Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шофьорски курсове в София - къде?

Featured Replies

Аз ти препоръчвам http://www.tara-m.net/. Търси Малковски, дано още да води кормуване..... и няма да сбъркаш. Успехи в начинанието!

• 3 месеца по-късно...

iDrive са точни и учат добре. Ако на някого му е удобно в центъра до метрото, препоръчвам Ел Ди Ес Груп - не ме занимаваха с разни "скрити такси", ами ми казаха една цена и нямаше промяна до края. Освен това изпитите не бяха по 70-80 лв, а 50, както е цената на ДАИ. Като цяло много професионално се държаха. Само ги юркайте да паркирате, че някой път наблягат на карането повече, а дори да си вземеш изпита, е гадно да не можеш да паркираш добре.

• 1 месец по-късно...

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ КАНДИДАТ-ШОФЬОРИ,

Искам да споделя с вас моя горчив опит с шофьорските курсове и всичко, което преживях, за да ви предпазя от тежки разочарования. Записах се на шофьорски курс за 350 лв. Бях щастлива, че намерих такава оферта, като имате предвид  общото икономическо състояние на хората сега по време на кризата. Изкарах теоретичния изпит без проблеми-отлично, но практическата ми подготовка явно куцаше. Инструкторът ми казваше, че карам много добре, че ще стана идеален шофьор и почти нищо не ми обясняваше, обаче, когато трябваше да се явя на изпит, иронично подхвърляше: „Няма да вземеш изпита, ще те скъсат”. И така се получи. На два пъти ме скъсаха, независимо че взех допълнителни часове.

Бях много изплашена и психически травматизирана. Аз не съм безотговорен човек и положих много старания, а не знаех коя е причината за моя неуспех. Споделих с мои близки за проблемите си и почти всички ми казаха, че причината е евтиният шофьорски курс, на който съм се записала.След задълбочен анализ разбрах очевидното—не може реалната стойност на един шофьорски курс да бъде 300-350 лв., като се имат предвид разходите за гориво, осигуровки, застраховки, данъци, ремонти и пр. За надница на инструктора при такава такса едва ли остават повече от 5,0 лв., а последиците за всичко това са ясни: инструкторът не е мотивиран да ви обучи качествено, да ви покаже и обясни основните техники на шофиране, да ви покаже  грешките и най-важното—да ви посочи какви ще бъдат последствията от тях за вас и за другите участници в движението. Така вашият курс се превръща в едно посредствено возене на втора, след което ще установите, че не само нищо не сте научили, а и сте затвърдили грешни неща, които после ще ви е много трудно да изкорените.

Разбрах, че много школи обявяват евтини такси за шофьорски курсове с цел привличане на повече курсисти, а системата им включва некачествено обучение с цел увеличаване на допълнителните часове, чрез които се достига до реалната стойност на курса, а в много случаи и много над нея. Това, разбира се, е съпроводено с многократно явяване на изпит, психическо травматизиране на курсистите, от които след това се очаква да станат добри шофьори и участници в движението. Освен това, не е коректно да се обявяват нереални такси, защото курсистите с по-малки материални възможности, подлъгани да се запишат, след това попадат в истински капан и са подложени на непрекъснат психологически  натиск за допълнителни уроци по кормуване. Ако таксите са реални, всеки ще си направи сметка дали в този период от време може да си осигури тези средства.

Аз лично след повторното скъсване разбрах, че в този курс към БАС няма да получа необходимата подготовка и се записах  при друг инструктор /Емо Харалампиев/ по препоръка от други негови курсисти. Още от първия урок ми стана ясно, че досега не съм научена почти на нищо, освен да запаля колата и да карам на втора без никакъв усет за смяна на предавките, за пространство и дистанция, за непрекъснато следене на таблото, на пътното платно и другите учустници в движението или казано по-точно—да съобразявам веднага ситуацията и да реагирам бързо и рефлексно. Трябваше да започна отначало и на минус, тъй като вече бях затвърдила и много погрешни неща. Оказа се, че досега просто съм карала „на магия”. Ясно ви е, че както аз, така и новият инструктор бяхме напълно шокирани от моята досегашна подготовка. Той обаче е взискателен и безкомпромисен и резултатите са видими.

Аз минах по дълъг и  мъчителен път, който ми костваше много труд, усилия и немалко средства. Затова ви препоръчвам—НЕ СЕ ПОДЛЪГВАЙТЕ да се записвате на евтини шофьорски курсове, независимо в коя школа са, колкото и примамливи да са техните реклами. После дълбоко ще съжалявате и ще се чувствате сринати. Неколкократното скъсване на практическия  изпит не само ще ви доведе до по-голяма финансова загуба, но и ще остави дълбок отпечатък върху психиката ви. НЕ СИ СТРУВА ДА СИ ГО ПРИЧИНЯВАТЕ.

Естествено, като отидете на по-скъп курс, нямате гаранция, че няма да ви скъсат. Този риск обаче ще бъде много по-малък, тъй като подготовката ви ще бъде многократно по-качествена. Най-важното е, че като седнете в колата, ще имате самочувствието, че наистина можете да се справяте сами във всякакви ситуации на пътното платно, без да застрашите с грешни движения другите участници в движението, а това е изключително важно.

Знайте, че шофирането не е толкова лесно, колкото изглежда, но не е и толкова трудно. От изключителна важност е да имате желание, търпение и упоритост да го изучите, а като вземете книжка, да спазвате строго правилника и непрекъснато да се самоусъвършенствате. Помнете, че шофирането е един постоянен мисловен процес и всяко едно разсейване или отклонение може да има невъобразими последствия за вас и другите хора на пътя.

Пожелавам ви успех!

• 6 месеца по-късно...

Ще споделя моето лично мнение за един инструктор от когото останах много доволна.Благодарение на него мога да кажа ,че се научих да шофирам.Знам ,че може да прозвучи като реклама,но повярваите ми човека няма нужда от нея,защото качественното  обучение което предлага е изклучително търсено.Рядко вече може да се види човек който да си обича работата и това естествено се отразява и на резултатите.Качеството което най много ми хареса в този човек е спокойствието с което се справя с всяка критична ситуация и това което следва след нея.Мога да направя разликата защото когато брат ми ме учеше след всяко гаснене на колата следваха викове и крясъци ,а при Влади както се казва инструкторът дори и след най тежката грешка реакцията беше внимателно обясняване на ситуацията и начините по който тя може да се избегне.Стресът от първоначалният допир с колата много бързо изчезва ,когато имаш добър учител до себе си и чувстваш неговата подкрепа.Ако искате да се свържете с него просто  напишете в google Владимир Йорданов и няма да останете разочаровани.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте ,регистрирах се специално за темата за да предпазя други хора от измамниците с курсове за 299лв и после олеле.курса ми излезе над 1000 лв ( естествено си казах после за какво по напред да стигнат тези пари за гориво ли за амортизация ли за данъци ли за печалба ли ,но след дъжд качулка ),но най-лошото е че не ме научиха на нищо -само гледаха как да ме из клатят.Накрая се записах от начало на курс за 700лв и сега вече си карам ,паркирам и знам ,че не съм убиец на пътя .Няма да правя реклама на инструктора ( макар че го заслужава ) ,ако някои му иска координатите пуснете ми мейл [email protected]

Може да не съм прав, но  ми се струва, че в доста от става въпрос за скрита реклама.  

Щом смятате така кажете да ми изтрият коментара.Доколкото поразгледах измамниците се рекламират брутално по форумите .Тази фирма за която даже не споменах е от баща и син аз карах при сина и доколкото забелязах не се оплакват от клиенти въпреки на пръв поглед високата цена ,Но тя цената не се променя след това в пъти ,както при ИЗМАМНИЦИТЕ от които бях отвратена и затова пуснах темата тук и в други форуми

• 3 месеца по-късно...

Здравейте,
НЕ се доверявайте на фирми с ваучери, който уж правят отстъпки!
Такава фирма... пиша фирма, защото не е автошкола е КАТИ 77.
Пазете се!
Ще се подлъжете, след което, ще си платите разликата от направената отстъпка, измислят си причини да ви скъсат и то на ВЪТРЕШЕН изпит за платите... и още... и още пари!
Кормувате там дето е удобно на "инструктора"... пиша с нежелание "инструктора", защото не заслужава тази титла, а по принцип се обещава да кормувате в квартала ви!
Не удобно място за теория, както и некомпетентен "преподавател", който не дава да се задават въпроси, само слушате!

• 3 седмици по-късно...

След 4 провала на практическия изпит пред ДАИ бих искал да споделя опита си с aвтошкола iDrive.

Тази школа мами най-напред с цената. Въпреки че рекламират курсовете си като много достъпни, по време на обучението има толкова скрити такси, че в крайна сметка цената е по-висока от тази в други школи.

По мое мнение часовете по теория бяха преподадени добре, а и аз се подготвих много сериозно за листовките, затова нямах проблем с теоретичния изпит пред ДАИ, въпреки че половината група не мина.

С практическия изпит обаче беше съвсем друга история. Още на втория урок по кормуване инструкторът ме предупреди, че едва ли бих могъл да се справя и ми препоръча да платя 350 лв., за да си „гарантирам“ взимането на изпита. Аз отказах и от този момент нататък той изцяло загуби интерес да ми преподава каквото и да било. Всеки път започвахме с 10-15 минути закъснение, а по време на уроците не даваше никаква препоръка или обратна връзка за това как се справям. Затова реших да сменя инструктора и се записах при друг в същата школа. На пръв поглед всичко се оправи, инструкторът се държеше добре, отбелязваше грешките ми и обясняваше всичко. Нямах проблем с взимането на вътрешните изпити и дойде време за практическия изпит пред ДАИ. След 4 провала разбрах, че първият инструктор е бил прав, че изпитът не може да бъде взет току-така... Определено се усещаше странно отношение у изпитващите – желание на всяка цена да направят така, че да ме скъсат. И четирите пъти поводите да ме скъсат бяха различни, винаги се намираше знак, скрит зад дърво, или някой път с ремонт и огромно задръстване, където да направя грешка. Не ме разбирайте погрешно, аз не съм някое младо момиче, което не различава ляво от дясно. Считам, че съм сравнително добър шофьор, но въпреки това ме късаха отново и отново. Интересното е, че това не се случваше с само на мен. Преглеждайки протоколите от изпитите, забелязах, че на една от датите от 7 човека от школа iDrive са скъсани 5. Тези цифри говорят достатъчно!

Естествено преди всеки следващ изпит трябваше да взема по още 2 допълнителни часа в iDrive за 100 лв. и да платя отново 60 лв. за изпита. Затова смятам, че има някакво специално съглашение между школата и ДАИ... отрицателното отношение към изпитвания беше просто очевидно.

В крайна сметка след 4 провала най-после направих нещо, което трябваше да сторя още в началото – смених школата. На новото място допълнителните часове бяха планирани така, че да са точно преди изпита, а не седмици по-рано, както беше при iDrive. Издържах изпита още от първия път без никакъв проблем. Отношението на изпитващия от ДАИ беше коренно различно. Той беше много взискателен, но учтив и най-важното - този път целта му не беше просто да ме провали. Отново не беше лесен изпит – трябваше да карам над 30 минути по натоварени пътища в София, паркирах 2 пъти, но не ме насочи към места със невидими знаци и не приложи други от триковете на предишните изпитващи.

И така, ако искате да загубите много време и пари за изкарването на шофьорска книжка – iDrive е отлично място за това. В крайна сметка ще успеете, но след като хвърлите  на вятъра огромно количество усилия, нерви и пари.

• 2 месеца по-късно...

Преди време жената изкара опреснителен курс към автошкола Кати 77 и определено остана доволна от инструктора.Сега мислим да записваме и сина при тях.Само че имало ограничение за възраст 17 г и 9 месеца.Ще трябва да устиска още 3 месеца,а му е много мерак.Аз го уча по- малко да свиква със съединителя.

• 1 месец по-късно...

Искам да изкажа безкрайния НЕпрофесионализъм който цари в автошкола "ТОТОВ". Цялата школа са бащата, и двамата му сина. Аз бях при единия син. Бащата, може и да е добър но....аз се паднах при сина му. 1. По време на часовете по кормуване постоянно си върши някаква негова лична работа. (почти всеки учебен час, грешката тук беше моя че си затворих очите за това). 2. Не се обясняват, коментират, разясняват грешките - просто си се возите, и инструктора понякога от време на време се намесва без да обяснява има ли грешка, или не. 3. Не се набляга на паркирането (даже хич го няма). Заниманията са МНОГО повърхностни, и ученикът не може да си види индивидуалните грешки, които в последствие се превръщат в изградени ГРЕШНИ навици. Няма персонално отношение към ученикът в изграждане на правилните навици на каране и анализ и коментар на грешките. На практическия изпит, резултатите не са добри, и никой не ти казва къде са ти грешките. Крият видеозаписа от изпита. И съответно си загубих времето и парите там при тях. Моят съвет е да си подберете правилната школа, за да не си загубите времето и парите при такива 'професионалисти'. Накрая се отписах и минах при друг инструктор, от който съм много доволна.

• 1 месец по-късно...

Препоръчвам ви фирмата в която аз си взех всичко от първия път,изключително доволна съм от отношение,от начин на преподаване и от продобитите навици.Там работят хора,които наистина си разбират от работата,курса е достъпен и НЯМА СКРИТИ ТАКСИ... http://www.avtokursove-sofia.com/Успех.. :)

• 4 седмици по-късно...

Сина ми вече почна курсовете в Кати 77.Засега върви добре.Ходи на теория и от понеделник ще почне да кормува.Хубаво е че имат като нашата семейна кола на която го учих и сега ще му е по лесно.

• 7 месеца по-късно...

Пиша ви, за да изкажа огромното си възмущение от измамниците, с които се сблъсках, след като се записах на шофьорски курс в автошкола КАТИ77.  Това е  възможно най-отвратителната школа, която може да съществува, с по-нагли, арогантни и прости хора не се бях сблъсквал никога през живота си досега. В следващите редове ще ви обясня по-подробно впечатленията си от проведеното обучение във въпросната автошкола. Практическото обучение в школата е под всякаква критика. Колите са много стари и дефектни, всеки месец ги дават на ремонт, за да могат горе-долу да ги закрепят дотолкова, че да могат да се движат колкото да не е без хич. През това време разбира се не може да карате защото колите са на ремонт и няма как. Съединителят на колата ,на която изкарах часовете си по кормуване, не се връщаше докрай и това създаваше големи проблеми при шофирането. По време на кормуването ви карат да шофирате само и единствено на габаритни светлини заради икономии, независимо, че по закон трябва да се кара на включени  къси светлини. Инструкторите са пенсионери, прости и тъпи селяни, които ви крещят, говорят голяма част от времето по телефона си, вместо да ви дават инструкции как да карате.  На всичко отгоре са адски нагли и несериозни, закъсняват всеки път с по 15-20 минути и дори отменят часове, като ви се обаждат 1 час преди предварително уговорения час, че не могат да дойдат. Изобщо не им пука, че след това сте на работа и закъснявате, държат се с вас надменно, нагло и арогантно, все едно сте им слуги, изобщо не се отнасят към вас като клиенти, за чиято услуга сте си платили и очаквате да се държат с вас с уважение и разбиране. На вътрешният изпит бяхме заедно с едно момиче, което направи много сериозни грешки- не спря на знак стоп, отне предимство в кръгово движение и т.н. Въпреки всичко издържа изпита и тъй като си е платила, защото на всичкото отгоре беше и позната с инструктора издържа и външния изпит пред ДАИ. Успеваемостта на школата на изпитите пред ДАИ е много ниска, под 50%. На всеки изпит, минимум половината от явилите са скъсани. Това се прави нарочно и целенасочено, за да ви накарат да платите още 100 лева за 4 допълнителни часа и 70 лева такса за изпит, които са задължителни ако искате да се явите пак. Няма значение дали карате добре или не, дори да не правите никакви грешки, шефът на школата се разбира с даяджиите, че минимум половината от явилите се трябва да бъдат скъсани. Сами разбирате за колко голяма корупция става въпрос. После школата и даяджиите си разделят помежду си парите от допълнителните часове и таксата за изпит. Сами можете да сметнете, колко пари  изкарват от това, като всяка седмица има изпит на който се явяват 10 човека като поне 5 от тях са скъсани. В нормалните школи, успеваемостта е 70-80% , както и трябва да бъде, но за съжаление тук не е така. Не се записвайте в автошкола КАТИ77, това са мошеници, които се подиграват с хората, с тяхното време, пари и усилия отделени, за преминаването на един шофьорски курс.  Има хора, които си плащат и заради тях късат, способните и можещи да управляват кола хора.  Скъсаха ме на два пъти, напълно умишлено и тенденциозно. Първият път, карах пълната продължителност на изпита, който трае около половин час. Изгаснах на два пъти при потегляне в самото начало и при паркирането, без да създавам опасност за движението и в двата случая, като това бяха единствените ми грешки, които не са достатъчни за да не издържиш изпита. Изпитващият, ми каза, че съм направил много грешки, като го попитах какви не ми отговори и каза, че мога да си ги видя в интернет. Вторият изпит продължи точно 2 минути. Преминавах направо на зелено през един светофар, в момента който предните колела бяха пресякли стоп линията светофарът светна жълто, и тъпият даяджия веднага ми наби спирачка и спря на два метра след стоп линията, като каза, че съм минал на забраняващ сигнал и съответно изпита приключва. Независимо че в момента в който преминах беше зелено и следователно трябва да премина, щом вече съм навлязъл, тъй като времето за реакция не е 1 секунда и не мога да спра без да създавам опасност за другите участници в движението. Обясних му, че съм минал на зелено, а той ми каза, че няма такова нещо и дори е трябвало да почна да натискам спирачката, въпреки че е зелено, защото светофарът няма секундомер, при което аз му казах какво да спра на зелено пред светофара ли, сами можете да си представите за какво нещо ме скъсаха. Пиша, за да ви предпазя да не се записвате при тези наглеци и лъжци от КАТИ 77, защото няма да научите нищо при тях, а само ще загубите страшно много време, пари и нерви. Залъгах се, защото прочетох няколко добри мнения за тях, които са писани от самата школа за да си правят реклама и които мнения са писани от хора, с по 1 мнение във форумите, като се повтарят на всяка страница. БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ КАТИ77, ТЕ СА ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ, КОИТО ЦЕЛЯТ ДА ВИ КЪСАТ НАРОЧНО И ДА ВИ ВЗИМАТ ПАРИТЕ.

• 4 месеца по-късно...

Искате ли да загубите време и пари,запишете се на шофьорски курс в БЪЛГАРСКИ АВТОМОБИЛЕН СЪЮЗ.Аз направих тази грешка и вече 6 месеца късам нерви и давам пари ,но книжка няма.Давам пари ,а курсът беше рекламиран като безплатен.Безплатен курс за отличници така ни беше представено от нашата директорка/сигурно и тя е грабнала някой друг лев /.Истината обаче се оказа съвсем друга.Безплатно се оказа само обещанието за взимане на книжка.Ако си от безплатните шофьорски курсове продължителноста на курса е над 5 месеца при записването те карат да се разпишеш на декларация в която имаш само задължения и нямаш право да се откашеш от тях.Когато се записваш ти казват ,че ще трябва да платиш и някакви измислени такси за явяване на изпит.Казваш си е добре нали другото е безплатно ще го преглътна това.После идват вътрешните изпити и там е уловката ВИНАГИ ТЕ КЪСАТ НА ВЪТРЕШНИТЕ ИЗПИТИ.И за всяко следващо явяване пак ти искат отново такса за явяване.Ако пък те скъсат вътрешният по практика те карат да платиш таксата и 4 часа по кормуване.Ако не ги платиш не те пускат на изпит пред ДАЙ .ВНИМАНИЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ВИ СКЪСАТ 2 ПЪТИ НА ВЪТРЕШНИЯТ ИЗПИТ ПО КОРМУВАНЕ И ВИНАГИ ЩЕ ВИ ИСКАТ ТАКСА ЯВЯВАНЕ И 4 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЧАСА.На изпита пред ДАЙ пък ти разиграват номера с офисите.Пращат те да се явяваш на изпит в непознат район където не си карала и не познаваш маршрута и естествено те късат.Цялата система във фирмата е насочена към това как да ти вземат възможно най много пари.За качеството на обучението не ми се говори под всякаква критика.Инструкторите не са от София и не познават улиците на София.Аз карах с двама инструктори и мога само да ги оределя за нещо средно между каруцар и маршруткаджия.Не обясняват само мълчат и ако ги попиташ нещо само сумтят.Изключително неприятно е и когато започнат да се хранят в колата когато ти караш.Безплатният шофьорски курс в БЪЛГАРСКИ АВТОМОБИЛЕН СЪЮЗ досега ми струва
2 късания на вътрешен изпит по кормуване 280 лв
3 късания на външен изпит по кормуване 520 лв
4 такси явяване на изпит 240 лв
всичко 1040 лв за безплатен шофьорски курс ХА ХА
Не ме е яд за парите,яд ме е ,че се хванах на тъпата уловка на тия селяндури.Запишат те на безплатен курс ,а после те издояват с такси.Моята приятелка се записа на шофьорски курс при някакви мошеници плю ги плю ги ,ама скъсаха я на външния изпит 2 пъти и взе книжка и всичко и излезна 800 лв.Раздават и някакви ваучери за отстъпки с който също зарибяват хора и после късане късане .
Като се разрових в интернет прочетох и доста други отрицателни коментари за БЪЛГАРСКИ АВТОМОБИЛЕН СЪЮЗ дори и “Господари на Ефира ” са направили предаване за измамите на тези мошеници.
http://gospodari.com/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82-video50012.html

• 4 седмици по-късно...

Здравейте,

с цел избягване на подобни ситуации като описаните по - горе, създадохме сайт, който да обобщава статистиката на всички автошколи по градове и да показва реално как се справят в обучението на курсисти. Идеята ни хрумна, когато жена ми търсеше автошкола и не можеше да намери достатъчно мнения. Статистиките в сайта се изчисляват на база официалните изпитни резултати и много лесно може да се види реалната успеваемост на всяка една от автошколите, както и да се види как се справят спрямо останалите. Тук може да видите класацията на автошколите от София - http://avtoinstruktor.bg/avtoshkoli/sofia.

Надявам се да съм помогнал.

• 11 месеца по-късно...

Относно Тара М  сериозна е фирмата  обучението е добро!   но половината инструктори  не ви препоръчвам  като почнем от  теоретика .......та още поне 5,6!

Редактирано от nikk70 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

ПРЕПОРЪЧВАМ ТАРА-М В ЛЮЛИн2 мисля че имат и в центъра някъде но несъм сигорен  http://www.tara-m.net/

Имат офис на бул. Ал. Станишев - малко преди 26-та поликлиника МНОГО СА ПЕЧЕНИ ТЕОРИАТА СЕ ВОДИ от мн добър учител всичко разбираш от първият път даже не съм  отварял учебника   изпита в дай го взех с 97 от 97 точки без нито една грешка  колкото до кормуването научих се да карам за 5-6 учебни часа мн добре обяснява аз се записах при Иван.Цветков то е с мерцедесц290 супер  препоръчвам го  но ако имате претпочитания към някоя друга кола  имат и доста нови модели коли ще си изберете :)  след два дни съм на изпит по кормуване пред дай ще пиша как е минало но съм убеден на 100 %   че ще го взема :)  успех на всички кандидат шофьори  

Редактирано от йордан цветков (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Не знам защо толкова много рекламирате Тара М. Във фирмата има голям наплив защото се намира в  Люлин (най-големия квартал в България). Имайте предвид че фирмите с по-голям брой взели изпита от първия път са тези, които най-често плащат рушветите на ДАИ. Няма какво да се лъжем и да се правим, че такова нещо като корупция при изпитите не съществува. Всяка година медиите гърмят за схемите в ДАИ, през две години подменят ръководството и половината изпитващи и всеки път всичко започва отначало и положението не се подобрява, само дето схемите вече стават по-прикрити. Не може курсист, който преминава на червено през светофар да му дават книжка - минал бил през дупка и камерата се откачила точно тогава и затова липсва на записа!

Децата не искат да си признаят, че плащат допълнително часове и рушвети, защото самочувстието на тинейджъра е голямо, даже започват да се хвалят как за 5-6 часа са се научили карат. Това всеки опитен шофьор като го чуе и ще им се изсмее. Само че тук не търсят информация опитните, а такива, които още не са се сблъсквали с цялата мафиотска схема и си мислят че автошколата е нещо супер важно.

Не искам да кажа, че всички от инструкторите в атошколите не струват, но повечето нямат мотивация да ви обърнат достатъчно внимание, че да може само за 30 уч. часа да имате шанс да вземете изпита при късмет и не голям трафик. Мотивация има само ако сте препоръчан от някой роднина, колега приятел и т.н. Първият въпрос който ви задават, като отивате в някоя школа да се записвате е: 

Кой от инструкторите са ви препоръчали?

Първите въпроси, когато влезнете в автомобила на иструктор са: 

Карал/а ли сте преди? (защото са наясно, че повечето курсисти имат опит с незаконното шофиране още преди да се запишат на курса)

Какво работите/учите? Какво работят родителите ви? (за да знаят колко пари сте готови да платите за обучените като допълнителни часове и за рушветите за ДАИ)

Коя школа/инструктор ще ви научат повече за тези 30 задължителни часа, зависи изцяло от вашите връзки и познанства с него или с някой от МВР, а не от рекламите по форуми и блогове. Всеки е имал различен опит със системата именно защото не сме равностойни. Едни имат повече връзки, пари и т.н. от други. Имам познати, които са изкарали изпита нереално лесно и други, които са ги пекли на шиш и са ги карали да показват повече умения.

За хора които не разчитат на шуробаджанащината в държавата ни и са против подкупите, единстния им шанс е да се подготвят за практиката сами или с роднина/приятел още преди да си помислят да се записват на курса, а да не разчитат на школите. Не случайно в напредналите държави (САЩ, Австралия, Швеция, Финландия, Белгия, Франция и т. н.) кандидат шофьорите имат законното право да се подготвят за изпита сами, без задължително да се записват на професионален курс. В България законите са направени така, че винаги да трябва да пълним гушите на частни школи и държавни структури.

Редактирано от baypetko (преглед на промените)

Що народ се е регистрирал тука за по 1 мнение :) А за айдрайв и старите имена на фирмата има много писано по интернет. 

• 5 месеца по-късно...

Здравейте, категорично не препоръчвам автошкола "Тотови 48". Изключително непрофесионално и арогантно отношение.През целия курс на обучение не те учат на почти нищо,оставят те само да си мислиш че ти можеш да караш, в последствие на външният изпит те късат,разбира се с цел взимане на още пари.Не препоръчвам на никой да се записва там.По време на занятието си вършат своя работа и почти нищо не обясняват, не си дискутират допуснати грешка и как може те да се избегнат.

• 8 месеца по-късно...

Не се записвайте при iDrive, мошенници и крадци. Заплатих им за 10 часа курмуване. Взех 8 и последните два часа не искаха да ми ги дадат. Инструкторът Емил бил с камиоана, с автобуса, на изпит, почнаха да ме премятат. Обадих се на управителката Ирена, тя каза: "Не мога да определям часовете на инструкторите", но ще ти даде двата часа курмуване. Това не стана, изгоряха ми парите за два часа. Мжете да ми се обадите за да потвърдя написаното от мен 0888245850 Даков. НЕ се подлъгвайте по фалшиви мнения за тази фирма - НЕКОРЕКТНИ СА!!!

• 2 седмици по-късно...
  • 1 година по-късно...

Много здраве щастие и късмет пожелавам на моят инструктор инж.Владимир Йорданов.Научи ме да карам и то ме научи добре да карам.Отделно благодаря и  за доброто отношение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.