Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър от Metro?!?!?

Featured Replies

Скоро ми показаха един комп в каталога на въпросния магазин.

C2D E8400, HD3850, 3 или 4 GB RAM, 750 GB hard - на цена под 1000 лева.

Реших да сметна за спорта тия компоненти колко струват по ценова листа на известна компютърна фирма. Не успях да се впиша в цената дори със слагане на най-евтиното дъно и захранване. Вчера ходих там да си пазарувам и погледнах компютрите. Не става ясно какво има в кутията. Спецификациите покриват номер на процесора и видеото, капацитет на рам и хард - дотам. Не пише нищо ни за дъно, ни за захранване, ни за охлаждане.

Някой знае ли "What's in the box?" на продаваните компютри там?

750GB Seagate, SATA2, 7200rpm, 32MB - 186.80 лв

Core 2 Duo E8400 (3GHz, 6MB, 1333MHz FSB, s775) BOX - 299.62 лв

ATi HD3850 Xtreme PCS 512MB PowerColor DDR3, 256bit PCI Express, TV Out - 226.39 лв

2GB DDR2 800MHZ, Kingmax, 3Year Warranty - 70.66 лв

= 783.47 лева.

Скоро ми показаха един комп в каталога на въпросния магазин.

C2D E8400, HD3850, 3 или 4 GB RAM, 750 GB hard - на цена под 1000 лева.

Реших да сметна за спорта тия компоненти колко струват по ценова листа на известна компютърна фирма. Не успях да се впиша в цената дори със слагане на най-евтиното дъно и захранване. Вчера ходих там да си пазарувам и погледнах компютрите. Не става ясно какво има в кутията. Спецификациите покриват номер на процесора и видеото, капацитет на рам и хард - дотам. Не пише нищо ни за дъно, ни за захранване, ни за охлаждане.

Някой знае ли "What's in the box?" на продаваните компютри там?

Непише защото са възможно най-евтините боклуци!!

Особенно захранването!

От Метро можеш да си купиш бонбони, мезенце, даже и пиене. Обаче техника от Метро... WTF?!?

кажи до какви пари и може да измислим нещо...

По-добре не си купувай компютър от там ! Почти всички ще ти препоръчат Most или JarComputers !

• Автор

И аз съм предубеден. Ставаше въпрос за един познат, който ще си купува компютър. Казах му, че идва прекалено евтино. Въпросът е какво са наслагали, че е на тази цена?

Понеже изброените неща са фиксирани донякъде и Е8400 си е точно този процесор и по-евтино няма. Та по груба сметка:

CPU - 300 BGN

Video - 200 BGN

RAM 4GB - 150 BGN

HDD 750GB - 200 BGN

дотук - 850 BGN

До 1000 лева имаме 150 кинта. За тези пари не може да се купи едно дъно интел например, но те са сглобили цял комп, че и оптично устройство са сложили.

Все пак има дъна за 100 лева, кутии със захранвания за 50 и оптични устройства за 30. Излизат 1030 лева, а онзи беше под 1000 без да е 999.99 лева. Ако наистина това са минималните цени на компонентите нещо не става.

И аз съм предубеден. Ставаше въпрос за един познат, който ще си купува компютър. Казах му, че идва прекалено евтино. Въпросът е какво са наслагали, че е на тази цена?

Понеже изброените неща са фиксирани донякъде и Е8400 си е точно този процесор и по-евтино няма. Та по груба сметка:

CPU - 300 BGN

Video - 200 BGN

RAM 4GB - 150 BGN

HDD 750GB - 200 BGN

дотук - 850 BGN

До 1000 лева имаме 150 кинта. За тези пари не може да се купи едно дъно интел например, но те са сглобили цял комп, че и оптично устройство са сложили.

Все пак има дъна за 100 лева, кутии със захранвания за 50 и оптични устройства за 30. Излизат 1030 лева, а онзи беше под 1000 без да е 999.99 лева. Ако наистина това са минималните цени на компонентите нещо не става.

Както са написали колегите нагоре - компютър от Метро - НЕ!А вече какво има вътре можем само да гадаем. ;)

Както са написали колегите нагоре - компютър от Метро - НЕ!А вече какво има вътре можем само да гадаем. :P

от опита съм открил ще слагат първа ревизия на платките

при тях и биос подмяна не помага

съответно и по-дефектни от което и по ниска цена

без качествено захранване нещата отиват на по-зле

когато ходиш за хляб не го купувай от зарзаватчия

компютър от магазин за компютри се взима

не от битак на закрито ;)

Никога, ама наистина НИКОГА не си и помисляй за компютътр от "Метро", защото машините там са събрани от възможно най-евтините и некачествени части. И това го обяснявам на всичките си клиенти. Имаше един, собственик на корабна агенция, който не ми повярва. Все си някакъв Хюндай от "Метро" за 400 лв. Всичко хубаво, инсталирах му Windows и нужните програми и машината започна още при зареждане да дава една странна грешка при зареждане на LSASS.EXE и спира. Преинсталирах всичко на чисто от друг диск. Същото положение. Форматирах харда на ниско ниво - няма лоши сектори. Играх си цял ден с ровичкане из BIOS-a, забранявах S.M.A.R.T., тествах памети и увеличавах тайминигите им - нищо. Всеки компонент си минава тестовете, но инсталира ли се Windows - след няколко часа започва да дава грешка при зареждане на LSASS.EXE. Занесохме го в сервиз, там си играха две седмици с него. И на края какво се оказа? Хард дискът Maxtor по един господ знае каква причина не работи както трябва, когато е включен на IDE 0 на дъното Foxconn. На IDE 1 няма проблеми. След година и половина, вече извън гаранция, на дъното се раздуха кондензатори.

Да,имам и аз спомен от срещата ми с "Хюндай", компютър купен от Метро.Само ми е интресно корейците знаят ли как се спекулира с тяхната марка тук. Значи компа ,беше чудо на чудесата.Една здрава тенекия занитена към кутията не позволяваше достъп до хард диска.Ако се опиташ да го свалиш трябваше секач или ножици за ламарина.Както и да е успях да се справя и без да го свалям.Не си спомням колко ГБ бе харда ,40 или 60 но беше доста отдавна.Един дял беше целия и му бяха инсталирали някакъв Уин 98,естествено "лицензиран",ама без диска.Трябваше да го разделя на два дяла и да инсталирам ХР .Няма да описвам цялата одисея,поне 5 дни неравна борба ,докато ми светна да проверя РАМ паметта.Дефектна бе естествено и като я смених всичко се оправи/доколкото беше възможно де/.

Така че и от мен един глас,за силно внимание при покупки на техника от Метро.Макар че това си важи и за останалите "Хипермаркети",разни Технополиси и Техномаркети и така нататък....

Никога не си купувайте компютър от метро, техномаркет, техно(незнам си кво)... Винаги от специализирани магазини за компютри!

Тва правило трябва да го знае всеки...

послепис: Ако ли не... после не се оплаквайте biggrin.gif

От такива бакалиичици PC не се копува доста е писано тук за това.

Аз миналата година си взех компютър от метро и сам мн доволен от качеството все още никакви проблеми не съм имал.Неразбирам защо така разсъждавате но ваша си работа biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Миналата година братовчет ми си взе компютър от Метро и оттогава насам е пращан 3 пъти за поправка.Един път му изгоря дъното, след тва захранването а след това и хард диска.Затова искрено ти препоръчвам да си купиш компа от специлизиран магазин за компютри!

Аз миналата година си взех компютър от метро и сам мн доволен от качеството все още никакви проблеми не съм имал.Неразбирам защо така разсъждавате но ваша си работа biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Еми сигурно си първия дето да е доволен biggrin.gif Да не говорим че сигурно е можело да си купиш по-добра конфигурация от специализиран магазин cool.gif

:wors: А пък аз разбирам,защо ти не разбираш...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Туко що бях в Метро biggrin.gif Невероятният куриоз - машина с двуядрен процесор и монитор за 650 лева ... и машина с Р4 за 720 лева без монитор ... Има ли смисъл да коментирам?

souljaboy ...

1 - Като тръгнеш да сменяш нещо - не можеш, кофти дъно с подръжка на стари и/или бавни процесори/памети ...

2 - Като тръгнеш да клокваш (защото излиза приложение, което ти тормози машината, а ти е важно да го използваш) - не можеш. Пак заради дъното ... и заради захранването.

3 - Ако тока ти спира често ... разказва играта на захранването, което и без това е долнопробно и дава лош ток към всеки един компонент. Вследствие се скапват хардове/памети, издуват се кондензатори и накрая всичко спира!

4 - Най-често проблеми правят машините от Метро и т.н. поради некачествени компоненти, например хардове/памети, които макар че са с едиколко си годишна гаранция са правени в гараж и не се знае дали могат да надживеят и муха еднодневка ...

5 - можеш само да се радваш, че засега нямаш проблеми :wors:

Еми то излиза че битаците дават по скъпи,сигурно и по качествени стоки laugh.gif от тези маркети

Компютър не се купува от метро.

напълно съм съгласен, защото и аз сам си патил от закупените Пц-та от там

напълно съм съгласен, защото и аз сам си патил от закупените Пц-та от там

не купувайте готови компютри, откъдето и да било !!!

не купувайте готови компютри, откъдето и да било !!!

Не съм съвсем съгласен. Много общо е казано. Има маркови конфигурации за работни станции, сървъри и прочее. Например от HP, Dell, IBM и други. Защо да не ги купуваме?

В Метро, Техно-джит, бит, мит и т.н. залагат на рекламата- вижте колко голям хард слагаме, колко добри видео карти, процесори, Рам памети и ..... до тук :angry: А захранване от по 30 лв. от Китай, дъно правено в час по ръчен труд и Китайската провинция Джън Уа , и всичко това запечатано с лепенка в кутия тип курник , за да не можеш да видиш вътре кво реве, кво не реве и т.н.

Затова си събирайте части и си вземете нещо на същите пари, но много по-добро и надеждно.

Ползвайте помощ от приятели или от интернет, където БТВ има много ясна информация кои части са съвместими и кои не, кое как къде и колко се слага cool.gif

Живи и здрави и .... Бербо искаме златната топка скоро biggrin.gif

Не съм съвсем съгласен. Много общо е казано. Има маркови конфигурации за работни станции, сървъри и прочее. Например от HP, Dell, IBM и други. Защо да не ги купуваме?

Маркови са колкото Пиер Карден от пазара :P

Доста хора са се изказали преди мен, защо НЕ !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.