Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка на охлаждане за AM3

Featured Replies

Търся охлаждане за AM3 Phenom 925 за около 80-100лв ако може и за по-малко. Харесах си едно, но не знам дали е добро Arctic Cooling Freezer 7 PRO

Благодаря предварително.

Scythe Kama Cross e най-доброто при цена до 70лв. За тоя процесор няма смисъл от по-скъп охладител, освен ако не целиш да изстискаш и последния мегахерц от него.

Търся охлаждане за AM3 Phenom 925 за около 80-100лв ако може и за по-малко. Харесах си едно, но не знам дали е добро Arctic Cooling Freezer 7 PRO

Благодаря предварително.

Няма смисъл от този фризер за AM3 сокет при наличието на този фризер.Колкото до кама крос-освен с цена,с нищо не превъзхожда фризера при слаб до среден клок.

Само ако се интересуваш от архитектура,не и ако ти трябва охладител...Не си струва-за тези пари има по-добри охладители,с неговите охлаждащи качества има доста по-евтини.

Заради възможността за поставяне на интелските сокети 1366, 1156,разбира се и 775,а и сокетите на AMD базирани конфигурации-старите бяха профилирани,различни охладители за само за по един тип сокет -или AMD или интел.Някъде ми се мотаят по чекмеджетата два или три такива-старите и новите.

Заради възможността за поставяне на интелските сокети 1366, 1156,разбира се и 775,а и сокетите на AMD базирани конфигурации-старите бяха профилирани,различни охладители за само за по един тип сокет -или AMD или интел.Някъде ми се мотаят по чекмеджетата два или три такива-старите и новите.

Ми като имаш излишни направете сделката с човека, Що само да ти заемат място...Тамън той ще спести някой лев вместо да нагуши някой роден търговец...

Scythe Kama Cross e най-доброто при цена до 70лв. За тоя процесор няма смисъл от по-скъп охладител, освен ако не целиш да изстискаш и последния мегахерц от него.

не лъжи човека - това тежи 530 грама, а http://www.dekada.com/catalog/freezer-64-pro-pwm-4pin-754939am3-p-195.html струва с 20 лв по малко за само 2 грама по малко - тоест температурите ще са същите... ако не и по ниски с арктика (заради по късите тръби). цена/ефективност - тоя арктик нищо не го бие... другия дето става и за интел няма смисъл да се плащат 10 лв отгоре за планките дето ще стоят в някой шкаф... масата, площта и липсата на никелиране са най важните предимства на едно охлаждане (никелирането вдига цената, но сваля ефективността - то е безсмислено, освен ако естетиката не е на първо място...)

за екстремно охлаждане - http://www.dekada.com/catalog/true-cooper-775am2-p-581.html сигурен съм че си струва всяко левче за теглото от почти 2 килограма... даже перка няма да му е нужна...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

:wors:Само две думи.Първо,аз не съм търговец и никъде не съм обявявал,че продавам нещо.След тестове при мен остава хардуер,който съм купил,какво става после с него знаят хората,които ме познават и знаят с какво се занимавам.Второ,не съм съгласен с думата"лъжа"-при човек с познанията на Людмил,вероятно се касае до объркване на модел от иначе реномираната марка.

P.S.Разликата в охлаждането между Ultra120 и посоченият от Професора е около два три градуса-толкова показа моето сравнение,а съм срещал и по-ниски резултати при хората,с които си кореспондирам.Което не може да се каже за цените им.Основното,което приемам за ръководно при избора си е съотношението цена/качество.Thermalright са известни с навика си да пускат почти еднакви изделия на доста различни цени.Както и с ужасно неравните си основи на охладителите...:cool:

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Наистина съм объркал, ама в 7.30 ч сутрин ми е малко трудно да мисля точно за охалдители за процесори. :yanim: . Правилният модел е Grand Kama Cross, тежи 750грама и охлажда много добре, а специално Freezer 64 PRO е счупил толкова много зъбчета на пластмасовият цокъл на AM2/3 дъна колкото никой друг охладител и аз лично ги недолюбвам заради това. btw имах Intel-ския вариант Freezer 7 Pro и бях сравнително доволен като охладител, но не и като ниво на шум. Смених го с TR Ultra 120 Extreme с една нискооборотна 120мм перка и това свали 6 градуса на процесора в load и ми донесе още 200MHz клок спрямо Фийзъра. С F7Pro държах процесора(E6300) на [email protected], a сега го държа на [email protected] и не минава 78*С при Linx.

• Автор

Мерси много на всички който предложиха охладител и много ми помогнаха мерси. ;)

• 4 седмици по-късно...

Няма причина да не станат,стига в комплектите да има закрепване за AMD базирани платформи.В тези на Декада има,даже в комплекта на първият охладител закрепването е с бекплейт.Ако ще купуваш от другаде,не е зле да попиташ в магазина,а най-добре да провериш сам.

• Автор

Няма причина да не станат,стига в комплектите да има закрепване за AMD базирани платформи.В тези на Декада има,даже в комплекта на първият охладител закрепването е с бекплейт.Ако ще купуваш от другаде,не е зле да попиташ в магазина,а най-добре да провериш сам.

Да мисля да си взема от Декада. ;) Мерси много. :) А може ли да ми кажете струва ли си разликата между Тhermalright ultra-120 extreme и Thermalright Ultra-120A ?

Редактирано от GERMANY (преглед на промените)

Не си струва,според мен.

P.S.Не си струва,ако не се гони клок до дупка,имах предвид.Един,най-много два градуса ги разделят в ненатоварено положение.С повечето хийтпайпове можеш да клокнеш по-високо,разбира се.Но като цяло,не си струва,според мен.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.