Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против GSM в училище ?

101 гласували потребители

1. 1. За или против сте ?

• За
      61%
      60
    • Против
      35%
      35
    • И без това не използвам мобилен телефон - да правят каквото си щат.
      3%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Моята гледна точка е като на моите учитиели , нека си носим телефоните (нищо че по закон сме длъжни ДА НЕ ГИ НОСИМ)

но да са включени на безшумен режим + вибрация.Така хем няма да нарушаваш часа хем може да излезнеш ако помолиш даскала.Вашето мнение какво е ?

Редактирано от Trichocephalus
добавена анкета (преглед на промените)

• Отговори 104
  • Прегледи 15,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен. На учителите им звънят телефоните "щото е важно", защо пък и нашите да не звънят "щото е важно"? Аз откакто се помня съм на вибрация, нито го чуват, нито го виждат. Даже съм говорил в час по

• ПеЧеН ЛиГлЮ
    ПеЧеН ЛиГлЮ

За, немисля че пречи чак толкова ако на някой му звъне мобилния по време на час.

• ЗА, но и да го забранят - все там. Ние пак ще използваме. Все пак 'свободията' е на мода...

:) Подкрепям! Когато е включен на безшумен режим и вибрация не вреди на никого, макар че при нас искат да са изключени. Аз моя никога не го изключвам в час, оставям го на вибрация.

Заглавието дава и отговора-"Образование и обща култура"

Не само в училище,но в БОЛНИЦИ ,БАНКИ други обществени заведение е въпрос на КУЛТУРА да си превключиш GSM на вибрация и да не претесняваш другите ХОРА.

Аз поне така правя,и страшно се дразня от........................................хора.

То същата работа да влезеш и в църква с включен жисием

Скоро бях на погребението на мой колега,още на входа на Централни гробища си го изключих

Ама не всички мислят така

По време на опелото поне на 5 души им звъняха мобилните та излизаха със свещите навън да си говорят

Бива простотия ама чак пък толкоз

sad.gif

В час - напълно изключени, а в междучасието да правят какво ти си искат.

И аз се дразня от пеещи телефони в публични учреждения, особено пък ако има повечко хора - като започне един концерт, направо да луднеш. Че и говорят високо без никакво притеснение, че може и да пречат на околните. Та ща, не ща се вслушвам и установявам, че поне 90% от "неотложните" разговори се отнасят до каква яхния са готвили снощи и кой с коя е спал.

По време на опелото поне на 5 души им звъняха мобилните та излизаха със свещите навън да си говорят

Бива простотия ама чак пък толкоз

Оле мале...дори не искам да си го представям...не зная как може да има такива хора.... всеки ден се чудя и се мая на човешката простотия... няма ли край....

А иначе за gsm-ите в училище съм напълно съгласна с това те да се носят, но да са на вибрация или на без звук! И това трябва да се отнася както за учениците, така и за учителите!

Че кво пречат GSM-мите в училище (и не само) ако са на безшумен режим ? Тя опцията е точно за това направена. Проблема е, че понякога забравяме да ги сложим на такъв режим и попадаме в срамни ситуации...

Редактирано от needsleep (преглед на промените)

Добре аз ще си изкл8чвам телефона,но изисквам и учителите да го правят,а не по 3-4 пъти в час да им звъни телефона и да си излизат от часа да си говорят какво да зготвят вечерта.Евала има правя за примера.Телефона няма да си го изкл8чвам,а го поставям на безшумен режим,за да не падна на нивото на даскалите.Не се знае дали наистина ще имам някъкво много важно обаждане и заради скапания закон да не го проведа.То образованието малко е западнало в Родината,та и наз ще повлече.

Че в кой закон пише, че е забранено да се носят? В ППЗНП пише, че ученикът няма право да ползва мобилен телефон, не да носи! Аз моят си го ползвам и като часовник и си го нося. А иначе е въпрос на култура да е със изключен звук. Много е досадно да се опитваш да се съсредоточиш и изведнъж да се чуе някаква отвратителна чалга!

@ Remix1912 - пише е Сготвя

• Автор

Да аз имам 1 учител няма да кажа по какво е.На час по 2 3 пъти излиза и говори дали не е някакъв будилник по 1 време се зачудих.То постоянно се звъни..какъв час тогава имаме и каква образователна система ?

За, немисля че пречи чак толкова ако на някой му звъне мобилния по време на час.

Като гледам какъв ти е правописа, явно пречи. Не трябва да се позволяват телефони в час, точно както не се позволява и гледането на телевизия или слушането на музика. Идеята е, че си там, за да учиш, а не, за да правиш, каквото ти е кеф, само и само да мине времето. Може и да вземеш да чуеш, пък дано и запомниш, нещо, дето да ти е от полза после.

Нека имат телефони ама включени на вибрация, да ги ползват в междучасието.

Че в кой закон пише, че е забранено да се носят? В ППЗНП пише, че ученикът няма право да ползва мобилен телефон, не да носи! Аз моят си го ползвам и като часовник и си го нося. А иначе е въпрос на култура да е със изключен звук. Много е досадно да се опитваш да се съсредоточиш и изведнъж да се чуе някаква отвратителна чалга!

@ Remix1912 - пише е Сготвя

Извинявам се за правописната грешка натиснал съм грешния клавиш.

Да аз имам 1 учител няма да кажа по какво е.На час по 2 3 пъти излиза и говори дали не е някакъв будилник по 1 време се зачудих.То постоянно се звъни..какъв час тогава имаме и каква образователна система ?

И какъв пример изобщо дава такъв "учител" - никакъв

На какво ще те научи

На комуникиране с мобилен сигурно

:rolleyes:

Против съм да се изключват телефоните,защото не знаеш откъде какво може да излезе. Но още по - против съм да пискат 150 джаджи една след друга, когато не трябва. Има си места, където звука не пречи на никого, но има и такива, където трябва да се съобразяваме. И ако не искаме да си изключваме телефона, поне да оползотворим нещото наречено вибрация

Нямам нищо против да се носят телефони, но както вече беше споменато, да са на безшумен режим. Естествено, на всеки се случва да се разсея и да забрави, и в такъв случай е добре да се извини поне... Да замаже леко положението. :huh:

А що се касае случката с опелото (моите съболезнования)... Това е типичен пример за ниска култура и липса на елементарна етика (да речем, първите 7 години, въпреки, че тогава нямаше GSM-и още).

Поздрави!

Абсолютно винаги съм била против включени телефони в училищата, банките, болниците, въобще всякакви държавни учреждения...

Много беше тъпо, доцентът като си четеше лекцията, звъннаха поне пет телефона. Не стига, че на него му прекъсваш мисълта, ами дразни и другите. Какво е това- фукане, че имаме телефони ли? То в днешно време всеки има, независимо дали мама и тате са го купили, или ти, самият. Но си има определено време, когато не трябва всички да научават, че го имаме...

Абсолютно винаги съм била против включени телефони в училищата, банките, болниците, въобще всякакви държавни учреждения...

Много беше тъпо, доцентът като си четеше лекцията, звъннаха поне пет телефона. Не стига, че на него му прекъсваш мисълта, ами дразни и другите. Какво е това- фукане, че имаме телефони ли? То в днешно време всеки има, независимо дали мама и тате са го купили, или ти, самият. Но си има определено време, когато не трябва всички да научават, че го имаме...

Перефразирайки един приятел: Мобилният телефон е като задника, всеки го има, но не всеки държи да го показва

Според мен без телефони е по-добре!

В часовете се разсейват учениците!

Сега не го разират но след време, може би ще го разберат!

Когато аз бях ученичка,мобилните телефони тепърва навлизаха.....от целият клас имаше само едно момче с GSM-държеше го изключен.

Подкрепям автора на темата.Нека стоят телефоните на вибрация и само при неотложна ситуация да бъде освободен ученика от час за да говори.

Но това трябва да важи и за преподавателите.Няма да забравя една случка от студентските си години.Бяхме вече трети курс и сутринта в 09:30 трябва да се проведе изпит по Банково счетоводство.Нашият "мил" доцент се появи в 10:15. Тъкмо вече сме се зарадвали,че изпита ще започне и на него му звънна жисиемата.Като се почна едно обясняване с човека от другата страна на линията......и така до 10:40.Е все пак успяхме да проведем изпита.

Редактирано от Тамио (преглед на промените)

Като гледам какъв ти е правописа, явно пречи. Не трябва да се позволяват телефони в час, точно както не се позволява и гледането на телевизия или слушането на музика. Идеята е, че си там, за да учиш, а не, за да правиш, каквото ти е кеф, само и само да мине времето. Може и да вземеш да чуеш, пък дано и запомниш, нещо, дето да ти е от полза после.

Когато се уех да пишя намха мобилен ;)

Ти като си наработа без телефон ли ходиш?

Когато се уех да пишя намха мобилен :P

Ти като си наработа без телефон ли ходиш?

Има разлика между това да ходиш на работа и на училище с включен телефон. Ако си на някоя делова среща, пак е редно да оставиш телефона на безшумен режим. Но, ще ме извиняваш, що се отнася до училището, това си е ненужна гъзария...

Нямам нищо против да се носят телефони, но както вече беше споменато, да са на безшумен режим. Естествено, на всеки се случва да се разсея и да забрави, и в такъв случай е добре да се извини поне... Да замаже леко положението. :)

А що се касае случката с опелото (моите съболезнования)... Това е типичен пример за ниска култура и липса на елементарна етика (да речем, първите 7 години, въпреки, че тогава нямаше GSM-и още).

Поздрави!

Благодаря за съболезнованията

Наистина е грозна картинка

Ами ако попа и той вземе да опява с включен жисием

С едната ръка ще държи кръста сигурно-с другата мобилния

sad.gif

Или лекар да те оперира и да си приказва

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Когато аз бях ученичка,мобилните телефони тепърва навлизаха.....от целият клас имаше само едно момче с GSM-държеше го изключен.

Подкрепям автора на темата.Нека стоят телефоните на вибрация и само при неотложна ситуация да бъде освободен ученика от час за да говори.

Но това трябва да важи и за преподавателите.Няма да забравя една случка от студентските си години.Бяхме вече трети курс и сутринта в 09:30 трябва да се проведе изпит по Банково счетоводство.Нашият "мил" доцент се появи в 10:15. Тъкмо вече сме се зарадвали,че изпита ще започне и на него му звънна жисиемата.Като се почна едно обясняване с човека от другата страна на линията......и така до 10:40.Е все пак успяхме да проведем изпита.

Ами..., при мен се е случвало даскал да позвъни на някои по време на час... само не можах да разбера на майтап ли беше или въобще не се съобрази... И това във френско училище...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.