Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обикновените хора могат ли да открият свръхестественото ?

Featured Replies

Наистина има уловка! Да прочетем:

Евангелие от Лука, 4 глава:

"А Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Иордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена,

дето бе изкушаван от дявола. И не яде нищо през тия дни; и като се изминаха те, Той огладня.

И дяволът Му рече: Ако си Божий Син, заповядай на тоя камък да стане хляб.

А Исус му отговори: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, [но с всяко Божие слово"].

Тогава като Го възведе [на една планина] на високо и Му показа всичките царства на вселената, в един миг време, дяволът Му рече:

На Тебе ще дам всичката власт и слава на тия царства, (защото на мене е предадена, и аз я давам комуто ща), -

и тъй, ако ми се поклониш, всичко ще бъде Твое.

А Исус в отговор му каза: Писано е: "На Господа твоя Бог да се кланяш, и само Нему да служиш".

Тогава Го заведе в Ерусалим, постави Го на крилото на храма, и Му рече: Ако си Божий Син, хвърли се от тук долу;

защото е писано: - "Ще заповяда на ангелите Си за Тебе, да Те пазят;

И на ръце ще Те дигат, Да не би да удариш о камък ногата Си".

А Исус в отговор му рече: Казано е: "Да не изпитваш Господа твоя Бог". "

С това не твърдя, че йогите са еди какви си, а че всеки търсещ се среща с изкушения. И то- едни и същи. Какво ще се случи на тези срещи, зависи от търсещия. въпросът е какво търси. защото - ще го намери ...

Привет, Багира!

Отговорностите идват заедно със способностите, а способностите /дарбите/ идват според вярата и според степента в отношенията Бог - единица /аз, его/.

Има различни форми на това отношение - роби, раби, Синове /Дъщери/, до пълното и безвъзвратно ЕдинЕНие.

В цитата, който си предложила още няма Единение и той засяга времето непосредствено след кръщението, както широко известните три изпитания, които и днес също съществуват.

Всеки миг от живот изпълнен със способности е и едновременна проверка, изпитание. Всеки миг е нужно да изграждаш и разширяваш доверието, което ти е дадено.

Вярвам, вярваш в алтруизма на Аватарите и на безсмъртните, били те йоги, дао-си... аскети... Разбира се, част съмнение винаги присъства, но то е градивно най-вече и говори за търсенето на трезва оценка, което е повече от прекрасно.

Та... пишеш за така дискутираната на дълго и широко "свободна воля" и респективно Божия Воля.

Позволявам си да отправя въпрос: къде са приликите и различията, къде е границата и дали въобще съществува нещо извън Божията Воля? Или може би Свободна Воля може да има само онзи, който е станал Едно с Отца /Бога/? Къде е свободната воля? Преднаписано ли е падането /педението/, изправянето /възправянето, израстването/?

И пряко безсмъртните Йогини, визирайки Бабаджи например, чия воля изпълняват на Бога или "своята"?

:-)

Единението е възможно само след пълното разтваряне на его-то /аз-а, индивидуалното, единицата/, тогава идва и свободната воля, а до тогава ще сме все в едно от горните три състояния - роб, раб, Син, като и трите вършат волята на Отца, независимо от изявеното от тяхна страна желание или нежелание.

Синовство постига само онзи, който бива припознат, като такъв от Твореца, имайки Божии черти и често в тези моменти се чуват думите: "Ти Си Мой Син. Аз днес те родих."

:-)

Пълното предаване на аз-а /съзнанието/ идва с пълното съгласие и себеотдаване в Божиите ръце, а това е известната библейска смърт на Иисуса /аз-а, макар и може би висш/: Отче, в твоите ръце предавам Духът си.

Отговорностите идват заедно със способностите, а способностите /дарбите/ идват според вярата и според степента в отношенията Бог - единица /аз, его/..............................

Пълното предаване на аз-а /съзнанието/ идва с пълното съгласие и себеотдаване в Божиите ръце, а това е известната библейска смърт на Иисуса /аз-а, макар и може би висш/: Отче, в твоите ръце предавам Духът си.

Тук виждам отговор, макар и непряко даден: Не са първи способностите. Те се появяват като следствие. Не че не може и иначе, но тогава идват нежелани и непредвидими от "умеещия" рузултати.

Тук виждам отговор, макар и непряко даден: Не са първи способностите. Те се появяват като следствие. Не че не може и иначе, но тогава идват нежелани и непредвидими от "умеещия" рузултати.

Привет отново, Багира!

Според мен никой не твърди, че способностите идат първи. Първи на кое?

Следствие на кое? Но канцентрация, на "воля", на медитация, на желание...?

А как инече? Може би някой така се раждат, но и това е следствие на предишна опитност/усилие. Тъй че...

Бог здраве да ти дава и мир!

С-Мир-Е-Ние

• Автор

Интересно kostadinb,разкажи по-подробно

за процеса и твоя експеримент ако искаш.

Ами всъшност ме вдъхнови филма ''Феномен'' с Джон Траволта и потърсих в нета,попитах насам-натам дали човек може по някакъв начин да се отвори към тези неща.Изчетох доста и намерих разни упражнения които те въвеждат в тези области и едното от тях беше това което съм описал по-горе-хартийката върху пиронче и да я накараш да се върти.Попитах майка ми за тези работи,защото тя може да лекува чрез Рейки и ми обясни ,че това всъшност става доста трудно и за хора като нас(имам в предвид,че е трудно да предприемеш такава стъпка при положение,че няма как да отделяш толкова време за това,все пак трябва да се работи,да се гледа семейството,грижи и проблеми,просто нямаш физическата възможност да се уединиш и да се отдадеш на тази неща).В началото беше доста трудно и съм сигурен,че е било и доста комично ако някой ме е гледал отстрани,защото в продължение на 2-3 часа аз бях забил поглед върху листчето и си представях как се върти Публикувано изображение ,но след време разбрах каква му е ''цаката''.Не трябва да се напрягаш в опити да го преместиш с поглед,а просто поставяш ръцете си около листчето и усещаш как поток от енергия преминава през дланите ти и листчето започва бавно,едва едва да се движи.Не трябва да мислиш за него,а да го правиш все едно си вдигаш ръката,за да отпиеш от чашата,не трябва да влагаш мисъл в опита си да го завъртиш,просто го правиш.

Странно нещо са гръцките митове. Уж нещо се е случило, веднаж, и то не знам кога си, ама всъщност... Та май много пъти човек отваря кутията на Пандора. Изобщо- дали се сеща да я затвори ... И науката си току извади оттам, и свръхсетивността си ... Хитри са тия богове...

Редактирано от Багира (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ако им е дадено и ако искат могат да гооткрият развият и използват, ако не ги е страх разбира се!

Ако им е дадено и ако искат могат да гооткрият развият и използват, ако не ги е страх разбира се!

тези качества въобще не трябва да се развиват

тези качества въобще не трябва да се развиват

Така ли, защо? :ph34r:

Здравейте,бих искал да ви попитам нещо интересно.Мислите ли,че обикновени хора като нас могат да открият своите свръхестествени сили,като например телепатия,телекинеза,пророчество и всякакви други за които се сетите?

Точно те могат.Зубрачи,кариеристи,самодоволници - те вместо да се качват слизат по стълбата. Публикувано изображение

Ами свръхестественото, когато му дойде времето си става естествено. А преди да е станало естествено, трудно се контролира и води до зависимости - човек иска все повече и повече и става все по-неестествен.

Ами свръхестественото, когато му дойде времето си става естествено. А преди да е станало естествено, трудно се контролира и води до зависимости - човек иска все повече и повече и става все по-неестествен.

Кое разбирате под обикновени и необикновени хора - дали обикновените,които са без таланти или необикновените като артисти,футболисти и други известни личности? Тях ли наричате необикновени?

Или тези , които развиват способности от окултизма или мистиката?

Според мен всички могат да развиват такива способности, но още хората не са го разбрали, не са си развили "Третото око".

• 3 години по-късно...

аз мислех че лудите са насякъде а те се събрали в калдата :D :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.