Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лечение на болящи венци

Featured Replies

Ей,хора нямам кариеси а ме болят ужасно венците от някои храни и от студено. Какво лечение ще ми препоръчате? Билки, води, антибиотици?Мазаха ме с някаква прозрачна паста за венци и стоях един час без да ям. Ефектът трая седем дни. Какво да направя.

Стоматолог....

Може при няколко стоматолога за по-сигурно.

Внимавай, може да е парадонтоза, а това трябва да се лекува!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Използвай специална паста за зъби - за чувствителни зъби и венци.

Освен това има доста сиропообразни продукти по аптеките за жабуркане...

Но най-правилното нещо, което можеш да направиш е да отидеш на стомотолог, който да ти изпише съответно лечение...

Първо отиди на зъболекар,може да имаш парадонтоза,може да те болят от зъбен камък,нерви има всякаки варианти.

Бих ти препоръчала "родожил" - в България е около 20лв,тук в Испания е около 1.50 ....няма да коментирам цената.

Много е ефикасно.

Тези за жабуренето съм ги пробвала почти всички - ефекта е само за няколко часа.

Препоръчвам ти и паста за зъби "Лакалут".

По добре потърси помощ от зъболекар.Той ще ти определи какво и как да пиеш.

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

С това за стоматолога съм съгласна, тъй като "родожилът" не е за самолечение...Ако ти предпишат, ползваш. Преди това обаче, ще ти изчистят зъбния камъл и може би ще ти направят една терапия с ударна даза витамин C. Тези мерки се вземат обикновено, преди да се премине към "родожил"

аз съм с металокерамика, и по тая причина често имам проблем с венците.

2 пъти годишно правя по 1 курс с Rodogil.

към автора: задължително трябва да се отиде на зъболекар

причините за възпалените венци може да са най-различни ...

Редактирано от mister_Q (преглед на промените)

Хигиена и профилактика

Зачервяването, подпухналостта, болката и лесното кървене на венците се причиняват от бактерии, които се намират в плаката (лепкав слой, който се образува върху зъба).

Ако не отстранявате плаката редовно като миете и почиствате зъбите с четка, паста и конец, възпалението на венците и подлежащата кост прогресира. Този процес може да доведе до загуба на зъби, особено при непровеждане на адекватно лечение. Признаците на заболяване на венците невинаги са забележими, могат да са безболезнени. Колкото по-рано се установи проблема, толкова по-лесно лечим е той. Ето защо е нужно да посещавате стоматолог за редовни профилактични прегледи на всеки 3-4 месеца.

Има два стадия на развитие на заболяванията на венците:

1. Гингивит - това е първият стадий на възпалителният процес. Венците са чувствителни и понякога може да забележите кървене когат оси миете зъбите или ги почиствате с конец. Развитието на Гингивита може да се спре ако стоматолога почисти зъбите Ви, а Вие ги поддържате като редовно ги миете и ги почиствате с конец у дома.

OA_GingGrp.jpg

Гингивит:

Венците са леко подпухнали, могат да са зачервени и подути и да кървят при миене на зъбите.

2. Пародонтит - В тази фаза, плаката се разпространява към корените на зъбите като предизвиква инфекция, която може да разруши костта и фибрите (нишките), които задържат зъба в челюстта. Венците започват да се отдръпват от зъба, като го оголват. При навременна стоматологична намеса и добра устна хигиена може да се прекрати това разрушаване. За съжаление засега стоматологията е безсилна да възстанови вече унищожените от пародонтита тъкани.

OA_PeriEarlyGrpNEW.jpg

Пародонтит:

Венците са се отдръпнали от зъбите. Това позволява на плаката да се придвижи към корена, поддържащите фибри и костта.

OA_PeriAdvGrp.jpg

Напреднал пародонтит:

Поддържащите пародонтални нишки и кост са разрушени. Зъбите са разклатени и най-често се налага те да бъдат отстранени.

Как да разбера дали имам заболяване на венците?

За да разберете дали имате заболяване на венците трябва да отидете на преглед при стоматолог. Тъй като в ранния си стадий заболяването е лечимо много важно условие е да посетите стоматолога си, ако забележите някой от следните проблеми:

1. Венци, които кървят или са зачервени, подпухнали и/или болезнени.

2. Отдръпващи се от зъба венци

3. Промяна на захапката

4. Гной, която се появява на границата между зъба и венеца

5. Лош дъх и вкус в устата

Какво трябва да предприема, ако имам заболяване на венците?

1. Мийте зъбите си и ги почиствайте с конец или други приспособления за хигиена на междузъбното пространство

2. Стоматологът може да Ви предпише специална вода за уста, която да спомогне в борбата с гингивита

3. Ходете редовно при стоматолог, за да почисти зъбите Ви професионално. Това е единственият начин за премахване на плаката, която се е превърнала в зъбен камък.

Важно!

Зъбния камък представлява минерализирана (втвърдена) зъбна плака. Той силно дразни венците и е най-честия "благоприятен" фактор за поява и развитие на пародонтоза (пародонтит).

4. Не пушете цигари и не употребявайте тютюн в каквато и да е форма по възможност

5. Ако състоянието е тежко може да се наложи хирургична намеса. Вашият стоматолог ще определи дали има такава нужда.

6. Ходете на прегледи редовно. Само така ще откриете заболяването в ранен стадий и ще започнете лечение, преди да са последвали сериозни проблеми.

Източник: http://www.usmivki.com/drugi/venci.php

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.