kaldata.com - Форуми: Пакистанец удуши дъщеря си заради любов с италианец - kaldata.com - Форуми

Към съдържанието

• (9 Страници)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Нямате права да създавате теми
  • Нямате права да пишете в темата

Пакистанец удуши дъщеря си заради любов с италианец Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   dragozow 

• майор
  • PipPipPipPipPipPip
  • Виж блога
  • Виж галерията
  • Група: Потребители
  • Град:София
  • Интереси:Голеееми

Публикувано 16 август 2006 - 17:33

В селце край Бреша се разигра драма, по-жестока от тази на Ромео и Жулиета
Апенините изпаднаха в шок от правилата на ислямския морал
Милано. Румен Михайлов Кореспондент на “Монитор”, Италия
Снимка: ЕПА

Жените в Пакистан почти нямат права да взимат сами решение за своята съдба.

Драма може би по-жестока от тази на Ромео и Жулиета разтърси вчера Италия, след като разбра, че в селце край град Бреша пакистанец е убил двайсетгодишната си дъщеря заради любовта й с местен момък.
Хина Саалем от дълго време живеела с родителите си на Апенините и била смятана от близките си за непокорна и свободолюбива. С други думи момичето не се придържало много много към наложените в семейството й строги правила на ислямския морал - завършило училище, носело джинси и даже започнало да работи вечер като сервитьорка в пицерия. Все пак завръщайки се в къщи и от уважение към своя баща, над паталоните тя винаги нахлузвала дълга до глезените пола и завивала главата си с шал. Била много красива, край нея непрекъснато бъкало от ухажьори, но се залюбила само с десет години по-големия Джузепе, комуто пристанала през миналия март. Той й дал дума да се оженят наесен и тя отишла да живее при него.
Само че баща й отдавна я бил обещал за съпруга на свой далечен братовчед в Пакистан - нещо което девойката прекрасно знаела - и напоследък започнал да настоява да прекарат заедно летните отпуски в родината. Когато Хина му отказала категорично, под невинен предлог той я извикал в дома им, където я чакал роднински съвет само от мъже. От него момичето чуло, че е осъдено на смърт за това, че е пристанало на италианеца, а малко по-късно баща й я удушил и я заровил в бостана на къщата им под лехата с домати. Като разбира се спазил всички правила на мюсюлманското погребение - тялото на Хина било обвито с чаршаф, главата й обърната към Мека.
Сега укрилият се родител и неговите съучастници от "съвета" се издирват под дърво и камък в Италия, а Джузепе се движи с охрана, тъй като според запознати кланът на пакистанците бил издал смъртна присъда и срещу него.

Източник: в-к Монитор
Нашият DC хъб - beer.sytes.net

Публикувано изображение
0

#2 Потребителят е офлайн   Morfey_A 

• Soldier of fortune!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Интереси:програми,интернет, компютри, игри, има и още но засега стига ви толкова :)

Публикувано 16 август 2006 - 17:38

Жалко,много жалко за момичето Публикувано изображение
Май е вярно че някои плодове са забранени,и трябва да се съобразява с това.Като е знаел за това защо Джузепе не е постъпил като мъж и да я поиска от баща и,все пак когато искаш нещо трябва да се съобразяваш и с обичаите на другите,не само със собствените си Публикувано изображение МОжеше да не се стига до това Публикувано изображение

Този пост е редактиран от Morfey_A: 16 август 2006 - 17:39

Войнико,не питай!!

Ut vincas, disce pati, ut vivas, disce mori!
0

#3 Потребителят е офлайн   cocotone 

• Почетен потребител
  • PipPipPipPip

Публикувано 16 август 2006 - 17:38

О, tempora, o, mores! Публикувано изображение
0

#4 Потребителят е офлайн   Morfey_A 

• Soldier of fortune!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Интереси:програми,интернет, компютри, игри, има и още но засега стига ви толкова :)

Публикувано 16 август 2006 - 17:43

Времената едва ли имат значение,важни са хората все пак.А техния морал,нрави и обичаи са различни Публикувано изображение Което обикновенно води до доста неразбиране и нещастие .
Войнико,не питай!!

0

#5 Потребителят е офлайн   dragozow 

• майор
  • PipPipPipPipPipPip
  • Виж блога
  • Виж галерията

Публикувано 16 август 2006 - 17:49

Абе обичаи са едно и всеки би простил "прескачането" им от младите.Все пак убийство...за това че има свое мнение по въпроса,не го разбирам.Да убиеш детето си също е грях в която и да е религия,нито в Корана нито в Библията убийството се толерира.Мисля че в случая се бърка религията с фанатизма.Аз също живея на семейни начала с момиче от две години,това значи ли че баща и трябва да я убие.Пълна лудост за мен.

Публикувано изображение
0

#6 Потребителят е офлайн   nickfox 

• kaldata маниак
  • PipPipPipPipPipPip
  • Виж блога
  • Град:Ямбол

Публикувано 16 август 2006 - 18:03

Aнахронизъм в съвременния и модерен свят и в подкрепа на тезата ми за вредата от религиите. Колко млади хора станаха жертва на различни секти и религиозни течения само в България в последните години.
А и има и още нещо. След като въпросното пакистанско семейство живее в Италия, то те трябва да се съобразяват с обичаите, обществените норми и закони на държавата в която живеят. Така, че за мен това е идиотизъм, граничещ с най-долна гадост. Да убиеш детето си за такова нещо. Простащина и низост от класа.
0

#7 Потребителят е офлайн   dragozow 

• майор
  • PipPipPipPipPipPip
  • Виж блога
  • Виж галерията

Публикувано 16 август 2006 - 18:04

Дали ако няма религии няма да има и разделение?

Публикувано изображение
0

#8 Потребителят е офлайн   Morfey_A 

• Soldier of fortune!
  • PipPipPipPipPipPip

Публикувано 16 август 2006 - 18:07

Виж мнениетоnickfox написа на 16.08.2006г. в 19:03 :

Aнахронизъм в съвременния и модерен свят и в подкрепа на тезата ми за вредата от религиите. Колко млади хора станаха жертва на различни секти и религиозни течения само в България в последните години.
А и има и още нещо. След като въпросното пакистанско семейство живее в Италия, то те трябва да се съобразяват с обичаите, обществените норми и закони на държавата в която живеят. Така, че за мен това е идиотизъм, граничещ с най-долна гадост. Да убиеш детето си за такова нещо. Простащина и низост от класа.

Може да живея в Бг,но в моя дом важат моите правила.Ако на някой не му харесва това,може да си гледа работата.
Същото важи и за пакистанеца в Италия.Навън може да се съобразява,но в дома му трябва все пак да зачитат и уважават неговите правила.Което май Джузепе е забравил,мислейки си че и при тях е така както у тях си.Обаче се видя че не е.
Не оправдавам убийството,можело е да се намери друго решение.Но все пак подобни изказвания като твоето,пак леко клони към безпардонното отношение,а това не е правилно ;)

Този пост е редактиран от Morfey_A: 16 август 2006 - 18:08

Войнико,не питай!!

0

#9 Потребителят е офлайн   voxy 

• генно-модифициран субект
  • Група: VIP Потребител

Публикувано 16 август 2006 - 18:15

За това е виновна религията и остарелите и тъпизми и глупости, нещата се променят живота, света всичко, а някакви писания отпреди незнам си колко века очевидно влияят негативно, дават възможност за фанатични тълкувания и виждаме до какви последствия се стига. Къде е сега духовника който да излезе и да каже че това с тези обичаи е една глупост която е добре да бъде заличена от книгите на Корана или която и да е. Пълно невежество и безотговорност е да се оставят текстовете на някои религиозни книги недокоснати при положение че са опасни. Ако този баща възприемаше светското пред религиозното сега момичето щеше да е живо. Духовенството е виновно за смъртта на това момиче.
Публикувано изображение
0

#10 Потребителят е офлайн   nickfox 

• kaldata маниак
  • PipPipPipPipPipPip
  • Виж блога
  • Град:Ямбол

Публикувано 16 август 2006 - 18:16

След като живееш в дадена държава се съобразяваш със законите и обществените норми в нея и това е. В дома на пакистанеца може и да е така, но не е прав. В цял свят обществените норми на живот са над личните. Иначе обществото се разпада. Така, че тоя ще си го отнесе по всички закони на Италия.

Логиката си е ясна. Отиваш да живееш в друга държава - живееш по техните правила и закони. Това е истината. И няма това е в моя дом, онова е в твоя дом. Законите и правилата за обществен живот в една държава важат за всички, които пребивават на нейна територия.

Изказването ми не е безпардонно както много ти се иска да го изкараш. Просто е истината, колкото и да е грозна.
0

#11 Потребителят е офлайн   Morfey_A 

• Soldier of fortune!
  • PipPipPipPipPipPip

Публикувано 16 август 2006 - 18:22

Правилата важат,съгласен съм,но не и в личния ми дом.Аз решавам дали да ги спазвам или не,за което естествено знам че нося отговорност.А дали ще реша да ги престъпя,си зависи от мен.Ако сметна че някой си позволява много в собствени ми дом,ще действам според своите норми за морал,етика и справедливост,които може да не са напълно идентични с тези в държавата.Каквото и да си говорим,семейството е градивна частица на обществото нали така ,когато аз зачитам чуждите правила в техните домове,искам да се зачитат моите в моя ;)
Какво му е сложното,какво му е неясното :)
А моето не е истина така ли??

Този пост е редактиран от Morfey_A: 16 август 2006 - 18:23

Войнико,не питай!!

0

#12 Потребителят е офлайн   myd 

• Новак :P
  • PipPipPipPipPipPip

Публикувано 16 август 2006 - 18:24

Този пакистанец е чудесен пример за промит от религията мозък, туй според мен е някав робот. Като го хванат не трябва да бъде третиран като човек, защото не е такъв ...
0

#13 Потребителят е офлайн   voxy 

Публикувано 16 август 2006 - 18:28

Виж мнениетоMorfey_A написа на 16.08.2006г. в 19:22 :

Правилата важат,съгласен съм,но не и в личния ми дом.Аз решавам дали да ги спазвам или не,за което естествено знам че нося отговорност.А дали ще реша да ги престъпя,си зависи от мен.Ако сметна че някой си позволява много в собствени ми дом,ще действам според своите норми за морал,етика и справедливост,които може да не са напълно идентични с тези в държавата.Каквото и да си говорим,семейството е градивна частица на обществото нали така ,когато аз зачитам чуждите правила в техните домове,искам да се зачитат моите в моя ;)
Какво му е сложното,какво му е неясното :)
А моето не е истина така ли??

Домът е на всички които живеете в него, всъщност вие го създавате, материалното е подробност. И тъй като вероятно имаш предвид децата си които трябва да се съобразяват с твоите правила - ти си отглеждаш децата, ти ги възпитаваш, ако е с правила във всичко едва ли резултата ще е много добър - всеки иска свобода и ако не му я даваш бъди сигурен че ще си намери начин да я получи с теб или без теб.
Публикувано изображение
0

#14 Потребителят е офлайн   Morfey_A 

• Soldier of fortune!
  • PipPipPipPipPipPip

Публикувано 16 август 2006 - 18:30

Виж мнениетоvoxy написа на 16.08.2006г. в 19:28 :

Домът е на всички които живеете в него, всъщност вие го създавате, материалното е подробност. И тъй като вероятно имаш предвид децата си които трябва да се съобразяват с твоите правила - ти си отглеждаш децата, ти ги възпитаваш, ако е с правила във всичко едва ли резултата ще е много добър - всеки иска свобода и ако не му я даваш бъди сигурен че ще си намери начин да я получи с теб или без теб.

Сега за начините на възпитание ли ще спорим,чии е по добър ?? :)
Войнико,не питай!!

0

#15 Потребителят е офлайн   voxy 

Публикувано 16 август 2006 - 18:33

Виж мнениетоMorfey_A написа на 16.08.2006г. в 19:30 :

Сега за начините на възпитание ли ще спорим,чии е по добър ?? :)

хахаха - хайде не, че моето виждане Публикувано изображение "Пълна свобода във всичко" не е най-правилното ;)
Публикувано изображение
0

Сподели темата:

• (9 Страници)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Нямате права да създавате теми
  • Нямате права да пишете в темата

1 Потребител(и) четат тази тема