Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

avpcheckupdate.com

www.mcafee-download.com

mcafee-download.com

sysinspector ги откри като критични файлове на компютъра ми.първия го пуснах в гугъла и в един форум пишеха че това е някакъв live file и трябвало да се убие.ако е вярно кажете ми как се премахва.другите също ги пусках в гугъла но не ми стана много ясно за какво става въпрос.ако някой знае моля да помага.имам и логфайл но не знам как да го публикувам.

avpcheckupdate.com

www.mcafee-download.com

mcafee-download.com

sysinspector ги откри като критични файлове на компютъра ми.първия го пуснах в гугъла и в един форум пишеха че това е някакъв live file и трябвало да се убие.ако е вярно кажете ми как се премахва.другите също ги пусках в гугъла но не ми стана много ясно за какво става въпрос.ако някой знае моля да помага.имам и логфайл но не знам как да го публикувам.

Публикувай го с copy и paste.Копираш информацията от лог файла.Пишеш си коментара и под него в същия прозорец поставяш копираното.Поздрави!

Редактирано от kantaris (преглед на промените)

• Автор
Публикувай го с copy и paste.Копираш информацията от лог файла.Пишеш си коментара и под него в същия прозорец поставяш копираното.Поздрави!

пробвах но не става.какво ще кажеш за avpcheckupdate.com заплаха ли е или фалшива тревога.ползвам avast pro и spybot sd но не откриват никакви заплахи.Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 11:37:06, on 27.8.2008 г.

Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.5730.0013)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe

C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe

C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe

C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE

C:\WINDOWS\AGRSMMSG.exe

C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe

C:\WINDOWS\system32\igfxsrvc.exe

C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMBgMonitor.exe

C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe

C:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exe

C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_0\bin\fbguard.exe

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE

C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBService.exe

C:\Program Files\O2Micro Oz128 Driver\o2flash.exe

C:\Program Files\CyberLink\Shared Files\RichVideo.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexingService.exe

C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_0\bin\fbserver.exe

C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexStoreSvr.exe

C:\Program Files\Returnil\Returnil.exe

C:\Program Files\itCom BG\Core\TheCore.exe

C:\Program Files\Opera\opera.exe

C:\Program Files\SA Dictionary 2005 T2\Diction.exe

C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe

C:\Program Files\Winamp\winamp.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://google.bg/

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

O2 - BHO: Помощник за връзки на Adobe PDF Reader - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: Skype add-on (mastermind) - {22BF413B-C6D2-4d91-82A9-A0F997BA588C} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll

O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll

O4 - HKLM\..\Run: [igfxTray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe

O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe

O4 - HKLM\..\Run: [Persistence] C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe

O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [AGRSMMSG] AGRSMMSG.exe

O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [LanguageShortcut] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\Language\Language.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [NBKeyScan] "C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBKeyScan.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [bgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMBgMonitor.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [spybotSD TeaTimer] C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')

O4 - Global Startup: FlexType 2K.lnk = C:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exe

O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000

O9 - Extra button: Skype - {77BF5300-1474-4EC7-9980-D32B190E9B07} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll

O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll

O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/flas...ent/swflash.cab

O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

O23 - Service: Firebird Guardian - DefaultInstance (FirebirdGuardianDefaultInstance) - FirebirdSQL Project - C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_0\bin\fbguard.exe

O23 - Service: Firebird Server - DefaultInstance (FirebirdServerDefaultInstance) - FirebirdSQL Project - C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_0\bin\fbserver.exe

O23 - Service: Nero BackItUp Scheduler 3 - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBService.exe

O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexingService.exe

O23 - Service: O2Micro Flash Memory Card Service (o2flash) - O2Micro International - C:\Program Files\O2Micro Oz128 Driver\o2flash.exe

O23 - Service: Cyberlink RichVideo Service(CRVS) (RichVideo) - Unknown owner - C:\Program Files\CyberLink\Shared Files\RichVideo.exe

--

End of file - 7220 bytes

това е от hijackthis.ползвам лаптоп ако това е от значение.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

По-добре да даде целия лог за да можем да го погледнем и ние и Fixer да се изкаже по въпроса. :)

Логовете на ESET SysInspector са в *.xml вариант и трябва да се архивират и да се качат някъде.

След това се отварят чрез самата програма => Open Log...

esetqs0.jpg

А колкото до лога на HijackThis - аз лично не намирам нищо опасно...Излишно може би да, но нищо повече. cool.gif

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

По-добре да даде целия лог за да можем да го погледнем и ние и Fixer да се изкаже по въпроса. ;)

Логовете на ESET SysInspector са в *.xml вариант и трябва да се архивират и да се качат някъде.

След това се отварят чрез самата програма => Open Log...

esetqs0.jpg

А колкото до лога на HijackThis - аз лично не намирам нищо опасно...Излишно може би да, но нищо повече. cool.gif

Така е B-boy[styLe],съвсем прав си :) ,но не знам дали знае как и къде да го побликува,за да може да се прегледа изцяло.По думите му разбрах,че не знае как да го направи затова му предложих малко по-лесен варианат,който да може да се прегледа на пръв поглед.Ако може да пусне такъв файл няма да е зле.Поздрави! ;)

• Автор

аз съм създал такъв лог със sysinspector и е архивиран само кажете къде да го пусна пробвах тук но не става.

аз съм създал такъв лог със sysinspector и е архивиран само кажете къде да го пусна пробвах тук но не става.

Колко е голям,че не се получава тук?Имаш възможност да закачиш до 2 MB.

• Автор
Колко е голям,че не се получава тук?Имаш възможност да закачиш до 2 MB.

кажи ми стъпките как да го кача тука досега не съм работил с тази програма.

кажи ми стъпките как да го кача тука досега не съм работил с тази програма.

Когато влезаш,за да напишеш коментар по темата точно под полето,в което пишеш в дясно има прозорче с ИЗБОР и ПРИКАЧИ от там стигаш до папката,където ти е файла и го прикачаш.Ако не се оправиш казвай да ти пусна снимка.

• Автор
Когато влезаш,за да напишеш коментар по темата точно под полето,в което пишеш в дясно има прозорче с ИЗБОР и ПРИКАЧИ от там стигаш до папката,където ти е файла и го прикачаш.Ако не се оправиш казвай да ти пусна снимка.

правилно ли съм го прикачил?

Като цяло имаш излишни неща, както казах, но не и опасни.

Ако толкова те притесняват тези редове отвори Hosts.ini от папка (C:\Windows\system32\drivers\etc) и ги премахни оттам.

След това при затваряне на файла избери YES :)

Като имам време после ще пиша за по-детайлна оптимизация. cool.gif

• Автор

Като цяло имаш излишни неща, както казах, но не и опасни.

Ако толкова те притесняват тези редове отвори Hosts.ini от папка (C:\Windows\system32\drivers\etc) и ги премахни оттам.

След това при затваряне на файла избери YES :rolleyes:

Като имам време после ще пиша за по-детайлна оптимизация. cool.gif

Благодаря ви за отделеното време и внимание.

този компютър е служебен и не ми се иска да пипам по регистрите,защото нямам вашите познания и опит и най-вероятно ще го докарам до преинстал.в момента е активна returnil virtual system 2008 и съм инсталирал много програми за да ги разучавам сигурно съм инсталирал поне пет за това има излишни програми,но като рестартирам компютъра всички тези програми ще изчезнат без нито една следа по регистрите на истинския диск C.с тази програма мога да пипам навсякъде по регистрите и дори и да изтрия нещо важно след рестарт на компютъра всичко ще се е въстановило както преди да я активирам и обратно ако изтрия нещо което е инсталирано преди да я активирам и то ще се възтанови,но без да е активна не пипам по регистрите все още не съм на това ниво.

виж тук за returnil virtual system 2008 http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=87412 вкъщи инспектора ми показва същите неща и там ще махна всичко ако ми обясниш подробно как благодаря предварително.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.