Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е най-добрата програма за правене на сайт?!

Featured Replies

хаха добре бе аз съм на локален хост кажи ко ме късае това че мога директно да редактирам на сървъра. и ти казах има програма подобна на notepad++ ще ти кажа по-късно как и е името дето има същото ftp достъп към директориите на сървъра и само сейваш директно там. а за другата функц. на DW ти казах няма смисъл о такова нещо нито валидатора работи като хората нито Browser Compability Check. а другите нз за какво са ти ма щом казваш че много ти трябват живейкай си с DW Публикувано изображение

PS: Програмата поддържаща ftp се казва PSPad. виж я нея и кажи сравнения с нея DW ко е по-добра освен безсмислените глупости. друга подобна е TEXTPad но тя няма FTP.

и 2-те са безплатни и нямат проблеми с тромавост

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

• Отговори 98
  • Прегледи 69,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам, но проблемите, които описваш в DW са оправени в 9-та версия ;)

хаха добре бе аз съм на локален хост кажи ко ме късае това че мога директно да редактирам на сървъра.

Не всички са с локален хост !

Единствения + за Notepad e че много по-лека и че я има в Portable вариант.

Редактирано от kozata-xakep (преглед на промените)

седи малко. когато правиш сайта задължително се прави на локалхост. след това се качва на сървър. иначе много умно би било да товариш сървъра и да правиш трафик с още тестови (бъгави) скриптове. ПС: не само notepad и DW я има портабъл но както портабъл така и инсталиращата се версия са огромни по обем и зареждат бавно. да си отворя един файл ще чакам 10-15 сек а с нотепад за 1 сек и зареждам 50 файла на 1 път. после имаш масова редакция. новата версия на нотепад има hightlight на селектирани и търсени фрази. иначе до колкото си спомням на DW имаше поне търсене и променяне на много редов код, но както казах търсачката там е мъка мъка. бавно и цепи.

Не съм съгласен с мнението ти за търсачката на DW. Личният ми опит показва точно обратното ;)

Чудя се как може да сравнявате Dreamweaver с един текстов редактор бил и той добър.

Разгледайте ТОЗИ САЙТ който е правен с Dreamweaver и направете подобен с Notepad++ да видим за колко време и дали ще можете.Ако въобще стане ще загубите толкова врене,че и за сол няма да изкарате.

Dreamweaver не е за аматьори както внушавате,а една изключително добра програма,която никой не би купил ако не струваше.

Има и доста допълнения,стига да познавате програмата.

Публикувано изображение

Редактирано от Слънчоо (преглед на промените)

пич ква е тая пумия бе Публикувано изображение точно си личи че е на DW правен. ко ще кажеш за http://pmg-blg.com/ , http://pirintourist.com/ , http://radevadentistry.com/ (извинявам се за бъговете долу просто после клиента си го е преправял)

Привет!

Много ми допада phpDesigner 2008. По принцип няма кой-знае какви екстри, освен цветния вариант на кода... Но много ми харесва функцията му да допълва таговете (като DW). Пример: Написано е <fo, и той си изкарва <font></font>. Писането става по-комфортно и бързо. :P Също така, има и симпатичен интерфейс. :huh:

Пробвай първоизточника тогава - Zend Studio 5.5, нали знаеш че Zend е компанията която прави PHP интерпретатора.

Здравейте на всички. Радвам се, че имам достъп до най-готиния форум в България.

Сега по същество, може ли да ми кажете коя е най-добрата програма за правене на сайт, може и да е професионална?! Целта ми е да си направя сайт в някоя от Фрее зоните в БГ. Благодаря ви предварително!

PSPad - freeware

За под Windows върши перфектна раобта. И е свободна.

FTP support

(Auto) Code Completion (PHP, HTML, CSS, и много други)

Auto Indent

Всичко друго, което ти трябва е мозък и няколко extensions за Firefox (Web Developer, HTML Tidy, IE Tab, HttpFox)

А за Linux...

Quanta Plus, друго не ти трябва.

Само да добавя за кракерите, които не ползват freeware, open-source, а кракват популярни програми и не ги ползват професионално. Вие обричате себе си на заблуда, търсейки най-доброто и най-лесното няма да се научите на правилното. Това го казвам във връзка с моя опит в програмирането.

Редактирано от DisSomnia (преглед на промените)

пич ква е тая пумия бе Публикувано изображение точно си личи че е на DW правен. ко ще кажеш за http://pmg-blg.com/ , http://pirintourist.com/ , http://radevadentistry.com/ (извинявам се за бъговете долу просто после клиента си го е преправял)

На твоя принцип и този и този сайт е правен с DW

Редактирано от kozata-xakep (преглед на промените)

малко ме съмняват да са на DW при положение че е ASP и сигурно са писани на Visual Studio 2008 . но може ... както казах няма значение на къв редактор е. казвам че каквото може да свършиш с едното можеш и с другото. а горния пост rulzz

Всичко друго, което ти трябва е мозък

Ползвайте си тежки WYSIWYG и се кефете на умрела функционалност. сайт се тества само и единствено на браузър с нужните add-on-и аз препоръчвам Firebug за Firefox перфектния за директно преглеждане на елементи от html-а и директна визуализация на промени причинени от JS, което го прави най-добрия за дебъг на JS (съмнявам се DW да има такова нещо). също така имаш конзола, извеждаща заявки осъществени на ajax принцип с подробности за http хедърите и отговора. ще ви пусна няколко шота след малко.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Няма значение на какво е правен.Важното е да е функционален и да се посещава.

малко ме съмняват да са на DW при положение че е ASP и сигурно са писани на Visual Studio 2008 . но може ... както казах няма значение на къв редактор е. казвам че каквото може да свършиш с едното можеш и с другото. а горния пост rulzz

Че DreamWeaver-a има и ASP :)

Moeто мнение е че редакторът е един за лесни уеб приложения и той е Dreamweaver, а Notepad++ е един негов лек и преносим заместител, но не можеш да кажеш, че е по-добър. Dreamweaver си има Extention Manager там шукарийки колкото искаш, ако това е проблема :). Ако искаш ще направим така. Правим поръчково проучване сред уеб програмистите, ако ти спечелиш аз ще платя за проучването, ако пък аз спечеля - ти плащаш. :lol6:

Правим поръчково проучване сред уеб програмистите, ако ти спечелиш аз ще платя за проучването, ако пък аз спечеля - ти плащаш.

ти добре ли си бе Публикувано изображение

и я кажи кви extentions им DW много ми е интересно Публикувано изображение пичове нз ма вие тоя dw го направихте за всичко бе. още малко ще кажете нема нужда от браузър даже Публикувано изображение леле убивате ме. ко ви дава тая програма толкова че да я боготворите направо не мога да разбера. видехте какви add-on-им има на firefox + яките редактори нз ко повече ви трябва. за FTP мениджър препоръчвам FireFTP на мен почти всичко ми е в браузъра. даже ще си сложа и там редактор като нотепад и да видим са firefox ще стане по-яка от DW а на бас ! Публикувано изображение

PS: за жалост не намирам свестни редактори като add-on-и иначе си минавам на такъв. и btw firefox и адд-оните му са портабле Публикувано изображение що ще кажеш всичко на едно място и то без да е 300 MB а само 25,1 MБ (26 383 229 байта) и да е краквано. трябва да разберете че не всичко що се плаща е хубаво :rolleyes:

• 3 месеца по-късно...

Абе да попитам.Може ли да кажем от всяка програма по малко.Сисъл има ли някаква възможност от всяка програма да направиш по нещо и после да ги събереш.Например бутоните на се направят с фотошопа,плейъра с кофи кът (или нещо такова беше .. ) форума с нещо др .. и така .. Нали мисълта ми е дали може с няколко програми или няма такива екстри .. кодове и тва е :rolleyes:

• 3 месеца по-късно...

Най-добрата програма за правене на сайт ? Ммм човека , от човека по-добра програма няма

:clap:

Важното е "Знание и мъдрост" - X-team

Редактирано от expoboy (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

значи като сам начинаещ ако може да ми помогнете защото бях се регнал в glog.dir.bg но нищо не стана прави ми саит и не ми качва нищо освен картинки ако може да ми помогнете ми пишете на ЛС или на skype : frisky.radio

Не се занимавам с web dev, но според мен ако си по-напред с материала (а ако е така едва ли ше зададеш подобен въпрос) UltraEdit е по-подходящ. Иначе има доста алтернативи ала дриймуейвър, където се цъка с мишката. Колко са качествени сайтовете правени на тях вече е друг въпрос. Там уеб мастерите ше кажат. :)

Не се занимавам с web dev, но според мен ако си по-напред с материала (а ако е така едва ли ше зададеш подобен въпрос) UltraEdit е по-подходящ. Иначе има доста алтернативи ала дриймуейвър, където се цъка с мишката. Колко са качествени сайтовете правени на тях вече е друг въпрос. Там уеб мастерите ше кажат.

значи истеглих си я тая програм утре ще вида да си купя книга за правене на сайт все пка сам на 12 год Публикувано изображениеПубликувано изображение

пак и искам да си направя

Не се занимавам с web dev, но според мен ако си по-напред с материала (а ако е така едва ли ше зададеш подобен въпрос) UltraEdit е по-подходящ. Иначе има доста алтернативи ала дриймуейвър, където се цъка с мишката. Колко са качествени сайтовете правени на тях вече е друг въпрос. Там уеб мастерите ше кажат.

значи истеглих си я тая програм утре ще вида да си купя книга за правене на сайт все пка сам на 12 год Публикувано изображениеПубликувано изображение

пак и искам да си направя

Похвално, че си на 12, но не очаквай съжаление. Уеб браншът е жесток - или си добър, или не. Това е :) А междудругото - когато бях на 12 направих първия си сайт и то с Word. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.