Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вграждане на драйвери в ХР

Featured Replies

Ако има някой да каже какво най-необходимо ще ми трябва от тая джунгла:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...p;swEnvOID=1093

За аудио, видео, клавиатура, мишка, мрежови карти и другиподобни е ясно. Но има огромно количество софтуер, който не знам дали е от първа необходимост. Извинявайте, че пиша, ама стана добър разговор и мисля, че ще е полезен и за други.

Мисля че в началния момент можеш да минеш без всичко, което е дефинирано: Software.

Ако има някой да каже какво най-необходимо ще ми трябва от тая джунгла:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...p;swEnvOID=1093

За аудио, видео, клавиатура, мишка, мрежови карти и другиподобни е ясно. Но има огромно количество софтуер, който не знам дали е от първа необходимост. Извинявайте, че пиша, ама стана добър разговор и мисля, че ще е полезен и за други.

това е, и за чипсета,Wireless Network Connection,кардридер ако имате такъв,за процесора.блутут и т. н. отваряте девайс менеджера и проверявате дали няма въпросителни.Този софтуер си го задръжте но не ви трябва,мисля.

Редактирано от lemberger (преглед на промените)

Точно това е, че трябва минимум една инсталация на нова машина, за да разбере човек кое му е нужно и кое си е чист AdWare. Например в секцията за софтуер, спокойно може да попада джаджата за индикация яркостта на дисплея. От друга страна в драйвъри може да има такива, които не желаете или вече да са налични в Windows. Затова казвам, че е по-добре да не си отваряте повече работа с такива проекти. На "моя" лаптоп ми бяха нужни 3 инсталации, за да спра да се минавам.

По мое мнение драйверите за дънната платка (обикновено те са първи) са също кандидат и то великолепен за рестартиране :)

Лично аз избягвам да слагам подобни с неясно преднаназначение и съмнителен краен резултат. Същото важи за чипсета, ако някой прави разлика. Реално със съвременен Windows, биха могли да допринесат предимно за BSOD.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор

Почна да ми светва по малко.. Има 2 драйвера за аудиото и не знам и двата ли трябва да инсталирам. Кой е драйвера за дъното, не мога да се ориентирам.

Почна да ми светва по малко.. Има 2 драйвера за аудиото и не знам и двата ли трябва да инсталирам. Кой е драйвера за дъното, не мога да се ориентирам.

Обикновено такъв не се предлага.

Лично аз избягвам да слагам подобни с неясно преднаназначение и съмнителен краен резултат. Същото важи за чипсета, ако някой прави разлика. Реално със съвременен Windows, биха могли да допринесат предимно за BSOD.

Не знам, но някои дънни платки не активираха AGP слота без разни драйвери за дъно/чипсет/каквото и да е

драйвер е един, второ е патч необходим за хр,без него звук сигурно няма да имате.

• Автор

Мисля малко да експериментирам. На Уиндойс + СР3 ще се помъча да вградя САТА драйвера. Мога ли безпроблемно да вградя и някой друг драйвер, поне някой от най необходимите. Всякакви мнения ще са ми от полза.

Мисля малко да експериментирам. На Уиндойс + СР3 ще се помъча да вградя САТА драйвера. Мога ли безпроблемно да вградя и някой друг драйвер, поне някой от най необходимите. Всякакви мнения ще са ми от полза.

Може, но дали ти можеш - не знам

Можеш разбира се.

Свалените драйвери най-често са „опаковани” като приложения (.exe файлове) и в този си вид са неизползваеми за nLite. Тя работи с групите от файлове, изграждащи пакетите, в некомпресиран вид. За да декомпресирате (разархивирате) изпълниите драйверни файлове, използвайте предпочитания си архиватор (например 7-Zip). Уверете се, че при този процес запазвате непокътната йерархичната структура на съдържащите се в пакета драйверни файлове.

http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=6826

http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=5841

При драйверите за INTEL чипсета е малко по-различно положението:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;#entry1068838

Вграждането на SATA драйвери става лесно с nLite

Стъпките на кратко:

1. Инсталирате nLite (и .Net Framework 2.0, ако вече не е инсталиран на вашата система)

2. Набавяне на нужните SATA драйвери от страницата на производителя.

3. Копиране на инсталационните файлове от диска на WindowsXP в директория на вашия компютър.

4. Избор през интерфейса на nLite на директорята от стъпка 3.

5. От интерфейса на nLite -> Task -> избирате опцията 'Integrate drivers' и от таб 'Insert' посочвате драйвера от стъпка 2 (избира се файл с разшiрение .inf) - Next

6. След като програмата подготви нужната информация от стъпка 5, натиснете бутон "Make ISO" и посочете къде да бъде записан ISO-файлът, който по-късно може да запишете с използвния от вас софтуер за записване.

EDIT - B-boy[styLe] e оставил по-подробна информация относно интеграцията в по-горното мнение.

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

• Автор

Вчера пробвах nLite и мисля, че се справих. Ще пробвам да направя един диск като вградя най-необходимите драйвери за лаптопа. Тъй като ще се прави пълна преинсталация на чисто, ще го пробвам. Ако стане добре, ако не стане ще ползвам диска с ХР-то, а драйверите ще заредя допълнително.

• Автор

Стана. Не се зареди само един драйвер, незнайно защо. И възникна един малък проблем с драйвера на АТИ Радеон. Тъй като контрол панела изисква да има заредено Microsoft.NET Framework 2.0, нямаше контролен панел след инсталацията. Ще вградя и него но не знам къде да го сложа, дали към добавки или някъде другаде.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.