Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Според вас, с каква цел се правят вирусите ?

Featured Replies

Здравейте cool.gif

Според вас с каква цел се правят вирусите.Кой ги прави и защо ? Според мен 90% от вирусите срещани в интернет пространството са написани от Печеливши Антивирусни Компании като: Kaspersky , AVG , NOD32 , Avira и тнт.Другите 10 процента вируси са от хакери,убучаващи се и тнт.

Ето статия, за това кой и защо създава вирусите и вредните приложения (www.viruslist.com):

*Who Creates Malware (на английски)

*Кто создает вирусы (на руски)

Има добри попадения. :)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Здравейте cool.gif

Според вас с каква цел се правят вирусите.Кой ги прави и защо ? Според мен 90% от вирусите срещани в интернет пространството са написани от Печеливши Антивирусни Компании като: Kaspersky , AVG , NOD32 , Avira и тнт.Другите 10 процента вируси са от хакери,убучаващи се и тнт.

Да беше попрочел малко ли....

Я виж на първо време тук О хакерах и уязвимостях

Да се открие НОВА тема затова :)

За да правят мръсно на другите и за да забогатяват компаниите произвеждащи антивирусни програми,не че си плащам за тях.

Ето малко данни развитието на пазара на антивирусни приложения:

2003 г. - 2.6 милиарда USD

Прогноза за 2009 г. - 9.4 милиарда USD.

Донякъде излиза, че производството на вируси и вредни приложения тласкат пазара на антивирусни програми нагоре. Има логика да бъдат заподозряни производителите на защитен софт.

Но ако някой има доказателства за това, че производителите на антивирусен софтуер произвеждат вируси, за да продават програмките си - да го напише тук ясно и аргументирано. По презумпция всеки може да говори каквото си иска...

• Автор

offtopic : Що бе кфо и куца на темата ?

Вирусите се "ПРАВЯТ" със злонамерен ЦЕЛ, препращане на лични данни,кражба,както и за СПАМ

Като тази тема например speak.gif

съгласен съм :speak:

Вирусите се "ПРАВЯТ" със злонамерен ЦЕЛ, препращане на лични данни,кражба,както и за СПАМ

Като тази тема например :P

Че то има ли друго обяснение?Целта е ясна за вирусите,за темата не ми стана ясно.

Подкрепям мнението ти.

п.с. може пък някой да твърди,че целта им е, за да се поддържа бизнеса с антивирусни програми :ph34r:

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Като тази тема например :)

Рядко се съгласявам с Kaspersky fan(:)) , но тук си дяволски прав. :)

Редактирано от Fix (преглед на промените)

"Но ако някой има доказателства за това, че производителите на антивирусен софтуер произвеждат вируси, за да продават програмките си - да го напише тук ясно и аргументирано. По презумпция всеки може да говори каквото си иска... " Често в тези дейности се ангажират едни и същи хора -но не твърдя да се отнася за всички. Има много доказателства - понякога някои от водещите специалисти сами го признават, правейки го с определени цели ...Защото развитието на вредоносния код диктува да се противодейства всякак - включително и със сродни методи . Не мисля да са за упрек хора примерно като Олег Зайцев - за това, че ако реши, нищо не би го спряло да се маскира като топпират. Изводът ми - развитието на вредоносния код предопределя-трябва да се догонва и неутрализира. Първото често е извън законовите рамки - а второто - догонването - няма друг избор, защото всеки лошо справящ се защитен продукт ще бъде забравен. Поздрави

Рядсо се съгласявам с Kaspersky fan(:angry:) , но тук си дяволски прав. :angry:

Ей честно,много ме кефиш :P

...Не мисля да са за упрек хора примерно като Олег Зайцев - за това, че ако реши, нищо не би го спряло да се маскира като топпират. Поздрави

Също така доста пъти съм чел в някои оффоруми мнения на личности,които по един или друг начин са от другата страна на барикадата. ;)

Прави ми впечатление тяхната честност при объждането на някои проблеми.Не бих се конкретизирал и никого не обвинявам.Това е естественно развитие.

Някои от така наречените "писачи на вируси"отдавна работят в престижни фирми в областта на компютърната сигурност.

Всичко тече и се развива.

Поздрави

Мотиви за създаване

Моделът на поведение, от една страна, и моделът на разпространение, от друга страна, на отделен вирус или фамилия вируси се определя от т. нар. вирусен сценарий.

Процесът на създаване на даден вирусен сценарий е свързан в много висока степен с емоционалното състояние, психологическия профил, социалното положение, семейната среда, формата и степента на образование, текущото финансово положение и т.н. на своя автор или автори.

Някои от основните видове модели на поведение и разпространение биха могли да се класифицират по следния начин, като подреждането не се ангажира с честотата на появяване и мащабите на съответните процеси, тъй като няма условия за натрупване на достоверна информация.

1. Слава

2. Власт

3. Отмъщение

4. Разрушение

5. Откривателство

6. Уязвимост

7. Печалба

8. Шпиониране

9. Атакуване

10. Кибервойна

11. Тероризъм

12. Реклама

13. Игра

14. Случайност

http://www.nlcv.bas.bg/

Отваряш в дясно Вируси => Разновидности => Мотиви...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.