няма нещо, което толкова да ме блазни. А и вероятността Сандра Бълок да спечели награда за най-добра актриса е просто абсурд. По-добре да го дадат пак на Хелън Мирън или Мерил Стрийп - те поне освен талант имат и класа.

Както и да е - повечето филми не ме впечатлиха до толкова, за да ги помня дълго време. Повечето са малко в стил - гледах, беше добре и след няколко седмици дори не помня да съм го гледала.

Аватар да взима де що има награди за визуални ефекти и звук, да не пипа за сценарии и най-добър филм! Нищо ново под слънцето не беше, само 3D-то е иновация.

Миналогодишните Оскар-и бяха супер. "Беднякът милионер" беше малко прехвален, но като цяло добре си раздадоха наградите, церемонията беше невероятна, а и домакинът беше Хю Джакмън. тази година - Стив Мартин и Алек Бодуин. Айде Алек е пич, ама Стив Мартин?!

Баси и Холивуд ги удари кризата.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

• Отговори 59
  • Прегледи 15,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не че Шон Пен много заслужаваше наградата за "Milk", но както и да е.

Не съм съгласен, Пен направи уникална роля, за малко да ме убеди, че е гей. А всъщност я е приел, за да разсее слухове, че е хомофоб.

Баси и Холивуд ги удари кризата.

Мда, доказателството се нарича The Hurt Locker! Няма по-слаб филм от номинираните тая година.

Не съм съгласен, Пен направи уникална роля, за малко да ме убеди, че е гей. А всъщност я е приел, за да разсее слухове, че е хомофоб.

Мда, доказателството се нарича The Hurt Locker! Няма по-слаб филм от номинираните тая година.

За Пен: Аз не успорвам актьорските му заложби - признала съм го отдавна! Но можеше да я прежалят статуетката за Мики - не че това му беше най-добрият филм, но имайки предвид какви неща е правил, пък е оставал все в сянка...

А иначе те всяка година попадат в номинациите разни филми, дето се чудя какво правят там...

• 2 седмици по-късно...

Връчиха "Оскар"-ите на най-пищната церемония в света на киното

Катрин Бигълоу стана първата жена в историята на киното, спечелила "Оскар" за най-добър режисьор за военната драма "Войната е опиат", съобщиха световните агенции.

Преди "Оскар"-а на Бигълоу бяха присъдени наградата за режисура на Американската гилдия на режисьорите и съответната награда БАФТА.

Мартин Скорсезе, Камерън и Тарантино прогнозираха, че отличието ще бъде връчено именно на нея. Бигълоу е едва четвъртата жена, номинирана за "Оскар" за най-добър режисьор след София Копола за "Изгубени в превода" (2003), Джейн Кемпиън за "Пианото" (1993) и Лина Вертмюлер за "Седем красавици" (1975).

В надпреварата за "Оскар"-а Бигъло успя да се пребори с бившия си съпруг Джеймс Камерън, Куентин Трантино, Лий Даниълс и Джейсн Райтман.

Бигълоу е родена на 27.11. 1951 г. в Сан Карло, Калифорния. Преди да се ориентира към света на киното, тя е талантлива художничка и следва две години в Института за изкуства в Сан Франциско. Когато е на 20 години, Катрин получава стипендия за независимата изследователска програма на музея "Уитни" в Ню Йорк. Сдобива се и с ателие, в което рисува и чака творбите й да бъдат оценени от капацитети като Ричард Сера, Робърт Раушенбърг и Сюзън Зонтаг. По-късно получава диплома от Колумбийския филмов институт. Тя членува също в британската авангардна група "Изкуство и език".

Респектиращо високата (1.82) и поразително красива Бигълоу е работила за кратко като модел (в реклама на Gap) и като актриса (в ироничната феминистка фантазия на Лизи Бордън "Born in Flames" (1983). И което е по-интересно - изпълвайки интервютата си с алюзии от произведенията на теоретици на пост-структурализма и други подобни, си изгражда репутация на интелектуалка.

Бигълоу дебютира като режисьорка с късометражната лента "The Set-Up" (1978). Призната за един от изтънчените стилисти в Холивуд, Бигълоу има зад гърба си кариера, която не е за пренебрегване - заснела е филма за рокери "The Loveless" (1982), вампирския филм "Near Dark" (1987), криминалната драма "Синя стомана" (1989), филма за сърфисти "Точка на пречупване" (1991) с Киану Рийвс, фантастичния трилър "Странни дни" (1995) с Ралф Файнс.

Бигълоу се омъжва за режисьора Джеймс Камерън през 1989. Двамата се развеждат през 1991 г., но и след това продължават да работят заедно.

През 2000 г. по екраните излиза нейният филм "The Weight of Water", а две години по-късно - лентата "К-19" с Харисън Форд и Лиъм Нийсън. "Войната е опиат" несъмнено й отрежда място сред най-нашумелите режисьори в момента.

Бигълоу бе член на журито на Берлинале през 2003 г. и на кинофестивала във Венеция през 1998 г., както и на журито за драматични филми на кинофестивала "Сънданс" през 1990 г.

Ако действително има някаква специфична съпротива срещу заснемането на филми от жени, реших да пренебрегна това "препятствие" по две причини - не мога да сменя пола си и отказвам да спра да снимам филми, заяви навремето Бигълоу. Не е важно кой или какво стои зад заснемането на филма, важно е дали отговаряш на изискванията или не. Добре ще е повече жени да застанат зад камерата. Винаги съм искала да снимам филми. Смятам, че е голямо предизвикателство да коментираш света, в който живеем, допълни Бигълоу.

Сандра Бълок - любимката на публиката, спечели "Оскар" за ролята на Лий Ан Туохи в "Сляпата страна", съобщиха световните агенции. Само ден преди това тя бе отличена и с антинаградата "Златна малинка" за "Всичко за Стив". Така Сандра Бълок стана първата звезда, която спечели наградите за най-лоша и за най-добра актриса в рамките само на една седмица.

Сандра Бълок е много убедителна в ролята си на Лий Ан Туохи. Критиците са единодушни, че това е най-добрата роля в кариерата й. С нея тя спечели наградата на Гилдията на американските актьори, а нейните членове гласуваха и за наградите "Оскар". Освен това получи наградата на Асоциацията на медийните филмови критици, награда "Златен глобус" за актриса в драма.

Бълок е една от любимките на американската публика. Тя спечели наградата за любима актриса тази година на "Изборът на публиката", същата награда й е присъдена и през 2006, 1999 г., 1997 г., 1996 г., а през 2007 г. и 2008 г. е номинирана за нея.

Сандра Бълок е родена на 26 юли 1964 г. в семейство на оперна певица и преподавател по пеене. Тя пътува много със семейството си, а детството си прекарва в Германия.

Интерес към актьорството Бълок проявява от гимназията. Завършва актьорско майсторство, играе на нюйоркска сцена, а големият успех идва със филма "Скорост" през 1994 г. Оттогава Сандра Бълок се снима в много филми - "Любов и война", "Двойно преследване", "Време да убиваш", "Скорост 2", който не е успешен, "Приложна магия", " Надежда за обич", "Мис Таен агент", " 28 дни", "Убийство по учебник", "Срок за влюбване , "Сблъсъци", "Къщата на езерото", "Предложението" и др.

Джеф Бриджис получи "Оскар" за най-добър актьор за великолепното си превъплъщение в образа на залязващия кънтри певец Бед Блейк във филма "Лудосърце" на режисьора Скот Купър, съобщиха световните агенции. Неговият герой обобщава архетипа на поп културата, твърдят критиците.

Блейк е певец с прекалено цветущ живот - много женитби, много години на път и прекалено много пиене. От звезда в миналото, Блейк се е превърнал в преживяващ музикант, който пътува със старата си кола, отсяда в долнопробни мотели и се изхранва от еднократни изпълнения в крайпътни барове. По пътя си той среща Джийн (Маги Гиленхал), млада журналистка, която взима интервю от него и постепенно започва да открива истинския човек зад лицето на пропадналия музикант.

Главната роля в живота на 60-годишния Бриджис е на един от най-обичаните и същевременно най-недооценени актьори в Холивуд.

Неговото ненатрапващо се екранно присъствие, ролите, които пресъздава естествено и с лекота остават някак в сянката на големите звезди от неговото поколение - Робърт де Ниро, Ал Пачино и Дъстин Хофман. Според експертите една от причините Джеф Бриджис - син на актьора Лойд Бриджис и брат на актьора Бо Бриджис - да не е печелил "Оскар" досега е именно талантът му. Той умее до такава степен да се слива с образите, че е трудно да се разбере, че всъщност играе.

Джефри Леон Бриджис е роден на 4 декември 1949 г. в Лос Анджелис. Той е един от ветераните на Холивуд. Досега е номиниран пет пъти за "Оскар", като последната номинация бе за "Лудо сърце". Сред известните филми с негово участие са "Големият Лебовски", "Кралят на рибарите", "Паника на Арлингтън роуд".

Джеф Бриджис прави първи стъпки в киното, когато е на 4 месеца. Тогава се появява във филма "The Company She Keeps" ("Дружба"), в който малки роли имат брат му Бо Бриджис и майка му Дороти Дийн Бриджис. На осем години участва в телевизионната поредица "Sea Hunt" ("Морско преследване"), където играе баща му Лойд Бриджис. През 1962 участва в телевизионното шоу на баща си заедно с брат си Бо. Учи в студиото на Хърбърт Бергхоф в Ню Йорк.

Кристоф Валц получи награда "Оскар" за най-добра мъжка поддържаща роля във филма на режисьора Куентин Тарантино "Гадни копилета", съобщиха световните агенции.

Роденият в Австрия актьор е ветеран по театралните и телевизионните сцени в Европа, но беше напълно непознат в Холивуд, преди да изиграе ролята на безмилостния нацист - ловец на евреи Ханс Ланда в нестандартния филм за Втората световна война на Тарантино.

Приключението "В небето" на студията "Дисни/Пиксар" взе награда "Оскар" за най-добър пълнометражен анимационен филм, съобщиха световните агенции. Така "Дисни" и "Пиксар" затвърждават първото си място по брой призове. Това е четвъртият им "Оскар", откакто беше създадена категорията през 2002 г.

Режисьорът на "В небето" Пит Доктър получи статуетката от името на студиото и своя екип от аниматори. "Никога не съм си представял, че от импровизираната анимация, която направих от тетрадката си от трети клас, ще излезе това", коментира той при награждаването си.

Моник спечели награда "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля във филма "Прешъс", съобщиха световните агенции. Тъмнокожата актриса, позната на публиката предимно от лековати комедии, влиза в ролята на майка-насилник. Тя беше смятана за фаворит в категорията си, в която се конкурираше с Пенелопе Крус за ролята й в "Девет", Вера Фармига и Ана Кендрик за "Високо в небето" и Маги Гиленхал за "Лудо сърце".

Злодей спечели приза и в категорията за най-добра мъжка поддържаща роля. Австриецът Кристоф Валц грабна златната статуетка за ролята си на жесток нацист във филма на Куентин Тарантино "Гадни копилета". Той победи Мат Деймън, чиято роля във филма "Непобедим" явно не се оказа пророческа. В категорията бяха номинирани също Кристофър Плъмър в "Последната гара", Уди Харелсън в "Пратеникът" и Стенли Тучи за ролята си в "Очи от рая".

Аржентинската лента "Тайната на техните очи" на Хуан Кампанела получи "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм, съобщи Асошиейтед прес.

Лентата на Кампанела бе предпочетена пред израелския филм "Аджами" на Скандар Копти и Ярон Шани, френският "Пророк" на Жак Одиар, перуанския "Млякото на скръбта" на Клаудия Льоса и германския "Бялата лента" на Михаел Ханеке.

В същата категория се бори и българският филм на Стефан Командарев "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Той е първата българска лента, която се класира за втория етап в борбата за наградите "Оскар" - най-голямото постижение на родното кино досега в историята на наградите "Оскар".

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" е копродукция на България, Германия, Словения и Унгария. Сценарият е на Юрий Дачев, Душан Милич, Илия Троянов и Стефан Командарев. В актьорския екип са любимецът на Костурица Мики Майнолович, Карло Любек, Ана Пападопулу, Христо Мутафчиев. Досега лентата на Командарев е с 25 награди от различни фестивали, от които 8 са на публиката. /БТА/

Източник: dariknews.bg

Не си спомням по-слаба година в съотношение на номинации и победители. Поне Кристоф от Inglorious basterds си взе статуетката...

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

„Emmy 2010″ номинации

Най-добра мъжка роля в комедия:

1 Публикувано изображениеLarry David, as Himself. Curb Your Enthusiasm. HBO *

2. Публикувано изображениеTony Shalhoub, as Adrian Monk. Monk. USA

3. Публикувано изображениеSteve Carell, as Michael Scott. The Office. NBC

4. Публикувано изображениеMatthew Morrison, as Will Schuester. Glee. FOX

5. Публикувано изображениеJim Parsons, as Sheldon Cooper. The Big Bang Theory. CBS

6. Публикувано изображениеAlec Baldwin, as Jack Donaghy. 30 Rock. NBC Най-добра женска роля в комедия:

1. Публикувано изображениеAmy Poehler, as Leslie Knope. Parks And Recreation. NBC

2. Публикувано изображениеEdie Falco, as Jackie Peyton. Nurse Jackie. Showtimе

3. Публикувано изображениеJulia Louis-Dreyfus, as Christine Campbell. The New Adventures Of Old Christine. CBS

4. Публикувано изображениеLea Michele, as Rachel Berry. Glee. FOX

5. Публикувано изображениеToni Collette, as Tara Gregson. United States Of Tara. Showtime

6. Публикувано изображениеTina Fey, as Liz Lemon. 30 Rock. NBC

Най-добра мъжка роля в драма:

1. Публикувано изображениеJon Hamm, as Don Draper. Mad Men. AMC

2. Публикувано изображениеKyle Chandler, as Eric Taylor. Friday Night Lights. DirecTV

3. Публикувано изображениеHugh Laurie, as Dr. Gregory House. House. FOX

4. Публикувано изображениеMichael C. Hall, as Dexter Morgan. Dexter. Showtime

5. Публикувано изображениеBryan Cranston, as Walter White. Breaking Bad. AMC

6. Публикувано изображениеMatthew Fox, as Jack Shephard. Lost. ABC

Най-добра женска роля в драма:

1. Публикувано изображениеJanuary Jones, as Betty Draper. Mad Men. AMC

2. Публикувано изображениеKyra Sedgwick, as Deputy Chief Brenda Johnson. The Closer. TNT

3. Публикувано изображениеMariska Hargitay, as Det. Olivia Benson, L&O: Special Victims Unit, NBC

4. Публикувано изображениеGlenn Close, as Patty Hewes. Damages. FX Networks

5. Публикувано изображениеJulianna Margulies, as Alicia Florrick, The Good Wife, CBS

6. Публикувано изображениеConnie Britton, as Tami Taylor. Friday Night Lights. DirecTV

Най-добър сериал в жанр комедия:

1. Публикувано изображениеCurb Your Enthusiasm. HBO **

2. Публикувано изображениеModern Family. ABC

3. Публикувано изображениеThe Office. NBC

4. Публикувано изображение30 Rock. NBC

5. Публикувано изображениеNurse Jackie. Showtime

6. Публикувано изображениеGlee. FOX

Най-добър сериал в жанр драма:

1. Публикувано изображениеTrue Blood. HBO

2. Публикувано изображениеDexter. Showtime

3. Публикувано изображениеMad Men. AMC

4. Публикувано изображениеThe Good Wife. CBS

5. Публикувано изображениеBreaking Bad. AMC

6. Публикувано изображениеLost. ABC

Легенда * Актъор, Роля, Сериал, Телевизия.

** Сериал, Телевизия.

още за номинациите ТУК

Кой са вашите фаворити ?

Източници: tvseries.bgbestfed.com ; IMDB.com

Аз съм за " Изгубени " / Lost * и Матю Фокс / Matthew Fox /

„Emmy 2010″ номинации

...

Кой са вашите фаворити ?

...

Аз съм за "Изгубени"/"Lost" и Матю Фокс/Matthew Fox

Макар финала на първи сезон да не беше изпипан аз съм за The Good Wife и въпреки няколкото слаби (от страна на сценаристите) епизода, Julianna Margulies бе перфектна в ролята си. Имаше проблясъци, като препратката в съда към the prostitution scandal and political future of governor Eliot Spitzer, referred to as "Client–9".

Ако направим лека дисекция на останалите, ще установим че повечето от другите са стари и добре познати:

- Свърши екранното време за Dexter и Michael C. Hall - не ми се вярва за изпроводяк да ги наградят.

- Същото се отнася за Julia Louis-Dreyfus, явно The New Adventures Of Old Christine са се изтъркали.

- 30 Rock заедно с Alec Baldwin и Tina Fey вече получиха предостатъчно признание.

- А кой не знае за House M.D., кой не е чувал за Hugh Laurie?

- Главата ми не побира как може Nurse Jackie в изпълнение на Edie Falco да се води комедия?

- Гледах няколко епизода от Mad Men, но не ми понесе и затова ще отпиша Jon Hamm и January Jones.

- Боже, на американците още ли не им е омръзнал Tony Shalhoub в ролята на Adrian Monk?

- Пилотният епизод на Parks And Recreation изобщо не го разбрах и затова зачеркнах и Amy Poehler.

- Glenn Close и Kyra Sedgwick са сериозни имена и претендентки, но Damages и The Closer не са ми по сърце.

- Bryan Cranston (Breaking Bad) и Jim Parsons (The Big Bang Theory) са ми тотално непознати и напълно безразлични.

- Бившият получател на утрешен вестник Kyle Chandler също ми е убягнал от вниманието.

- По аналогичен в Friday Night Lights не съм видяла изявата на Connie Britton.

- Законно и редно би било е да отстраня и Mariska Hargitay от Special Victims Unit

- Съответно пропуснала съм и режисираната игра на Toni Collette в United States Of Tara.

И така, по пътя на изключването, почти не остана конкуренция за отделните категории.

Интересното е, че двама мъже и половина липсват в списъка. Забелязахте ли?

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Джордж Клуни с награда Еми за благотворителност

Публикувано изображение

Джордж Клуни ще получи награда Еми за хуманитарната си дейност.

Академията за телевизионни изкуства и науки ще удостои 49-годишния актьор с престижното отличие "Боб Хоуп", на името на известния комедиант.

Председателят на Академията Джон Шафнър коментира пред BBC, че Клуни е "очевидният избор" за наградата.

Актьорът ще бъде удостоен с отличието заради участието му в благотворителното шоу "Надежда за Хаити", което също е номинирано за Еми. Клуни бе водещ на телевизионното предаване.

Той участваше активно и в набирането на средства за пострадалите от урагана Катрина и в повишаването на информираността за геноцида в Дарфур.

Джордж Клуни ще бъде четвъртият носител на приза. Преди него наградата "Боб Хоуп" са получавали Опра Уинфри, Бил Косби и Дани Томас.

Наградите Еми ще бъдат връчени за 62-ри път на 29 август на специална церемония в Лос Анджелис.

dnes.bg

Интересното е, че двама мъже и половина липсват в списъка. Забелязахте ли?

след номинациите му за два Златни Глобуса , 20 други награди и 50 номинации е време да си почине малко ... важното е че ще има 8 сезон !

• 1 месец по-късно...

Ал Пачино получи награда "Еми" за най-добра мъжка роля за участието си в минисериала "Ти не познаваш Джак", съобщават световните агенции.

Американската телевизионна академия раздаде за 62-и път най-престижните отличия на церемония, която се проведе в театър "Нокиа" в Лос Анжелис.

Телевизионните сериали "Момчетата от Медисън авеню" и "Съвременно семейство" спечелиха в разделите за прайм тайм предавания съответно за най-добра драма и за най-добра комедия. Победител в жанра пълнометражен филм стана "Безумци" .

Сериалът бе признат за най-добър в своята категория за трета поредна година. Филмът излиза по кабелната телевизия Ей Ем Си през юли 2007 г. и разказва за живота в Ню Йорк през 60-те години, като всяка година разширява зрителската си аудитория.

Награда за най-добра женска роля беше присъдена на Клер Дейнс за ролята й в "Храма Гренадин". Най-добър комедиен актьор стана Джим Парсънс - изпълнител на главната роля в "Теорията за големия взрив", а Брайън Кранстън за трети път стана най-добър драматичен актьор за ролята си в "Опасно лош".

Отличието за най-добра драматична актриса взе Кира Седжуик за участието си в "Разобличаване", а в категорията за най-добра комедийна актриса победи Еди Фалко за ролята си в "Сестра Джаки".

В жанра минисериал наградата взе "Тихия океан" /Pacific/ на канала Ейч Би О. В него се разказва историята на трима американски десантчици по време на Втората световна война.

а ето ги и отличените :

Outstanding Comedy Series

Winner: "Modern Family" (2009)

Outstanding Drama Series

Winner: "Mad Men" (2007)

Outstanding Made for Television Movie

Winner: Temple Grandin (2010) (TV)

Outstanding Miniseries

Winner: "The Pacific" (2010)

Outstanding Lead Actor in a Miniseries or Movie

Winner: Al Pacino for You Don't Know Jack (2010) (TV)

Outstanding Directing for a Miniseries, Movie or a Dramatic Special

Winner: Temple Grandin (2010) (TV) - Mick Jackson

Outstanding Lead Actress in a Miniseries or Movie

Winner: Claire Danes for Temple Grandin (2010) (TV)

Outstanding Writing for a Miniseries, Movie or a Dramatic Special

Winner: You Don't Know Jack (2010) (TV) - Adam Mazer

Outstanding Supporting Actor in a Miniseries or Movie

Winner: David Strathairn for Temple Grandin (2010) (TV)

Outstanding Supporting Actress in a Miniseries or Movie

Winner: Julia Ormond for Temple Grandin (2010) (TV)

Outstanding Variety, Music Or Comedy Series

Winner: "The Daily Show with Jon Stewart" (1996)

Outstanding Lead Actress in a Drama Series

Winner: Kyra Sedgwick for "The Closer" (2005)

Outstanding Directing for a Drama Series

Winner: "Dexter" (2006) - Steve Shill("The Getaway")

Outstanding Lead Actor in a Drama Series

Winner: Bryan Cranston for "Breaking Bad" (2008)

Outstanding Supporting Actress in a Drama Series

Winner: Archie Panjabi for "The Good Wife" (2009)

Outstanding Supporting Actor in a Drama Series

Winner: Aaron Paul for "Breaking Bad" (2008)

Outstanding Writing for a Drama Series

Winner: "Mad Men" (2007) - Matthew Weiner, Erin Levy("Shut The Door. Have A Seat.")

Outstanding Reality Competition Program

Winner: "Top Chef" (2006)

Outstanding Lead Actress in a Comedy Series

Winner: Edie Falco for "Nurse Jackie" (2009)

Outstanding Lead Actor in a Comedy Series

Winner: Jim Parsons for "The Big Bang Theory" (2007)

Outstanding Directing for a Comedy Series

Winner: "Glee" (2009) - Ryan Murphy("Pilot - Director's Cut")

Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series

Winner: Jane Lynch for "Glee" (2009)

Outstanding Writing for a Comedy Series

Winner: "Modern Family" (2009) - Steven Levitan, Christopher Lloyd("Pilot")

Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series

Winner: Eric Stonestreet for "Modern Family" (2009)

Outstanding Host For A Reality Or Reality - Competition Program (Previously Announced)

Winner: Jeff Probst for "Survivor" (2000)

Outstanding Reality Program (Previously Announced)

Winner: "Food Revolution" (2010)

Изтичник:dnevnik.bg ; imdb.com

• 3 месеца по-късно...

Излязоха номинациите за Златен Глобус 2011:

Най-добър филм, драма:

* Black Swan

* The Fighter

* Inception

* The King’s Speech

* The Social Network

Най-добър филм, комедия или мюзикъл:

* Alice in Wonderland

* Burlesque

* The Kids Are All Right

* Red

* The Tourist

Най-добър режисьор:

* Darren Aronofsky, Black Swan

* David Fincher, The Social Network

* Tom Hooper, The King’s Speech

* Christopher Nolan, Inception

* David O. Russell, The Fighter

Най-добър сценарий:

* Simon Beaufoy and Danny Boyle, 127 Hours

* Stuart Blumberg and Lisa Cholodenko, The Kids Are All Right

* David Seidler, The King’s Speech

* Aaron Sorkin, The Social Network

Най-добър актьор, драма:

* Jesse Eisenberg, The Social Network

* Colin Firth, The King’s Speech

* James Franco, 127 Hours

* Ryan Gosling, Blue Valentine

* Mark Wahlberg, The Fighter

Най-добър актьор, комедия или мюзикъл:

* Johnny Depp, Alice and Wonderland

* Johnny Depp, The Tourist

* Paul Giamatti, Barney’s Version

* Jake Gyllenhaal, Love and Other Drugs

* Kevin Spacey, Casino Jack

Най-добра актриса, драма:

* Halle Berry, Frankie and Alice

* Nicole Kidman, Rabbit Hole

* Jennifer Lawrence, Winter’s Bone

* Natalie Portman, Black Swan

* Michelle Williams, Blue Valentine

Най-добра актриса, комедия или мюзикъл:

* Annette Bening, The Kids Are All Right

* Anne Hathaway, Love and Other Drugs

* Angelina Jolie, The Tourist

* Julianne Moore, The Kids Are All Right

* Emma Stone, Easy A

Най-добър поддържащ актьор:

* Christian Bale, The Fighter

* Michael Douglas, Wall Street: Money Never Sleeps

* Andrew Garfield, The Social Network

* Jeremy Renner, The Town

* Geoffrey Rush, The King’s Speech

Най-добра поддържаща актриса:

* Amy Adams, The Fighter

* Helena Bonham Carter, The King’s Speech

* Mila Kunis, Black Swan

* Melissa Leo, The Fighter

* Jacki Weaver, Animal Kingdom

Най-добра анимация:

* Despicable Me

* How to Train Your Dragon

* The Illusionist

* Tangled

* Toy Story 3

Най-добър чуждоезичен филм:

* Biutiful

* The Concert

* The Edge

* I Am Love

* In A Better World

Най-добра музика:

* Alexandre Desplat, The King’s Speech

* Danny Elfman, Alice in Wonderland

* A. R. Rahman, 127 Hours

* Trent Resnor and Atticus Ross, The Social Network

* Hans Zimmer, Inception

Най-добра песен:

* „Bound to You“, Burlesque

* „Coming Home“, Country Strong

* „I See The Light“, Tangled

* „There’s a Place For Us“, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

• 3 седмици по-късно...

В очакване на Малинките

Публикувано изображение

"Сексът и градът 2", "Здрач: Затъмнение" и "Запознай се с малките" са сред лентите, които могат да получат антинаградата "Златна малинка" за най-лош филм, съобщава Контактмюзик.Смята се, че трите продукции са сред 12-те филма, включени в краткия списък за "Златна малинка".Номинираните за антинаградите ще бъдат обявени на 24 януари – ден преди да бъдат оповестени номинациите за "Оскар".Филмът "Бурлеска" с Шер и Кристина Агилера не попада в краткия списък, въпреки лошите отзиви на критиката. Смята се обаче, че лентата може да получи шест номинации в другите категории за "Златна малинка".Според специалистите, Джесика Алба ще получи номинация за най-лоша актриса в поддържаща роля за изпълненията си в "Убиецът в мен", "Запознай се с малките", "Денят на Свети Валентин" и "Мачете".Носителката на "Оскар" Анджелина Джоли пък е гласена за антинаграда за ролята си в "Туристът", въпреки че за същото изпълнение получи и номинация за "Златен глобус".Джордж Лопес е сред кандидатите за "Златна малинка" за най-лош актьор в поддържаща роля за изпълненията му в "Агент под прикритие", "Мармадюк" и "Денят на Свети Валентин".Тази година наградите "Златна малинка", учредени от публициста Джон Уилсън, ще включват нова категория - за най-погрешна употреба на 3D формата.Очакванията са в нея да попаднат "Пираня 3D", "Заразно зло: Живот след смъртта" и "Лешникотрошачката 3D".Ето и 12-те филма, включени в краткия списък за "Златна малинка":

"Запознай се с малките"

"Сексът и градът 2"

"Непобедимите"

"Дърти хлапета"

"Сблъсъкът на титаните"

"Убийци"

"Отстреляй бившата"

"Мечокът Йоги"

"Джона Хекс"

"Последният повелител на въздуха"

"Вампирите не струват"

"Здрач: Затъмнение"

dnes.bg

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Снощи бяха раздадени 68-ите статуетки "Златен Глобус". Ето и победителите:

Най-добър филм, драма:

* Black Swan
* The Fighter
* Inception
* The King’s Speech
* The Social Network

Най-добър филм, комедия или мюзикъл:

* Alice in Wonderland
* Burlesque
* The Kids Are All Right
* Red
* The Tourist

Най-добър режисьор:

* Darren Aronofsky, Black Swan
* David Fincher, The Social Network
* Tom Hooper, The King’s Speech
* David O. Russell, The Fighter

Най-добър сценарий:

* Simon Beaufoy and Danny Boyle, 127 Hours
* Stuart Blumberg and Lisa Cholodenko, The Kids Are All Right
* David Seidler, The King’s Speech
* Aaron Sorkin, The Social Network

Най-добър актьор, драма:

* Jesse Eisenberg, The Social Network
* Colin Firth, The King’s Speech
* James Franco, 127 Hours
* Ryan Gosling, Blue Valentine
* Mark Wahlberg, The Fighter

Най-добър актьор, комедия или мюзикъл:

* Johnny Depp, Alice and Wonderland
* Johnny Depp, The Tourist
* Paul Giamatti, Barney’s Version
* Jake Gyllenhaal, Love and Other Drugs
* Kevin Spacey, Casino Jack

Най-добра актриса, драма:

* Halle Berry, Frankie and Alice
* Nicole Kidman, Rabbit Hole
* Jennifer Lawrence, Winter’s Bone
* Natalie Portman, Black Swan
* Michelle Williams, Blue Valentine

Най-добра актриса, комедия или мюзикъл:

* Annette Bening, The Kids Are All Right
* Anne Hathaway, Love and Other Drugs
* Angelina Jolie, The Tourist
* Julianne Moore, The Kids Are All Right
* Emma Stone, Easy A

Най-добър поддържащ актьор:

* Christian Bale, The Fighter
* Michael Douglas, Wall Street: Money Never Sleeps
* Andrew Garfield, The Social Network
* Jeremy Renner, The Town
* Geoffrey Rush, The King’s Speech

Най-добра поддържаща актриса:

* Amy Adams, The Fighter
* Helena Bonham Carter, The King’s Speech
* Mila Kunis, Black Swan
* Melissa Leo, The Fighter
* Jacki Weaver, Animal Kingdom

Най-добра анимация:

* Despicable Me
* How to Train Your Dragon
* The Illusionist
* Tangled
* Toy Story 3

* Biutiful
* The Concert
* The Edge
* I Am Love
* In A Better World

Най-добра музика:

* Alexandre Desplat, The King’s Speech
* Danny Elfman, Alice in Wonderland
* A. R. Rahman, 127 Hours
* Trent Resnor and Atticus Ross, The Social Network
* Hans Zimmer, Inception

Най-добра песен:

* „Bound to You“, Burlesque
* „Coming Home“, Country Strong
* „I See The Light“, Tangled
* „There’s a Place For Us“, The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader„
* „You Haven’t Seen The Last of Me“, Burlesque
  • 2 седмици по-късно...

Оскар 2011 – триумф на независимостта

Публикувано изображение

Без изненади, но с триумф за независимото кино, премина миницеремонията по обявяването на номинациите за най-престижните награди в света – Оскар.

Фаворит, както се очакваше, е британската драма "Речта на краля", която получи 12 номинации за наградите.

С десет номинации е римейкът на класическия уестърн "Непреклонните", режисиран от братя Коен.

Научнофантастичната лента "Генезис" и филмът "Социалната мрежа", разказващ историята за създаването на Фейсбук, получиха по осем номинации.

В престижната категория за най-добър филм освен обичайните заподозрени попаднаха комедията The Kids Are All Right и анимацията Toy Story 3.

Независимото американско кино триумфира и в лицето на миналогодишния хит на фестивала Sundance – Winter's Bone на режисьорката Дебра Граник, който също намери място сред десетте ленти, които ще се борят за филм на годината, а бе номиниран и за главна женска роля на Дженифър Лорънс, най-добър актьор в поддържаща роля (Джон Хоукс) и най-добър адаптиран сценарий.

Оскар за режисура ще си оспорват Дарън Аронофски (за „Черният лебед“), Дейвид О'Ръсел (за „Боецът“), Том Хупър (за „Речта на краля“), Дейвид Финчър (за „Социалната мрежа“) и Братята Коен (за „Непреклонните“).

Номинациите в категорията за главна мъжка роля включват освен Джеймс Франко (127 Hours), Jesse Eisenberg („Социалната мрежа“), Колин Фърт („Речта на краля“), Джеф Бриджис („Непреклонните“) и Хавиер Бардем (Biutiful).

Актрисите, които ще се борят с Дженифър Лорънс за Оскар в престижната категория за главна роля, пък са Мишел Уилямс за Blue Valentine, Анет Бенинг за The Kids Are All Right, Никол Кидман за Rabbit Hole и Натали Портман за „Черният лебед“.

Оскар за поддържаща роля ще си оспорват актьорите Крисчън Бейл, Джон Хоукс, Джеръми Ренър, Марк Ръфало и Джефри Ръш и актрисите Ейми Адамс, Хелена Бонъм Картър, Мелиса Лио, Хайли Стейнфийлд и Джаки Уивър.

Трите избрани анимации пък са „Играта на играчките 3“, „Как да си дресираш дракон“ и френският „Илюзионистът“.

В категорията за чуждоезичен филм се състезават мексиканската драма Biutiful, датският In a Better World, канадският Incendies, алжирският Outside the Law и гръцкият Dogtooth.

dnes.bg

Супер доволен съм, че Портман взе Глобус за "Лебеда". Искрено се надявам "Мрежата" да не отнеме Оскарите за най-добър филм и за режисьор-Аронофски.

Супер доволен съм, че Портман взе Глобус за "Лебеда".

Искрено се надявам "Мрежата" да не отнеме Оскарите за най-добър филм и за режисьор-Аронофски.

Специално за "Фейсбук" Финчър заслужава Оскар много повече от посредствения Арнофски.

И наградата за Портман си е гарантирана.

Съгласен съм с двамата над мен ! НО детето в мен наддаде глас за анимациите ... и искам да спечели „Как да си дресираш дракон“ !
  • 1 месец по-късно...

„Златни Малинки" 2011

Довечера са „Оскар"-ите, но преди тях винаги има още едни награди, или по-скоро анти-награди, които се дават един ден по-рано на всички заслужили народни артисти и визионери, сътворили най-големите повърни през годината. На 31-вата церемония, проведена нощеска в Холивуд, членовете на TGRAF /The Golden Raspberry Award Foundation/ раздадоха позлатените си статуетки на напращяла малинка и то на крайно нуждаещи се от нея хора. Ето и основните победители накратко, макар че в настоящия случай, думата „победители" звучи някак иронично.

Публикувано изображение

НАЙ-ТЪП ФИЛМ:

The Bounty Hunter

The Last Airbender

Sex and the City 2

Twilight Saga: Eclipse

Vampires Suck

НАЙ-ТЪП АКТЬОР:

Jack Black / Gulliver's Travels

Gerard Butler /The Bounty Hunter

Ashton Kutcher / Killers and Valentine's Day

Taylor Lautner / Twilight Saga: Eclipse and Valentine's Day

Robert Pattinson / Remember Me and Twilight Saga: Eclipse

НАЙ-ТЪПА АКТРИСА:

Jennifer Aniston / The Bounty Hunter and The Switch

Mylie Cyrus / The Last Song

Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis & Cynthia Nixon / Sex & the City 2

Megan Fox / Jonah Hex

Kristen Stewart / Twilight Saga: Eclipse

НАЙ-ТЪПА ПОДДЪРЖАЩА АКТРИСА: Jessica Alba / The Killer Inside Me, Little Fockers, Machete and Valentine's Day

Cher / Burlesque

Liza Minnelli / Sex & the City 2

Nicola Peltz / The Last Airbender

Barbra Streisand / Little Fockers

НАЙ-ТЪП ПОДДЪРЖАЩ АКТЬОР:

Billy Ray Cyrus / The Spy Next Door

George Lopez / Marmaduke, The Spy Next Door and Valentine's Day

Dev Patel / The Last Airbender

Jackson Rathbone / The Last Airbender and Twilight Saga: Eclipse

Rob Schneider / Grown Ups

Публикувано изображение

НАЙ-ЗЛЕ ИЗПОЛЗВАНО 3-D:

Cats & Dogs 2: Revenge of Kitty Galore

Clash of the Titans

The Last Airbender

Nutcracker 3-D

Saw 3-D (aka Saw VII)

НАЙ-ТЪПА ЕКРАННА ДВОЙКА:

Jennifer Aniston & Gerard Butler / The Bounty Hunter

Josh Brolin's Face & Megan Fox's Accent / Jonah Hex

The Entire Cast of The Last Airbender

The Entire Cast of Sex & The City 2

The Entire Cast of Twilight Saga: Eclipse

НАЙ-ТЪП РЕЖИСЬОР:

Jason Friedberg & Aaron Seltzer / Vampires Suck

Michael Patrick King / Sex & The City 2

M. Night Shyamalan / The Last Airbender

David Slade / Twilight Saga: Eclipse

Sylvester Stallone / The Expendables

НАЙ-ТЪП СЦЕНАРИЙ:

The Last Airbender

Little Fockers

Sex & the City 2

Twilight Saga: Eclipse Vampires Suck

НАЙ-ТЪП ПРИКУЪЛ, СИКУЪЛ ИЛИ РИМЕЙК:

Clash Of The Titans

The Last Airbender

Sex & The City 2

Twilight Saga: Eclipse

Vampires Suck

Доминиращите заглавия обаче се оказаха тези на „Последният повелител на въздуха" и „Сексът и градът 2″, а доминиращото име – това на бай Майной Шямалан, което цяла година и без това бе повтаряно наум от милиони фенове, но с пожеланието за карнални актове с определен член от семейство му. Сега, Шямалан печели почти всичко – „най-тъп филм", „най-тъп режисьор", „най-тъп сценарий" и дори „най-зле използвано 3D", което вече си е завършена жалост. Не искам да лъжа, че не го очаквах и не искам да лъжа, че не чувствувам перверзно задоволство от резултата, така че няма да лъжа изобщо. Кариерата на Маной отдавна се беше запътила към тази низина и всичко през последните две години сочеше към малиновия блясък, така че бе само въпрос на време режисьорът да се сдобие с почти всяка възможна „Златна Малинка" За ранимото его на визионера това ще бъде тежък ритник за освестяване, но добрите новини са, че оттук пътят е само нагоре, така че очаквайте следващия му филм с нетърпение. Или по-добре недейте – в него и без това ще участва Джейдън Смит.

Публикувано изображение

Актрисите от „Сексът и Градът 2″ обсъждат пениси и пенсии

Другият фаворит на церемонията бе „Сексът и Гра дът 2″, който пък отне награди за „най-тъпа актриса", „най-тъп сикуъл" и „най-тъпа екранна двойка". Напълно заслужен, дори прекомерно закъснял акт на дълбоко уважение към филм за загорели бабички, които безразборно харчат за грим парите, отделени от внуците им за гробищен парцел. Жалея за нещастниците, които са гледали коя да е серия от възрастния ромком, защото аз никога не бих го направил, поне не и без револвер насочен към тила ми. Или поне не и докато не стана на 60 години, за да съм на ниво с възрастовата му таргет аудитория.

Секси Аштън спечели за „най-тъп актьор", но знаейки актьорския потенциал на скулестия дългуч, едва ли на някой му дреме – пичът и без това ще продължи да се снима в бози, така че /само/ една „Златна малинка" определено няма да го спре. Джесика Алба пък грабна приза за „най-тъпа поддържаща актриса", което беше напълно очаквано, като се има предвид че бе номинирана за 4 /четири филма/. Срам и позор, и то след като точно онзи ден спечели две награди за стегнатия си гол задник на Anatomy Awards 2011. Кой ли ще я вземе на сериозно като актриса сега? (boo-hoo!)

С тези думи Ви оставям да се наслаждавате на неделния си следобед и да очаквате с трепет по-важната церемония довечера, в която златният чичо Оскар ще се сдобие с новите си притежатели.

cinemascrotum.wordpress.com

Ехххх ... моят любим индийски режисьор обра Малинките :rolleyes: !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Раздадоха тазгодишните филмови награди "Оскар"

На бляскава церемония в Холивуд, с водещи Джеймс Франко и Ан Хатауей, американската академията за филмово изкуство и наука раздаде ежегодните си награди "Оскар".

Прогнозите на наблюдатели и специалисти се сбъднаха, и големия победител на вечерта се оказа историческата драма "Речта на краля", която спечели общо четири златни статуетки, включително за "Най-добър филм" и "Най-добър актьор в главна роля". За изпълнението си в "Черен лебед", Натали Портман бе наградена с приза за "Най-добра актриса в главна роля", аКрисчън Бейл спечели в категорията "Най-добър поддържащ актьор", благодарение на ролята си в драмата "Боецът".

Въпреки, че беше номиниран за общо десет златни статуетки, хитовия уестърн на братя Коен, "Непреклонните", изненадващо не успя да спечели в нито една от категориите.

Филмът на режисьора Дейвид Финчър, "Социалната мрежа", спечели общо три награди, за "Най-добър адаптиран сценарий", "Най-добър монтаж" и "Най-добра оригинална музика", а "Генезис" доминираше в техническите категории – лентата с Леонардо Ди Каприо бе наградена с четири "Оскара", включително за "Най-добри визуални ефекти". За най-добър анимационен филм бе обявен хита на Пиксар и Уолт Дисни, "Играта на играчките 3 3D".

Ето и пълния списък с всички наградени:

Публикувано изображение

Най-добър филм:

"Речта на краля", с продуценти Йън Канинг, Емил Шърман и Гарет Ънуин

Публикувано изображение

Най-добър актьор в главна роля:

Колин Фърт, за изпълнението си в "Речта на краля"

Публикувано изображение

Най-добра актриса в главна роля:

Натали Портман, за изпълнението си в "Черен лебед"

Публикувано изображение

Най-добър актьор в поддържаща роля:

Крисчън Бейл, за изпълнението си в "Боецът"

Публикувано изображение

Най-добра актриса в поддържаща роля:

Мелиса Лео, за изпълнението си в "Боецът"

Публикувано изображение

Най-добър режисьор:

Том Хупър, за "Речта на краля"

Публикувано изображение

Най-добър оригинален сценарий:

Дейвид Сейдлър, за "Речта на краля"

Публикувано изображение

Най-добър адаптиран сценарий:

Арън Соркин, за "Социалната мрежа"

Публикувано изображение

Най-добър анимационен филм:

"Играта на играчките 3 3D"

"В по-добър свят", Дания

Най-добро операторско майсторство:

Уоли Фистер, за "Генезис"

Най-добър монтаж:

Кърк Бакстър и Ангъс Уол, за "Социалната мрежа"

Най-добър адаптиран сценарий:

Робърт Стромбърг и Керън О'Хара, за "Алиса в страната на чудесата"

Най-добри костюми:

Колийн Атууд, за "Алиса в страната на чудесата"

Най-добър грим:

Рик Бейкър и Дейв Елси, за "Човекът-вълк"

Най-добра оригинална музика:

Трент Резнър и Атикус Рос, за "Социалната мрежа"

Най-добра оригинална песен:

Ранди Нюмън - "We Belong Together" от "Играта на играчките 3 3D"

Най-добър звук:

Лора Хършбърг, Гари Рицо и Ед Новик, за "Генезис"

Най-добър монтаж на звукови ефекти:

Ричард Кинг, за "Генезис"

Най-добри визуални ефекти:

Крис Корбулд, Андрю Локли, Пийт Беб и Пол Франклин, за "Генезис"

Най-добър документален филм:

"Вътрешна работа", с продуценти Чарлс Фъргюсън и Одри Марс

Най-добър късометражен документален филм:

"Вече не сме непознати", с продуценти Керън Гудман и Кърк Саймън

Най-добър късометражен анимационен филм:

"Изгубеното нещо", с продуценти Шон Тан и Андрю Рухеман

Най-добър късометражен игрален филм:

"Бог на любовта", с продуцент и режисьор Люк Матени

cinefish.bg

Гледах церемонията на живо по телевизията и не съжалявам за ставането си в 4 часа ... страхотна церемония , пищна и забавна ! И нощта на " Речта на краля " !

yvsot: Побутнах малко форматирането на текста за по-прегледно

Аз съм разочарован. Не само като организация и атмосфера /водещите се представиха смехотворно, а хуморът почти отсъстваше/, но и като наградени. "Речта на Краля" е добър филм, но никой не може да ме убеди, че заслужава награда за режисура, особено на фона на Дейвид Финчър. Също така, Колин Фърт не заслужи Оскар-а си и го взе, просто защото покрай сухото гори и мокрото, както е казал народът. Най-големият фарс обаче е свързан отново с Коен, понеже от десет номинации, братята не спечелиха нито една награда. Нито една.

• 10 месеца по-късно...

Оскари 2012 - първи спекулации!?

Публикувано от Христо Василев | Етикети: Събития, Филмови награди

Публикувано изображение

Съвсем традиционно, всяка година през февруари се раздават най-престижните награди в областта на киното, а именно наградите Оскар. Тази година филмовата академия ще раздаде наградите за 84 път. Церемонията е насрочена за 26 февруари 2012. Още по традиционно, наградите Оскар винаги се раздават в"Кодак тиътър", Лос Анджелис, но тази година академия обмисля дали пък не е време за промяна на мястото. Това за сега са само слухове, но предстои да разберем. Водещ на 84-тата церемония по връчването на Оскари-те ще бъде комикът Били Кристъл, за който подобна тръпка няма да е нищо ново, тъй като към този момент актьорът е раздавал Оскари цели осем пъти.

На 24 януари официално ще бъдат обявени номинациите във всички категории. Докато чакаме, обаче из интернет вече върлуват какви ли не спекулации, кои ще бъдат претендентите. Преди да хвърлим един поглед над това е редно да споменем, че 24 януари може да се окаже голям ден за българското кино, тъй като филмът "Тилт" на Виктор Чучков ще се бори за номинация в категорията за чуждоезичен филм, дали това ще се случи ще разберем само след две седмици. Лично аз, тази година съм оптимистично настроен и вярвам, че имаме шанс. За пределите на родното кино една номинация за Оскар, означава почти колкото това да бъде спечелен Оскар. Пожелаваме късмет на лентата и дано видим заглавието сред избраните.

А ние отлитаме отново зад океана, за да видим кои са основните претенденти за Оскар тази година. Повечето от заглавията, които ще проследим, напълно естествено не сте чували освен, ако не сте запален киноман. Ако очаквате да видите популярните филми на изминалата година в списъците с номинации, ще бъдете разочаровани, тъй като академията обича да дава наградите на малко по-различен тип филми.

Разрових се из интернет, тъй като личните ми предположения са почти невъзможни към този момент, поради малкия брой филми, които съм гледал от предположените. Но не се притеснявайте, българските кина ще побързат да напускат набързо номинираните филми, както става всяка година, така че с малко късмет ще може да ги гледате дори преди връчването на наградите.

Ще започна с категорията за най-добра режисура, където най-вероятно ще попаднат следните имена: Woody Allen – Midnight In Paris; Michel Hazanavicius – The Artist ; Bennett Miller – Moneyball; Alexander Payne – The Descendants; Martin Scorsese – Hugo

Изключително трудно ми е да направя предположение за евентуален победител, но лично залагам на Michel Hazanavicius и Martin Scorsese.

Продължаваме с категорията за най-добра актриса, където може да предположим следните претендентки: Viola Davis – The Help; Rooney Mara – The Girl With The Dragon Tattoo; Meryl Streep – The Iron Lady; Tilda Swinton – We Need To Talk About Kevin; Michelle Williams – My Week With Marilyn

Още от сега стискам палци за Мерил Стрийп, чиято предполагаема номинация се коментира от лятото, което ми се струва доста показателно.

В категорията за най-добър актьор: George Clooney – The Descendants; Leonardo DiCaprio – J. Edgar;Jean Dujardin – The Artist; Michael Fassbender – Shame; Brad Pitt – Moneyball

Почти съм убеден за номинацията на Брад Пит и дори мога да заложа евентуалната му статуетка.

И накрая кой ще бъде най-добрият филм за изминалата година: The Artist (The Weinstein Company); Hugo (Paramount Pictures); The Descendants (Fox Searchlight); The Help (Walt Disney Pictures); Midnight In Paris(Sony Pictures Classics); Moneyball (Columbia Pictures); Drive (FilmDistrict); War Horse (Walt Disney Studios); Extremely Loud and Incredibly Close (Paramount Pictures); The Tree Of Life (Fox Searchlight)

Доста солиден списък, не мислите ли? Да предположа победител все още ми се струва невъзможно, но е факт, че това е може би най-доброто сред най-доброто за 2011. Въпреки слабата филмова година, ето че се намериха претенденти за Оскар-и.

--------------------------------------------

Битката, както винаги ще бъде жестока, а изненадите ще са както се казва "зад всеки ъгъл". Академия обожава да си играе със зрителите и се оказва все по-трудно да предполагаме победителите.

Малко преди церемонията вече се разнасят какви ли не слухове. Една от последните новини около таз годишните Оскар-и е, че екипът на "Хари Потър и Даровете на смъртта - част 2" настоява за номинации в повечето от основните категории като най-добър актьор, актриса, режисьор, че дори филм. През последните 10 години академията категорично е отхвърляла сагата, която е лишена от престижната статуетка. Това обаче не е толкова странно, защото големи филмови саги много рядко са се сдобивали с отличието, като изключение прави "Властелинът на пръстените". Последната част на Хари Потър ни показа съвсем различен филм от предходните, филм достоен за Оскар. Може би съм твърде пристрастен, но съм убеден, че много хора ще се съгласят с мен. Едно е сигурно, в следващия месец ще видим доста интересни неща за това ще продължим да следим събитията от близо. На 24 този месец очаквайте пълен списък с номинираните и още подробности за 84th Annual Academy Awards.

yvsot: Побутнах малко форматирането на текста за по-прегледно

След утре ще има някаква основа, за по-точни предположения и залози. Макар че миналата година нещата се обърнаха буквално две седмици преди оскарите. Critics Choice Awards са сравнително точен индикатор, разбира се не винаги-пресен пример миналогодишните награди.

Връчиха филмовите „Златни глобуси” в САЩ

Публикувано изображение

В САЩ снощи, 15 януари, са връчени наградите „Златен глобус” на Холивудска асоциация на чуждестранната преса (HFPA), съобщи Associated Press. Церемонията станала в Бевърли Хилз, щат Калифорния.

Като най-добър филм в категорията „драма” е признат „Потомци” (The Descendants) на Александър Пейн. Наградата за най-добра режисура е получил Мартин Скорсезе за филма „Пазител на времето” (Hugo).

За най-добър актьор е признат Мартин Клуни, изиграл главната роля в „Потомци”. „Златен глобус” за най-добра актриса е получила Мерил Стрийп за ролята във филма „Желязната лейди” (The Iron Lady).

Призът в номинацията „Най-добра комедия или мюзикъл” е заслужил „Артист” на Мишел Хазанавичус. За главни роли в тази категория „Златен глобус” са получили Мишел Уйлямс за участието си във филма „Седем дни и нощи с Мерилин” (My Week With Marilyn) и Жан Дюжарден за ролята си в „Артист”.

blitz.bg

Наградите "Оскар" 2012 - на живо само по bTV Cinema!

Публикувано изображение

bTV Cinema е единственият канал в българския ефир, който ще излъчи на живо церемонията по връчване на 84-ите награди "Оскар" за настоящата 2012 година.

Първото пряко включване от червения килим ще бъде на 24 януари от 15:30 часа, когато актрисата Дженифър Лоурънс и актьорът и продуцент Том Шерак ще обявят номинациите за златната статуетка в Самюел Голдуин Тиътър в Беверли Хилс. Те ще разкрият претендентите в 10 от общо 24-те категории на престижните награди. Повторение на номинациите за Оскар, зрителите могат да гледат на 27 януари от 22:00 часа.

Месец по-късно, от 00:00 часа до 06:30 часа на 27 февруари зрителите на bTV Cinema ще имат възможността да проследят цялата церемония по връчване на престижните статуетки в реално време от Кодак Тиътър, Холивуд, Калифорния. От 22:00 до 00:00 часа отново на 27 февруари пък ще видим емоциите на звездите на червения килим след връчването на наградите.

Водещ на церемонията за девети път ще бъде комедиантът Били Кристъл, най-известен с ролите си в световни хитове като "Когато Хари срещна Сали”, "Анализирай това”, "Анализирай онова” и "Любимците на Америка”.

Повторение на връчването на американските филмови награди "Оскар" зрителите на bTV Cinema могат да гледат на 4 март от 11:00 до 14:00 часа и от 20:00 до 01:30 часа.

Публикувано изображение

В Москва бяха връчени за 14-ти път годишните филмови награди на гилдията на руските кинокритици и киноведи „Белият слон“. Новият филм на Андрей Звягинцев „Елена“ бе удостоен с три статуетки: за най-добър филм на 2011 година, за най-добра режисура и за най-добра поддържаща роля (в лицето на актрисата Елена Лядова).

Миналата година критиците от Русия отличиха "Огнярът" на Алексей Балабанов с четири "слона": за „най-добър филм”, „най-добър режисьор”, „най-добър художник” и най-добра музика.

“ е третият игрален филм на Звягинцев, чието име нашумя след дебюта му със „Завръщане“, спечелил „Златен лъв“ на Венецианския кинофестивал през 2003 г. Той получи награда за сценарий от американския фестивал на независимото кино „Сънданс“ и участва в програмата „Особен поглед“ на последния кинофестивал в Кан, където бе удостоен със специалната награда на журито. Изпълнителката на главната роля Надежда Маркина пък бе сред номинираните за европейската филмова награда за най-добра актриса.

За онези, които са забравили, напомням, че именно филмът „Елена“ и отличеният със „Златен лъв“ във Венеция „Фауст“ на Александър Сокуров бяха пренебрегнати, за да може „Цитаделата“ (втората част от дилогията-продължение на „Изпепелени от слънцето“) на Никита Михалков да бъде предложен от Русия за наградата „Оскар“ в категорията „най-добър неанглоезичен филм“.

Любопитно е, че нито „Фауст“, нито пък кандидатът за „Оскар“ „Цитаделата“, бяха сред номинираните за годишните награди на руските кинокритици.

Публикувано изображение

Елена“ спечели наградата за най-добър руски филм на годината, побеждавайки следните три филма: „

“ (В субботу) на Александър Миндадзе, „
“ (Жила-была одна баба) на Андрей Смирнов и „Шапито-шоу“ на Сергей Лобан. Именно техните режисьори бяха съперници на Андрей Звягинцев и за наградата за режисура.

Фантастичният филм „

“ на Александър Зелдович също получи три „слона“ (по-точно четири, но единият от тях „двоен“): за най-добри художници бяха обявени Юрий Хариков и Владимир Родимин, най-добър композитор – Леонид Десятников и най-добър оператор – Александър Илховский.

Публикувано изображение

Две награди спечели филмът на Андрей Смирнов „Живяла една жена“ (Жила-была одна баба): за най-добра актриса -Даря Екамасова и за най-добър поддържащ актьор - Алексей Серебряков.

„Бял слон“ за най-добър актьор в главна роля получи Андрей Шагин за своето изпълнение във филма на Александър Миндадзе „В събота“. Наградата за най-добър сценарий бе присъдена на Марина Потапова за „Шапито-шоу“.

За най-добър дебютен филм на 2011 г. бе признат заснетият с дигитален фотоапарат филм „

“ (Портрет в сумерках) на Ангелина Никонова и Олга Диховична.

С наградата за най-добър документален филм бе отличен „Книга на тундрата. Повест за Вуквукае – малкият камък“ на Алексей Вахрушев.

С наградата за най-добър чуждестранен филм, разпространяван в Русия през 2011 година бяха отличени едноврменно две заглавия – "Речта на краля“ (реж. Том Хупър) и „Пина“ (Вим Вендерс).

Пълният списък с наградите може да видите тук.

Източник: Gazeta.ru

Copy&Paste от kastelov.wordpress.com

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.