Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да clock-на ли?

Featured Replies

Мислите ли, че ако процесорите работеха много добре клокнати производителят нямаше да ги продава направо така?

Еми то производителя ти дава гаранция, че ще работи процесора на дадена честота, а от тук натам всеки прави каквото иска, има процесори които държат много на клок.

Мислите ли, че ако процесорите работеха много добре клокнати производителят нямаше да ги продава направо така?
:cheers: А ти като си купуваш пържоли от месарницата,защо ги печеш?Мислиш ли,че производителите не знаят в какъв вид да ги продават?Егати разсъжденията,като не ти харесва клока-не клоквай и толкова.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Ми ако изчетеш темата за оувъклокването на тоя форум може и сам да се сетиш що е възможно да се прави тая магия.

Моя процесор не е клокнат но работи с голям радиатор без вентилатор. Що производителя не му е сложил направо такъв вентилатор, а?

Пускам му вентилатор само когато правя от DV на DVD филмчетата които съм снимал с видеокамерата.

И на захранващото ми устройство няма вентилатор и не прегрява, ама само че е цялото от дебели ребра алуминий и е по-скъпо от тия дето ги познаваш. Що произвадителите на компютри не слагат като моето захранване?

Абе изобщо, задал си един такъв никакъв въпрос, ама хайде карай...

Която и техника да вземеш, тя не работи на 100% от възможностите си. Било то компонентите в компютъра, било то двигателите в колите... Ако погледнеш във всеки асансьор пише "Товароподемност 1200 кг." например. В реални условия той може да качи и 2000 кг, но производителят гарантира до толкова безаварийна и дългогодишна експлоатация. Знаеш ли какво прави в тунинга си за BMW например фирма като AC Schnitzer? Най-евтиният тунинг се състои в препрограмиране на компютъра на двигателя. С това дават още 27 конски сили да речем на двулитровия дизел. Мислиш ли, че за BMW е проблем да пуснат колите от завода вместо 177 конски сили на 204? Не, но предпочитат да намалят разходите в гаранционно отношение. Същото важи и за производителите на процесори. При тях съществува и термин като "евтин сегмент", тоест трябва да има и продукти за по-непретенциозните или по-бедните клиенти. Затова заключваш мултипликатора вместо на 12 на 9 и продаваш процесора вместо за 200 ? за 80 ?.

що бе има някои които са фабрично клокнати

Хммм. Айде малко уточнения...:

Значи клокват ги ОЕМ, т.е. ДЕЛ, HP и други марки които продават готови конфигурации. И съответно те слагат тяхно охлаждане. И дъната не са такива които можеш да си купиш на пазара....И съответно те ти гарантират че машината ще работи така, а не Интел или АМД. Капиш?

• Автор

@мики маус

стегни се :angry22:

@ Gizmoto

Не виждам за какво подскачаш и ми говориш все едно за първи път виждам компютър, а самият ти не си си клокнал процесора. Нататък слабо ме интересува колко ти е безвентилаторно захранването и дали не можеш да си вземеш вентилатор, който ще се включва АВТОМАТИЧНО, когато големият радиатор на процесора ти загрее.

@ iovi

Да. Инжинерите не конструират техниката така, че да работи на 100% и колкото по-скъпа и престижна е - на толкова по-малко проценти работи от максимума си, за да е надеждна. Тия дето са измислили процесора са казали, че трябва да работи така. Кой разбира повече от тях, че да каже как трябва да работи? С колите не искам да слушам примери докато не замериш вредните емисии на това с бъзичканото EKЮ и оригиналното такова. Жигулата също става 150 коня като й капнеш керосин, ама ще си стопи сегментите. Затова като си говорим за процесори да си говорим само за процесори.

Мислиш ли, че като купувам процесор за 80 евро всъщност ми дават такъв за 200 евро, но ъндърклокнат? Шегувам се.

Редактирано от achkoto (преглед на промените)

@мики маус

стегни се :P

@ Gizmoto

Не виждам за какво подскачаш и ми говориш все едно за първи път виждам компютър, а самият ти не си си клокнал процесора. Нататък слабо ме интересува колко ти е безвентилаторно захранването и дали не можеш да си вземеш вентилатор, който ще се включва АВТОМАТИЧНО, когато големият радиатор на процесора ти загрее.

@ iovi

Да. Инжинерите не конструират техниката така, че да работи на 100% и колкото по-скъпа и престижна е - на толкова по-малко проценти работи от максимума си, за да е надеждна. Тия дето са измислили процесора са казали, че трябва да работи така. Кой разбира повече от тях, че да каже как трябва да работи? С колите не искам да слушам примери докато не замериш вредните емисии на това с бъзичканото EKЮ и оригиналното такова. Жигулата също става 150 коня като й капнеш керосин, ама ще си стопи сегментите. Затова като си говорим за процесори да си говорим само за процесори.

Мислиш ли, че като купувам процесор за 80 евро всъщност ми дават такъв за 200 евро, но ъндърклокнат? Шегувам се.

След като имаш мнение по въпроса и то не подлежи на промяна,защо питаш?За да трупаш пастчета...? ;)

• Автор

Опитвам се да схвана конспирацията за овърклока.

Аз бих клокнал само стара машина, която е на доизживяване и никой няма да търси стабилност от нея.

И ще ми е много интересно, ако някой тук си е клокнал процесора и след това е работил на машината 2 години без да има грижи.

Аз бих клокнал само стара машина, която е на доизживяване и никой няма да търси стабилност от нея.

И ще ми е много интересно, ако някой тук си е клокнал процесора и след това е работил на машината 2 години без да има грижи.

Не е някой. Много сме така. :P Почвам от старият ми K6-2 266@333MHz и Celeron 300A@450MHz, после ъпгрейднах чак на Palomino 1600+(1400МHz)@1733МHz- около 2 години, после Sempron s.754 2800+(1600MHz)@2400MHz - малко повече от 3(три) години е работил така, после го продадох, после Е2180@3200МHz и сега Е4500@3400MHz и нямам намерение да го пускам на по-малко. Какво толкова не му схващаш? Купуваш нещо за малко пари и го правиш да работи като нещо за много пари, които най-често нямаш или си преценил, че не искаш да дадеш. Безплатна производителност+придобит опит.

моя Е6600@3GHz е на 1,5 години :P

Редактирано от Fastmann (преглед на промените)

Athlon64 4000+ на 3100 MHz от повече от 2 години :rolleyes:

А относно вредните емисии на колите, живея в държава, където жигули няма, но пък за сметка на това всички коли ходят на 2 години на AU (Abgasuntersuchung) или на нормален език измерване на вредните емисии. И ако те не са в норма, колата се спира от движение. Даденият от мен пример отговаря на това изискване cool.gif

• Автор

Вие ме стоплихте :rolleyes:

Да разбирам ли, че всички тези машини работят стабилно с тежки приложения и не се охлаждат от вентилатори, които издават повече от 30 ДБ шум?

Иначе и аз съм противник на най-скъпия хардуер. Не бих дал много пара за компютър, защото след 2 години пак ще си е стар и бавен, съпоставен с новите. И ще си знам, че моята машина, която е платена 5 бона да кажем е по-бавно от някоя за 1000 лева.

Ами да ... всъщност работното напрежение на процесора не е нормално да е такова, на каквото го продават (би казал запаленият клокър). Както всяка ел. джунджория и процесорът знае 2 и 200. Само че ако всички процесори се продават на максималните си работни честоти ... ще останат общо 5 различни процесора от сегашните триисетина. И съответно пазарната политика не го позволява. Иначе нищо не им пречи на Интел да пускат Е2180 в продажба фабрично на 400х8, в комплект с някой малко от малко по-сериозен охладител от ВОХ-овия.

Ами да ... всъщност работното напрежение на процесора не е нормално да е такова, на каквото го продават (би казал запаленият клокър). Както всяка ел. джунджория и процесорът знае 2 и 200. Само че ако всички процесори се продават на максималните си работни честоти ... ще останат общо 5 различни процесора от сегашните триисетина. И съответно пазарната политика не го позволява. Иначе нищо не им пречи на Интел да пускат Е2180 в продажба фабрично на 400х8, в комплект с някой малко от малко по-сериозен охладител от ВОХ-овия.

Един въпрос - как се залага тази информация в самия процесор - не се ли определя по-скоро от дъното? Множителят е ясен, но шината? :P

О ... те нещата са навързани. Не мога да ти кажа как и къде точно, но 100% има заложени настройки както в процесора, така и в дъното, и по-точно в БИОС-а. И все пак ... както се произведе процесора, така се разпознава от дъното ... следователно има нещо в процесора, което управлява тая работа.

@мики маус

стегни се :lock:

@ Gizmoto

@ iovi

Да се стегна,викаш...Открий десетте разлики:

Е2140/2160/2180/2200/2220-

е6550/6750/6850- и т.н. и т.н.

жокер-разликата е само една-казва се множител.

P.S. С това мислене нищо чудно предложеният ти за 80 евро процесор да е за повече от 200...

Ум умува,ум царува,- Ум-белият делфин...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.