Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инструкция за монтаж на захранване

Featured Replies

Публикувано изображение

Eто ти Molex конектора с волтажите.

По-горе ти дадох как да намериш + и - на светодиода...Мда..Ако го обърнеш, нема да свети определено...

R1 ти е резистора, както виждаш в случая е "преди лампичките"

Казваш колко светодиода връзваш, преди тях слагаш резистор, който можеш да изчислиш с линка с калкулатора, който съм дал или ако не е тайна, казваш тук и си готов.

Ето ти как ще изглежда например, ако имаш само 1 светодиод

Линк

Повече от това няма как да ти дам просто...

Мерси много, засега затворих компа и го прибрах в кутия, защото излезе нещо важно, когато (ако) се хвана отново да го "тунинговам" ще пиша отново тук

Благодаря все пак за инфото.

• 1 година по-късно...

Въпроса ми е по-скоро относно разполагането на захранването в кутията (ATX middletower).Досегашното ми захранване е с малка перка на задния панел до кабела за 220 волта.При съвременните перката е много по-голяма и предполагам трябва да лежи отдолу - в моя случай ще бъде насочена към вентилатора на процесора.Така ли е правилно и ще има ли нужда от допълнителни вентилатори в кутията?

Това зависи от кутията ти. Първо, за "правилно" не можем да говорим, ако можеш да монтираш захранването само горе, тъй като просто нямаш друг избор. Второ, ако все пак кутията ти позволява го сложи долу с някакъв филтър под перката.

При съвременните перката е много по-голяма и предполагам трябва да лежи отдолу - в моя случай ще бъде насочена към вентилатора на процесора.Така ли е правилно и ще има ли нужда от допълнителни вентилатори в кутията?

Ако кутията е с възможност захранването да се монтира отгоре, перката на захранването трябва да е отдолу - така тя ще засмуква въздуха и ще го изкарва извън кутията.

За допълнителните вентилатори зависи каква ти е конфигурацията, но ако няма какво да отделя много топлина, не би трябвало да има нужда от допълнителни вентилатори.

Благодаря Ви,кутията ми е достатъчно малка,така че освен отгоре няка къде другаде да сложа захранващия блок. Отдолу чисто теоретично би мого да се сложи при отвора за PCI устройствата,но там няма нужните отвори за закрепване и по-скоро ще трябва да лежи на някакви тампони,за да не вдига шум.

Благодаря Ви,кутията ми е достатъчно малка,така че освен отгоре няка къде другаде да сложа захранващия блок.

Слагай го смело отгоре. Между другото, захранването да е отгоре има и добри страни, така че си го сложи както кутията е пригодена за него.

Слагай го смело отгоре. Между другото, захранването да е отгоре има и добри страни, така че си го сложи както кутията е пригодена за него.

Аз пък си мисля, че кутията е от ей такъв тип:

Публикувано изображение

Т.е. ако се сложи съвременно захранване със 120mm перка, тя ще сочи към охладителя на процесора и ми се струва противопоказно, понеже предполагам, че ще остане много малко място между двете перки, а двете ще смучат в противоположни посоки и може да се окаже, че за процесора не остава въздух. Бих препоръчал да се търси захранване от стария тип.

Аз пък си мисля, че кутията е от ей такъв тип:

Ако е от такъв тип, си прав.

Но стандартно под горен монтаж се разбира това и аз пиша от тази гледна точка:

Публикувано изображение

• 5 месеца по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

Здравейте, захранването на компютъра ми изгоря и взех от един приятел временно докато събера някой лев за ново,но при смяната мисля,че нещо се обърка.Сложих всеки един кабел от новото на мястото на всеки един кабел от старото,затворих компютъра включих захранващия кабел пуснах компютъра,НО се случи голям гаф...монитора ми не изкара картина..моля ви ако имате някви идеи какво е станало да сподели :)

Уточни марката модела на двете захранвания какъв е, както и видеокартата. Някои видеокарти изискват допълнителна захранваща линия и ако липсва изобщо не тръгва. Дънната платка дава съобщение за хардуерен проблем, чрез определен брой "бипкания". По броят им може да се ориентираш точно къде е проблема. Но може и да нямаш такива, както е случаят при теб.

Уточни марката модела на двете захранвания какъв е, както и видеокартата. Някои видеокарти изискват допълнителна захранваща линия и ако липсва изобщо не тръгва. Дънната платка дава съобщение за хардуерен проблем, чрез определен брой "бипкания". По броят им може да се ориентираш точно къде е проблема. Но може и да нямаш такива, както е случаят при теб.

ами не съм сигурен за марките на захранванията,но видео картата ми е nVidia 9600 

Тази видеокарта изисква минимум 400 W захранване. Прегледай етикетите на захранванията за да сравниш мощностите им. Също така картата има 6 пинов захранващ куплунг, който трябва да бъде захранен - провери дали е свързан към захранването. Вероятно е другото захранване да няма такъв или си забравил да го свържеш. И на последно място - картата да е изгоряла заедно със захранването,което е най-неблагоприятният вариант.

Тази видеокарта изисква минимум 400 W захранване. Прегледай етикетите на захранванията за да сравниш мощностите им. Също така картата има 6 пинов захранващ куплунг, който трябва да бъде захранен - провери дали е свързан към захранването. Вероятно е другото захранване да няма такъв или си забравил да го свържеш. И на последно място - картата да е изгоряла заедно със захранването,което е най-неблагоприятният вариант.

Не картата не е изгоряла,но може би не съм я захранил.Благодаря сега ще пробвам :))

ЕДИТ: това е със старото захранване(моето)--> http://prikachi.com/images/252/6146252o.jpg

а това със новото (това което взех)---> http://prikachi.com/images/256/6146256y.jpg

Редактирано от Denislav Lachev (преглед на промените)

Не картата не е изгоряла,но може би не съм я захранил.Благодаря сега ще пробвам :))

ЕДИТ: това е със старото захранване(моето)--> http://prikachi.com/images/252/6146252o.jpg

а това със новото (това което взех)---> http://prikachi.com/images/256/6146256y.jpg

И при мен беше станало няколко пъти . Извадих 4 пиновия кабел, който захранва процесора и го вкарах пак. При мен беше просто разхлабен.

И на двете снимки не виждам видеото да е захранено.Тук ,в горният десен ъгъл се вижда 6 пиновият куплунг,който трябва да е свързан към захранването.Не знам как си карал досега,но се съмнявам само от PSI слота да е ставало това нещо.

И на двете снимки,точно зад кондензатора нещо черно ми "белее". Но единствено автора на темата може да каже това дали е така.

Не знам :( аз се опитвам да намеря някаква подобна в гугъл , но не откривам  :no-no: явно е модифицирана  :) доколкото виждам сменен вентилатор може и охлаждането  :(

ПП. А видеото май ще излезе чисто АТИ 9600 :)

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.