Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за тази конфигурация ?

Featured Replies

Като е за easy mode и Gigabyte с Х48 върши работа ;) Естествено е изборът да е дъното на DFI (лично мнение).

Но има и друго cool.gif По-горе споменаха: съвсем скоро излиза Core i 7 ( по-точно на 16 ноември). Чипсетът Х58 вече е налице, производителите са готови с дъната

evga_01.jpg

, паметите също ....бюджет от 5000 лв. - я кажете дали не си заслужава чакането ;)

Справка - Core i7-920 ( 2.66 ГХц ) ще е на цена около 370 - 400 $ .

• Отговори 71
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

е core i7 много по добро ли е ? защото не съм се интересувал много мнгоо .. и като излезе ако изчакам още 1,2 месеца ще паднат ли цените на другите ?

е core i7 много по добро ли е ? защото не съм се интересувал много мнгоо .. и като излезе ако изчакам още 1,2 месеца ще паднат ли цените на другите ?

Сore i7 е името на процесорите от следващо поколение на Intel , което по първоначални данни отнася Penryn като куцо пиле домат. Пълните данни и характеристики и описание ще са налице на 3 ноември.

Вече има Nehalem и в МОСТ. Но за сега е само за тестове. Утре ще разпитам за резултати, но по предварителни сведения малкото L2 Cache го прави слаб процесор за игри. За сметка на това при други приложения кърти мифки, цепи мрака и яде звезди. Въпреки, че още няма масови приложения, които да използват 4-те ядра, 8-те мегабайта кеш от трето ниво и смяната на FSB с QPI ще си кажат думата. Все пак по-добре да се изчакат няколко месеца, за да се видят как стоят новите процесори в сравнение със старите. Защото ако идеята са само игрите... Лично мнение!

... Въпреки, че още няма масови приложения, които да използват 4-те ядра, 8-те мегабайта кеш от трето ниво и смяната на FSB с QPI ще си кажат думата...

Като добавиш и НТ ядрата стават 8 ohmy.gif

добре нормално е да се очаква че нова архитектура ще бъде по-добра, ама да сте видели бенчове на готови процесори, цените им в България, да сте видели охладители за този сокет, да сте видели памет на повече от 1600, която да става за ниския волтаж и да не струва майка си и баща си, да сте видели цените на дъната? Ако на човека не му се чака няколко месеца това което му предложихме е достатъчно добро да изкара още няколко години с игрите, и то не на минимум.
.Памети,въздушно охлаждане,водно охлаждане,бенч за Core i7.И това е само от един форум-а форуми бол...Знам кога трябва да излезе нехалем,давам още месец за навлизане.Пак казвам,ако има човек компютър,пък дори да е пентиум 2,спокойно може да изчака толкова.Обаче сме демокрация и всеки решава какво е най-добро за него.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Като добавиш и НТ ядрата стават 8 ohmy.gif

мдааа 8 изчислителни нишки са си мощ :P Въпреки това бих изчакал докато се наложат на пазара и се успокоят цените. Което ще е най-рано другото лято след излизането на Lynnfield. A и тая ДДР3, все още много скъпа sad.gif

# Процесор: Core 2 Quad Q9450 2,66GHz, 1333Mhz, 12MB L2 Chache, Penryn

# Памет: XMS KIT 2x2GB DDR3 1333MHz

# Твърд диск: 2x Western Digital Raptor 300GB SATA 10000rpm + Western Digital 500GB 7200rpm 16MB L2 Cache

# Дънна платка: MSI P7N2 DIAMOND Form ATX

# Оптично устройство: OD Samsung SH-BEBN DVD записващо устройство

# Видео адаптер: 2x XFX GF 9800GX2 1GB 600M DDR3 DUAL DVI, HDMI

# Аудио портове: 5+Optical SPDIF

# Звукова карта: Integrated

# Портове: 6xUSB, IEEE1394, 2x eSATA slots

# Мрежова карта: Integrated Ethernet Controler

# Захранване: HX Series, 1000W

трябва ми повече за игри :brick wall: .. кажете наистина заслужава ли си :? или тази

# Процесор: Phenom X4 9600 (2.30GHz, 1000MHz FSB, 4x512KB+2048KB L3 Cache)

# Памет: 2x2GB 850MHz

# Твърд диск: 2x 150GB, 10000rpm, SATA Western Digital Raptor + 500GB Western Digital 7200 rpm

# Дънна платка: K9N2 DIAMOND

# Оптично устройство: DVD записващо устройство Samsung

# Видео адаптер: 2x XFX GF 9800GX2 1GB 600M DDR3

# Звукова карта: Creative SB X-Fi Xtreme

# Портове: 2x DVI, Serial port, 1x RJ-45, 4x USB 2.0

# Мрежова карта: LAN 10/100 Integrated

# Захранване: 750W PSU Crosair

Незнам какъв е бюджета на семейството ти, но моето мнение, е че ще си вземеш една доста скъпа играчка. Ако няма да вадиш пари от този компютър не си заслужава да даваш 5000 лв. По-добре си вземи нещо за по-малко пари и си вземи един автомобил , ако имаш книжка разбира се или ги дай за нещо друго. Това е лично мое мнение. cool.gif

• Автор

така благодара на всички за отговорите .. само последно да ми кажете едно хубаво дъно и една хубава звукова карта

ASUS Rampage Extreme - добро ли е последно ? или DFI LP DK X48-T2RS (s775, DDR2, X48)... ако не кажете някое друго :) благодаря предварително

така благодара на всички за отговорите .. само последно да ми кажете едно хубаво дъно и една хубава звукова карта

ASUS Rampage Extreme - добро ли е последно ? или DFI LP DK X48-T2RS (s775, DDR2, X48)... ако не кажете някое друго :) благодаря предварително

Страхотно дъно е като в комплекта влиза и отлична звукова карта, две в едно както се казва - справка

п.п. не виждам смисъл да се взима DDR3 на 1600MHz... никак не е голяма разликата в производителността с DDR2 1066MHz

Колко е разликата?

Вече има Nehalem и в МОСТ. Но за сега е само за тестове. Утре ще разпитам за резултати, но по предварителни сведения малкото L2 Cache го прави слаб процесор за игри. За сметка на това при други приложения кърти мифки, цепи мрака и яде звезди. Въпреки, че още няма масови приложения, които да използват 4-те ядра, 8-те мегабайта кеш от трето ниво и смяната на FSB с QPI ще си кажат думата. Все пак по-добре да се изчакат няколко месеца, за да се видят как стоят новите процесори в сравнение със старите. Защото ако идеята са само игрите... Лично мнение!

Явно ще чакаме софтуерни оптимизации за по-добра работа с L3 кеша... Иначе на живо процесора е звяр. Бяха го натъкмили с охлаждане от Пентиум 4 , защото беше трей :)

• Автор

' XEON 3.6G/800MHZ/1MB BOX ' този процесор не е ло по добър от ' C2 QUAD Q9550/2.83/1333/12/BOX '

и посочете ми последно една хубава рам памет за дъното ASUS RAMPAGE EXTREME

Редактирано от wo0p (преглед на промените)

Тоя сървърен процесор не виждам как ще го използваш на което и да е "потребителско" дъно biggrin.gif

И не мисля, че е по-добър, особено за домашна употреба.

А за паметта ... например това.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Той си е по-добър сигурно за това, за което е предназначен, ама наистина не става за десктоп - първо защото е сървърен, второ, че май работи само с памет с корекция на грешките (и на s.771 и т.н.). Но май вече е старичък .. Q9550 си е резачка.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

• Автор

мерси :) сега и ако ми кажете един добър монитор до 500 лева 22 инча ;) само се чудя и аз какво да ви попитам .. и да ходя да го поръчвам утре ;) благодаря ви много на всички ;)

мерси :) сега и ако ми кажете един добър монитор до 500 лева 22 инча ;) само се чудя и аз какво да ви попитам .. и да ходя да го поръчвам утре ;) благодаря ви много на всички ;)

например този

Аз бих ти препоръчал Full ATX кутии. Прекалено гъчкано става в Mid ATX кутиите. Например Cosmos-а доста добре изглежда. Може и някой Stacker ако си харесаш.

• Автор

така здравейте отново и идвам с въпросчета отностно процесорите :P .. реших да поизчакам,защото цените падат много бързо,а след появата на core i7 .. значително ще паднат ... та според вас .. тези новите процесори по добри ли ще са за игри , имате ли някаква информация .. или ако не,този Core 2 Quad Extreme QX9770 добър вариант ли е за игри ? и дали си заслужава .. сега е много пари , но цената ще му падне значително след появата на core i7 :) (така мисля поне) защото искам максимално за да не упгрейдвам всяка година :) а да става и за след 2,3 години и всичко да ми върви :) ?

поздрави !

Core i7 върви на 4-цифрена цена в долари без ДДС ... Дъната също не са евтини. И определено след 6 месеза като се появят новите процесори, старите ще са като изтривалки и ще се чувстваш зле. QX9770 е върховният 775 процесор на Интел (май, не съм 100% сигурен), така че по-добър едва ли ще намериш. Цената му също е космическа. И ако си мислиш, че цените ще паднат след излизането на i7 ... в много дълбока заблуда си. Планира се известен спад в цените, но е по-скоро козметичен. Това се прави на всеки 3-6 месеца. Даже с тоя долар ... никога не знаеш дали случайно няма и цените да се вдигнат още ;)

ако мислиш да даваш такава голяма сума за комп, правилно ще е да изчакаш Nehalem. Тогава не само че цените на QX9 няма да паднат (поне не веднага), но и няма да си заслужава покупката му. Взимаш някое от новите дъна с X58 чипсет - Gigabyte, Asus и т.н. в комплект с Core i7 965 Extreme и 3/6GB DDR3 на висока честота - само гледай на колко волтаж е. От там нататък солидни видеокарта (4870, 4850x2, 4870x2) и охлаждане. (И захранване !!!)

Редактирано от azot4o (преглед на промените)

Core i7 върви на 4-цифрена цена в долари без ДДС ... Дъната също не са евтини. И определено след 6 месеза като се появят новите процесори, старите ще са като изтривалки и ще се чувстваш зле. QX9770 е върховният 775 процесор на Интел (май, не съм 100% сигурен), така че по-добър едва ли ще намериш. Цената му също е космическа. И ако си мислиш, че цените ще паднат след излизането на i7 ... в много дълбока заблуда си. Планира се известен спад в цените, но е по-скоро козметичен. Това се прави на всеки 3-6 месеца. Даже с тоя долар ... никога не знаеш дали случайно няма и цените да се вдигнат още :angry:

Я поспри :bedtime2: Къде се засили с тия цени ? Това съм гу публикувал тук още преди месец, горе-долу cool.gif Вярно, че това са цени за 1000 бр., но както и да ги смяташ втория и третия процесор няма как да станат

на 4-цифрена цена в долари без ДДС

Core i7-965 Extreme Edition (3.2 ГГц) -> $999;

Core i7-940 (2.93 ГГц) -> $562;

Core i7-920 (2.66 ГГц) -> $284

Що се отнася до дъната, те също не са чак толкова плашещи ( за посочения бюджет) - пример

Я поспри :angry:

Опа biggrin.gif

И един станиол завива шоколада в мърмот ... Явно съм видял някъде цената на 965-цата, та ми се е набило в мозъка. Извинете ме :bedtime2:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.