Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е най-добрата програма за правене на сайт?!

Featured Replies

Ползвал съм Notepad, Notepad++, phpDisigner и Dreamweaver. С най-добри впечатления съм останал от Notepad++. phpDisigner - Редактор специално за php (не че неможе да се пише html и css) Dreamweaver - Вграденият Уеб Браузър е много бъгав. Показва само html, а php !? Та и затова сега си ползвам Notepad++. Пиша си всичкият код на ръка. Всичко е правилно кодирано. Без излишен код. Препоръчвам на тези които ще почват да се занимават с уеб програмиране да си изтеглят Notepad++ и да не се занимават с Dreamweaver, Web Page Maker и някакви подобни простотии (говоря за наместването на елементите само с мишка).

• Отговори 98
  • Прегледи 69,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама пак прогължавате да ме обиждате! Стига се говорили за "наместването на елементите само с мишка" Използвам Dreamweaver от 5 години и само в началото така правех докато науча как се пише код. След това просто забравих за тази функция... MS Paint е много по-хубава от Adobe Photoshop, защото фотошопа добавя ненужна exif информация на снимките

"MS Paint е много по-хубава от Adobe Photoshop, защото фотошопа добавя ненужна exif информация на снимките " надявам се това беше майтап ;)

Ако изобщо нищо не знаеш, може да пробваш и Web studio. Програмата е отвратителна, но е толкова лесна, че за 15 минути вече я знаеш цялата. Наистина прави относително гадни сайтове, ама стават за нула време.

• Автор

Благодаря ви много за добрата дискусия и голямия интерес към моята тема. Може би найстина не съм задал правилния въпрос, за което се извинявам!!! Целта ми е да направя НЕВЕРОЯТЕН САЙТ, в който ще преобладават снимки и моето описание. Не искъм просто да се занимавам за 1-2 часа с някаква програмка и да оставя всичко в забвение... искъм да стана много добър в това отношение, никога не съм бил посредствен и този път няма да е така. Следователно ви питам отново коя е най-добрата програмка за правене на професионални сайтове, това ми е нужно, времето го имам и не ми е проблем, помогнете да стана един от най-добрите и не ме жалете, дайте най-добрата и професионална програма за момента, с която се правят "Смазващи Сайтове"!!! Благодаря ви!

Само със "смазваща" програма няма да стане. Прочети отново предишния ми пост. Започни с някоя книжка на HTML. Такива в интернет има много, ако нямаш възможност да си купиш някоя препоръчвам ти да рагледаш HTML справочника на host.bg

Ако имаш възможност да си купш книжка, може да разгледаш за такава свързана с HTML в сайта на Soft-Press примерно. Ако се съмняваш дали дадена книга е добра, може да попиташ в някой форум, все ще има някой, прочел избраната от теб книга и ще изкаже мнение.

P.S.: Само да кажа, че наистина добър се става с много четене, упражнения, постоянство. Като се хванеш да учиш нещо, учи го до край, не се опитвай да смесваш нещата. Почни от основата, след това с времето ще се изкачваш по-високо и по-високо и кой знае, някой ден може да те молим да ни правиш сайтовете. ;-)

• Автор

Благодаря ти много за всички съвети и все още помня какво писа в миналия си коментар. Виш аз съм бивш баскетболист и шампион на България за мъже, всеки може да говори каквото иска за спорта, нали е демокрация, но знам само едно, че спорта учи на много неща и едно от тях е Перфекционизъм. Винаги правя нещата до край и каквото започна няма спиране. От начина ти на писане разбирам, че си много навътре в тази област и ще разчитам на теб да ме усведомиш с коя книжка да почна сериозна работа Публикувано изображение ? Благодаря ти отново за учтивостта ти, найстина съм ти много благодарен!

Не съм много навътре с нещата, просто съм се занимавал преди време с това, сега се занимавам с друго и знам как е. Честно да ти кажа не съм чел някоя книжка за HTML и не знам по какъв начин са писани, но конкретно за HTML мисля, че която и да вземеш ще ти свърши работа. След като прегледах сайта на Soft-Press се спрях на следните две:

HTML в лесни стъпки

HTML и XML

Ако аз трябваше да си купувам някоя книжка, щеше да е първата, мисля. Но това не са всички книги, може да излезеш в града ти и да обиколиш книжарниците, все ще намериш нещо, и да кажа, че не винаги дебелите книги означават нещо трудно, дори напротив.

Иначе, за спорта, поздравления за отличието и да, напълно съм съгласен за перфекционизма. :)

Редактирано от krisku (преглед на промените)

• Автор

В момента свалям видео уроци за Macromodeia Flash Professional 8. Интересувах се доста от тази програмка и разгледах коментарчета тук там, има много добри отзиви от нея, пак и се надявам уроците да са нещо добро. За книжки не ми е проблем дори да са на Английски език, спокойно си ги чета, скоро дори се сдобих с един торент на име "Над 1800 книги за компютри" и сам можеш да си представиш за какво става въпрос там, книги да искаш и то за сайтове. Интересно ми беше с какво да се захвана и да имам найстина добър резултат, защото ще се захващам сериозно и надявам се до 1-2 месеца да имам доста добри познания в тази сфера. Няма човек родил се научен, всичко с течение на време и постоянство може да се постигне, зависи от това, колко силно го искаш! Благодаря ти отново за всичко!

Привет!

Много ми допада phpDesigner 2008. По принцип няма кой-знае какви екстри, освен цветния вариант на кода... Но много ми харесва функцията му да допълва таговете (като DW). Пример: Написано е <fo, и той си изкарва <font></font>. Писането става по-комфортно и бързо. :angry: Също така, има и симпатичен интерфейс. ;)

kozata-xakep какъв е смисъла да цитираш някого ако нямаш отношение по казаното ?!

Здрасти,

едно от основните неща, които трябва да знаеш, че създаването на сайт може да бъде улеснено до минимум, когато под минимум разбираш няколко снимки на домашния ти любимец или фитнес програмата ти. Разбира се, процесът може да бъде и по-комплексен. Ако ти трябва отправна точка то аз ще ти я дам, но нищо повече. Започни с изучаването на (X)HTML и CSS, а оттук зависи каква роля в създаването на страницата искаш да вземеш. Дали просто ще пишеш кода и ще се караш с дизайнери над layout, който не може да бъде раздвижен по никакъв понятен ти начин или вместо това ще изразиш креативността си чрез специално пригоден за целта софтуер си е твое решение. Що се отнася до код ти трябва Notepad++. Страхотен, лек, едитор, който прави кода да изглежда по-привлекателен освен това в него можеш да подреждаш изписаното по-лесно. След това идва изборът на софтуера за обработка на самата страница чисто като изглед -ти винаги можеш да предпочетеш само да си пишеш код без да правиш кой знае какви козметични промени. Можеш да си намериш спътник, който се интересува повече от визията на сайта колкото от кода и така да се допълвате. Софтурът! Безплатната алтернатива на Photoshop е GIMP. Ако решиш да използваш по-широкоразпростанените Photoshop или Fireworks прочети няколко реда тук. Великолепно интервю с няколко човека занимаващи се и с двете приложения, даващи констуктивна критика. Това, което смятма аз е, че Photoshop е по-достъпен като ресурси, но това ми заключение се дължи на факта,че не съм запознат с fireworks. А аз съм просто начинаещ. ;)

Полезни връзки:

http://www.w3.org/

http://w3schools.com/ - по-скоро каталог, отколкото учебник

http://deviantart.com/

http://www.alistapart.com/

http://nettuts.com/

http://wefunction.com/

http://www.colourlovers.com/

http://psdtuts.com/ - уроци

http://www.tutorial9.net/ - уроци

http://www.photoshoplady.com/ - уроци

От по-горните три връзки можеш да се ориентираш и към други сайтове предлагащи уроци.

Галерии

http://www.cssheaven.com/

http://www.cssbeauty.com/

http://www.css-website.com/

http://www.cssburst.com/

http://www.cssdaddy.com/

Преди време бях попаднал и на много по-вдъхновяващи, но ги изгубих в потока от информация. Удавници. ;)

Редактирано от Insulter (преглед на промените)

• Автор

Благодарности много за този коментар, точно такива ми трябват. Искъм да се захвана с нещо добро, защото колкото по големи цели имаш и ги преследваш достойно, толкова по-добър ставаш. Благодаря ти отново!

Mоже ли да ми кажете коя е най-добрата програма за правене на сайт, може и да е професионална?! Целта ми е да си направя сайт в някоя от Фрее зоните в БГ. Благодаря ви предварително!

Dreamweaver е програмата с която е почти задължително да почнеш.В зависимост от това колко си напреднал ще ти са нужни и други програми/например phpDesigner 2008/.Но за начало Dreamweaver ти е достатъчна.Ще ти трябва и програма за обработка на изображения /PaintShop Pro е подходяща/и евентуално за музика ако ще слагаш такава на сайта си.Препоръчвам ти да си намериш готови Web Templates за да разгледаш как са изградени и да схванеш по бързо структурата.След това ще ти е лесно.

Ето ТУК един сайт изграден с Dreamweaver /Заб.чата и форума не влизат в числото/

Редактирано от Слънчоо (преглед на промените)

За окончателия резултат няма никакво, ама никакво значение на каква програма е писан сайта. Ако ще на notepad, на notepad++, на dreamweaver разлика няма. Разликата е в /dev/head

Ами супер елементарен пример - мой приятел си направи дизайн за сайта, който стана "смазващ", а не разбира и бъкел html, нито пък е отварял dreamweaver. Просто взе и го направи.

разбира се дизайн няма как да направиш без графичен редактор било то Adobe Fireworks, Photoshop, Illustrator....

След като всичко е готово вече идва ред на програмите, които си "кодирате" сайта.

най-зле става ако почнеш да правиш разни таблици, пък после да търсиш менюта за тях.... пък менюто го направиш с някаква програма, и почне шда мислиш за менюто фон, пък за фона не знам си какво, така става отзад напред работата и ще стане луда еклектика.

П.П. за предишния постинг - Всичките ми сайтове са на Dreamweaver, но всичките те могат да бъдат написани на който и да било текстов редактор. Това не ги прави нито по-лоши, нито по-хубави

Редактирано от xsakex (преглед на промените)

NotePad++ е много по - удобен за писане на код. Виж , ако е само html може да ползваш Dreamawer , UltraEdit и тн

kozata-xakep какъв е смисъла да цитираш някого ако нямаш отношение по казаното ?!

Sharky, цитирайки друго мнение без да добавям нещо означава, че съм на същото мнение.

Едно нещо не мога да разбера, защо предлагате безплатни алтернативи при положение, че нета гъмжи с кракнати DW,phpDesigner и целия пакет на Adobe. За начинаещи се препоръчва програмата Dreamweaver(колкото и да спорим, пак ще съм прав). Да не говорим, че Adobe правят и видео туториали на програмите си. Книгите ряпа да ядат пред туториалите на Adobe. Колкото до Notepad ++ - невероятна, многоезична, преносима програма. Аз лично я ползвам, когато съм на компютър където нямам DW и phpDesigner.

защо предлагате безплатни алтернативи при положение, че нета гъмжи с кракнати DW,phpDesigner и целия пакет на Adobe

защото ползването на нелицензиран софтуер за направата на професионален продукт е немислима и не винаги платеното е най-доброто.

Книгите ряпа да ядат пред туториалите на Adobe.

кои книги за HTML, CSS и PHP ?! брат ако така разсъждаваш до никъде няма да стигнеш. защо трябва да си зависим от някаква програма и нейният интерфейс и инструменти при положение, че писането на код ти дава пълната гама възможности да постигнеш каквото искаш без да ползваш тежки, платени и безсмислени програми? за да направиш едно нещо на DW ще ти отнеме много повече време да кликаш с мишка по инструменти и да се чудиш ко става. защото една програма никога не е по-интелигента от програмиста и никога не може да направи по-добър и смислен код от него. а ако кажете ние ползваме програмата да си пишем кода кажи тогава къде е разликата с Notepad++, която предлага поддръжка на много повече езици и е 100 пъти по-лека. пробвай примерно replace in all documents някаква фраза в 20 документа по 30-50кб на едната програма и на другата да видим кой ще свърши по-бързо работата. знаеш ли преди време когато позлвах още DW колко пъти програмата е забивала и всичко което не е сейвано е отивало по дяволите. за това DW за начинаещи да, но за професионални проекти - не. не ме разбирайте погрешно викнаги сайта както каза xsakex може да се нарпави еднакво добър с 2-те програми без да има разлика. въпросът дали е удачно ползването на програмата и какво ти дава повече тя от notepad++.

защото ползването на нелицензиран софтуер за направата на професионален продукт е немислима и не винаги платеното е най-доброто.

кои книги за HTML, CSS и PHP ?! брат ако така разсъждаваш до никъде няма да стигнеш. защо трябва да си зависим от някаква програма и нейният интерфейс и инструменти при положение, че писането на код ти дава пълната гама възможности да постигнеш каквото искаш без да ползваш тежки, платени и безсмислени програми? за да направиш едно нещо на DW ще ти отнеме много повече време да кликаш с мишка по инструменти и да се чудиш ко става. защото една програма никога не е по-интелигента от програмиста и никога не може да направи по-добър и смислен код от него. а ако кажете ние ползваме програмата да си пишем кода кажи тогава къде е разликата с Notepad++, която предлага поддръжка на много повече езици и е 100 пъти по-лека. пробвай примерно replace in all documents някаква фраза в 20 документа по 30-50кб на едната програма и на другата да видим кой ще свърши по-бързо работата. знаеш ли преди време когато позлвах още DW колко пъти програмата е забивала и всичко което не е сейвано е отивало по дяволите. за това DW за начинаещи да, но за професионални проекти - не. не ме разбирайте погрешно викнаги сайта както каза xsakex може да се нарпави еднакво добър с 2-те програми без да има разлика. въпросът дали е удачно ползването на програмата и какво ти дава повече тя от notepad++.

Темата е Коя е най-добрата програма за правене на сайт. Книгите за тези програми ( и по-точно DW ) не са по-добри за научаване на тези програми отколкото туториалите на Адоб. И какво като Notepad ++ e многоезична програма ? Говорим за правене на сайт. Аз не съм виждал сайт правен с C,C#,C++,Python,Perl или някои друг. Това,че има ASP.NET C# и ASP.NET VB не го броим :angry:. Давам за пример, отиди в някои чужд форум и попитай да софтуер за правене на сайтове. Бъди сигурен, че Notepad++ няма да е сред челните места :angry:

Kaто изкючим всички езици от Notepad ++ , които не са уеб-а и я сравним с DW, eми извинявай, ама Notepad ++ пасти да яде. Все едно да сравняваме МS Paint и Adobe Photoshop.

защото ползването на нелицензиран софтуер за направата на професионален продукт е немислима

Пха, туй пък е най-тъпото, което съм чувал. Да ме извиняваш, няма да се караме :angry:, само изказвам мнение: Принципно нещата отиват към OS(OpenSource) и при това положение, защо да даваш излизшни пари за софтуер като можеш да си го кракнеш и да си го ползваш. Монополисти много :P А това, че в България всичко е с главата надолу допълнително допринася за това. Еми извинявай, ако бяхме някоя държава като Дания, Белгия, Финдландия( да си чувал за тях нещо наскоро. Хората си живеят, висок стандарт, лайф и т.н), тогава няма ми е за 100лв за софтуер.

защото ползването на нелицензиран софтуер за направата на професионален продукт е немислима

Най-добрите web designer- и са freelancer-и. Да не мислиш, че на тоз дето е възложил проекта му пука с к'во го е направил ? Важното е да си е свършил работата, ако ще и от Народната банка да крал Публикувано изображение ( глупости говоря тука ).

А това, че на някои му забивала програмата, еми извинявай, к'во па' ти е виновна тя :) Поне 5 неща има от които може да е :)

Като е лош crack-а го сменяш :)

Редактирано от kozata-xakep (преглед на промените)

Kaто изкючим всички езици от Notepad ++ , които не са уеб-а и я сравним с DW, eми извинявай, ама Notepad ++ пасти да яде

в крайна сметка не разбрах защо според теб DW е по-добра от който и да е друг редактор в частност N++ ти пак не разбираш че програмирането се свежда в познаването на езика, а не на програмата. защо да си губиш времето и усилията да учиш некаква келава програма вместо ти да си знаеш езика и да си програмираш без нея ?!

твоето отношение към лицензионните права и така нататък няма да коментирам. в крайна сметка питай истинските програмисти че по-голямата част работят на OpenSource и не се набутват с кракнати програми, което е незаконно.

А това, че на някои му забивала програмата, еми извинявай, к'во па' ти е виновна тя smile.gif Поне 5 неща има от които може да е smile.gif

Като е лош crack-а го сменяш smile.gif

Публикувано изображение това изби рибата Публикувано изображение какво ми е виновна ли - хаха еми бъгава е. и да те информирам че DW няма крак ами сериен номер, като кракът не може да е виновен че една програма е бъгава, просто е тромава. ако ме разбираш какво имам в предвид.

Това което искам е да ми докажеш защо DW е по-добра от N++ какво повече може DW от N++ особено за интернет приложение (сървърни езици - PHP, Perl, Python, Mysql, Oracle ...).

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

Хмм, чакай да видим... Reference,Validation,Browser Compability Check,FTP log, Server Debug, Behaviours,Site Cache,Style Rendering, Visual Ads... и още много. Аз тези не ги виждам в Notepad++; поправи ме, ако греша.

ми извинявай ма аз такива не ползвам и често не виждам каква работа ти вършат. единствено за ftp-то нотепада няма наистина но имаше един алтернативен редактор (не му помня името) ма това не ме късае. все пак човек ползва преди всичко локалхост сървър. нещо друго ?

Възможноста да управлявай целият сайт (даунлоунд,ъплоад,редакция на файлове) всичко това в една програма ;) Design View-a

какво означва управление на целия сайт ?! нима ти не можеш да си направиш папките и да си ъплоадваш и сваляш ? просто не виждам какво ме улеснява това ...

Всичко това става от програмата. А не отваряш редактор,правиш квот правиш, отваряш фтп клиент там ъплоадваш... Абе примири се,че DW e по-добър относно уеб дизайна.DW предлага повече фунцкии сръвнение с Notepad++

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.