Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Перничанин мина през Сахара със старата си астра

Featured Replies

Перничанин мина през Сахара със старата си астра

24 октомври 2008 / News.dir.bg

50-годишният Валентин Дрехарски от Перник е достигнал до пустинята Сахара в Африка с личния си автомобил "Опел Астра".

Това разказа лично пътешественикът пред БТА.

Пътуването до южния континент и обратно е продължило 38 денонощия през септември и октомври. Дрехарски изминал 8500 км и е сменил девет ферибота.

Той избрал дълъг маршрут, като пътувал по източното крайбрежие на Италия, достигнал островите Сицилия, Малта, до Тунис, а на връщане преминал през Албания.

В Сахара Дрехарски пропътувал 300 км с 15-годишния си автомобил с дизелов двигател, без климатик. В пустинята той преодолял пясъчна буря, достигнал до най-далечните точки на планината Дахар, където преминал също 300 км. Българинът нощувал в бербески жилища, където са заснети първите епизоди на филмовата поредица "Междузвездни войни".

Берберите са сърдечни хора, бързо се сприятеляват и знаят много за България, каза Дрехарски.

Пътешественикът е директор "Финанси и планиране" в машиностроително предприятие в Радомир. Той обикаля света от 23 години, преминал е над 150 000 километра с личните си автомобили - "Лада", "Шкода" и "Опел". По време на пътешествията си спи в автомобила си и се храни с консерви.

Перничанинът е каратист, носител на кафяв пояс.

http://dnes.dir.bg/2008/10/24/news3512629.html

Това ме подсети навремето Берон кви майтапи ми е разправял като са пътешествали с един Москвич из разни пустинни местности и скални терени.

В резюме казано, около 15-ина ремонта са правили в движение на колата и след всеки били оставали някакви части, болтове и т.н.

Извода беше, че АЗЛК са могли да опростят доста този автомобил и да го олекотят, като премахнат всички железа, болтове и ненужни части по него.

Аз все си мисля, че "Москвич" ще се справи по-добре, в дадената ситуация.

• Автор

Аз пък мисля, че тук ключовата дума е перничанин.

В таз пустиня и без климатик...

А бе гнусна работа.

Трябва да си перничанин, за да се подложиш и издържиш на тези условия баси.

Ключовата дума според мен е "Астра" :gift:

Цялата тази история да се покаже, че в Перник карат и "Опел", а не само "Голф"- двойка biggrin.gif

Хайде да не задълбаваме в темата, ама москвето (особено 412) си е къде-къде по-добрена машина.Качвал съм го на "буксите" на летището, там където само джогана(тия който са били в казармата в ВВС знаят за какво иде реч) може да стигне.

ВВС ---Военно въздушни сили.

Поздрави, на всички който са служили в поделение 32490 Добрич (тогавашния Толбухин )

Редактирано от krali (преглед на промените)

От Опел трябва да му дадат чисто нова Астра-за рекламата и теста

:P

ЕЕЕ евала на човека! Тамън си мислех колко яко би било, ако направя обиколко на Азия с бъдещата си кола biggrin.gif Ама с 15-годишна кола през пустиня, тва си е подвиг, брао на човека!

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Ключовата дума според мен е "Астра" :speak:

Цялата тази история да се покаже, че в Перник карат и "Опел", а не само "Голф"- двойка biggrin.gif

Абе друго си е Голф2 с пернишка регистрация и 1000 коня под капака.Видите ли такова чудо в огледалото за обратно виждане,най разумния ход е да отбиете встрани и да направите път.А иначе:" Всяка кола рано или късно се превръща в Опел" cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.