Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дъното или ....?

Featured Replies

Ех, писна ми от тия "майстори". Взех си компа сменили са захранването ама проблема си стои. Не мога да си инсталирам windows-а като хората. А иначе те ми бяха сложили XP значи са разбрали че нищо не са оправили ама пак си ми го връщат. В понеделник ще го отбия на някой от главата. Целия го смениха...толкова ли е калпава тая конфигурация?Дано да не се окаже тоя път че проблема е в харда пък те са сменили рам. Аз ли трябва да им казвам куде е проблема? Няма ли с кво да тестват тия части без да ги слагат на друг компютър?

Абе не че е калпава,но си е трябвало ти да подбереш компонентите и да си я сглобиш-цял форум тука,ще помагаме,пък и дъното си има книжка.Тогава щеше да имаш каквото си харесал,а сега имаш каквото друг ти е набутал в кутията.Оттам ти тръгват проблемите,но другия път ще си наясно.

Не го намирам тук но го пуснах в гугъл и е нещо свързано с рам. Не разбирам много от тия неща.

Все още предполагам имаш лепенка и не можеш да си отвориш кутията?След като имаш 2х1ГБ РАМ е ясно че поне една от тях трябва да работи.Сигурен съм че "майсторите " в сервиза са наясно със ситуацията и са ти инсталирали уиндоуса с правилния хардуер.

• Автор
Все още предполагам имаш лепенка и не можеш да си отвориш кутията?След като имаш 2х1ГБ РАМ е ясно че поне една от тях трябва да работи.Сигурен съм че "майсторите " в сервиза са наясно със ситуацията и са ти инсталирали уиндоуса с правилния хардуер.

Да лепенката си стои а пък и да не беше аз не разбирам много от харуер че да си го ремонтирам. А относно уиндолса...нещо не разбрах. Инсталирали са го както и аз в момента съм го инсталирал- изкарва ми грешка цъкам "retry" и си продължава инсталацията въпреки грешката. Резултата е че мога да си използвам компютъра за които дадох 900лв. само за интернет и филми. Не мога да инсталирам почти нищо. А им обясних какъв е проблема и че сигурно е от рам или от харда. Те смениха захранването и това е. Най-лошото е че са инсталирали и те уиндолса с грешките. Аиде да не бяха съм съгласен не са видели резултата. Но да им го дам щото не може да се инсталира , да сменят захранването и да видят че пак си стои проблема за кво тогава ми го връщат? Да проверят от кво е проблема и да го оправят. Моя работа ли е да се ровя из форумите и да се чудя?

Не го намирам тук но го пуснах в гугъл и е нещо свързано с рам. Не разбирам много от тия неща.

добре де напиши какво пише на този син екран,или грешка.най-добре го снимай.да взема и аз да се по разтърся малко.

• Автор
добре де напиши какво пише на този син екран,или грешка.най-добре го снимай.да взема и аз да се по разтърся малко.

Stop 0x0000001a MEMORY_MANAGEMENT BSOD

Пич, снимай с нещо целия екран докато е син и го подай насам да го видим. Аз не знам защо останах с впечатлението,че си пускал HDD regenerator. Тва е първото което трябва да направиш. Ако не ти намери бад сектори, значи остава рамта. Но за всеки случай дай една снимка на синия екран да ти кажем къде е проблема.

• Автор
Пич, снимай с нещо целия екран докато е син и го подай насам да го видим. Аз не знам защо останах с впечатлението,че си пускал HDD regenerator. Тва е първото което трябва да направиш. Ако не ти намери бад сектори, значи остава рамта. Но за всеки случай дай една снимка на синия екран да ти кажем къде е проблема.

Пусках регенератора. За близо 12ч. го сканира (260ГБ) и не намери грешки. Интересното е че и на рам теста не показва грешки?А синия екран ми го изкара само веднъж при инсталирането, иначе само грешка. Сега вече си ме изхвърля редовно ама то си е нормално като не е инсталиран уиндолса кат хората. Като не е от харда от рам ли остава да е? И ако да защо не го засича Hiren's? Айде помагайте ако можете че ще го нося пак и да знам кво да им кажа на глупаците. Щото трябва явно да им кажа точно коя част трябва да се смени щото сами няма да я открият коя е.

С какво я тества рамта? В хайрен има 3 програми, дай с всичките.

Колко време го тества с тея програми за рам? Те отнемат адски много време. Ама така като гледам определено Рам-та ти е проблемна според мен.

• Автор
Колко време го тества с тея програми за рам? Те отнемат адски много време. Ама така като гледам определено Рам-та ти е проблемна според мен.

пуснах го с 1-та ама не го изчаках докрай че с часове тества...сега съм оставил втората ще я изчакам докрая ама дали ще може да я оправи ако е от рам-та?

Е ти като не го изчакаш до края, ква е файдата да го тестваш? Тва са много дълги тестове, и трябва да го изчакаш до край. Ако има проблем само ще ти покаже че има грешка. Програмата не може да поправя грешките както при hdd regenerator.

• Автор
Е ти като не го изчакаш до края, ква е файдата да го тестваш? Тва са много дълги тестове, и трябва да го изчакаш до край. Ако има проблем само ще ти покаже че има грешка. Програмата не може да поправя грешките както при hdd regenerator.

Добре а като не може да го оправи за какво да го тествам само? Оставих я втората повече от 6ч. и осхте не беше свършила..Целта ми е да разбера точно къде е проблема че да подскажа на техниците. Утре ще го нося. Щом не е от харда, захранването е сменено....остава да е рам нали? Не вярвам да е нещо от видеокартата?

• Автор

Сега ме изхвърля редовно с тоя син екран ама уиндолса е инсталиран с грешките

Сега ме изхвърля редовно с тоя син екран ама уиндолса е инсталиран с грешките

Прочети пак първия ми пост в темата cool.gif

(все пак, от 10 септември досега доста време мина)

• Автор
Прочети пак първия ми пост в темата cool.gif

(все пак, от 10 септември досега доста време мина)

Съгласен съм - доста време мина. Ама през цялото това време аз си я държа тая трошка дето за нищо не става пък тия в сервиза им обясних точно както ти си ми казал - че проблема е или в харда или в рам а те смениха захранването и си ми го върнаха на същото положение. За тва сега се опитвам да разбера точно в КОЕ е проблема че да им кажа в прав текст - проверете рам паметта! Ще го нося утре пак дано го оправят че му изтече гаранцията да виси в сервиза.

Съгласен съм - доста време мина. Ама през цялото това време аз си я държа тая трошка дето за нищо не става пък тия в сервиза им обясних точно както ти си ми казал - че проблема е или в харда или в рам а те смениха захранването и си ми го върнаха на същото положение. За тва сега се опитвам да разбера точно в КОЕ е проблема че да им кажа в прав текст - проверете рам паметта! Ще го нося утре пак дано го оправят че му изтече гаранцията да виси в сервиза.

Последният път като видях тази грешка съответният харддиск си беше заминал cool.gif Щом ти прави парчета по време на инсталация , включвам в това число и паметта като подозрителна.

В крайна сметка ..... ако продължават странните проблеми, нищо чудно да се окаже и дъното :mark: Просто трябва да се тестват нещата поотделно.

В сервиза тези неща би трябвало да ги знаят и без да ги подсещаш :beer:

• Автор
Последният път като видях тази грешка съответният харддиск си беше заминал cool.gif Щом ти прави парчета по време на инсталация , включвам в това число и паметта като подозрителна.

В крайна сметка ..... ако продължават странните проблеми, нищо чудно да се окаже и дъното ;) Просто трябва да се тестват нещата поотделно.

В сервиза тези неща би трябвало да ги знаят и без да ги подсещаш :)

Дъното е ново щото го смениха след токовия удар. Смениха и захранването. Тествах харда с Hiren's - не намери нищо нередно. Остава да е рам??

Добре а като не може да го оправи за какво да го тествам само? Оставих я втората повече от 6ч. и осхте не беше свършила..Целта ми е да разбера точно къде е проблема че да подскажа на техниците. Утре ще го нося. Щом не е от харда, захранването е сменено....остава да е рам нали? Не вярвам да е нещо от видеокартата?

Е как за какво го тестваш,нали искаш да разбереш дали работи или не biggrin.gif ?! Просто им кажи на тея пичове от сервиза ,че не са ти решили проблема.

Мен ако питаш, е станало следнто.Сигурно са имали много работа, или много ги е мързяло и по пътя на логиката са решили ,че след като е имало токов удар, и дъното вече е сменено, значи би трябвало захранването да е проблемно. И са ти сменили захранването, пуснали са, видяли са ,че бачка и са ти го върнали, и са продължили да си мързелуват или да си вършат работата. Ама компютрите са нещо като жените, и логиката не винаги може да е вярна.

• Автор
Е как за какво го тестваш,нали искаш да разбереш дали работи или не biggrin.gif ?! Просто им кажи на тея пичове от сервиза ,че не са ти решили проблема.

Мен ако питаш, е станало следнто.Сигурно са имали много работа, или много ги е мързяло и по пътя на логиката са решили ,че след като е имало токов удар, и дъното вече е сменено, значи би трябвало захранването да е проблемно. И са ти сменили захранването, пуснали са, видяли са ,че бачка и са ти го върнали, и са продължили да си мързелуват или да си вършат работата. Ама компютрите са нещо като жените, и логиката не винаги може да е вярна.

Те не знаят че е имало токов удар иначе нямаше да са толкова добри че да ми сменят дъното и захранването без пари. Ама последния пут им казах че проблема е или в рам или харда ...пък те взеха че смениха захранването и са видели че не са го оправили и си ми ги дават. Идеята ми беше тоя път да съм сигурен къде точно е проблема ...да им кажа и да го оправят. Но щом не е от харда или захранването остава рам. А дано го оправят тоя път.

Абе има и някаква вероятност проблема да не е в никой от компонентите, ама е малка. А и щом не можеш да го отваряш....просто се надявай този път да решат проблема, и не им казвай какъв е проблема. Защото аз примерно много мразя като ми носи комп някой многознайко и си имам едно на ум за такива. Не прави добро впечатление. Просто им кажи,че проблема си го има.

• Автор
Абе има и някаква вероятност проблема да не е в никой от компонентите, ама е малка. А и щом не можеш да го отваряш....просто се надявай този път да решат проблема, и не им казвай какъв е проблема. Защото аз примерно много мразя като ми носи комп някой многознайко и си имам едно на ум за такива. Не прави добро впечатление. Просто им кажи,че проблема си го има.

Сега пък се оказа че не са били сменили дъното а само са били "отремонтирали" мрежовата карта.... тя е вградена как се отремонтира? Сега са пратили "модула"(изобщо не знам кво е това) да го оправят. Казват че щом мога да си пусна филм значи не е от рам. Кво мога да кажа...."дано"!! Дано го оправят тоя път.

Щом хората отремонтират вградена лан карта, за да си спестят покупката на ново дъно, значи са доста по - напред с материала от мен и е смешно да ги критикуваме хората. Спокойно, ще ти го оправят.

Stop 0x0000001a MEMORY_MANAGEMENT BSOD

в биос command rate 1T да стане 2Т.

п.с. за тест на паметта ползвай snm http://testmem.narod.ru/snm.zip ма го настои на макс дълго и макс натоварване... защото мемтест не струва... за дос записваш на 1 дискета windows memory diag и пускаш дългия тест (11 подтеста)... грешки под уиндоус в паметта се забелязват много по лесно от колкото под дос - под дос просто се копира в маметта и се сравнява с оригинала, докато при уиндоус паметта работи в друг режим - protected mode и при него грешката се натрупва поради това че се използва компилиране и също така едни и същи адреси в паметта се ползват от много програми...

п.с. може паметта да ти прави лош контакт на слотовете - тва може да се хване и от мемтест плюс като се размърда паметта по време на теста... (тва обаче изисква отваряне)

контактите на паметта се почистват с гума за паус - половината е червена, другата половина съдържа пемза и е синя - в структурата с личат съвсен фини песачинки като изтриеш със синята част контактчетата от тъмножълти стават светли и после с contact cleaner и бяла хартия от тефтерче.... може и захранването ти да е калпаво - тогава очаквай всевъзмножни проблеми - не се записват дискове, увисва при стартиране, рестартира се компа... сини екрани...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
Щом хората отремонтират вградена лан карта, за да си спестят покупката на ново дъно, значи са доста по - напред с материала от мен и е смешно да ги критикуваме хората. Спокойно, ще ти го оправят.

Положението не е точно такова. В гаранционната карта са ми приложили някво листче не което пише че дъното е сменено. Точно това ми е подозрителното. Хем са го сменили....хем ми ремонтират старото и то не много качествено като гледам. И се чудя къде ли е отишло въпросното ново дъно? Щом са го изписали вече предпочитам да ми сложат новото вместо да ми "закрепят" старото да изкара докато изтече гаранцията...ама тва си е мое мнение. Иначе са напред с материала да...

в биос command rate 1T да стане 2Т.

п.с. за тест на паметта ползвай snm http://testmem.narod.ru/snm.zip ма го настои на макс дълго и макс натоварване... защото мемтест не струва... за дос записваш на 1 дискета windows memory diag и пускаш дългия тест (11 подтеста)... грешки под уиндоус в паметта се забелязват много по лесно от колкото под дос - под дос просто се копира в маметта и се сравнява с оригинала, докато при уиндоус паметта работи в друг режим - protected mode и при него грешката се натрупва поради това че се използва компилиране и също така едни и същи адреси в паметта се ползват от много програми...

п.с. може паметта да ти прави лош контакт на слотовете - тва може да се хване и от мемтест плюс като се размърда паметта по време на теста... (тва обаче изисква отваряне)

контактите на паметта се почистват с гума за паус - половината е червена, другата половина съдържа пемза и е синя - в структурата с личат съвсен фини песачинки като изтриеш със синята част контактчетата от тъмножълти стават светли и после с contact cleaner и бяла хартия от тефтерче.... може и захранването ти да е калпаво - тогава очаквай всевъзмножни проблеми - не се записват дискове, увисва при стартиране, рестартира се компа... сини екрани...

Наистина полезна информация ...може да я използвам завбъдеще. Но сега вече не мога да направя нищо - компа пак е в сервиза...Вече 5 месеца не могат да го оправят. Аз не мога да го отварям заради лепенката на гаранцията. Но мемтеста нищо чудно да се наложи да го правя като ми го върнат. Като се има в предвид опита който имам с тоя сервиз едва ли ще се га оправили и тоя път.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.