Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В памет на Макс - един прекрасен приятел, който ме обичаше..

Featured Replies

Здравейте,

Искам да изразя огромното си възмущение от некомпетентността на всички ветеринарни клиники в София и по-точно за ветеринарните клиники - Син Кръст, Амивет, 101 любимци. За останалите просто не остана живот на моя прекрасен ротвайлер Макс, но от това което видях за последните два месеца съм убеден в липсата на какъвто и да е професионализъм и при другите. За съжаление прекарах прекалено много време в тези клиники, за да успея да видя стереотипа при всички за извършване на лечение и липсата им на каквото и да е съчувствие към техните пациенти. От простите оплаквания и заболявания, та до "по-сложния" случай, който толкова затрудни "професионалните" ветеринарни лекари, пък били те и професори по ветеринарна медицина. Може би ще помислите, че просто съм афектиран от случката, но ще Ви кажа че дълго обмислях дали да пусна това мнение и вече мина достатъчно време от убийството, което извършиха всички описани по-долу лица в тази история, за да мога да разсъждавам трезво, а не емоционално.

Ето как започна всичко - на 01.06.2008 г. след обяд моето куче внезапно няколко часа след разходка и без видима причина започна да повръща многократно. До вечерта позвъних на д-р Борислав Георгиев от Син Кръст, като обясних симптомите и на другия ден отидох при тях. Лечението ни започна д-р Пейчиновски, като направиха кръвни изследвания, рентгенова снимка - всички данни бяха в норма и на снимката нямаше изменения или видими чужди тела. Изписаха ни някакви антибиотици като инжекции. След два дни без подобрение се върнах при тях, след като още на следващия ден привечер се обадих, за да обясня, че няма подобрение и исках да отида спешно, но ме увериха, че мога да изчакам до следващия ден. И така отидох отново - този път за контрастна рентгенова снимка. Започнаха венозни антибиотици, H2 блокери, деган, системи. Всеки път питах за диагноза, но за съжаление такава не получих до края от всички клиники. Снимките бяха 3, не се забелязваше нищо нередно по тях според докторите. Тръгнахме си и продължихме да поставяме у дома изписаните ни инжекции. Имаше частично подобрение в поведението на кучето, повръщанията намаляха, но макар и през няколко дни така и не спряха до края. Обаждах се няколко пъти, д-р Пейчиновски ни посъветва, отново ходихме в Син Кръст взехме диетична храна и хапчета, които давах по-късно още 10 дни. След като минахме курса, започнахме да даваме само диетична храна и след това гранули на Роял канин, консерви кучешка храна. Тъй като повръщанията така и не отшумяха, а станаха периодични през няколко дни отново отидохме до Син Кръст - пак правиха изследвания, рентгенови снимки. Този път имаше леко повишени левкоцити - и по предложение на една от младите докторки, на която не запомних името направиха ехография на простатата, като диагностицираха леко увеличена простата - 5х5.5 см без изменения в структурата и препоръчаха кастрация. Записаха ми час за другия ден. Бях много учуден - попитах възможно ли е от това да има подобни симптоми? Отговориха ми, че било напълно възможно, дори е сигурно, че е от това. Тъй като кучето ми не е имало никога проблеми с уринирането и всичко, което да сочи проблеми с простатата се консултирах с друг ветернирен лекар, наш познат, който каза, че това абсолютно не може да бъде вярно и проблема е в стомашно-чревния тракт според него. За този близо месец кучето ми отслабна много - около 10 кг. Тежеше 39 кг, а накрая дори само 35 кг.

Прочетох тук във форума и търсих навсякъде положителни мнения за ветеринарни клиники, така попаднах на Амивет и проф. д-р Аминков. Помислих си - все пак човека е професор по ветеринарна медицина. Отидохме в неговата клиника в Красно село. Тъй като от начало не можах да се срещна с професора обясних всичките ни симптоми на двама млади лекари в клиниката - д-р Асен Атанасов и неговата колежка. Те бяха доста внимателни, направиха отново кръвни изследвания, прегледаха ни доста обстойно, преслушаха ни измериха температурата. Резултатът беше силно увеличени левкоцити. Казаха, че сме доста обезводнение и ни включиха системи. Използвам повода да благодаря на д-р Асен Атанасов - той е млад, но много внимателен и за съжаление беше единствения, който накрая ни каза поне едно "Съжалявам". Отново исках да знам вероятната диагноза - според тях това беше остър гастрит или дори язва, поискаха правените контрастни снимки, след като няколко дни отново ходихме на системи с антибиотици. Накрая се срещнахме и с професора , показахме снимките. Той ги видя и каза, че се съмнява за язва, но иска да се консултира с рентгенолог. Последния ден - 20.07.2008 г. отидохме и направихме нова контрастна снимка в клиника 101 любимци, за да се види дали няма промяна. Макс вече беше много зле, предишната вечер се пресвиваше с нещо като спазми на корема на интервали. Не беше ял от доста дни и тежеше само 35 кг. Доктора, който ни посрещна в 101 любимци още като ни видя побърза да каже "Да знаете, че аз каша на ротвайлер не давам!"!? И това ми било ветеринар? Така или иначе аз му дадох кашата, както и преди направих това в Син Кръст. Да, наистина кучето ми не обичаше ветеринарните лекари и макар на мен да даваше да правя всичко с него, тях ги ненавиждаше. Явно имало защо. Снимахме го, като наместването на масата и отношението на лекаря към животното не мога да опиша с думи - толкова съм отвратен! В крайна сметка с новата снимка се върнахме и зачакахме професор Аминков да се появи, като през това време отново ни включиха системи, установи се и че Макс има висока температура - 39.5, а после и 40 градуса температура. Опитаха да я понижат, но тъй като не се получи, при назначена операция за следващия ден останахме спешно да ни оперират веднага. Съмненията бяха за перфорирана язва.

Със съпругата ми ужасно обичаме Макс, имаме и две малки деца, а той ни беше като първото дете. Още там ни беше много трудно да се решим на операцията, попитахме дали можем да присъстваме - или поне аз, тъй като съм присъствал и на раждането на сина си, нямам страх от такива неща. Д-р Атанасов ме увери, че това е невъзможно, тъй като не съм медицински лице и обстановката е стерилна. Ами какво да кажа за това - стерилната обстановка се включваше в отделно помещение с отворена врата, наличието на мухи в помещението, липса на маски на лицата, а дори и никаква престилка за проф. Аминков - той оперира направи с дрехите, с които беше! За мен това е пълна липса на професионализъм! За наша радост операцията мина успешно - още след 20-ина минути една от младите асистентки излезе и ни показа една кръгла гума - открили я в червата на кучето, направила била перитонит и това се оказало причината за всичко. Не можах да повярвам - та нали всички изследвания, контрастни снимки трябваше да покажат точно дали няма глътнат чужд предмет?! Моя Макси винаги е обичал да си играе с топки и играчки, но никога не е гълтал подобни предмети. Учудихме се много с моята съпруга, но след като кучето излезе от операционната и ни казаха, че всичко е наред, дори че ще се възстанови много бързо, ужасно се зарадвахме. Попитах за снимките - как така не се е видял този предмет - всички повдигаха рамене. Тук е второто нещо, което според мен въобще не беше редно - след такава операция да транспортираме веднага кучето ни у дома - без лекарски надзор. Но тъй като ни увериха, че всичко ще бъде наред и че е добре, че сме направили операцията веднага, ние се поуспокоихме и взехме Макс у дома. За съжаление той почина 3 часа след операцията. Просто издъхна вкъщи, така и не успя да се събуди от упойката. Плакахме много, позвъних и на професор Аминков, който хладно ми каза - явно не е издържало сърцето му - инфаркт. Дори едно "съжалявам" не каза. Да възможно е да е било късно, осъзнавам това, както и това, че благодарение на подписаната декларация преди операцията не мога да имам никакви претенции към докторите. Все пак живеем в България, хора умират от лекарски грешки, а няма осъдени лекари, какво остава за кучетата. Няколко минути след като кучето почина от устата му изтече тъмно-кафява течност, а на следващия ден и кръв. Това заедно и с увереността на всички след операцията остави в нас съмненията, че вероятно самата операция не е била успешна, че не са изчистили добре натрупаните от запушването отрови, но уви никога няма да разберем това!

Какви изводи успях да си направя - след похарчени повече от 2000 лв за моето куче не попаднах на нито един ветеринарен лекар професионалист, с добра възможност за извършване на диагностика - та на две от снимките дори ние с моята съпруга различаваме кръглата погълната гума!? За съжаление много късно. Как се лекуват в България животните - почти винаги с антибиотици и без никакво съчувствие. Имайте предвид тази горчива история и всички симптоми, за да успеете да спасите вашето куче!

В памет на Макс - един прекрасен приятел, който ме обичаше повече от себе си!

Много съжалявам за Макс

Знам как боли

Но той ще те чака при Моста на Дъгата-повярвай ми

И отново ще бъдете заедно

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...15&start=15

Първо, искам да ти изкажа най-искрените си съболезнования. Въпреки че от тях няма да ти олекне. Губил съм домашен любимец, член на семейството ми и зная колко боли...

Второ, напълно те подкрепям по отношение на повечето ветеринарни клиники. Ще разкажа какво се случи с котарака ми, може да бъде от полза за други стопани. Преди доста време предният ми котарак беше скочил от балкона и си счупи много сериозно едната задна лапа. Оперираха го в клиника "Анимо" във Варна, поставиха метален пирон в костта и за щастие всичко беше успешно. В последствие котака леко накуцваше, което е нормално при такава травма. След няколко години обаче започна да накуцва повече. Отидох пак в "Анимо", където му пуснаха пълни изследвания. Но те нямат собствен рентген и ме помолиха да го занеса за снимка в ОВК (обединена ветеринарна клиника). Последните са някакви печалбари с огромно текучество на кадри, за които по принцип зная, че са уморили доста животинки, за това имах едно на ум. Оказа се, с основание.

Занесох котарака, като обясних на лекаря, че искам само и единствено снимка. Докато чаках да бъде проявена, видях, че лекарят приготвя някаква спринцовка и се готви да инжектира нещо на котака, без изобщо да ме предупреди. Спрях го в последния момент. Попитах го какво си мисли, че прави и той взе да ми обяснява, че това е нужно за лечението. Без да е видял снимката, без други изследвания и без да ми поиска разрешение! Зададох му конкретен въпрос - ТОЧНО КАКВО смята да инжектира. Отговорът му ме изуми - смес от преднизолон и нивалин! На момента му извих ръката, така че изпусна спринцовката и много благо го уверих, че ако само посмее да докосне котето, ще му строша пръстите един по един. Той взе да ме гледа странно и да мига на парцали. Все пак имам елементарни медицински познания и го попитах: след като нивалинът увеличава нервната проводимост, т.е. използва се при парализи, причинени от атрофия на нерви, а преднизолонът е силен кортикостероид и имуномодулатор, подтискащ възпаления - т.е. двете се използват при съвършено различни ситуации - защо ще поставя комбинация от лекарствата, без да знае каква е причината за състоянието на животното? Отговорът му беше, че все едно от лекарствата щяло да помогне! При това кортикостероидите са изключително опасни средства, способни да доведат до сериозни странични реакции като диабет, алергии, податливост на инфекциозни заболявания и се използват само в най-краен случай. Зададох му въпрос - той за диференциална диагноза чувал ли е и ако става въпрос за неговото дете - така ли ще го лекува, а той взе да мрънка, че не знаел, че съм колега...

Както и да е, взех снимката, занесох я в "Анимо", където установиха, че става въпрос за леко локално възпаление, което излекуваха с нестероидни противовъзпалителни и подходяща диета, категорично без антибиотици и стероиди. За тяхна чест, след като им разказах случката в ОВК ми отговориха "За колегите - или добро, или нищо, така че няма да коментираме". Но подразбрах, че в ОВК е обичайна практика да се изписват силни лекарства с надежда да бъде улучено необходимото. Точно както са направили и с твоя ротвайлер.

Направи ми впечатление контраста между методите на работа в "Анимо" и ОВК - първите за мен са истински лекари, които подхождат отговорно и първо се опитват да установят причината за заболяването. В последствие ходих при тях по различни поводи и съм бил свидетел как са оставали до полунощ, за да наблюдават състоянието на оперирано животно. Като никога не съм виждал да изписват такова, преди да е дошло в съзнание след операцията и те да са уверени, че няма нужда от неотложна намеса. Дори съм виждал д-р Златка Здравкова да дава мобилния си телефон на собственици на животно след операция с молба ако състоянието му се влоши, да и звънят по всяко време на денонощието.

още едно доказателство за некомпетенцията на българските лекари - било то и ветеринари !! кучето ти е било много красиво и си личи че е било добре гледано ... много съжелявам за случилото се - не че няколко реда във форума ще те оттърсят от мъката ... но го казвам от сърце защото и аз толкова много съм страдала за едно наше куче, което редовно водехме на ветеринар , имаше всички имунизации но накрая почина толкова внезапно - тумор било ... "случва се " каза лекаря тогава .... с две думи явно във всички градове са толкова "компетентни" доктори !! наистина невероятно куче ... а щом цялото семейство сте го обичали явно е голяма загуба sad.gif Съжелявам !!

ММммда, все повече се убеждавам, че точно Анимо е клиниката в която ще карам стажа си.

Бях ги харесала отдавна и се радвам, че чувам добри отзиви за тях.

Много съжалявам за Макс.

Моята Норка си отиде поради същата лекарска некомпетентност и небрежност, а аз бях принудена да я гледам почти цял месец как се мъчи, да я извеждам на ръце, да я масажирам и движа, да я храня и изпишквам...

(Затова съм решила, че ще уча като за световното и ще стана по-добър лекар от всички тези тъпанари) :help:

Болката е непоносима, не се забравя, но идва момент в който остават на преден план само хубавите спомени.

Аз вече стигнах до там, мога от опит да ти кажа да изчакаш 2-3 месеца и да си вземете ново куче. То няма да замести Макс, не може да бъде Макс, но няма да е при вас за да го замести а за да получи всичката онази любов, която прелива. Няма да бъде обичано заради Макс, а заради самото себе си.

Пък и ще дадете дом на едно сиротно мъниче, което копне да дава и получава безрезервна обич.

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

Много съжалявам за мъката Ви - зная как боли с години.

Аз плаках четири години за моя Оги - искаше ми се да си намеря коте като него - все едно, че пак си обичам него!

Той също умря заради моя и на ветеринар грешка.

Вчера се почуствах успокоена - ветеринарния ни лекар ми подари коте, което прилича на Оги! Ади

• 4 седмици по-късно...

ми на село понеже баба ми беше болна и остави кучето на една съседка за няколо дена по-точно само да му хвърля хляб през оградата и тя взела че платила да го убият.по точчно да го разтрелят.мн тежко го изживях.за това реших да си купя кокер щпаниол.иначе беше смеска между каракачанска и улична превъзходна.

• 5 седмици по-късно...

Изказвам също съболезнованията си , много боли и едва ли човек нямал куче би разбрал кава мъка е.

Моето куче т. нашето , излязоха на разходка един ден с майка ми и горкото никога повече не се върна у дома , бе нападнато и разкъсано пред очите на майка ми от озверял ротвайлер , три години след случката разбрахме че ротвайлера е починал от рак а собственичката била настанена в психиатрията след като нещо превъртяла след това.

Искам да кажа на собствениците на големи кучета че тяхно задължение е да осигуряват кучетата си срещу такива случки , защото може следващия път това да е дете например , и заради едно куче да лежи някой в затвора.

Винаги знам че господ гледа от горе и наказва макар че никой не е отмъщавал или правил каквито и да е заклинания срещу въпросното куче или собственик.

Кучето беше пинчер и се казваше ШОНИ.

Почивай в мир мило същество.

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте,

С мен се свързаха други пострадали собственици от професор Аминков, прочитайки тази тема в Internet. Подели са съвсем сериозна инициатива да съдят клиниката и професора със свидетели и доказателства, както и да организират отзвук в популярно телевизионно предаване (нещо, което аз не намерих сили да направя). Тяхната голяма молба към всички пострадали от работата на клининика Амивет и професор Аминков да ги подкрепят в този момент, както ще направя и аз.

Всеки, който желае повече информация - пишете ми на [email protected]

Предварително Ви благодаря!

• 7 месеца по-късно...

Уважаеми приятелю, по подобен начин моето семейство загуби своя Басет Арчи- само на 8 месеца! Късно поставена диагноза, операция и смърт след около 3часа!Прав сте за всичко, което пишете, ако искате да поговорим тел ми е 0878655404!

Миро

• 1 месец по-късно...

"Преди доста време предният ми котарак беше скочил от балкона и си счупи много сериозно едната задна лапа. Оперираха го в клиника "Анимо" във Варна, поставиха метален пирон в костта и за щастие всичко беше успешно.

- "ПРЕДНИЯ ТИ КОТАРАК" - май често сменяш домашните любимци , а?

Но те нямат собствен рентген и ме помолиха да го занеса за снимка в ОВК (обединена ветеринарна клиника). - е как по дяволите го оперираха без да имат собствен ренген ? решиха че му е счупено крачето , после решиха че фрактурата налага оперативно лечение и взеха че го отвориха и му поставиха "пирон" и взеха че уцелиха !!! браво ! лекар ли е , врачка ли ???

Последните са някакви печалбари с огромно текучество на кадри, за които по принцип зная, че са уморили доста животинки, за това имах едно на ум. Оказа се, с основание. - последните дали са с текучество "по принцип" няма как да знаеш а "де факто" не е ясно да ли го има?!?! както и "по принцип" че са "уморили" доста животинки!

"На момента му извих ръката, така че изпусна спринцовката" - Рамбо 4,Стиван Сегал и Жан Клот Вандам - три в едно!!! Не си извил на никой ръката! Просто се опитваш да си решиш комплексите чрез писане по форуми в интернет за ....... кой знае ? слабост , липса на самочувствие ? неплатежоспособност може би !

Ако наистина си им колега - ветеринарен лекар, да не дава господ хуманен, значи някой някъде се е объркал давайки ти диплома!Ако практикуваш професията си както пишеш и по форуми - некадърно , някой ден ще си изпатиш лошо от твой клиент !!!

Ще следя темата за отговор, в случей че искаш да се защитиш!

Кристияне,явно си засегнат но ако си беше направил труда да погледнеш профила на V12 кога за последно е бил активен нямаше да си правиш труда да пишеш.

20091114211812.jpg

Кристияне,явно си засегнат но ако си беше направил труда да погледнеш профила на V12 кога за последно е бил активен нямаше да си правиш труда да пишеш.

20091114211812.jpg

Прав си , но освен него и много други биха прочели тази тема и биха си направили недостатъчно правилни заключения.Не искам с мнението си да правя реклама или анти-реклама на когото и да било.Просто искам да предпазя всеки който прочете написаното по темата от прибързани пристрастия за ветеринарната медицина във Варна.

p.s. Не съм лекар, а собственик на домашен любимец.

kristian111, не знам кого защитаваш, но лично аз и хора които познавам са изключително доволни от Анимо-Варна. Колкото до ОВК- наслушал съм се на неща за тях, повечето от първа ръка.

Първото ти твърдение е доста грубо - замисли се. Второто - ако пак прочетеш пасажа който критикуваш може и се спреш.

След няколко години

И по между другото никъде не е писал че е ветеринарен лекар, всъщност дори че е медицински работник...

И така нататък и така нататък.

/Сега па вземи ме критикувай че се повтарям/ И по между другото голям идиот трябва да си за да пратиш в къщи пациент след операция който още не се е събудил от упойката.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.