Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Откриване на администраторска парола в Windows XP

Featured Replies

Здравейте, имам на работа компютър с Windows XP, има администраторска парола,а аз влизам с guest account.

Как мога да науча паролата и да си влизам като администратор когато се наложи.

Здравейте, имам на работа компютър с Windows XP, има администраторска парола,а аз влизам с guest account.

Как мога да науча паролата и да си влизам като администратор когато се наложи.

Питай администратора. Щом не ви се дава да работите с административен акаунт значи има причина

По описанието на тази програма, би трябвало да стане.

http://www.download.bg/index.php?cls=progr...t&id=434874

Аз пробвах да си "разбера" паролата, но не успях, може би аз бъркам някъде с работата на програмата.

Успех.

Като пуснеш компютъра, още докато зарежда под дос натискай непрекъснато F8. Ще ти излезе едно меню, избери Safe Mode. Там вече ще можеш да използваш акаунта без да ти се налага да въвеждаш паролата...

Като пуснеш компютъра, още докато зарежда под дос натискай непрекъснато F8. Ще ти излезе едно меню, избери Safe Mode. Там вече ще можеш да използваш акаунта без да ти се налага да въвеждаш паролата...

И под safe mode се иска парола.Виж тук.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

Не можеш да разбереш администраторската парола (както и която и да е друга), защото тя никъде не се пази. Това, което се съхранява е резултат от необратима математическа функция върху въведената парола (за пример - сбора от номерата на въведените символи). Когато въведеш парола за достъп върху нея се прилага същата математическа функция и се сравнява резултата с този от оригиналната парола. Ако съвпадат, значи въведената парола е вярна.

За сметка на това има програми, които са в състояние да премахнат коя да е парола на Windows NT/XP/Vista. Една от най-добрите е Windows Key от пакета Passware Kit Enterprise. Създава boot-ващо CD, с което можеш да премахнеш всички пароли от компютъра. Имай предвид, че ако го направиш, първо - администраторът ще разбере, защото няма да може да влезе после с паролата си и второ - ако той има персонални криптирани папки и файлове, достъпът до тях ще бъде невъзможен за в бъдеще.

Алтернативата е да заредиш Hiren Boot CD и да използваш редактора на регистъра, за да инсталираш keylogger като device driver и с него да запишеш паролата на админа, когато той седне на машината ти следващия път. Но преди това трябва да си сигурен, че keylogger-ът не се разпознава от антивирусната ти програма. И е добре преди да се заемеш с това да си абсолютно убеден, че знеш какво правиш и няма да съсипеш цялата система :)

И да обобщим - не се занимавайте с работи, които не са ваша работа. Хора са били уволнявани много пъти преди това.

• 2 седмици по-късно...

Ophcrack си работи перфектно, но ти трябват и таблици. За това си свали ophcrack LiveCD, в .iso-то ги има. Парола от 10 символа, от които 4 букви и 6 числа ми я показа за по-малко от 2 минути.

Питай администратора. Щом не ви се дава да работите с административен акаунт значи има причина

Послушай го!

И като научиш паролата какво? cool.gif

P.S. Знам, че повечето администратори пийват бира, ами пробвай да го напиеш и той ще ти каже паролата! biggrin.gif

добре де.... не съм съгласен! Такива теми би трябвало да се забранят... (освен ако не са за мирни цели...) но щом има парола значи има нещо което не трябва да се пипаааааааа....

start>run>cmd.exe

"net user <името на акаунта > password"

Вместо паролата пишеш 123 примерно , а пък ако искаш да му разбереш паролата без да я сменяш , систем.дат ш папката на операционната система ,опитай със .DAT DECRYPTER ,но пък и винаги може да ползваш някой експлоит ,стига да имаш знанията...

Редактирано от scorpiass (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

start>run>command promt > net user (user acc) parola и паролата му ще е ПАРОЛА примерно

• 3 седмици по-късно...
start>run>command promt > net user (user acc) parola и паролата му ще е ПАРОЛА примерно

И отговорът ще е: "Вие нямате администраторски права и не можете да ползвате тази команда".

Примерно biggrin.gif

Ophcrack си работи перфектно, но ти трябват и таблици. За това си свали ophcrack LiveCD, в .iso-то ги има. Парола от 10 символа, от които 4 букви и 6 числа ми я показа за по-малко от 2 минути.

Ето го отговора какво коментирате командички на дос.Наистина върши работа :conversation: Само намерете друг линк да го свалите.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Послушай King_Of_Kings !!!!! Много точен отговор! Работи безотказно и не"разрушаваш" нищо по системата!!!!

• 4 месеца по-късно...

Проблемец, един приятел си сложил парола и я забравил (това пиян естествено) сега не може си пусне компа. Как да я махнем или разберем,?

Проблемец, един приятел си сложил парола и я забравил (това пиян естествено) сега не може си пусне компа. Как да я махнем или разберем,?

Първо прочети цялата тема която е от по-малко от 2 страници и аз не помогне съм чувал че ако натиснеш Ctrl, Alt и Delete трите заедно три пъти и паролата се изтрива.после оставяш полето празно и натискаш ОК.Не съм го пробвал но съм го чел някъде и предполагам че работи.Имаше и още нещо с махане на батерията на дъното и така се нулирал биоса към първоначалните настройки но и това не съм опитвал.

Първо прочети цялата тема която е от по-малко от 2 страници и аз не помогне съм чувал че ако натиснеш Ctrl, Alt и Delete трите заедно три пъти и паролата се изтрива.после оставяш полето празно и натискаш ОК.Не съм го пробвал но съм го чел някъде и предполагам че работи.Имаше и още нещо с махане на батерията на дъното и така се нулирал биоса към първоначалните настройки но и това не съм опитвал.

аре стига бе така не съм се смял отдавна :lol6:

аре стига бе така не съм се смял отдавна :lol6:

И аз, на такива като теб.едва ли ти би искал и аз да се поровя и да открия какви глупости си писал ти и да ти напиша "аре стига бе така не съм се смял отдавна".

И стига си спамил.Като ще пишеш нещо поне да е по темата.За разлика от теб аз поне се опитвам да помогна а не само да коментирам с кухия си мозък.поне се обоснови, или не знаеш какво значи тази дума.

п.с.Да спориш с мен е все едно да спориш с радиото.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

ERD Commander 2007. Има и други буутващи дискове за целта.

f44aff7a351b30f4bc199bae33862dc6943c4735MSERD.jpg

И аз, на такива като теб.едва ли ти би искал и аз да се поровя и да открия какви глупости си писал ти и да ти напиша "аре стига бе така не съм се смял отдавна".

И стига си спамил.Като ще пишеш нещо поне да е по темата.За разлика от теб аз поне се опитвам да помогна а не само да коментирам с кухия си мозък.поне се обоснови, или не знаеш какво значи тази дума.

п.с.Да спориш с мен е все едно да спориш с радиото.

Така да те светна сега с кухия си мозък първо, че 3 пъти ctrl+alt+del не прави абсолютно нищо освен да стартира таск мениджъра още на първия път (пробвай смело нищо няма да стане :speak: ). Второ нулирането на биос не влияе по никакъв начин на правата и паролите на потребителите в която и да било ОС. Ето за това се смея. Такива мечешки услуги не са небходими на никой.

П.с. И да искам да се поровиш да видим какви глупости съм писал, а колкото до спам-а мисля че си има модератори да решават кое е спам и кое не. Не искам да се заяждам просто наистина си писал глупости cool.gif

WinKey8.1.2670

http://www.it.com.mk/forum/archive/index.php?t-4086.html

pocemk21-04-08, 09:50

Значи прво ја запишуваш програмата со Nero на CD.CD-то го правиш да е bootable. После го поставуваш CD-то и рестартираш. Се стартира самата програма и избираш 1 или 2, т.е избираш партицијата на која ти е самиот Windows и стискаш Enter. Ќе те праша "Would you like to undo Windows Key changes?" можеш да избереш (Yes/No). После тоа ти се појавува "Please select the account to reset the password for :

1. Administator

2. Guest

3. User

Избираш за кој account сакаш да ресетираш паролата со 1,2 или 3 и потврдуваш со "Yes". Кога ќе ти напиши "password has been reset" , вадиш bootable CD-то, рестартираш и веќе немаш парола, т.е се логираш без парола.

Ако има нешто проблем слободно пиши.

Поздрав!

Редактирано от Iztre6tel (преглед на промените)

Не можеш да разбереш администраторската парола (както и която и да е друга), защото тя никъде не се пази. Това, което се съхранява е резултат от необратима математическа функция върху въведената парола (за пример - сбора от номерата на въведените символи). Когато въведеш парола за достъп върху нея се прилага същата математическа функция и се сравнява резултата с този от оригиналната парола. Ако съвпадат, значи въведената парола е вярна.

За сметка на това има програми, които са в състояние да премахнат коя да е парола на Windows NT/XP/Vista. Една от най-добрите е Windows Key от пакета Passware Kit Enterprise. Създава boot-ващо CD, с което можеш да премахнеш всички пароли от компютъра. Имай предвид, че ако го направиш, първо - администраторът ще разбере, защото няма да може да влезе после с паролата си и второ - ако той има персонални криптирани папки и файлове, достъпът до тях ще бъде невъзможен за в бъдеще.

Алтернативата е да заредиш Hiren Boot CD и да използваш редактора на регистъра, за да инсталираш keylogger като device driver и с него да запишеш паролата на админа, когато той седне на машината ти следващия път. Но преди това трябва да си сигурен, че keylogger-ът не се разпознава от антивирусната ти програма. И е добре преди да се заемеш с това да си абсолютно убеден, че знеш какво правиш и няма да съсипеш цялата система :)

Аз пък просто влизам в Safe Mod като админ и трия всичките пароли.Всеки може да влезе като такъв в Safe Mod.Все пак Уиндоус е мноо тъп.Чак ме дразни понякога.

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

Аз пък просто влизам в Safe Mod като админ и трия всичките пароли.Всеки може да влезе като такъв в Safe Mod.Все пак Уиндоус е мноо тъп.Чак ме дразни понякога.

А какво става когато администратора не е на 10 години и е сложил парола на акаунт adminиstrator? И на всички допълнително създадени акаунти с администраторски привилегии?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.