Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тайминг на рамта

Featured Replies

Здравейте! имам "CORSAIR TWIN2X4096-6400C4".Настроил съм таймингите на 4-4-4-12 при съотношение 1:1.При клокване на процесора Е8400(3.00Ghz) на 3.6 GHz всичко си работи нормално и плавно.Когато вдигна обаче клока на 3.8 (паметта на 425Mhz) получавам синия екран след като започна да играя някоя игра.Задал съм 1.9V напрежение на паметта!Въпросът ми е какви тйминги са най удачни за тази памет за да клокна стабилно "проца" на 4.00Ghz.Да задам 5-5-5-18/14 или някакви други тайминги?

Искам само да спомена,че съм новак във овърклока laugh.gif и има много неща които не са ми много наястно понеже не съм ги изпробвам.Дъното ми е ASUS P5Q DELUXE и има хиляди настройки които са за подобряване на клока,ама голяма част от тях не са ми понятни как действат, затова са на "ауто"

Ще съм благодарен ако някой ме насочи какво да пробвам или да прочета нещо което може да ми е от помощ!

Редактирано от cleron (преглед на промените)

При клок от 3.6 ГХц честотата на шината е 400 -съответно паметта работи на 800 МХц (ако си я поставил с делител 1:1). При тази честота е нормално паметта да работи на по-ниските тайминги ( 4-4-4-12). При опит за покачване на шината, честотата на паметта се качва над 800 МХц и вероятно тя те дъни.

Бих ти предложил друго: вдигни напрежението на паметта на 2.1 В и остави таймингите на Ауто или By SPD. След като стабилизираш компютъра на желаната от тебе 4 ГХц честота тогава можеш да опиташ да си поиграеш с таймингите на паметта.

В CPU-Z можеш да провериш точно какви са таймингите на паметта, заложени от производителя . Има таблица със значенията при различни честоти на паметта. Тази таблица ще те ориентира каква е настройката на чипа by SPD и съответно да ти даде информация откъде и колко евентуално да намаляш.

• Автор

Когато вдигна напрежението на 2-2.1V. ми се отбелязва в "жълто".Това показва,че съм на предела ли?Не е ли опасно за рамта?Ако съм на ауто не се ли вдигат много мегахерците на рамта след като качвам и ФСБ-то на "проца".По-добре е да задам ауто или ръчно SPD? Благодаря ти за съвета,ще пробам това което казваш.

Редактирано от cleron (преглед на промените)

Когато вдигна напрежението на 2-2.1V. ми се отбелязва в "жълто".Това показва,че съм на предела ли?Не е ли опасно за рамта?"Кокомил" ,постигането на по-ниските тайминги е по-добре нали?

Винаги е по-добре макар и при Интелските процесори да е не толкова важно в сравнение с тези на АМД. При Интелските процесори честотата е от по-голямо значение!

При 2.1 волта си зона на повишен риск но е все още безопасно напрежение за паметта. За постигане на по-високи честоти с пускането на по-голям (от 2.2+ волта) волтаж, е добре да има допълнително охлаждане на плочките памет!

Паметите ти са с охладители,но ако им поставиш едно вентче,което да духа срещу тях няма да им стане по-зле... cool.gif Ако разбира се не ти се дават пари за нещо такова..Паметта остави на делител едно към едно,най малкия,казаха ти да оставиш таймингите на auto.Когато стабилизираш,тогава ще си поиграеш с таймингите.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

• Автор
Паметите ти са с охладители,но ако им поставиш едно вентче,което да духа срещу тях няма да им стане по-зле... cool.gif Ако разбира се не ти се дават пари за нещо такова..Паметта остави на делител едно към едно,най малкия,казаха ти да оставиш таймингите на auto.Когато стабилизираш,тогава ще си поиграеш с таймингите.

Аз имам доста добра кутия (Raidmax sirius) с четири венилатора(вкаращи и изкарващи) и мисля,че не би трябвало да имам проблеми с охлаждането :) !Но все пак нищо не се знае.В момента съм на работа и не мога да се заема с клока,но щом се прибера веднага се заемам с мисията(ще видя дали ще е възможна или невъзможна :huh: )

Ще пиша дали съм постигнал нещо!

Не се притеснявай от надписа в жълто след повишаване на напрежението cool.gif Щом кутията ти е достатъчно проветрена, няма да имаш проблеми нито с напрежението на паметта, нито с честотите и ( още повече, че при описаните настройки паметта едва ли ще стигне и 1000 Мхц -но, прав си :) нищо не се знае -аз споменавал ли съм, че не съм фен на Corsair ).

Аз имам доста добра кутия (Raidmax sirius) с четири венилатора(вкаращи и изкарващи) и мисля,че не би трябвало да имам проблеми с охлаждането :) !Но все пак нищо не се знае.В момента съм на работа и не мога да се заема с клока,но щом се прибера веднага се заемам с мисията(ще видя дали ще е възможна или невъзможна :) )

Ще пиша дали съм постигнал нещо!

Абе как няма да е възможна мисията, :wub: ,стискаме палци и помагаме при нужда.И повярвай,колкото и да похарчиш за охлаждане,това не са пропилени,а инвестирани пари-особено щом си фен на клока :beer: .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.