Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за тази конфигурация ?

Featured Replies

• Автор

* Процесор: Core i7 965 Extreme

* Памет: 6GB DDR3 или 8

* Дънна платка: Asus Rampage 2 Extreme (X58)

* Захранване: Corsair HX1000W

* Охладител: Thermalright IFX-14

такааа :):speak::Plaugh.gif знаете ли кога горе долу ще се появат тези продукти на пазара ?

пп: това ще надхвърли 5000 лева нали :S ... с периферия и тонклконки

Редактирано от wo0p (преглед на промените)

• Отговори 71
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

* Процесор: Core i7 965 Extreme

* Памет: 6GB DDR3 или 8

* Дънна платка: Asus Rampage 2 Extreme (X58)

* Охладител: Thermalright IFX-14

такааа :speak::P:Plaugh.gif знаете ли кога горе долу ще се появат тези продукти на пазара ?

пп: това ще надхвърли 5000 лева нали :S ... с периферия и тонклконки

Така, както си избрал High end чарколяци .... ще мине 5к cool.gif

Иначе, аз ти показах по-евтиното дъно на Gigabyte cool.gif , процесорите ще излязат на 16 ноември и ще бъдат на пазара не много по-късно. А, процесорът, който си написал ( Core i7 965 Extreme) .... че той само ще бъде над 2к :) Третият в табличката + Гигабайтското дъно ще влезе в бюджета .

@wo0p А бре тоя комп са като го земеш за над 5к след година ще е към 3к грубо не давай в момента толкова пари.ТОест вземи нещо за най много 2к на 775 и като видиш ,че вече не ти дава тва което искаш от нея тогава сменяй с новата нека малко се разрасне кои знае какви биоси ще пуснат на дъното кои знае какви бъркотий ще са от начало мани не давай сега толкова пари изчакай поне 1 година да навлезе новият сокет :)

• Автор

добре ей това PC което е със Q9550 и ако си взема първо една карта HD 4870x2 и по нататка да си взема 2-ра .. това ще ме издържи ли понее година,две и игрите да вървят на макс .. не ей ся след някой друг месец да излезе няква игра дет да иска i7 и някви изисквания по големи от мойте и да съжелявам,че съм хвърлил толкова пара .. незнам какво да правя .. да си взимам това или да чакам за core i7

Скоро не очаквай игра за Core I7.И скоро не очаквай тази карта 4870х2 да не ти върши работа за да слагаш 2 ра :)

• Автор

не аз имам предвит сега ако си взема това дъно с x48 и процесори и други , като излезнат новите,тези ще спрат производство и аз след време ако искам да си ъпргрейдна pc-то ще трябва да си взимам направо цял комп(т.е дъно x58) и от там всичко друго и пак пари .. а немога да си ъпгрейдна само някои части ... защото няма да излизат за това дъно , а всичко което ще излиза ще за x58 (тука прав ли съм или не) ;)

Core i7 920 се повяви в ценовата на JAR Computers на цена от 630лв. с ДДС. за TRAY варианта.

Можеби ще има корекции в цената на i7 тези дни но ако остане такава е доста добре.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534854

Редактирано от Filip84 (преглед на промените)

не аз имам предвит сега ако си взема това дъно с x48 и процесори и други , като излезнат новите,тези ще спрат производство и аз след време ако искам да си ъпргрейдна pc-то ще трябва да си взимам направо цял комп(т.е дъно x58) и от там всичко друго и пак пари .. а немога да си ъпгрейдна само някои части ... защото няма да излизат за това дъно , а всичко което ще излиза ще за x58 (тука прав ли съм или не) ;)

Като дойде време да се сменя тоест да се мане 775 ще е след 3-4 грубо ,защото тези куади които сега ги има ще изкарат доста време ... но както решиш взимай техника която още не е навлезла ...

• Автор

значи по добре е според вас да взема x48 дъното и там Q9550 ... после добре , но като не излизат по нови части от това .. след време как ще го ъпгрейдвам ... това ми е проблема ... трябва да си копувам направо нов комп sad.gif ...

ами според мен е най добре да вземеш вмомента не що от рода:

GIGABYTE EP45-DS4, P45, DDR II 1200/1066/800/667/533, SATA II, RAID, 1394, GLAN, LGA775

INTEL PIV CORE 2 DUO 3.00GHz CONROE E8400, 6M, 1333, BOX, Dual Core

CORSAIR 2x2GB DDR II 1066, TWIN2X4096-8500C5DF, DHX, XMS2

WD 640GB 7200 32MB SATA II

GIGABYTE 2048M 4870X2 R487X2-2GH-B DDR IIIII PCI-E

~2000лв след което като навлезат Nehalem да продадеш дъното,проца и паметта...да вземеш Nehalem и дъно и прамет за него и да добавиш още една карта за crossfire....нещо такова ми се върти в главата ама не се знае как ще се развият нещата до тогава...

Тази видео карта сега няма смисъл да я взима така или иначе с процесора ще се спъват.Нека вземе поне 4870 и после като му дойде времето така или иначе ще паднат цените :rolleyes:

• Автор

" Intel обещава: Core i7 965 ще е с 50% по-бърз от QX9770 - http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=7463 "

явно е най добре да си запазя паричките и да изчакам до коледа би трябвало за 5 k да си взема добро pc(с новите дъна) и след време ще го ъпгрейдна :lol6:

" Intel обещава: Core i7 965 ще е с 50% по-бърз от QX9770 - http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page=paper&n=7463 "

явно е най добре да си запазя паричките и да изчакам до коледа би трябвало за 5 k да си взема добро pc(с новите дъна) и след време ще го ъпгрейдна :lol6:

Най- накрая се сети, че за 5к можеш да бъдеш актуален още доста време cool.gif

А сега можеш да си купиш комп за всички игри за 1000 лева и след известно време да го продадеш и да си купиш друг... Не знам на тия 22" монитор какво ще правят двете хай-енд видео карти. Да си почиват ли ги купуваш?

и един въпрос

Що слагате големи дискове на райд 0?

• Автор
А сега можеш да си купиш комп за всички игри за 1000 лева и след известно време да го продадеш и да си купиш друг... Не знам на тия 22" монитор какво ще правят двете хай-енд видео карти. Да си почиват ли ги купуваш?

и един въпрос

Що слагате големи дискове на райд 0?

за 1000 лева малко трудно ще му се накефя .. аз си смятам само периферията ( музика , клавиатура , мишка и монитор ) 1000 лева .. сега ще чакам до коледа и ще си вземам вече core i7 :ph34r: ...

пп:за видео картите ... HD 4870x2 ли е най-добрият избор ? .. защото прочетох някъде , че нямало хубави драйвери за нея .. и GTX 280 е била по добра ?

пп2:монитора кой да е .. ASUS 22 LCD WIDE VK222S /2MS или ASUS VK222H LCD монитор 22" има ли разлика .... или , ако кажете някой по добър ... поне да си заслужава като седна да си гледам филмчетата и да ми е кеф на макс :blink:

пп3: biggrin.gif и за твърдия диск ... Western Digital HDD 750GB SATAII RE3 7200rpm 32MB cache ? ... или да си взема някой raptor

пп:за видео картите ... HD 3870x2 ли е най-добрият избор ? .. защото прочетох някъде , че нямало хубави драйвери за нея .. и GTX 280 е била по добра ?

пп2:монитора кой да е .. ASUS 22 LCD WIDE VK222S /2MS или ASUS VK222H LCD монитор 22" има ли разлика .... или , ако кажете някой по добър ... поне да си заслужава като седна да си гледам филмчетата и да ми е кеф на макс :P

пп3: biggrin.gif и за твърдия диск ... Western Digital HDD 750GB SATAII RE3 7200rpm 32MB cache ? ... или да си взема някой raptor

Може би имаш предвид 4870 Х2? А драйверите са си екстра за нея.

Dell E248WFP - към 850лв. му е цената, а за висок клас карта 24" са си необходимост за да се накефиш на графиката. Всъщност може да видиш и това HP понеже е с PVA матрица.

Raptor-a е "тих" като фуражомелка, а няма да донесе кой знае какво като производителност.

• Автор

така здравейте отново .. попаднах на едно ревю (немога да дам линк към него) където сравняват core i7 с Q9550 при игрите и няма изобщо голяма разлика .. 1,2 fps ! И едно приятелче ми каза,че няма голяма разлика м/у тези двата процесора по отношение на игрите ... няма смисал да хвърлям 3 пъти повече пара за core i7 ? какво мислите ? заслужава ли си толкова повече пари да давам или не ... повече за игри ми трябва и филми :clap: ? мога ли да бъда с този Q9550 актуален дълго време ?

Ами според мен можеш да бъдеш актуален повече от дълго време.

След като хората за по 1000 лева са доволни че играят новите игри ти за 5000 ще можеш да им се нарадваш на повече от max.

А и не ми се вярва до 3 години игрите да надвишават твоя компютър.

Защото сегашните игри са доста под твоето ниво ...

Абе не ми се вярва да вдигнат толкова изискванията за игрите, защото до сега според мен не 1 път се е доказало, че не само графиката прави играта...

Касмет с покупката и да пишеш като го купиш.

• Автор

да попитам за тази конфигурация :

* Процесор: C2 QUAD Q9550/2.83/1333/12/BOX

* Памет: Corsair RAM DDR3 4GB KIT 1600C9DHX

* Твърд диск: 2x Western Digital HDD 750GB SATAII RE3 7200rpm 32MB cache

* Дънна платка: ASUS Rampage Extreme

* Оптично устройство: LG GGC-H20L/BLU-RAY+HD BLACK

* Видео адаптер: Sapphire Radeon HD 4870X2 (след време ще взема 2-ра)

* Охладител: Thermalright Ultra-120 eXtreme и Thermalright HR-03 GT

каква кутия трябва да си взема за да е добре .... ?

каква е разликата м/у Sapphire и Diemond пред Radeon HD 4870x2 ?

трябват ли ми тези охладители,които съм посочил ? ... (не съм по овърклокването) !

засега има ли някоя по добра карта от HD 4870x2 по отношение на игрите ?

Поздрави !

Остави си Сапфира.

Аз не бих взел DDR3 при C2D или поне не с това дъно - малко е капризно.

DFI LAN Party DK X48-T2RS и хубав 4GB G.SKILL PC8800 (1100MHz / 5-5-5-15) ∏ Dual Channel Kit ще работят доста по-безпроблемно и в никакъв случай по-бавно.

Ако държиш на DDR3 RAM вземай Core i7 - тъкмо ще имаш база за ъпгрейт след време.

• Автор

DFI по-добро ли е от ASUS P5E-Deluxe X48 ? (или няма разлика) + тази рам която си посочил ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.