Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да накарам едно електромоторче да се върти на посоки

Featured Replies

Здравейте , съвсем скоро 2-3 дни ще се сдобия с настолен компютър, чиято кутия ми хрумна да попроменя.Та въпроса ми е как да накарам най-просто електромоторче което ще сложа вместо диод за харда да се върти на посоки?Нямам си ни най-малка представа относно частите и така на татък, просто да не е много скъпо и да не програмирам чипове...

Ти защо не си учиш уроците ? Моторче на верига захранваща диод !!! Това пък що за простотия ще е и защо ще му сменяш посоката .

• Автор

Не го учим в училище.Ако го учехме щеше да си го знам.Защо искам да променя посоката ли?http://www.casemods.ru/image.php?imgname=./templates/images/items/it1134523252&dimension=500 искам да постигна ефекта на волтметъра, но не истински волтметър.

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Не го учим в училище.Ако го учехме щеше да си го знам.Защо искам да променя посоката ли?http://www.casemods.ru/image.php?imgname=./templates/images/items/it1134523252&dimension=500 искам да постигна ефекта на волтметъра, но не истински волтметър.

Не само че не си си учил уроците, но и нищо не си научил през тази година. Ако бях на мястото на баща ТИ - никакъв компютър нямаше да ти купя , а ще те пратя на строежа да бъркаш БЕТОН!

• Автор

Погледни какви предмети учим тук и после ми говори!За електричество НИЩО не сме учили, ела и сам виж.Не говорим за България, а за Португалия!

Здравейте , съвсем скоро 2-3 дни ще се сдобия с настолен компютър, чиято кутия ми хрумна да попроменя.Та въпроса ми е как да накарам най-просто електромоторче което ще сложа вместо диод за харда да се върти на посоки?Нямам си ни най-малка представа относно частите и така на татък, просто да не е много скъпо и да не програмирам чипове...

Остана и чипове да почнеш да програмираш.Раничко тати ти е купил компютър. Ама навярно не си виновен - ТИ!

• Автор

Би ли ми помогнал?Помолих да не програмирам чипове защото знам че е достатъчно трудно(за мен).Не всички знаят всичко!

най простия вариант е с оптрон. - фотодиода се вързва на мястото на диода за диска на кутията (като се спази поляритета на катода и анода) за смяна на посоката - сложна работа - обикновените двигателчета имат една посока на движение - четковите могат да я обръщат но живота на четките се скъсява в пъти, трябва да ползваш стъпков за да му променяш посоката (смяна на поредността за превключване на секциите)... другата част на оптрона обикновено е фототранзистор, който се отпушва при светване на диода, та фототранзистора се свързва в управляващата част (да управлява захранването примерно) на двигателя

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Така като гледам как сте настроени към автора,явно това е тема с предистория,но човека все пак си е задал въпрос за модинг в раздела за модинг.Не разбирам защо го гърчите така.А иначе професора единствен се е опитал да му помогне по някакъв начин и въпреки че и на мен ми липсват познанията да знам дали е реално или не,едно +-че от мен :)

Тая работа е сложна, а ефектът не виждам какъв ще е. Лично аз чат пат правя по някой мод ... нищо кой знае какво, но откъм естетика поне ги пипам. И по темата съм некомпетентен, въпреки че знам достатъчно за електромоторите, диодите и т.н.

Защо не пробваш нещо по-просто и по-ефектно, като например светомузика. Трябва ти е една платка, която може да се намери относително лесно .... и няколко диода. Ето ти пример:

http://vbox7.com/play:78a7ebd7

Ако вложиш малко повече труд и измислиш как да ги подредиш можеш да направиш нещо доста по-интересно от стрелка движеща се в произволни посоки.

Ето ти една полезна тема от модърски форум ... пича е бил начинаещ като теб, но е се е справил. ЦЪК!

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Не доразбрах идеята ти. Трябва да опишеш по-точно какво целиш да постигнеш, защото с електромоторче не ми се струва правилно.

Най-първо, ако използваш сигналът за диода, ще имаш само две възможни състояния за управление. Второ, на електромоторът няма да му хареса, ако е блокиран валът му. Въпреки всичко, ако държиш - става с оптрон-транзистор-защитен диод-двигател. Общо взето е елементарно, но ще имаш нужда от тренировки, за да не развалиш нещо, а и да напаснеш частите правилно.

Има уред за индикация, който върши нещо подобно - ако няма сигнал е отклонен в едната посока, ако има в другата, а ако няма захранване - в средата. Май беше магнитен индикатор или нещо подобно.

Последно, сигналът се мени прекалено бързо за добър визуален ефект. Вероятно не си струва да се прави, а само да разбереш как би могло да стане.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор
http://modsbg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=287:-hdd&catid=17:u-&Itemid=35 това ми върши дори по-добра работа.

Ше хвръкне компютъра и кво ше прайм без тебе! Просто сърце не ми дава ти кажа как да стане. ;)

айде бе, голема работа

какво толкова може да се случи :)

Извинявам се за глупавата тема,обаче стана следната глупост.Управлявях радиоуправлям хеликоптер в стаята и направих краш в монитора на компа.Като по чудо монитора не е счупен,обаче има 4-5 драскотини в долната част и ме дразнят.Някой има ли идея как да направя така,че да не ги виждам.Като ги напръскам с дезедорант и изчезнаха,докато не засъхна.Идеята ми е да изролзвам нещо на принципа на полирпастата,обаче незнам какво точно?

Повече няма да го карам в стаята sad.gif

:wors:

• Автор

http://modsbg.com/in...17:u-&Itemid=35 това ми върши дори по-добра работа.

Ами може да му закача и един волтметър ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.