Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ATi Radeon HD 4870 vs nVidia GTX 260

Featured Replies

Пффф,знам че засягам доста опасна тема,но във всеки сайт или списание в което търся инфо кое от тези чудовища е по силно за геймниг,намирам различни данни и накрая все оставам без отговор.Надявам се че вашето мнение ще ми помогне :P

П.С.:А и ако може кажете пък и кой разработчик да избера ASUS,Sapphire,Gigabyte,XFX и т.н.

Asus HD4870 ... Ето ти и ревю на клокната GTX260 от втората ревизия с 216 шейдъра - http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/G...0_Amp2_Edition/ ... В тестовете са показани и резулати на неклокната GTX260, която, както се вижда, изостава от 4870 при високите резолюции. А ако става дума за клок ... клокната 4870 е на кантар с клокната GTX260, така че повечето пари за nVidia-та не са оправдани.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Пффф,знам че засягам доста опасна тема,но във всеки сайт или списание в което търся инфо кое от тези чудовища е по силно за геймниг,намирам различни данни и накрая все оставам без отговор.Надявам се че вашето мнение ще ми помогне :rolleyes:

П.С.:А и ако може кажете пък и кой разработчик да избера ASUS,Sapphire,Gigabyte,XFX и т.н.

http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...gtx_260_sli/10/

http://www.gpureview.com/show_cards.php?ca...4&card2=568

Редактирано от pataran (преглед на промените)

ми новата GTX260 е по-бърза от старата, но пак не може да оправдае тия парички които даваш вповече сравнено с по-евтиния Radeon. А и както каза xactoR radeon-a се представя по-добре при високите резолюции. Която и да се вземе няма да се сгреши, но ако се държи на оптимално съотношение цена/производителност - Radeon 4870.

• 2 седмици по-късно...
Пффф,знам че засягам доста опасна тема,но във всеки сайт или списание в което търся инфо кое от тези чудовища е по силно за геймниг,намирам различни данни и накрая все оставам без отговор.Надявам се че вашето мнение ще ми помогне :yanim:

Стигнах до следният извод ако искаш ATI-SAPPHIRE NVIDIA-ASUS

Samsung SyncMaster 931C

ASUS P5Q3 DELUXE/WiFi-AP

INTEL CORE 2 QUAD Q9550

CPU fan Triton 79 AMAzing

SAPPHIRE HD 4870 X2 2G GDDR5 PCI-E

FORTRON EPSILON 700

X-FI FATAL1TY PLATINUM

LOGITECH Z-5500 DIGITAL

Music Series One Alessandro High-End Products and Grado (Headseth)

Gigabyte 3D AURORA (case)

2X320GB HITACHI SATA2/7200/16MB

DVD /-RW LG GSA-H55L LS Black

RAM 8GB DDR2 800MHZ

X7-G800 3xFast Gaming Keyboard

A4tech X-708F Mouse

Редактирано от smithkiller (преглед на промените)

smithkiller човека пита коя от двете видео карти да избере, а не да му сглобим конфигурация :yanim: . Иначе nVidia-та изостава или поне не са оправдани паричките спрямо производителността, тъй че аз съм с две ръце и два крака за Sapphire Radeon HD4870, но в крайна сметка ножа и хляба са в тебе и ти си решаваш.

Успех!!!

smithkiller човека пита коя от двете видео карти да избере, а не да му сглобим конфигурация :baby: . Иначе nVidia-та изостава или поне не са оправдани паричките спрямо производителността, тъй че аз съм с две ръце и два крака за Sapphire Radeon HD4870, но в крайна сметка ножа и хляба са в тебе и ти си решаваш.

Успех!!!

Братле тва е моята машина не пиша конфигурации аз предлагам 4870(hit em up 2PAC)

Редактирано от smithkiller (преглед на промените)

Стигнах до следният извод ако искаш ATI-SAPPHIRE NVIDIA-ASUS

.....

ASUS P5Q3 DELUXE/WiFi-AP

......

RAM 8GB DDR2 800MHZ

Много интересно е как на дъно, поддържащо DDR3 памет си успял да поставиш DDR2 .... и да го подкараш :clap:

При положение, че 4870 на моменти гони GTX280, какво остава за 260, като е и по-скъпа от радеона. А за парите, за които може да си вземеш GTX280, аз лично бих предпочел 4870x2. Поне според мен 48xx се оказа много успешна серия.

• 1 година по-късно...

търса си сносно видео от доста време и чесно казано GTX 260 ми допадна много, а и съм фенче на Nvidia, но разгледах в sky.bg и видях Radeon 5770 който се оказа доста евтин 289.98лв. и сега съм пред голяма идилия коя да взема. Разбирасе че ще бъде клоквана, но не само мисля след време да и зема и една близначка. И ако може кажете ми наистина кой ще е по добрия избор и нали на Radeona няма да го спъва едно Интелче. ;)

Пффф,знам че засягам доста опасна тема,но във всеки сайт или списание в което търся инфо кое от тези чудовища е по силно за геймниг,намирам различни данни и накрая все оставам без отговор.Надявам се че вашето мнение ще ми помогне :mad:

GTX260 vs HD4870 - нещата са на кантар, но като се има предвид милионите проблеми със драйвърите, липсата на физика при ати - е по добре GTX260 (216sp).

Много интересно е как на дъно, поддържащо DDR3 памет си успял да поставиш DDR2 .... и да го подкараш :wors:

И които 8GB ще ги подкара на стандартен WinXP :)

Тихо тихо тъкмо се е замечтал да го видим докъде ще стигне laugh.gif

GTX260 vs HD4870 - нещата са на кантар, но като се има предвид милионите проблеми със драйвърите, липсата на физика при ати - е по добре GTX260 (216sp).

Чак пък "милиони проблеми" си е доста преувичено.Ati Stream до колкото знам подпомага "физичните" изчисления и е отговорът на Ati срещу PhisX (ако греша нека ме поправят).Подкрепа за HD 4870 просто защото "си струва" за разлика от излищно скъпата Nvidia.В крайна сметка бих ти препоръчал да разгледаш новата 5ххх серия на Ati имай предвид че цените им падат бързо, а предстой да излизат и по-евтини модели, като разбира се всички поддържат напълно DirectX 11 което е много сериозен плюс понеже Nvidia все още нямат такива карти на пазара.

(И ето тук някой разбира се ще каже че Nvidia трябва да пускат GT300 серията която щяла да "размаже" конкуренцията и бла бла бла ... Да ама не!!! Така като гледам GT300 ще излезе когато "цъфнат налъмите" особено ако продължат да показват само "макети" а не работещи продукти ако ще и прототипи да са. През това време Ati ще си продават спокойно продуктите без конкуренция при DirectX 11 и дори вече готвят 59хх серията.И тук идва най-доброто ЦЕНАТА, въпреки липсата на конкуренция Ati НЕ "надуват" излищно цените а тъкмо обратното.Затова препоръчвам Radeon.)

Ако автора не се е спрял твърдо на тези две карти може да помисли и за 5*** серията на АТИ.

По темата:Аз съм фен на Нвидиа ама 4870 е по-добрата карта за парите си.

П.П.:Dreamer не видях,че си ме изпреварил :wors::)

Редактирано от becool (преглед на промените)

абе направо 2х5750 за 500 лева и ще цепиш мрака 5 години, даже 10, докато не излезне новия уин с дх12

абе направо 2х5750 за 500 лева и ще цепиш мрака 5 години, даже 10, докато не излезне новия уин с дх12

Хахахах :wors::):lol6:

Явно излизането на нов DirectX е направо "епохално" събитие щом се случва веднъж на 10 години.

Авторе изакай още малко да паднат цените и взимай 4890.А между тези двете по-добрата е 4870 1гб,която вече е по-бърза от gtx260

Стига с тоя DirectX 11 който го изтъквате като предимство ... 80% от хората и DirectX 10 не ползват да не говирим и колко приложения ще са напишат за 11 преди да са излезли поне още по 2 сериии от всяка фирма

Аз съм за nvidiata ,но задължително да бъде core 216 и с добро охлаждане.Иначе двете видеокарти са много близки една спрямо друга.

През това време Ati ще си продават спокойно продуктите без конкуренция при DirectX 11 и дори вече готвят 59хх серията.И тук идва най-доброто ЦЕНАТА, въпреки липсата на конкуренция Ati НЕ "надуват" излищно цените а тъкмо обратното.Затова препоръчвам Radeon.)

Не е точно така. Ати не е благотворителна организация и точно сега вдигат цената на 58хх серията. Това естествено е заради липсата на конкуренция в момента, големите продажби, които не могат да задоволят(това го четох в една статия май 21% по-високи или повече) и май TSMC имат проблеми с добива на чипове. И да отбележа, че съм привърженик на Ати карти.

Редактирано от horus92 (преглед на промените)

Към автора...вземай Nvidia-та (по възможност да е на XFX) и не се чуди! По-скъпа, но и по-добра - нищо, че са на кантар нещата! П.П. И преди някой фен на ATI да е викнал по мен ще кажа, че аз съм с HD4870.

Стига с тоя DirectX 11 който го изтъквате като предимство ... 80% от хората и DirectX 10 не ползват да не говирим и колко приложения ще са напишат за 11 преди да са излезли поне още по 2 сериии от всяка фирма

Явно са ти много ясни нещата :) Виж сега, тея 80% може да са в България но не и по света, освем това новите карти имат разбирасе пълна съвместимост с предишните DirectX версии докато на остарял хардуеър неможе да подкараш нови неща, накратко явно имаш изкривени представи за това как се развива индустрията като цяло ... :nono:

Не е точно така. Ати не е благотворителна организация и точно сега вдигат цената на 58хх серията. Това естествено е заради липсата на конкуренция в момента, големите продажби, които не могат да задоволят(това го четох в една статия май 21% по-високи или повече) и май TSMC имат проблеми с добива на чипове. И да отбележа, че съм привърженик на Ати карти.

Ааа да. За това съм съгласен, найстина имат проблеми с доставките и съответно това може да влияе върху крайната цена.Като цяло имах предвид изкуствено увеличение на цените, а не проблеми със снабдяване и прочие. Дано скоро пооправят нещата :)

П.П. Нека темата да не се превръща пак в Ati VS Nvidia !!! :):lighter:

Редактирано от _Dreamer_ (преглед на промените)

Явно са ти много ясни нещата :cool: Виж сега, тея 80% може да са в България но не и по света, освем това новите карти имат разбирасе пълна съвместимост с предишните DirectX версии докато на остарял хардуеър неможе да подкараш нови неща, накратко явно имаш изкривени представи за това как се развива индустрията като цяло ... :brick wall:

Виждам че и на теб са ти пределно ясни нещата :) Тези 80% не са в България а по света. Нали се сещаш, че корпоративните клиенти на Майкрософт не са геймъри Източник

И за какъв нов и стар хардуеър ми говориш ? Аз съм с GTX 260 от една година и спокойно ще изкара още една година без да имам притеснения че не някоя игра няма да ми върви след което ще си е оправдала вложените пари и спокойно ще си взема отново последния клас карта

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.