Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Google Chrome (обединена)

Featured Replies

То е все едно къде ще са, ако преинсталираш Уиндоус - след преинсталацията пак ще трябва да правиш дадените настройки, защото ще са изчезнали от регистрите, така че е все едно. Аз в случая просто ги пренасочих вън от User Data, което е папката с настройките на браузъра. А има и друго - C: винаги ми е било за ОС и програми, а D: за музика, филми и игри. Което улеснява нещата за Symantec Ghost. При следващата преинсталация, след като си направя настройките (не само на Хрома), правя Ghost Backup с тази програма на high compression на целия дял C: и ако нещо се омаже, ще имам напълно функциониращ Уиндоус с моите настройки на абсолютно всичко. То и сега бих могъл да направя такъв бекъп, но предпочитам да го правя само след чиста инсталация на ОС. А вече година и 3 месеца Windows 7 работи без грешка и скапвания, така че не виждам смисъл да го преинсталирам заради едната настройка.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 438,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изтеглете и стартирайте програмата AdwCleaner (by Xplode). Затворете всички стартирани програми и браузъри Кликнете два пъти върху adwcleaner.exe за да стартирате инструмента. Този път маркирайте

• Точно под хикса горе вдясно има един бутон. Ето го нагледно:   Избираш меню "Настройки". След това правиш така:     Цъкаш на "Задаване на страници" и пишеш в полето, което ще се отвори страни

• Те тука булка: https://support.google.com/chrome/answer/95314?hl=en

Публикувани изображения

преди 11 минути, rado84 написа:

То е все едно къде ще са, ако преинсталираш Уиндоус - след преинсталацията пак ще трябва да правиш дадените настройки, защото ще са изчезнали от регистрите, така че е все едно.

Чак все едно не е - не копираш при преинстал GB кеш, а само създаваш линковете за пренасочване за 3 секунди. Като си си направи тия пренасочвания в един bat файл е въпрос на един/два клика.
А ако ползваш преносим хептен нищо не пипаш. Само се синхронизира с google  и всичко (паароли, бисквитки и разширения) си е на място.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Чак все едно не е - не копираш при преинстал GB кеш, а само създаваш линковете за пренасочване за 3 секунди. Като си си направи тия пренасочвания в един bat файл е въпрос на един/два клика.

Ама никой не ти говори за копиране на кеш! Празните папки в архива са просто за по-лесното им създаване след преинсталацията. Вместо да си играя да ги създавам наново, просто ги разархивирам и те си се създават с едно влачене на мишката (разархивирането им). Това долу е Total Commander, който третира архивите като папки и затова изглежда така. Той отваря архива като папка, в и от който можеш да добавяш и изкарваш неща с влачене на мишката (с някои ограничения, разбира се, все пак е RAR; при ZIP имаш пълна свобода).

empty_folders.png

И ако реша да си правя нов бекъп на настройките, копирам в архива само и единствено User Data. ProgramData не се пипа и си остава празна завинаги, както се и вижда на снимката. То затова пише <DIR>, защото е празна и подпапките също са празни.

Не е ли по лесно с програмата за пренасочване dirlinker да се правят тези пренасочвания,а не да се пише като гламав?И всички тези разправии и архиви за това и онова да се ползват при евентуален прейнстал?Аз имам system image ,което връща всичко(включително и инсталираните програми и настройки)по местата и се прави за 10 мин.Ще се занимавам с часове с архиви и пренсталиране,как ли пък не!

Здравейте от няколко дни ми крашва Chrome някой път веднага след влизането някой път малко по-късно.

Преинсталирах го без да пускам разширенията ,но без успех :/

преди 15 часа, Слави Маринов написа:

Не е ли по лесно с програмата за пренасочване dirlinker да се правят тези пренасочвания,а не да се пише като гламав?И всички тези разправии и архиви за това и онова да се ползват при евентуален прейнстал?Аз имам system image ,което връща всичко(включително и инсталираните програми и настройки)по местата и се прави за 10 мин.Ще се занимавам с часове с архиви и пренсталиране,как ли пък не!

Е, и? И аз ползвам Симантек Гоуст (ако изобщо знаеш какво е това), но след като от Опера направиха някаква простотия и скапаха браузъра, се наложи да го сменя с друг и да го направя да работи така, както аз искам. Ако сега си гоустна компа с имидж отпреди 2 месеца, няма да има и помен от Хрома. И затова се съхраняват къстъм настройките, ама за тези неща се иска малко предварителен акъл.

И ако не се правеше на велик познавач, можех да ти кажа как 18-гигабайтова инсталация на Уиндоус да стане 2.6 ГБ имидж и как да си я възстановиш после за под 3 мин. Но ще те оставя да се мъчиш със СистемИмидж. :D

преди 2 часа, rado84 написа:

Е, и? И аз ползвам Симантек Гоуст (ако изобщо знаеш какво е това), но след като от Опера направиха някаква простотия и скапаха браузъра, се наложи да го сменя с друг и да го направя да работи така, както аз искам. Ако сега си гоустна компа с имидж отпреди 2 месеца, няма да има и помен от Хрома. И затова се съхраняват къстъм настройките, ама за тези неща се иска малко предварителен акъл.

И ако не се правеше на велик познавач, можех да ти кажа как 18-гигабайтова инсталация на Уиндоус да стане 2.6 ГБ имидж и как да си я възстановиш после за под 3 мин. Но ще те оставя да се мъчиш със СистемИмидж. :D

Пич нищо не знам и не разбирам!Ти колко знаеш и разбираш си личи от постовете ти,но понеже преливаш от акъл та ние не разбираме що за нелепици и смешки твориш!Прави си там каквото си знаеш и не ме занимавай,ако обичаш!

Гугъл са спрели много добавки като фалшиви такива,в който се съдържат допълнителни екстри,та да не е и въпросната добавка попаднала между тях.

Не знам , но нормалната и плюс версията не мога да инсталирам. Ако сложа портативната версия ще експериментирам да видим на нея какво ще покаже.

преди 8 часа, RudeBoy написа:

То си пише - от много ъпдейтвания пакетът ти е станал невалиден :D .

Сега е моментът да пробваш AdGuard .

+1 за adguard

https://www.kaldata.com/it-новини/данните-на-милиони-може-да-са-открадна-281559.html Ето я въпросната статия.Лично за мен хрома е добър браузър ,но е много пробит.Предвид това,че е най-ползван,то и атаките към него са най-много!Магазина на храма е под всякаква критика,от там идват всякакви боклуци и уязвимости почти без никакъв контрол.Отделно те умишлено не решават генерално въпроса с рекламите,понеже са основен източник на доходи за Гугъл......то са бели списъци,то са уж вградени филтри и блокатори,но всичко е прах в очите и имитация на загриженост,просто гугъл нямат сметка от спирането на рекламите и това трябва да е ясно!В този смисъл и твърдението им,че това е един от най-сигурните и безопасни браузъри е много далеч от истината,най-много дупки ,уязвимости и проблеми са именно с този браузър.Отделно и те самите трупат и събират инфо най-безскрупулно,но все още са подминати от скандал подобен на този с фейсбук.

преди 1 час, Слави Маринов написа:

,най-много дупки ,уязвимости и проблеми са именно с този браузър

Аз защо ги нямам тези проблеми ?

Инсталирал съм си Хрома даже и на андроид телевизора работи си безпроблемно, въобще не пипам оригиналния браузър Опера.

преди 1 час, PigManu написа:

Аз защо ги нямам тези проблеми ?

Инсталирал съм си Хрома даже и на андроид телевизора работи си безпроблемно, въобще не пипам оригиналния браузър Опера.

Защото си грамотен навярно...........говоря за потенциални проблеми и уязвимости,а не за такива по подразбиране.Но много от и без това многото потребители с хром са балами(мако казано)и от това се възползват и многото недоброжелатели,тъй като това е най-разпространения браузър все пак и атаките са насочени най-вече към него.Като горния юнак дето се накичил с 22 добавки и ............се хвали,че е екстра!Как да му обясниш,че всяка добавка по принцип е потенциален вектор за атака на сигурността ти и минималното им използване е препоръчително!Как ти изглежда парадокса да си с 5 адблокера и да виждаш реклами!?За гугъл плей няма да говоря каква мизерия е там и какъв хаус,но от гугъл си прибират само пачките и инфото за потребителите и дотам......

Аз не говоря за браузъра,а за хората дето стоят зад него-играчите от гугъл!Продукта им е  това,което на тях им изнася!То и всичките им продукти са така-интересува ги да се множат милиардите,а потребителите са там някъде...........средство за постигане на целта!

Някои може ли да даде точен път до файла със отметките в Google Chrome?

@smurfavr
%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data\Default

Как да стигна до папката? Като поставя този път които си дал ми изкарва,че параметрите са грешни.

А коя е операционната система? И хром инсталиран ли е или портативен?
Постави този текст в адресната лента и натисни Enter
chrome://version
Ще видиш пътищата - търси Profile Path - срещу него е папката с bookmark файла

Стигнах до папката. Сега в кои файл са отметките?  Bookmarks.bak го отварям ама вътре е много объркано и има  много знаци и тем подобни. 

Редактирано от smurfavr (преглед на промените)

Bookmarks без разширение е актуалният фал, съдържащ отметките

Аз първо него пробвах,но няма как да го отворя.

псп

Отворих го и вътре е същото положение като другия файл.

Редактирано от smurfavr (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.