Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скорпиони превзеха къща в Търговище

Featured Replies

ad2c5dyk0.jpg

ad2c5eoe6.jpg

Скорпиони са нападнали дом в центъра на Търговище и вече четири години притесняват цялото семейство.

Досега нито един препарат не е успял да ги унищожи, съобщи bTV. Стопаните не вярват на уверенията, че скорпионите няма да ги ухапят.

Преди 7 години семейството на Ася Моллова влязло в нов дом. Никой обаче не ги предупредил, какво ще заварят в къщата. Гадините са превзели огромната къща, която е малко над 300 кв. м, съобщава БГНЕС. Преди години домът им бил пълен. Всички от многобройното им семейство живеели щастливо, но когато се появили скорпионите мечтите им се сринали. Децата и внуците им избягали в чужбина и Ася останала сама със съпруга си. Оттогава досега търси решение на проблема, но безуспешно.

"Ремонт правехме и седнах там на стълбището. Мъжът ми насреща срещу мене и вика: "Ася, скорпион на крака ти!". С ръка го махнах и почнахме да търсим скорпионите. Намерихме към шест-седем парчета", разказва Ася. Най-често скорпионите се крият зад шкафовете и под килима. Стопанката е забелязала, че когато е топло и влажно са като напаст.

Повечето скорпиони жената убива на място, но запазва няколко живи и ги носи да ги изследват. Ветеринари, лекари, здравни инспектори, вдигат рамене. Единственият съвет е да се пръска с отрова.

"Задкарпатски скорпиони, не са отровни. Нищо особено няма в унищожаването им. Сега има толкова хубави препарати, че проблемът с тяхното унищожаване изобщо не съществува", смята Христо Ралев, собственик на фирма за обезпаразитяване.

Три пръскания обаче не дават никакъв резултат и понеже никой не се заел да погледне отблизо скорпионите, Ася така и не е сигурна, че те няма да я наранят. Жената се кани да плати за ново пръскане с уж по-силна отрова.

29 октомври 2008 / News.dir.bg

източник:ДирБГ

Мале, горките хора, не мога да си представя, че бих могъл да живея в къща, в която някой някога е виждал скорпион, а камо ли буквално да ги "настъпвам" по земята.. sad.gif

Ужасно

Тия и те като хлебарките-трудно мрат

sad.gif

ad2c5dyk0.jpg

ad2c5eoe6.jpg

Скорпиони са нападнали дом в центъра на Търговище и вече четири години притесняват цялото семейство.

Досега нито един препарат не е успял да ги унищожи, съобщи bTV. Стопаните не вярват на уверенията, че скорпионите няма да ги ухапят.

Преди 7 години семейството на Ася Моллова влязло в нов дом. Никой обаче не ги предупредил, какво ще заварят в къщата. Гадините са превзели огромната къща, която е малко над 300 кв. м, съобщава БГНЕС. Преди години домът им бил пълен. Всички от многобройното им семейство живеели щастливо, но когато се появили скорпионите мечтите им се сринали. Децата и внуците им избягали в чужбина и Ася останала сама със съпруга си. Оттогава досега търси решение на проблема, но безуспешно.

"Ремонт правехме и седнах там на стълбището. Мъжът ми насреща срещу мене и вика: "Ася, скорпион на крака ти!". С ръка го махнах и почнахме да търсим скорпионите. Намерихме към шест-седем парчета", разказва Ася. Най-често скорпионите се крият зад шкафовете и под килима. Стопанката е забелязала, че когато е топло и влажно са като напаст.

Повечето скорпиони жената убива на място, но запазва няколко живи и ги носи да ги изследват. Ветеринари, лекари, здравни инспектори, вдигат рамене. Единственият съвет е да се пръска с отрова.

"Задкарпатски скорпиони, не са отровни. Нищо особено няма в унищожаването им. Сега има толкова хубави препарати, че проблемът с тяхното унищожаване изобщо не съществува", смята Христо Ралев, собственик на фирма за обезпаразитяване.

Три пръскания обаче не дават никакъв резултат и понеже никой не се заел да погледне отблизо скорпионите, Ася така и не е сигурна, че те няма да я наранят. Жената се кани да плати за ново пръскане с уж по-силна отрова.

29 октомври 2008 / News.dir.bg

източник:ДирБГ

Ужасно! А от къде са се появили?!?!

Поне покрай тях нямат други гости...

:down:ohmy.gif Oле, да нямаш спокойствие дори в собствения си дом. Ужас, тия гадинки пък как са попаднали там? Явно нямат и намерение да си ходят, да те лазят или недай си Боже да те ухапят...:angry:

лоша работа.

Сигурно не са пръскали където трябва.

ЦИТАТ:

Преди години домът им бил пълен. Всички от многобройното им семейство живеели щастливо, но когато се появили

скорпионите мечтите им се сринали. Децата и внуците им избягали в чужбина и Ася останала сама със съпруга си...

До къде може да те докарат скорпионите.

Чак да емигрираш в чужбина. biggrin.gif

Страшна работа са тва журналистите!

Е и-какво като имат скорпиончета хората ?

Вас комари не са ли ви хапали, хлебарки в къщите си нямате ли, та за едни скорпиончета такъв вой надигате ?

Карпатските скорпиони (такива има в почти всяка къща в България не се силно отровни, ухапването им причинява слаба болка и сърбеж.

По-силна е отровата на пчелите бе -какво се шашкате ?

Журналисти -пфу

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

А аз си мислех, че от хлебарките няма отърване biggrin.gif

biggrin.gif хлебрките поне можеш да ги смучеш с прахосмукачка,

а скорпиончетата:не,

бляк-и аз бих избягала в чужбина

biggrin.gif хлебрките поне можеш да ги смучеш с прахосмукачка,

а скорпиончетата:не,

бляк-и аз бих избягала в чужбина

Хм,аз съм на мнение,че хлебарките са доста подвижни и бързи.

А скорпионите не са чак толкова.

Живяла съм в къща преди време където съм виждала и от двата неприятни екземпляра.

Хм,аз съм на мнение,че хлебарките са доста подвижни и бързи.

А скорпионите не са чак толкова.

Живяла съм в къща преди време където съм виждала и от двата неприятни екземпляра.

Имало е у вас скорпиони ли бе? ohmy.gifsad.gif

Имало е у вас скорпиони ли бе? ohmy.gifsad.gif

Да,виждала съм няколко пъти..

При това в този регион..

А кое ти беше по-неприятно? Защото все пак хлебарки има във всяка къща/апартамент, а за скорпионите не може да се каже същото..

а няма ли някое животинче което да си похапва скорпиони?

А кое ти беше по-неприятно? Защото все пак хлебарки има във всяка къща/апартамент, а за скорпионите не може да се каже същото..

Абе да ти кажа хлебарката беше по-голяма от скорпиона...

Скорпиони видях 2 пъти...бяха ми интересни,не бяха големи..котката прояви краткотраен интерес към тях..а хлебарката си ми беше гнусна..

Въдят се само в определени райони - затова.

Айде да дадем малко повече информация, защото виждам всички като чуете "скорпион" и си представяте разни филми, и скорпиони, които като те жилнат- умираш. Не живеем във филм бе ;)

В България от този разред се срещат 2 вида: Карпатския скорпион (Euscorpius carpathicus)

euscorpius_carpathicus_1.jpg

и Италиански скорпион (Euscorpius italicus).

koch_s_italicus(m).jpg

И двата вида са неотровни, сравнително дребни - достигат съответно до 4 и 5,5 см дължина.Хранят се главно с насекоми и паяци.Първият вид се среща както в Северна, така и в Южна България, а вторият е разпространен само в Южна.

Нищо страшно и опасно няма в скорпионите.

А тия, дето виреят по нашите земи, не са ли по-мънички от другите. Не са като тия в пустините, да речем biggrin.gif

А тия, дето виреят по нашите земи, не са ли по-мънички от другите. Не са като тия в пустините, да речем biggrin.gif

:yanim: ти прочете ли поста преди теб ?

И двата вида са неотровни, сравнително дребни - достигат съответно до 4 и 5,5 см дължина.

не са разбира се - това е максималната големина, която достигат при добри условия на отглеждане

:yanim: ти прочете ли поста преди теб ?

Аз се уплаших от картинките, там изглеждат доста по-големи и прочетох само горната част на поста :beer:

Въдят се само в определени райони - затова.

И заради това смятам, че е нормално човек да се стряска при вида им. Хубаво е, че не са отровни и са малки, но това не ги прави по-приятни, особено, когато няма отърване от тях, а и да не говорим, че някои хора си имат фобия към определени животни. :-)

Виждала съм и от двата вида , никак не са страшни и дори са много страхливи cool.gif

Виждала съм и от двата вида , никак не са страшни и дори са много страхливи cool.gif

Само да не са у нашата къща

:rolleyes:

• Автор

Ха-ха ! Ползотворно беше пускането на този материал, поне се намесиха компетентните органи :rolleyes:

Да, тези скорпиони наистина не са отровни biggrin.gif

Преди няколко години, бях студентка и ходихме на купон на една вила в Желен, Своге. Ей там съм видяла за първи път, такива гадинки.

Пълзяха си по стените. Имаше един много нагъл скорпион. Беше се качил на масата и надничаше в мезето :)

Гале, само за сверка - тези, които аз видях тогава бяха големи приблизително, като капачка на химикалка / щото сега я гледам пред мен, затуй такъв пример ти давам /

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.