Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

По-добре вземи двуядрения. Когато повечето програми започнат да искат 4 ядрени процесори сигурно ние ще си имам 8 ядра или не знам. Да наистина компютър не се купува всеки ден и точно заради това вземи E8500. Надали ти някокога ще използваш моща на 4етирите ядра. По-добре инвестираи разликата в цената в видеокарта...

@thepowerofone DFI-та има ТУК

Еми стигнете до заключение ако ще е д2к да е 8400 поне е със закръглен множител което е много важно.

Ако ще е к6600 да е със хубаво дъно и охлаждане .....

Но според мен тези "изгъзици" са глупости да прави тема за такива процесори и да каже ,че няма да клоква.Да си взима един Феном и да се радва.

xpleomax тига с тия феноми човека е казал интел. И аз съм фен на АМД обаче....

А я човека да каже каква мисли да е останалата част от конфигурацията.

Хах аз не съм фен на АМД самият аз съм със Q6600 ;) Него защитавам като избор просто казвам ,че 8500 няма смисъл по добре 8400.А цената в момента на 6600 е много добра ,което не е никакъв минус и да грее и новите му бройки да са зле самият той не е лош избор. ;)

Ето да видиш поне за множителя половинка която може да представлява проблем за някой от дъната

Проблема се състои в това, че честотата на съвременните процесори се формира от честотата на шината (Front Side Bus - FSB) по т.нар. "множител" a.k.a "multiplier". Та, на E8200, множителя е 8, на Е8300, е 8.5, на Е8400 е 9, на Е8500 е 9.5 Проблема се състои, че има дънни платки, които на практика не поддържат процесора, не заради неговата специфична архитектура, а заради "половинката" множител - онова 0.5 дето е отгоре на обикновеното, кръгло число. Аз лично те съветвам да си вземеш Е8200/Е8400 с цял множител, евентуално и за в бъдеще ако тръгнеш да го продаваш да имаш малко по-увеличен шанс да го продадеш, пък и попринцип ползата на тея 0.5 в множителя е нищожна. :wink:

Примерно Е8400 е с 333шина по 9 множител - >3.00ГХз

Аналогично Е8500 е с 333шина по 9.5 -> 3.16ГХз :wink:

Както и Е8200 е с 333 шина по 8 ->2.66ГХз :)

Както виждаш, 0.16ГХз не са болка за умиране.- Тея процесори са правени за "овърклок" т.е да работят на по-високи честоти. Сещаш се, че ако не можеш да пипаш множителя, който може да ти е 9, 8 или нещо такова, пипаш FSB-то ;)

Така например, процесор с множител 8 може да бъде пуснат на 4ГХз при шина 500, а такъв с множител 9 (Е8400) - още на 445МХз шина :help wanted:

Разликата във 8400вс8500 е нижтожна ако са на една честота и множител примерно х9 и 2та на 3.4 да кажем няма да има разлика.

Редактирано от xpleomax (преглед на промените)

Мда и още едно нещо да вметна.Ако ще си взима к6600 ако намери 2ра ръка ревизия Г0 коре волтаж под 1.275 да го взима ще е много добре поне по хладно да намери.Ако го взима от магазин най вероятно моментните бройки който интел се изхитриха пуснаха отначало хубавите клокващи хладни бройки на високите цени.АКо отидеш в магазина гледай да не е 1.35в щото тогава доста е ......

Ако ще взима 8400или 8500 само по висока инвестиция според мен разликата в цената и това което предлагат.Ако взима някой от тях така или иначе ще са хубави и хладни под кор волтаж :)

Поне кажи какво е дъното и останалата част от конфигурацията ?

Иначе успех което и да вземеш няма да сгрешиш но е "изгъзица" без да ги клокваш тези :)

Със сигурност взимай "Куад".В близките няколко години времето ще работи за тези процесори тъй като се задават все повече четириядрени софтуерни приложения.Ще дойде време когато 8ххх видимо ще започнат да изостават от куадовете.За мен няма особена разлика между Q6600 и неговия заместник Q9300.Тя се изразява единствено в 6% проиводителност 12% икономичност и разбира се 100 мегахерца отгоре в полза на Q9300.Т.Е.

единствената разлика идва от 45 нанометровия производствен процес на Q9300 които го прави малко по-икономичен но и с 50-70 долара по-скъп.Моето лично мнение е че Q9ххх серията няма бъдеще за ъпгрейд.

От догодина - нови дъна ,сокети,процесори.

Със сигурност взимай "Куад".В близките няколко години времето ще работи за тези процесори тъй като се задават все повече четириядрени софтуерни приложения.Ще дойде време когато 8ххх видимо ще започнат да изостават от куадовете.За мен няма особена разлика между Q6600 и неговия заместник Q9300.Тя се изразява единствено в 6% проиводителност 12% икономичност и разбира се 100 мегахерца отгоре в полза на Q9300.Т.Е.

единствената разлика идва от 45 нанометровия производствен процес на Q9300 които го прави малко по-икономичен но и с 50-70 долара по-скъп.Моето лично мнение е че Q9ххх серията няма бъдеще за ъпгрейд.

От догодина - нови дъна ,сокети,процесори.

Поправка от другия месец - "нови дъна ,сокети,процесори."

Поправка от другия месец - "нови дъна ,сокети,процесори."

За да сме съвсем точни, другия месец е само теоретичното им пускане:

Quoting its usual sources at motherboard makers, DigiTimes goes on to say the September time frame will see Intel announce Bloomfield chips with accompanying X58 chipsets. However, the sources add that actual processors and motherboards won't appear in the distribution channel until "early October."

При нас - сигурно към ноември. biggrin.gif

За да сме съвсем точни, другия месец е само теоретичното им пускане:

При нас - сигурно към ноември. biggrin.gif

Забравих че съм в България, но не мисля, че ще има чак такова забавяне! При всички случаи още тази есен ще има наличност, не чак другата година cool.gif !

• Автор

Доста хора питат за другите части,които мисля да са :

Sapphire HD4870 ; 2x2 GB DDR2-800 Apacer ; 640 GB Western Digital AAKS ; GB ep35/ds3 ; Chieftec 550 W ; неква кутия.

за процесора може да почакам до края на годината,за да видя за Nehalem или Deneb и съответно ще съм събрал повече пари !!! ;):lol6:

Редактирано от pursuitforce (преглед на промените)

Скоро се очаква спад на цените на Q9450, ако ти се чака, според мен е по-добрият избор от двата, особено последните му ревизии!

• Автор

Еми ще почакам до края на годината и ако наистина паднат,го купувам !!! И да питам дъното gb ep35/ds3 става ли за Q 9450 и добро ли е ???

To за ставане, става, но не е най-оптималният вариант за четириядрен процесор, ето защо се замисли поне за DS3R, ако не направо за DS4 или някое дъно с новите Р45 чипсети!

• Автор

А рамта 2х2 GB Apacer или A-data стигат ли ???

ПП : за монитор може ли да ми кажеш дали стават,за да не отварям нова тема : макс да бъдат 450-480 лв !!!

- http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038304

- http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038302

Редактирано от pursuitforce (преглед на промените)

А рамта 2х2 GB Apacer или A-data стигат ли ???

Мслиш, че 4 GB няма да ти стигат ли?

Достатъчно са.

Обаче ако изчакаш Nehalem ще взимаш DDR3.

и какъв е смисъла сега от нехалем и ддр3 ? 1333МХз бавна памет и един неприлично скъп процесор? като поевтинеят, като и паметта поевтинее и стане по-добра оферта спрямо ддр2, ок :) за сега един от осма серия двуядрен стига, ама който му е мерак да взима и четириядрен да се кефи че няма за какво да го използва :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.