Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немски език - ресурси, теми, преводи, изпити, курсове

Featured Replies

Можете ли да напишете с 10-15 изречения на немски къде искате да пътувате , с какво ,къде ще спите там :rolleyes: Благодаря много предварително

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 244
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

плсс трябват ми 8 изречения в partizip 2.

Die kalt trinkende Anna.

Der schlafende Bär.

Das trommelte Kind.

Der bellende Hund.

Die geliebte Mutter.

Der malende Maler.

Das gesungene Lied.

Die geschwäntzte Stunde.

Горенаписаното трябва да е в партицип 2 :rolleyes:

Здравейте,много ще съм благодарна ако някой може да ми преведе това съчинение на немски в Perfekt . Съчинението ми трябва за понеделник. Предварително много благодаря на всички . :wors::):wors: А ето го и съчинението... В събота пристигна моята приятелнка ( по писмо ) с нейното семейство от Германия. Те пристигнаха рано сутринта с автобус в Стара Загора . Тук бяха една седмица . Посрещнах ги на спирката . След това ги заведох в моята къща . Там мама беше приготвила за ядене. Приказвахме си за пътуването . Те донесоха от Германия подаръци за всички .После си починаха от дългото пътуване . След обяд излезнахме на разходка . Заведох ги в няколко наши църкви , показах им забележителностите на града. Отидохме да вечеряме в един ресторант . Там ядохме традиционни ястия . На всички много им харесаха . На следващия ден отидохме с колата на планина . Минахме през Велико Търново . Обиколихме града , снимахме се . Накупихме подаръци . Градът много им хареса както и хората всички бяха много весели . След това продължихме нашето пътуване до едно село в Балкана където ние имаме къща . Там останахме един ден . Ходихме в гората на разходка . Вечерта беше топла и приятна . На сутринта потеглихме към Стара Загора . На следващия ден продължихме обиколката си в града . Отидохме и до Пловдив и София . Българската столица много им хареса . Купихме им подаръци от всеки град които посетихме . Те много харесаха всичко и останаха със хубави спомени за страната ни . Аз много се раздвам че ги видях отново .

Редактирано от AciDBurn
Заглавие! (преглед на промените)

Здравейте,много ще съм благодарна ако някой може да ми преведе това съчинение на немски в Perfekt . Съчинението ми трябва за понеделник. Предварително много благодаря на всички . :wors::):wors: А ето го и съчинението... В събота пристигна моята приятелнка ( по писмо ) с нейното семейство от Германия. Те пристигнаха рано сутринта с автобус в Стара Загора . Тук бяха една седмица . Посрещнах ги на спирката . След това ги заведох в моята къща . Там мама беше приготвила за ядене. Приказвахме си за пътуването . Те донесоха от Германия подаръци за всички .После си починаха от дългото пътуване . След обяд излезнахме на разходка . Заведох ги в няколко наши църкви , показах им забележителностите на града. Отидохме да вечеряме в един ресторант . Там ядохме традиционни ястия . На всички много им харесаха . На следващия ден отидохме с колата на планина . Минахме през Велико Търново . Обиколихме града , снимахме се . Накупихме подаръци . Градът много им хареса както и хората всички бяха много весели . След това продължихме нашето пътуване до едно село в Балкана където ние имаме къща . Там останахме един ден . Ходихме в гората на разходка . Вечерта беше топла и приятна . На сутринта потеглихме към Стара Загора . На следващия ден продължихме обиколката си в града . Отидохме и до Пловдив и София . Българската столица много им хареса . Купихме им подаръци от всеки град които посетихме . Те много харесаха всичко и останаха със хубави спомени за страната ни . Аз много се раздвам че ги видях отново .

много спешно ми трябва някакъв речник по немски който да превежда не само една дума, а цял текст! моля ви odxje ;r ksuducl .rku ;) а всъщност този речник ми трябва, защото трябва да напиша писмо на немски, с което писмо да се представя и така нататък! моля ви помогнете мииии !!

много спешно ми трябва някакъв речник по немски който да превежда не само една дума, а цял текст! моля ви odxje ;r ksuducl .rku ;)

а всъщност този речник ми трябва, защото трябва да напиша писмо на немски, с което писмо да се представя и така нататък!

моля ви помогнете мииии !!

Опитай с програмата webtrance но е платена и ще можеш да използваш само 200 символа.Превежда като индианец ама като няма по-добра.

много спешно ми трябва някакъв речник по немски който да превежда не само една дума, а цял текст! моля ви odxje ;r ksuducl .rku :rolleyes:

а всъщност този речник ми трябва, защото трябва да напиша писмо на немски, с което писмо да се представя и така нататък!

моля ви помогнете мииии !!

Като влезнеш в сайта google напиши translate и ще ти излезе една програма тя превежда добре :angry:

• 3 седмици по-късно...

Добър ден, ама тук се пише на кирилица!!!

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

Редактирано от potrebitel
Кирилица (преглед на промените)

Моля ви за спешна помощ!!!! Става дума за превод на една част от някаква немска книга която ни беше в учебника.Трябва ми за утре сутрин, а аз изобщо не съм на Ти с немския език Публикувано изображение ... Много ви моля които може да преведе и 1 абзац да е пак ще е от полза Публикувано изображение ... ето го и текста:

Der Ex-Paps

Nur eine Stunde hat Paps fur mich Zeit.Ich uberlege,wann ich zuletzt eine Stunde allein mit ihm verbracht habe.Das ist schon ein Jahr her.Es war in einem Biergarten am Rhein.Eigentlich wollten wir nur schnell was trinken und wieder nach Hause radeln, aber dann sind wir vier Stunden dort hangen geblieben und haben uns prachtig amusiert.So gut gelaunt,wie an jenem Abend habe ich Paps nie zuvor erlebt.Danach eigentlich auch nicht.Ob seine tolle Stimmung was damit zu tun hatte, dass er den Abend mit mir verbrachte?

Ach Quatsch!

Die S-Bahn halt am Flughafen.Mit einem mulmigen Gefuhl im Bauch schiebe ich mich durch das Gewuhl von Menschen, Koffern und Gepacktragern.

,,Rebekka!’’

Paps hat mich von hinten am Arm festgehalten.Ich drehe mich um – und hab keine Ahnung , wer da vor mir steht. Wer soll das sein ? Der Mann ist braun gebrannt, hat eine Glatze und tragt Klamotten, die ich noch nie gesehen habe.

‘’Paps?’’

Brauchst du’ne Brille, mein Schatz?’’

Mein Schatz? So hat er mich noch nie genannt.Vielleicht sollte ich mir vorsichtshalber seinen Ausweis zeigen lassen. Aber da hat er mich schon in die Arme genommen und mich an sich gedruckt und mir zwei Kusschen auf die Wangen verprasst.Dann schleift er mich hinter sich her zur Bar.

,,Wann sind dir denn die restlichen drei Haare ausgeffalen?’’, frage ich .

,,Erstens:Es waren deutlich mehr.Und zweitens:Sie sind mir nicht ausgefallen, sondern wergen jeden Morgen wegrasiert.Gabi meint,dieses Buschel da oben hatte lacherlich ausgesehen.’’

Gabi! Hoffentlich erwahnt Paps den verhassten Namen nicht oft! Sonst kotze ich ihm noch auf die Leinenhose.

Dann beginnt das gegenseitige Verhor. Paps will alles uber die Schule wissen und ich frage ihnnach seinem neuen Job. Ich lausche dem Klang seiner Stimme. Was fur eine Schesse, dass ich diesen Trottel so lieb habe! Wie gern mochte ich ihm um den Hals fallen und ihn anflehen, wieder zu uns zuruckzukommen! Aber irgendwie ist mir dieser Glatzkopf fast so fremd wie der Typ hinter der Theke.

,,Warum bist du eigentlich so braun?’’

Sonnenstudio. Gabi meint , es ist gut fur die Gesundheit.

Gabi meint , Gabi meint, Gabi meint … Rebeka meint , dass dieser Name jetzt oft genug gefallen ist. Gibt’s denn kein Thema, mit dem diese Ziege nichts zu tun hat ?

Doch , da fallt mir eins ein.

,, Kannst du dich noch an den Abend im Biergarten erinnern? ‘’, fragte ich Paps.

,, Am Rhein?’’

,, Naturlich , mein Schatz ! Was hatten wir da fur einen Spass! ‘’

,, Stimmt ‘’ , erwidere ich frohlich. Du warst so witzig wie ein Komiker.

Er nickt. Dafur gab’s auch einen Grund. Gabi.Gabi sass an dem Abend zwei Tische weiter.

Vorsichtig stele ich das Colaglas auf die Theke. Meine Hande zittern so stark.

Wir haben uns den ganzen Abend angeguckt. Und eine Woche spatter sind wir uns dann zufallig auf einer Vernissage uber den Weg gelaufen. Hab ich dir das nicht mal erzahlt?

,, Doch’’, antworte ich schnell, weil ich nich will, dass er noch weiter uber diese Frau quatscht.

Papa trinkt sein Pils aus und wischt sich den Schaum vom Mund.

,, Dieser neue Freund von Luise – ah – naja, wie sol lich sagen – wohnt der bei euch ?Ich zahle euch ja jeden Monat einen Haufen Geld. Aber wenn dieser Mann bei euch wohnen solte, dann – ah – verstehst du ?

,, Nein!’’

Naturlich verstehe ich: Paps will mich aushorchen, ob er ein paar Mark Unterhalt sparen kann. Und ich , bescheuerte Gans, ich habe gedacht, er wollte mich treffen, weil er mich …

Bitte nicht!, fleht Paps, weil er die Tranen in meinen Augen gesehen hat.

Das ist nur so ne Art Ubung fur die Rolle, die ich nachste Woche spielen soll ‘’, schluchze ich.

So ?

Ich heule weiter und erzahle Paps von der Soap. Dabei von der Soap. Dabei verwandle ich kurzerhand die Knutsch – in eine Flennszene.

Und das probst du gerade jetzt und hier? Paps muss lichen. Also ehrlich, mein Schatz: Du hast Nerven!’’

Er sieht auf die Uhr.

Wie lange noch ?, frage ich .

Zehn Minuten. ‘’

Der Abschied verlauft kurz und schmerzlos – eigentlich sind Scheidungen gar nicht mal so schlimm. Auf jeden Fall kann man sie uberleben, wenn man will .

Ще проверявам на 10 мин. моля ви ако някои се хване да пише да знам дали мога да разчитам на резултат, че съвсем съм отчаян Публикувано изображение .. Благодаря предварително .

Форумци един превод ми трябва от Български на Немски пет изречения . някой може ли да помогне ще чакам в л.с.

Здравейте! Някой може ли да ми намери тема за България, обобщаваща всичко най-важно - граници, забележителности, култура, кухня и т.н.? Благодаря предварително!

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, ще ви помоля, много ми е спешно един текст по немски дали може някой да ми го преведе така по просто от български на немски, като за ученик не особено високо ниво (всм сложни думи ок, но по кратки изречения и по прости) както и под него 1-2 отговора на евентуални въпроси. ;) Мерси предварително :)

Ето го и него-

"Der Fall Schlachter" от Felix & Theo е интересна и заплетена криминална история.

Един ден в кабинета на частния детектив Helmut Muller се позванява. На телефона е негов стар приятен на има Joachim Breitner, който преди години му е бил партниор (не знам как се пише Ъ малък извинявам се :) ) по тенис на маса, а сега работи в рекламна агенция "Happy power". Шефът му Peter Schalchter е бил убит и той сега е единият от заподоздрените. С помощта на Joachim, агент Muller, започва да разследва случая. Натъква се на различни следи, разпитва много хора и накрая стига до извода, че мотивите на убиеца са изневерите и любовниците на Shclachter. Какво ще се случи по-нататък, ще разберем в по късните глави.

Край

Това всъщност е резюме на част от една книжка и ако може да ми го напишете в сегашно време. :)

Ето сега и отговорите на евентуални въпроси които ще ми зададат ако може и тях :rolleyes:

..Detektiv Muller говори със секретарката на Herr Schalchter и разпитва чистачката къде са били по време на убииството, но и двете имат Алиби. Убииството се е извършило в 20,00 часа, а те са си тръгнали в 19.00...

..Detektiv Muller намира женска обица на местопрестъплението...

..Schlachter има жена, тя е известна танциорка, но не са в добри отношения. Няколко пъти бива забелязан с млада рок певица. По късно се разбира, че и секретарката му му е била любовница..

Здравейте! Някой може ли да ми намери тема за България, обобщаваща всичко най-важно - граници, забележителности, култура, кухня и т.н.? Благодаря предварително!

http://de.wikipedia.org/wiki/Bulgarien

ето ти го направо цялото да не ти копирам аз, за да си избереш точно каквото ти трябва ;)

Eines Tages in der Privatedektivbüro vom Helmut Muller klingelt das Telefon. Es ist seinen alten Freund Namens Joachim Breitner, der vor langer Zeit mit ihm Tischtennis gespielt hat. Jetzt arbeitet er bei der "Happy power"-Reklamagentur. Sein Scheff Peter Schlachter ist getötet worden und jetzt ist er einer der Verdächtigen. Mit der Hilfe vom Joachim, fängt Müller den Fall zu untersuchen. Er findet unterschiedliche Spuren, befragt viele Menschen und zum Schluss findet er heraus, dass das Tätermotiv das Schlachters Fremdgehen ist. Was weiter geschehen wird, werden Sie in den nächsten Kapiteln erfahren.

Ende. :eek:

от въпросите нeщо не разбрах какво точно искаш. ще трябва да се оправяш сам с тях. :rolleyes:

Здравейте, е ви помоля, много ми е спешно един текст по немски дали може някой да ми го преведе така по просто от български на немски, като за ученик не особено високо ниво (всм сложни думи ок, но по кратки изречения и по прости) както и под него 1-2 отговора на евентуални въпроси. ;) Мерси предварително :) ......

• 2 седмици по-късно...

аз да ви кажа с всички езици, които не знам се оправям много добре с преводача на гугъл http://translate.google.bg/

е, граматически не са издържани преводите, но много добре се разбира за какво иде реч. така че понякога, ако е бързо и спешно и няма никой насреща - използвайте го!

успех

Дайте 150 - 200 думички ,които да са свързани с празници ;) Много Ви благодаря предварително. П.П. Спешно ми е ;)

• 2 седмици по-късно...

Следващата година ще изучавам немски, ама почвам от сега да ми е по лесно. ;)Публикувано изображение И за това искам да попитам, някой знае ли за немско-български речник?Търсих, открих два-три калпави, които не ми вършат работа и толкова.Ако знаете, помагайте. :computer8::wors: :wors:

Следващата година ще изучавам немски, ама почвам от сега да ми е по лесно. ;)Публикувано изображение И за това искам да попитам, някой знае ли за немско-български речник?Търсих, открих два-три калпави, които не ми вършат работа и толкова.Ако знаете, помагайте. :computer8::wors: :wors:

Ако ще е онлайн, ти препоръчвам http://eurodict.com/. Много е добър (колко пъти ме е спасявал). Публикувано изображение

Можеш и да си свалиш безплатно речника на компютъра, но честно казано не ти препоръчвам - базата данни от думи е доста малка, но все пак върши известна работа за начинаещите. ;)

Редактирано от petinka90 (преглед на промените)

Ако ще е онлайн, ти препоръчвам http://eurodict.com/. Много е добър (колко пъти ме е спасявал). Публикувано изображение

Можеш и да си свалиш безплатно речника на компютъра, но честно казано не ти препоръчвам - базата данни от думи е доста малка, но все пак върши известна работа за начинаещите. ;)

Благодаря много!! :wors::):wors: :wors: :wors:

Здравейте, може ли някой да ми помогне да преведа домашнотот по немски. Не ми е много ясно.

Дай повече информация за това домашно или ако е текст го напиши тук да видим дали ще можем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.