Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е най-добрата програма за правене на сайт?!

Featured Replies

notepad ++, другото е PS

• Отговори 98
  • Прегледи 69,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
Според мен не зависи толкова от програмата, а най-вече от програмиста. Ако програмиста е добър, и на notepad ще направи страхотен сайт ;)

Според мен не зависи толкова от програмата, а най-вече от програмиста. Ако програмиста е добър, и на notepad ще направи страхотен сайт ;)

така е...

notepad++ и малко гугъл ако CSS-а те затрудни ;)

Но Dreamweaver също е удобна... работя с notepad++ само защото е по-лека ;)

така е...

notepad++ и малко гугъл ако CSS-а те затрудни wink.gif

Но Dreamweaver също е удобна... работя с notepad++ само защото е по-лека wink.gif

ами ако може да ми побясниш как се работи с notepad++ че незнам :rolleyes:

ами ако може да ми побясниш как се работи с notepad++ че незнам :P

Пишеш си кода, какво му има за разбиране.

• 1 година по-късно...

Web Page Maker !Хем е добра хем е малка хем е лесна хем е професионална пишете ми за линк с крак защото иначе тя е около 80лв аз ше ви дам тая програма неограничената версия и то безплатно!!!Помагам на всички-пишете ми не се срамувайте!!! :blink:

• 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Ако си говорим за професионални редактори, не какви ли не леки или с цветни кодове... какво ще кажете за Netbeans? Вярно, не прочетох всички мнения, но не забелязах някой да я е споменал? Вие какви впечатления имате от нея?

Ако си говорим за професионални редактори, не какви ли не леки или с цветни кодове... какво ще кажете за Netbeans? Вярно, не прочетох всички мнения, но не забелязах някой да я е споменал? Вие какви впечатления имате от нея?

това е редактор със съвсем друга насоченост, за писане на С, джава и подобни

• 2 седмици по-късно...

Това е най-добрата програма в света на Linux. Там тя няма аналог и конкуренция. Много смислена, много силна, интуитивна и облекчаваща труда на уеб-разработчика/програмиста. Замислена първоначално за езика Java, но в последствие обхваща и други езици. За целта има табличка, която отрежда конкретeн избор на приложение.

За нея мислете като за phpDesigner, но без пари. Това е повече от редактор, това е IDE. Направена от разработчици за разработчици, а по-професионално от това здраве.

• 1 година по-късно...

Тук трябва да споменем ,че новата версия на NETBEANS 7.3 има доста удобно направени възможности за HTML5!

Въпреки ,че като цяло е голяма програма със по сериозна насоченост ,трябва да кажа че си заслужава да се пробва за уеб !

• 4 седмици по-късно...

И си пишат разширения за емакс на лисп. Ти писал ли си на лисп, аз съм (преди много време) :D

Писал е много силно казано. :) Нямам толкова поглед в/у функционалните езици. Ти на emacs lisp ли си писал или на някой друг от десетките диалекти? )

Писал е много силно казано. :) Нямам толкова поглед в/у функционалните езици. Ти на emacs lisp ли си писал или на някой друг от десетките диалекти? )

На аутолисп, но много малко :) Иначе съм хвърлял едно око и на кодове за емакс. Но това беше много преди много време :)

Истинските мъже използват Emacs. :P

Сигурно -щом са програмисти!

Сайтаджиите все пак са малко по лека категория! :P

Редактирано от syneidesys (преглед на промените)

На аутолисп, но много малко :) Иначе съм хвърлял едно око и на кодове за емакс. Но това беше много преди много време :)

Подозирам, че е ставало въпрос за CAD-ове :)

Не, грешиш. емакс е универсална програма, на него можеш да пишеш текстове, правиш сайтове, С програми, броузер, пощенски клиент и какви ли не неща

Подозирам, че е ставало въпрос за CAD-ове :)

Именно, AutoCAD преди време ползваха лисп за автоматизация, параметризиране и т.н. После минаха на С, след това май се върнаха пак на лисп, но не съм ги следил

Принципно Emacs може да се използва и за много други неща. А не съм съгласен с второто изречение, 'щото силно зависи от сайта. Някои уеб девелопъри могат да се похвалят, че им трябват графи(социални мрежи), други развиват сложни recommendation алгоритми и всякакви сложнотии, които знаят, 'щото имат сериозно образование по математика :)

Принципно Emacs може да се използва и за много други неща. А не съм съгласен с второто изречение, 'щото силно зависи от сайта. Някои уеб девелопъри могат да се похвалят, че им трябват графи(социални мрежи), други развиват сложни recommendation алгоритми и всякакви сложнотии, които знаят, 'щото имат сериозно образование по математика :)

Мисля че малко излизаш от целта, тези на които им трябват подобни неща са хората, които пишат приложенията, докато чистия фронденд си е едно html и css

Иначе за един проект и невронни мрежи навряха едни колеги :)

Да -разгледах му викито!

Евала-отдавна го развиват!

Исках да кажа ,че сайтаджията ако ще може сам да си пише на лисп разни добавки за едитора и прочее -значи най вероятно е напред с програмирането и едва ли HTML  CSS Ще са му интересни!

Сигурно и парично няма да го привличат! :)

Иначе аз си пробвам разни малки сайтчета със WEbuilder  и ми е по удобно от нотепад ++ , аптана и прочее!

Редактирано от syneidesys (преглед на промените)

Мисля че малко излизаш от целта, тези на които им трябват подобни неща са хората, които пишат приложенията, докато чистия фронденд си е едно html и css

Иначе за един проект и невронни мрежи навряха едни колеги :)

На мен ми се чини, че „сайтаджия“, един неакадемичен термин, е доста обширно понятие :)

С интересни проекти се занимавате тогава. :)

• 1 година по-късно...

Офффф Начетох се на тъпи по-тъпи и още по-тъпи! Как да започнеш ... Според мен най-добрия начин да започнеш е като отвориш докоментацията на съответния език да си отвориш обикновения текстов редактор notepad ... След това като напреднеш малко и като почнеш да пишеш някви извън земни дълги кодове NotePad++ заради това че ти го оформя с цветове и става лесно забележимо ... Другото което е NotePad++ поддържа 

Тва е една програма която ти ги поддържа всичките езици ... Dreama с кво може да се сравни ? Нищо ? Това е с нищо неможе да стъпи на NotePad++ Dreama какво ще напрайш някакъв умрял дизайн и след тва кво научи ? Нищо .... NotePad++ Пишеш проваш нестава променяш проваш ако нестане пак пак пак ама оп в един момент става и ти си викаш еха яко научих нещо .... ! Просто нямам думи как въобще може някой да работи с тва нещо Dream ... Съгласен съм единствено за хората който искат да праят дизаин до там ... За обработка на код нестава ... 

Да попълва автоматично и да показва някой работи от докоментацията !

Всичко което му трябва на един начинаещ и напреднал е докоментация и текстов едитор нищо друго ... Това е един сайт който доста ми е помогнал цък Според мен най-подходящи програми за писане са NotePad++ SublimeText NetBeans NotePad Eclipse за Javascrip-та ...

Редактирано от fagida (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.