Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

КЗК глоби „Хай Компютърс” ЕООД за нелоялна конкуренция

Featured Replies

http://www.cpc.bg/public/index.php?id=4337

КЗК глоби „Хай Компютърс” ЕООД за нелоялна конкуренция

Начало Инфо-бюлетин КЗК глоби „Хай Компютърс” ЕООД за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция от 5 000 лв. на „Хай Компютърс” ЕООД, гр. София за извършено нарушение по чл. 31, ал.2 във връзка с чл. 30 от ЗЗК.

Производството е образувано по молба на Кооперация „Досев”, гр. Русе срещу „Хай Компютърс” ЕООД, гр. София. Страните в спора изграждат и внедряват информационни и комуникационни продукти.

КЗК установи, че на една от интернет страниците на „Хай Компютърс” е направено сравнение между антивирусния продукт – NOD32- произведен от ответника и конкурентния антивирусен продукт „Kaspersky”. Представена е невярна информация, според която “Kaspersky”, предлаган от Кооперация „Досев”, не притежава необходимия сертификат Checkmark за Spyware.

Комисията счита, че подобно поведение представлява непозволена сравнителна реклама и създава потенциална възможност за накърняване името на молителя.

Цялото решение на комисията можете да изтеглите от: http://www.cpc.bg/system/storage/resh-844.DOC

===

Поздрави

Редактирано от kal (преглед на промените)

:) Нямам думи...но

Комисията счита, че подобно поведение представлява непозволена сравнителна реклама

Не ни остава нищо друго да ръкопляскаме на чиновниците свършили си най-после работата.

...КЗК установи, че на една от интернет страниците на „Хай Компютърс” е направено сравнение между антивирусния продукт – NOD32- произведен от ответника...

Досега си мислех, че ESET произвежда NOD32...

Несъмнено новината е любопитна, веднъж и у нас някой да свърши нещо полезно, но бих посъветвал morningstar, да коригира заглавието, че в този вид е директно за коша.

:P Нямам думи...но

Не ни остава нищо друго да ръкопляскаме на чиновниците свършили си най-после работата.

Да, защото освен това в рекламите на НОД и страницата на „Хай Компютърс” имаше доста друга невярна информация, която използваха с рекламна цел.

освен това в рекламите на НОД и страницата на „Хай Компютърс” имаше доста друга невярна информация, която използваха с рекламна цел.

Не е вярно това , което пишеш . Очаквайте официално изявление на ESET Bulgaria , което ще бъде публикувано на сайта им и във официалния форум .

Не знам дали коментиращите са наясно със така създалата се ситуация, но в България сме свикнали да гледаме как крадеца вика дръжте крадеца.

Ето и пример: отидете на сайта: http://lekarstvo.com/ и натиснете ctrl+u (показване на изходния код на страницата) и забележете кои ключови думи са въвели в съдържанието за търсене (<meta name="keywords" content= .......) използвано от търсачките в интернет примерните дистрибутори на Kasperski за България.

Какво забелязваме ? nod32, panda .... значи всеки потърсил информация за тези продукти ще бъде препратен към сайта на касперски ?

И това само на пръв поглед.

Реално всеки може да съди другия ако пожелае всичко, което ти трябва е оправен адвокат за да спечелиш малко пари на чужд гръб.

Кой е крив и кой е прав оставям на Вас да прецените, все пак виждам, че имате желание да възтържествува справедливостта :speak:

Не е вярно това , което пишеш . Очаквайте официално изявление на ESET Bulgaria , което ще бъде публикувано на сайта им и във официалния форум .

Защо не го направят и тук :speak: Непременно ли трябва да и посещавам форумите...Например за да прочета такива изказвания,като:ЦИТИРАМ поста на ASpace ТУК

О , Боже Господи !!!!!

Тези от Досев са пълни ***** ! Лятото не можаха да се докажат , че ESET не са номер 1 при тестовете на VirusBulletin , ровиха се къде ли не , а сега са си извадили очите за една буквичка .

Предполагам става въпрос за http://www.eset.bg/info/compare-with-kaspersky.html

където по погрешка е било написано N вместо Y (една единствена буква) . Стават грешки . ESET BG по погрешка бяха сбъркали и за свой продукт преди време (относно пропуснатите вируси на тестове на VB) :

http://www.eset.bg/forum/viewtopic.php? ... 69a6#p3552

Започват една много нечестна и нелоялна игра , която е далеч от добрите практики на ESET BG . Хората , които ги познаваме , знаем добре , че те (ESET BG) не лъжат , а това че Kaspersky е по-слаб продукт от NOD32 си проличава не само един тест на Webcoast . Хората могат да го забележат и от други неща .

Аз бих обжалвал - става въпрос за една малка буквичква , все пак . Освен това , коригирали сте го и не се оспорва , че те (Kaspersky Labs) имат такъв сертификат

http://www.westcoastlabs.com/checkmark/search/ Тук както се вижда фигурира Касперски Лаб

Всичко е било заради една буквичка/ провописна грешка/ ;)

Вервайте ми.... и се замислям дали не трябва да се обясни на хората какво точно се има впредвид с това

"Тези от Досев са пълни ***** !"

Поздрави с пожелание да не ползваме такъв език в Калдата :wors:

Не знам дали коментиращите са наясно със така създалата се ситуация, но в България сме свикнали да гледаме как крадеца вика дръжте крадеца.

Ето и пример: отидете на сайта: http://lekarstvo.com/ и натиснете ctrl+u (показване на изходния код на страницата) и забележете кои ключови думи са въвели в съдържанието за търсене (<meta name="keywords" content= .......) използвано от търсачките в интернет примерните дистрибутори на Kasperski за България.

Какво забелязваме ? nod32, panda .... значи всеки потърсил информация за тези продукти ще бъде препратен към сайта на касперски ?

И това само на пръв поглед.

Реално всеки може да съди другия ако пожелае всичко, което ти трябва е оправен адвокат за да спечелиш малко пари на чужд гръб.

Кой е крив и кой е прав оставям на Вас да прецените, все пак виждам, че имате желание да възтържествува справедливостта :)

Имаш впредвид търсачката ли?

Търсачка за вируси с базите на kaspersky

Ако да значи правилно те препраща.

Важното е друго в момента,а именно че КЗК си е свършила работата,ние като обикновенни потребители защото сме именно такива имаме само ползва от ефективната работа на Комисията.

Какво мислиш за използваният език от ASpace ?

Първо, не ме цитираш правилно "ЦИТАТ: Търсачка за вируси с базите на kaspersky" - такова нещо не съм казал.

Второ, напълно съм съгласен с мнението на ASpace тъй като не виждам да е използвал обидна дума даже бих добавил още много звездички, но нямя смисъл.

Трето, дано тази правда, която възтържествува да допринесе за просперитета на продажби на фирма "Досев" - явно продуктите не са се продавали добре заради тази долна инсинуация на сайта eset.bg ohmy.gif

...Очаквайте официално изявление на ESET Bulgaria , което ще бъде публикувано на сайта им и във официалния форум...

Че каква ще е ползата от това изявление, пък колкото и да е официално - колко хора четат сайта и форума им? Изявлението трябва да срещне предизвикателството, но кой да мисли по този въпрос? И като че ли не е ясно какво точно ще кажат по въпроса - че въпросната фирма не е техен представител и т.н.

Като решение на КЗК - чудесно, крайно време е да се сложи край на нелоялната конкуренция. Един продукт не бива да се рекламира чрез изтъкване кусурите на конкурентите му.

С интерес очакваме изявлението.

Преценете сами, нещо характерно за отговорен и честен човек!

Управителят и собственика на ЕООД-то Хай компютърс е подписал заверено при нотариус декларация

в следния смисъл:

" нямам общо като физическо лице с разпространението на NOD32 "

А като какво лице има общо, като химическо ли angry.gif ?

Та нали фирмата му е дистрибутор на въпросния софтуер?

Hlevoust ти можеш ли да дефинираш понятието физическо лице ?

Коаго успееш ще разбереш интелектуалния потенциал на някои изявени личности.

Редактирано от Truncho (преглед на промените)

Въпросът дали някой е или не е физическо лице не е ли извън темата? Става дума за „Хай Компютърс” ЕООД. За това, че са дали невярна информация по отношение на Checkmark сертификат за Spyware за програма за сигурност на Kaspersky Labs. Може би въпросното сравнение е изглеждало така (направих монтаж, не е настоящата коригирана след гафа страница):

j0e6j6.jpg

Аз не съм сигурен, че е допусната грешка. Има маса примери за манипулирани сравнителни характеристики на различни продукти и приложения. Например на официалната страница на ESET: www.eset.com не намерих подобни сравнения, каквито има при дистрибуторите в България. Има само това (The Best Antivirus Solution for 2006 and 2007). Ако съм пропуснал подобни на българския вариант страници в официалния сайт - нека някой да ме поправи. Не разбирам....

Редактирано от nologo (преглед на промените)

--------------------------------------------Copy&Paste----------------------------------------------------------------

Управителят и собственика на ЕООД-то Хай компютърс е подписал заверено при нотариус декларация

в следния смисъл:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:P Хвала на собственика на "Хай компютърс " ЕООД ;)

:yanim: след като е подписал такава декларация желя да си закупя от тревата дето пуши :clap:

Ма тя и фирмата е Хай :lol6: How Hi?

Редактирано от ajk (преглед на промените)

За който иска инфо, ето копие на nod32.bg от 2006

http://koikaza.com/nod32bg16112006/www.nod32.bg/index.html

хайде да броим дет се вика ohmy.gif

http://koikaza.com/nod32bg16112006/www.nod...d5e8.html?id=34

Единствено NOD32 вече има най-цялостния сертификат за spyware от Checkmark

24-07-2006

http://www.kaspersky.ru/news?id=167235519

Антивирус Касперского стал обладателем очередного сертификата Checkmark под названием Spyware Checkmark.

25.07.2005

Наистина е съвсем различно :P както и датите ...

Ако обичаш , покажи поне 3 . Какво е манипулирано ?

.............

Няма проблем. Показвам дилетантските сравнения между софтуерни приложения на страниците на българския дистрибутор/ представител на ESET. Ето конфликтната страница, която е със следното наименование:

"Сравнение между ESET NOD32 и Kaspersky"Oct 08

За кои версии за сравнение на NOD32 и Kaspersky става дума? Както и посочените дати. Нещо не се връзва:

1. Версия 3 на NOD32 е от 11.2007, а последната стабилна версия на Kaspersky ( 8.0.0.454) е oт 08.2008.

2. Сравнението между NOD32 на тази, конфликтната страница е с дати, както следва:

-Virus Bulletin tests failed between May98 and April 08

-Scan speed on Win XP [VB Jun 06] KB/s [bigger is better]

-Executable scanning rate on Windows 2003 Server x64 on AMD Athlon 64 processor [VB Dec 06] MB/s [bigger is better]

-Executable scanning rate on Microsoft Windows Vista Business Edition (32-bit) [VB Feb 07] MB/s [bigger is better]

Извод: Значи вероятно се сравняват (виж пак датите) версия 7 на Kaspersky (или по-стари) и версия 3 на NOD32 (или по-стари) през октомври 2008 и се дават стари и неясни резултати както за Kaspersky, така и за NOD32! Наистина нямам думи за изключително манипулативното сравнение на NOD32 и Kaspersky в случая...

P.S. nikssi показа още един гаф, все пак. Той си е вървял през годините.

Коаго успееш ще разбереш интелектуалния потенциал на някои изявени личности.

Truncho, ако си направиш труда да прочетеш малко по-внимателно написаното по-горе, предполагам че ще се увериш що за изказване коментирам по неразбираем за теб начин. Държа да те уверя, че съм съвсем наясно що е физическо лице и що юридическо, при това с всички разлики помежду им от гледна точка на нормативната уредба.

Чети внимателно текста:

......Управителят и собственика на ЕООД-то Хай компютърс е подписал заверено при нотариус декларация

в следния смисъл:

Не ти ли прави впечатление очевадното противоречие, че управителят декларира, че като частно лице няма нищо общо!

Прочети поста и на ajk, който отчита същата нередност (да не използвам друго определение).

....................

Kaspersky имат само един сертификат от Webcoast - за Antispyware Desktop

http://www.westcoastlabs.com/checkmark/pro...st/?vendorID=14

ESET имат за Antispyware Desktop и Antispyware Installed

http://www.westcoastlabs.com/checkmark/pro...st/?vendorID=10

Страницата на HiComputers е коректна от гледна точка на Webcoast - ESET има цялостен Antispyware серитфикат , докато Kaspersky няма цялостен , а само за Desktop частта .

................................

Така ли? Някой имат (ESET) по-обширен сертификат от Webcoast, някой нямат (Kaspersky) такъв, а частичен. И в двата случая има сертификат. В случая се опитваш да манипулираш. Българската страница на ESET е поправена след намесата на КЗП! Погледни предишната страница от тази тема. Дал съм снимка на "манипулацията". Не знам дали четеш това, което пишеш...

"Сравнение между ESET NOD32 и Kaspersky"Oct 08

Въпросното , така показано отгоре , наистина е погрешно - тук съм съгласен . Само че аз като по-запознат , ще ти кажа , че това първо редче се отнася само за първия ред (а именно наградите на двата продукта от VirusBulletin) .

На всеки ред има опоменаване за това от кога е сравнението .

Извод: Значи вероятно се сравняват (виж пак датите) версия 7 на Kaspersky (или по-стари) и версия 3 на NOD32 (или по-стари) през октомври 2008 и се дават стари и неясни резултати както за Kaspersky, така и за NOD32! Наистина нямам думи за изключително манипулативното сравнение на NOD32 и Kaspersky в случая...

Всеки може да прави сравнение между продуктите както си иска - важното е , че на самия сайт има ясно показани към коя дата е сравнението (April 2008 , Novermeber 2006) и т.н.

Така ли?

Така , така .

Някой имат (ESET) по-обширен сертификат от Webcoast, някой нямат (Kaspersky) такъв, а частичен. И в двата случая има сертификат.

Никой не им успорва на Kaspersky , че имат сертификат . Казвам , че на ESET е по-пълен за разлика от този на Kaspersky.

Не манипулирам - показвам факти . Всеки , който иска , може сам да си провери на съответните сайтове на организациите/компаниите.

Българската страница на ESET е поправена след намесата на КЗП!

Пределно ми е ясно . По-правилно е да се каже , че БГ страницата е актуализирана от тогава .

Въпросното , така показано отгоре , наистина е погрешно - тук съм съгласен . Само че аз като по-запознат , ще ти кажа , че това първо редче се отнася само за първия ред (а именно наградите на двата продукта от VirusBulletin) .

На всеки ред има опоменаване за това от кога е сравнението .

Всеки може да прави сравнение между продуктите както си иска - важното е , че на самия сайт има ясно показани към коя дата е сравнението (April 2008 , Novermeber 2006) и т.н.

А защо не е махнато Oct 08 на въпросната страница и не са поставени коректно датите и версиите за сравнение? Като си съгласен какво от това? Къде пише, че първото редче се отнасяло за първия ред и някакви си награди? Не си точен, друже. Нямам намерение да давам отново линк за тази страница. Явно не четеш внимателно...

А защо не е махнато Oct 08 на въпросната страница и не са поставени коректно датите и версиите за сравнение? Като си съгласен какво от това? Къде пише, че първото редче се отнасяло за първия ред и някакви си награди? Не си точен, друже. Нямам намерение да давам отново линк за тази страница. Явно не четеш внимателно...

Чета , чета - успокой се . Утре ще бъде поправено и отнесено само в първия ред . На хората от ESET BG , които са писали страницата , не им прави впечатление , защото страницата е сравнително нова и сравнително голяма - по направата на една такава web страница има много за корекция и едно текстче/буквичка наистина не е голям проблем в сравнение с други неща. На мен не ми прави , защото аз фактите , които са там ги знам наизуст и изобщо не ги гледам както вие , например . Вие ги гледате като потребители (под лупа) , аз ги гледам като някой един вид "вътрешен за този бизнес" , дребните неща като букви , редчета , не ми правят чак такова впечатление .

Редактирано от radiofresh1 (преглед на промените)

.............

Утре ще бъде поправено и отнесено само в първия ред.

.............

Ще се радвам да го видя. Аз съм потребител, който е готов да плати за определен продукт. Тези "неволно" пропуснати моменти и анахронизма за неудачно сравнените програми за сигурност няма да ме накарат да купувам. Не знам дали ти е известно как един потребител изкарва парите, за да си купи определен продукт. Или да не го купи, ако продуктът се предлага за продажба некоректно и манипулативно.

Ще се радвам да го видя.

Надявам се , също така , че ще го отразите и във вашия бюлетин от новини :clap:

Не знам дали ти е известно как един потребител изкарва парите, за да си купи определен продукт.

Повече ми е известно как един потребител изкарва за да си сложи Pirate-Professional-версии на любимите продукти (за съжаление повечето все още това правят ) . Приветствам те , че си купуваш това , което харесваш . :P

Kaspersky имат само един сертификат от Webcoast - за Antispyware Desktop

Няма да е лошо да прочете колегата...ТУКА да свери годините...

"Лаборатория Касперского", российский лидер в области разработки антивирусных систем безопасности, сообщает о продлении сертификата качества Checkmark, выдаваемого независимой научно-исследовательской лаборатории West Coast Labs. Данный сертификат подтверждает, что продукт прошел все необходимые тесты и показал 100% эффективность в плане борьбы с вредоносными программами.

"Лаборатория Касперского" сотрудничает с West Coast Labs с 1998 г. На протяжении всего этого времени Антивирус Касперского регулярно проходил все необходимые тесты, зарекомендовав себя как надежный и высокоэффективный продукт.

На данный момент West Coast Labs проводит тесты по трем уровням сертификации антивирусных продуктов - Level 1, Level 2, Trojan Checkmark. Прохождение Level 1 подтверждает, что продукт показал 100% результат в обнаружении компьютерных вирусов. Level 2 - доказательство, что продукт также способен на 100% удалять вирусы, предложенные в тесте. Наконец, Trojan Checkmark удостоверяет, что антивирус обнаружил все троянские программы из коллекции West Coast Labs. Антивирус Касперского успешно прошел все три уровня испытаний и получил полный спектр сертификатов Checkmark

С полным списком сертификатов "Лаборатории Касперского" вы можете ознакомиться здесь.

23.01.2003

За отбелязване е,че пише "российский лидер",НЕ "Единствено NOD32 вече има най-цялостния сертификат...."

Интересни резултати

И накрая никой тук не е забравил как се представи ESET напоследък,пък и през изминалите години ТУК при тестуването.

Резултата му беше плачевен.

Повече ми е известно как един потребител изкарва за да си сложи Pirate-Professional-версии на любимите продукти

Само не мога да схвана нещо точно мисълта ти ...искаш да кожеш,че поощряваш пиратството ли или го практикуваш?

Винаги има и от едните и другите без значение какъв е продукта.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.