Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужда от съвет за избор на специалност

Featured Replies

Здравейте, ориентирал съм се да следвам нещо свързано с програмиране. Моля ако някой е запознат да ми препоръча университет и специалност с качествено образование и с добри шансове за реализация като професионален програмист на десктоп приложения ( не сайтове ).Ако може да поясни какво се учи, изпитите по какво са (за влизане), има ли корупция и т.н. (просто малко представа да добия) Благодаря !

Привет!

За мен най-доброто за това е СУ (Софийски университет). Специалностите там са много с програмиране, но имам познати в Информатика, които са доволни. Препорават доста езици за програмиране (доколкото знам), и има реализация, що-годе. :huh: Изпитите са по математика и/или информатика. Може и с олимпиада по съответната дисциплина.

А за корупцията - навсякъде я има. :)

Поздрави!

изпитът е само математика, 2 броя, реализация почти няма, а СУ е възможно най-лошия избор. От към преподаватели, организация на програмата и база.За корупцията там да не говорим, тя е пословична.

олимпиада първите три места на национален кръг имат шанс да бъдат приети без полагане на изпит. оценката се използва за изпитна такава. демек СУ е адската набутвация.

Брей DeadSmurf ти съспиа СУ. Би ли предложила университет, който предлага по-добро образование за програмиси? За първи път виждам подобно мнение за ФМИ. Познавам хора учили там и са се реализирали без никакви проблеми.

Влиза се с изпит по математика, който се състои от 10 задачи за 5 часа. Има 3 изпита - предварителен, математика I и математика II. Предварителния и математика I включват всичко изучавано, а математика II е без сереометрия, но с по-трудни задачи от функции. За балообразуваща се взема най-високата оценка x3 + математика и физика от дипломата за средно образование. Тук можеш да видиш изпитите от тази година http://www.fmi.uni-sofia.bg/ksk

Аз съм първокурсник по Информационни системи тази година.

Ето какво се учи в различните специалности.

http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/bachelors

ФМИ отдавна запада, ти все още не си учил там, това, че са те приели нищо не значи. След две години ще дойдеш ти на мойта черга и надали ще пееш същата песен.

ФМИ отдавна запада, ти все още не си учил там, това, че са те приели нищо не значи. След две години ще дойдеш ти на мойта черга и надали ще пееш същата песен.

Да, парава си не съм учил все още там, но има ли по-добра алтернатива в България?

изпитът е само математика, 2 броя, реализация почти няма, а СУ е възможно най-лошия избор. От към преподаватели, организация на програмата и база.За корупцията там да не говорим, тя е пословична.

олимпиада първите три места на национален кръг имат шанс да бъдат приети без полагане на изпит. оценката се използва за изпитна такава. демек СУ е адската набутвация.

Отговорът на следващия ми въпрос - в студиото... А, според теб, в кой университет няма конкуренция? И в кой университет има що-годе сигурна реализация (говорим за вероятност на кадър)? Те затова бягат всичките... Че малко плащат. Интересното е, че когато човек учи в даден университет, винаги мисли, че ВУЗа е пълна скръб, но все пак, ефектите скриват дефектите. :clap:

Аз съм в ТУ и съм на твоето мнение, но при нас за програмиране и дума не може да става... :-\

Поздрави! ;)

• 2 седмици по-късно...

до момента, колкото и да не им се иска на някои хора да признаят, обучението и базата за развитие в тази специалност е най-добра в НБУ.

Аз също препоръчвам СУ (от личен опит). НБУ е ОК, но освен базата не мисля, че дават кой знае колко по-добра подготовка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.