Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да изтрия папка, за която получавам съобщение can not de

Featured Replies

can not delete file: can not read from the source file or disk

Може да влезеш под save mode и да я изтриеш или да си изтеглиш unlocker и така да я изтриеш :help wanted3:

Ако не ти прече, а само те дразни, може да я скриеш за да не я виждаш.

• Автор
През DOS. Ако не, опитай с Delete Doctor.

Как да го направя през DOS? Би ли обяснил?

Може да влезеш под save mode и да я изтриеш или да си изтеглиш unlocker и така да я изтриеш :wors:

Под save mode не става. Искам да го направя без програма. В уиндос има начин, но не го знам.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Варианта е следния. Изберете папката с десен бутон на мишката и след това: Properties -> Security -> Add... -> в полето под надписа Enter the object name to select напишете вашето потребителско име (името с което влизате в Уиндоус) (ако случайно не го помните има един начин да го намерите: в същия прозорец изберете Advanced... и после натиснете бутона Find Now в новопоявилия се прозорец. Ще ви излезе списък със всички възможни потребители на вашия компютър и вашето потребителско име със сигурност ще е там). След като изберете потребителското си име, натиснете ОК и в текущия прозорец, трябва то да е маркирано, като след това в долната част на прозореца (с име Permisions for потребителското ви име) сложете отметката пред Full Controll и натиснете ОК. Сега вече имате абсолютно пълни права върху съответната папка.

• Автор
Варианта е следния. Изберете папката с десен бутон на мишката и след това: Properties -> Security -> Add... -> в полето под надписа Enter the object name to select напишете вашето потребителско име (името с което влизате в Уиндоус) (ако случайно не го помните има един начин да го намерите: в същия прозорец изберете Advanced... и после натиснете бутона Find Now в новопоявилия се прозорец. Ще ви излезе списък със всички възможни потребители на вашия компютър и вашето потребителско име със сигурност ще е там). След като изберете потребителското си име, натиснете ОК и в текущия прозорец, трябва то да е маркирано, като след това в долната част на прозореца (с име Permisions for потребителското ви име) сложете отметката пред Full Controll и натиснете ОК. Сега вече имате абсолютно пълни права върху съответната папка.

Нямам опция Security.

post-76610-1219418352_thumb.png

Нямам опция Security.

В твоя случай най-удачния вариант е да я скриеш за да не я виждаш/т.

• Автор

имало е и 2 или 3 преинсталации откато имам тоя проблем - не зам дали има някакво значение, но файла в тази папка е бил DRM - Digital Rights Management - http://www.foibg.com/ijitk/ijitk-vol01/ijitk01-2-p10.pdf - още инфо.

Според мен ако искаш да триеш DRM, опитай следното:

1. За Windows XP: Start -> My Computer, после на меню Tools избираш Folder Options и после View.

За Vista: Start -> Computer, после Organize избираш Folder Options и после View.

Избираш: Show hidden files and folders и след това махаш отметката на Hide protected operating system files.

2. За Windows XP: Start -> Run -> пишеш cmd.

За Windows Vista: Start -> cmd в Search кутийката.

В командния ред пишеш: net stop ehrecvr

3. Отваряш папката с DRM.

За Windows XP тази папка обикновено се намира в C:\Documents and Settings\All Users\DRM.

За Vista - C:\ProgramData\Microsoft\Windows\DRM.

4. Маркираш DRM файловете и DELETE.

5. Рестартираш.

Успех!

Това е Програмата за разрешаване на проблема! Не се занимавай с други глупости

Не разбрахме защо това е Програмата с главно "П".

Не виждам някой да е написал някаква глупост в тази тема. Щеше да е добре да прочетеш внимателно пак какъв е точно проблемът, а не пишеш прибързано...

Не съм казал, че написаното в темата са глупости! Просто Unlocker е възможно най-лесния и бърз начин за тази работа.

Не съм казал, че написаното в темата са глупости! Просто Unlocker е възможно най-лесния и бърз начин за тази работа.

По-вероятно е в случая Unlocker да не помогне. Наистина ли прочете темата внимателно отначало докрай?

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Човека ще каже дали е свършила работа, като пробва, ако не е - хубаво. Няма смисъл да спамим.

• Автор
Според мен ако искаш да триеш DRM, опитай следното:

1. За Windows XP: Start -> My Computer, после на меню Tools избираш Folder Options и после View.

За Vista: Start -> Computer, после Organize избираш Folder Options и после View.

Избираш: Show hidden files and folders и след това махаш отметката на Hide protected operating system files.

2. За Windows XP: Start -> Run -> пишеш cmd.

За Windows Vista: Start -> cmd в Search кутийката.

В командния ред пишеш: net stop ehrecvr

3. Отваряш папката с DRM.

За Windows XP тази папка обикновено се намира в C:\Documents and Settings\All Users\DRM.

За Vista - C:\ProgramData\Microsoft\Windows\DRM.

4. Маркираш DRM файловете и DELETE.

5. Рестартираш.

Успех!

Чакай малко! Папката е празна. Файла е преместен в друга. затова и съобщението е такова. DRM файла е другаде. Show hidden files and folders - Това съм го направил естествено отдавна за всеки случай - няма нищо.

Човека ще каже дали е свършила работа, като пробва, ако не е - хубаво. Няма смисъл да спамим.

Човека (аз) се опитва да го направи без програма. Ама някой явно наистина не чете.

Редактирано от zulos (преглед на промените)

Ами опитай да откриеш DRM файла.

Ето как:

1. За Windows XP: Start -> Run и пишеш regedit в (Open) прозореца.

За Windows Vista: Start и пишеш regedit в (Search) прозореца.

2. Отиваш на HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\DRM key

3. В десния панел->двоен клик на DataPath.

4. Поглеждаш къде се намира папката на DRM в дясната колонка на Edit Binary Value

5. Отиваш в папката (с Windows Explorer) , кято си намерил DRM и триеш (DELETE) всички файлове*.

6. Рестартираш

Забележка*: условията от предишния ми пост с инструкции остават, за да опиташ това.

Човече,не се мъчи,това е програмата - много е лека и полезна.Не се мъчи без програма.Unlocker наистина ще ти рещи проблема.Аз имах същия проблем и го реших с unlocker... cool.gif

• Автор
Ами опитай да откриеш DRM файла.

Ето как:

1. За Windows XP: Start -> Run и пишеш regedit в (Open) прозореца.

За Windows Vista: Start и пишеш regedit в (Search) прозореца.

2. Отиваш на HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\DRM key

3. В десния панел->двоен клик на DataPath.

4. Поглеждаш къде се намира папката на DRM в дясната колонка на Edit Binary Value

5. Отиваш в папката (с Windows Explorer) , кято си намерил DRM и триеш (DELETE) всички файлове*.

6. Рестартираш

Забележка*: условията от предишния ми пост с инструкции остават, за да опиташ това.

DRM файла го знам къде е - преместил съм го в друга папка - то и затова съобщението е такова - няма го сорса в тази, която искам да изтрия.

post-76610-1219674278_thumb.png

• 2 седмици по-късно...

Имам подобен проблем.

Мъчих се да инсталирам Касперски но ми казва че имам фаил на Аваст които трябва да бъде изтрит за да продължи инсталацията.Но фаилът които ми казва че трябва да се изтрие (демек :ALWIL Software Avast 4.0") немога да открия.Някои да има идея ?

Имам подобен проблем.

Мъчих се да инсталирам Касперски но ми казва че имам фаил на Аваст които трябва да бъде изтрит за да продължи инсталацията.Но фаилът които ми казва че трябва да се изтрие (демек :ALWIL Software Avast 4.0") немога да открия.Някои да има идея ?

Не си деинсталирал avast, за целта е необходимо да се използва aswClear.exe в safe mode от тази страница. Слага се на десктопа. Рестарт -> после F8 -> старт в safe mode -> старт на aswClear.exe. Прибързал си с инсталацията на Касперски при непълно деинсталиран avast. A Kасперски, Нортън и други подобни програми си имат инструмент за деинсталация, подобно на avast.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.