Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

БТК - До кога ще се държим като овце?

Featured Replies

:offtopic_s: Стана дума, че БТК усигорява интернет на повечето по-малки доставчици в България, а това важи ли и за интернета на Cabletel и телефонията им също? Защото спорих с един познат, който ме убеждаваше как скоро БТК щели да залязат заради Cabletel, техния евтин и бърз интернет, както и качествените им и евтини телефонни услуги. biggrin.gif

Преди и аз много се дразних, дори и на дребни прекъсвания на интернета, но се замислих реално, че дефакто при предишният ми доставчик дори и при по-големи аварии, не ми правеше впечатление, защото имах реалистични очаквания от него. БТК е най-добрият сред българските доставчици, или поне така аз мисля, но там не работят роботи, възможно е и при тях да има авария. Просто имам чуството че е насадена една представа за БТК, че при тях не може да възникне какъвто и да е бил проблем и от там, новият портебител става крайно критичен към услугата. Поне в повечето случай при БТК спадът в скоростта е до 20-30% под максимума, а на доста доставчици човек тегли само с 20-30% над минимума.

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

• Отговори 88
  • Прегледи 11,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

След изпълнението на тези стъпки, вече имах що годе нормален нет!

Доколко твърдото забиване на адресите на DNS има положителни страни е доста спорен въпрос. От друга страна обаче винаги е добре да се съобразяваш с това което дава браса като DNS.

Аз подобни стъпки не изпълнявам. Модема е заместен от едно желязо с NetBSD и нямам никакви рестратирания, запушвания и други подобни нещица...

Продължавай да слушаш какво пишат ламчовци, да изпълняваш техните "компетентни препоръки" и ... стой да гледай кой ще оревава по форумите.

Край на лекцията! Аз бях дотук.... :P

Нека да се включа и аз.Не се занимавам с мрежи, и не гоня някакво експертно ниво там.От БТК съм доволен заради относително високата, близо до максималната, предлагана от тях скорост.Доволен съм заради възможността да получиш друг адрес, след рестартиране на модема, аз си знам за какво ползвам това.ДХЦП също е голям плюс (къде ми изчезна латиницата...), особено за хора, които не разбират, както и за спасяване на машини с Лайв СД, или Линукс, ако не знаеш как да направиш настройките, де.Онова, което ме кара да побеснявам, е изключително високия пинг, лаг и дилей при играене на елементарни онлайн игри, дори в сървър, намиращ се в твоя град.Така, например, в Булстар Емулинкер и Хедоф Кайлера БТК има 35-40мс, докато хора от чужбина имат 4 мс, пак на АДСЛ абонати, от Унгария.Преди се играеше идеално, а за един Европейски шампион това е важно.Сега, в една част на Варна, нещата са далеч по-различни, отколкото в центъра, по 2 секунди дилей на удар има, като съм пробвал и с друг компютър, без антивирусни, с всякакви настройки, по съвет на чукундурите от подръжката им.В английски сървъри-101 мс...А ланки за по 10 лв имат в пъти по-добра връзка там...Ако не си изкарвах приходи от интернет, бих се прехвърлил...А по телефона ме изнудват за наета линия, и казват, че пинг към ДНС-а им от 40 мс бил нормален, а има ланки на по 4мс...И все си прехвърлят топката...Някой по-запознат би ли обяснил?

Fixt00l, прочети темата за БТК АДСЛ, на някои хора там им се счупиха ръцете да пишат и обясняват.

Приеми тази тема като книга "жалби и оплаквания от БТК"

П.П. Я аз да засиля темата където й е мястото :-)

Вървяла една овца и гледа табела "БТК". И от нямане на работа отишла да види какво има там. И гледа една опашка поне 50 овце и има-няма 10 вълка. Всички стоят мирно и чакат да ги пуснат да минат през една врата.

//някой да продължи.

Бинго!

Давай!!!!

Ха! Изненада! Мислех че заминава в кошчето.... ohmy.gif

Хе хе хе! За твоя голяма изненада - не! :) Тюх, язък ти за "лекцията" и надуването. :lol6:

Някой има комплекси. Опитва се безуспешно да ги избие.

За сега не е смешно, но вече става.

Аз само ще погледна въпросния екземпляр изразително. Не, не през оптиката, той сам си е приготвил въже. И си клати стола.

ПП.Прощавай, видях ти профила. Ти си екологично обременен. Извинявам се, вече съм пас.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Някой има комплекси. Опитва се безуспешно да ги избие.

За сега не е смешно, но вече става.

Аз само ще погледна въпросния екземпляр изразително. Не, не през оптиката, той сам си е приготвил въже. И си клати стола.

ПП.Прощавай, видях ти профила. Ти си екологично обременен. Извинявам се, вече съм пас.

Простено да ти е чадо! И ти ли се отказа? :help:

П.П. Апропо...Ти освен, че си спец по интернеткънекшъна си бил и голям спец по екологията виждам. ;)

Хе хе хе! За твоя голяма изненада - не! :ph34r: Тюх, язък ти за "лекцията" и надуването. :ph34r:

Що бе? Така повече хора ще забавляват с писанките ти. В бисерите вече те има два или три пъти...

Продължавай в същия дух.

п.п. Пак нищо не каза, само се иза..каза

Простено да ти е чадо! И ти ли се отказа? :ass:

П.П. Апропо...Ти освен, че си спец по интернеткънекшъна си бил и голям спец по екологията виждам. :)

Доста по плиткоумен си, отколкото изглеждаш, ама то имаше една приказка "Не си отваряй устата, за да не развалиш впечатлението"

Ако не разбра, ви цитирах (за това се дава и в кавички цитата, но отново граматиката не ти е силна страна) много отворените абонатити, които сричате и смутолевите нещо за "интернет конекцион" в бизнес центровете. Виждал съм го с очите си, така че цитирам.

Дано този път разбра в края на краищата. Макар че нямам надежда.

Не трябва да си еколог, за да видиш,че някой е толкова пострадал от замърсяването.

Хайде да вкараме малко професионализъм в тази "говорилня"

Цитирам доста авторитетен сайт (lartc.org, ако на някой от тук изявяващите се му говори нещ) за да няма спорове кой колко разбира и от какво:

The goal

attempted to create the holy grail:

* Maintain low latency for interfactive traffic at all times

This means that downloading or uploading files should not disturb SSH or even telnet. These are the most important things, even 200ms latency is sluggish to work over.

* Allow 'surfing' at reasonable speeds while up or downloading

Even though http is 'bulk' traffic, other traffic should not drown it out too much.

* Make sure uploads don't harm downloads, and the other way around

This is a much observed phenomenon where upstream traffic simply destroys download speed. It turns out that all this is possible, at the cost of a tiny bit of bandwidth. The reason that uploads, downloads and ssh hurt eachother is the presence of large queues in many domestic access devices like cable or DSL modems.

С думи прости - кабелните модеми и DSL модемите поради спецификата на технологията, върху която се базират, изпитват слабости и се предизвиква нежелан ефект, когато ИЗХОДЯЩИЯ трафик е максимален. Така, както се държат P2P програмите, торентите, любимите лийчъри и сийдъри.

Хората са разработили WonderShaper, за да уравновесята нещата. За съжаление, това е само за Линукс.

Пример за ефекта:

Before, without wondershaper, while uploading:

round-trip min/avg/max = 2041.4/2332.1/2427.6 ms

After, with wondershaper, during 220kbit/s upload:

round-trip min/avg/max = 15.7/51.8/79.9 ms

Доста по плиткоумен си, отколкото изглеждаш, ама то имаше една приказка "Не си отваряй устата, за да не развалиш впечатлението"

Ако не разбра, ви цитирах (за това се дава и в кавички цитата, но отново граматиката не ти е силна страна) много отворените абонатити, които сричате и смутолевите нещо за "интернет конекцион" в бизнес центровете. Виждал съм го с очите си, така че цитирам.

Дано този път разбра в края на краищата. Макар че нямам надежда.

Не трябва да си еколог, за да видиш,че някой е толкова пострадал от замърсяването.

Точно пък ти си седнал да ми говориш за граматика (я си виж писанията и пунктуацията)! Това, че не можеш да схванеш тънката ирония (или май така ти отърва), само показва колко си "дълбокоумен". Седнал да ми говори за комплекси и въжета - смешник!

Хайде да вкараме малко професионализъм в тази "говорилня"

Цитирам доста авторитетен сайт (lartc.org, ако на някой от тук изявяващите се му говори нещ) за да няма спорове кой колко разбира и от какво:

С думи прости - кабелните модеми и DSL модемите поради спецификата на технологията, върху която се базират, изпитват слабости и се предизвиква нежелан ефект, когато ИЗХОДЯЩИЯ трафик е максимален. Така, както се държат P2P програмите, торентите, любимите лийчъри и сийдъри.

Хората са разработили WonderShaper, за да уравновесята нещата. За съжаление, това е само за Линукс.

Пример за ефекта:

П.П. Иначе с въпросният цитат, най-сетне каза нещо смислено и с това откри Америка - ура!

А ти какво каза?

Или просто оправдаваш заглавието на темата :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.