Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шофьорски изпит

Featured Replies

Здравейте, нов съм в форума и незнам дали на правилното място пускам темата за това се извинявам, ако съм объркал раздела. Въпроса ми е следния имам нужда от вашите съвети, преди 1 месец започнах шофьорските курсове при един мой познат, сичко е ок. Но когато му кажа да ми даде листовките да решавам не иска да ми ги даде, вика ми да решавам от правилника въпросите че там били същите както на изпита. Въпроса ми е от къде е по-добре да решавам от правилника или да си купя листовките? в правилника имам около 1200 въпроса и тях да съм решавал ми вика, но всичките ми приятели който изкараха курсовете викат да решавам листовки? вие какво мислите? Благодаря предварително!

• Отговори 51
  • Прегледи 14,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като че ли по-добре ще е листовки, понеже там има някои подвеждащи въпроси на които с правилника не може да намериш отговора.Естествено, че и с правилника трябва да си на "ти".

Редактирано от krali (преглед на промените)

• Автор

Като че ли по-добре ще е листовки, понеже там има някои подвеждащи въпроси на които с правилника не може да намериш отговора.Естествено, че и с правилника трябва да си на "ти".

Това го знам но аз питам от къде е по-добре да се решава от листовките ( който ще си купя ) или от правилника отзаде дет има въпроси?

Редактирано от edis7374 (преглед на промените)

Това го знам но аз питам от къде е по-добре да се решава от листовките ( който ще си купя ) или от правилника отзаде дет има въпроси?

Реши и листовките и въпросите от правилника,така ще затвърдиш знанията си. Успех на изпитите и безаварийно... :)

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

• Автор

Реши и листовките и въпросите от правилника,така ще затвърдиш знанията си. Успех на изпитите и безаварийно... :)

Аз гледам само едното да решавам ти ми викаш и двете? Просто искам да попитам някой който наскоро е взел изпита и да ми каже как е по-лесно от листовките или от въпросите от правилника .... това е всичко?

Аз гледам само едното да решавам ти ми викаш и двете? Просто искам да попитам някой който наскоро е взел изпита и да ми каже как е по-лесно от листовките или от въпросите от правилника .... това е всичко?

А не е ли целта да избереш по-трудния вариант,а не по-лесния? Когато отиде човек на изпита той е напрегнат и това може да му изиграе лоша шега. Аз изкарах курсовете преди 2 години и изпитите ги взех от първия път,бях решил листовките и въпросите от правилника. Ако търсиш лесен начин да научиш правилника няма да вземеш книжка.Пък и не се изисква кой знае колко време за решаването на въпросите,за една седмица човек спокойно да реши листовките и въпросите от правилника.
  • Автор

А не е ли целта да избереш по-трудния вариант,а не по-лесния? Когато отиде човек на изпита той е напрегнат и това може да му изиграе лоша шега. Аз изкарах курсовете преди 2 години и изпитите ги взех от първия път,бях решил листовките и въпросите от правилника. Ако търсиш лесен начин да научиш правилника няма да вземеш книжка.Пък и не се изисква кой знае колко време за решаването на въпросите,за една седмица човек спокойно да реши листовките и въпросите от правилника.

Ем... листовките да ги купя ли или не? Интересуваме на изпита от къде се падат въпросите? от листовките или от въпросите в правилника?

E, то нищо не става само с едно решаване. Навремето аз листовките ги нямах за нищо, а и те ни ги даваха за ден-два. Четяхме си правилника и специално си бях взел някаква книжка със всевъзможни тестове. Освен това учихме и някакъв предмет "Безопасно движение по пътищата". Не разчитай никога, че като уж научиш листовките, ще се справиш перфектно. Не е важно дали ще знаеш отговор "а" и "б". По-е важно да осъзнаеш тия отговори, защото и в действителността често се изпада в ситуации, при които няма отговор в листовките. Така, че приятелят ти е прав. Нещата трябва да се осъзнаят, а не да се назубрят. Лично аз не изпитвах абсолютно никакви проблеми при решаване на листовките. Не знам защо сега толкова много се затрудняват изпитваните. Вероятно защото разчитат на това, че са назубрили листовките. А какво става като забравиш отговора? Ще ти дам един пример, малко по-различен, но показателен. БЯха ме оставили на изпит по някакъв предмет "Охрана на труда" или нещо подобно, защото не им ходех в часовете смятайки, че след като тоя предмет няма изпит накрая, все някак си ще го мина. Да, ама оставиха на изпит цяла зала, все едно това е най-важния предмет в обучението ни. Понеже пътувах за изпитите, а практиката ми бе да уча само последния ден и то ако остане време, реших във влака да чета за тоя изпит. Да, ама в бързината съм забравил лекциите, та се наложи в 20 часа вечерта да искам от колеги лекции. Обаче и те като мен решили да учат в последния момент и ми казаха, да отида след 23 часа :) Така и направих, отидох, ама какво да науча за час-два, защото изпита ми бе сутринта? Така чел недочел, запомнил две-три формули визуално, отидох на изпит. Общо взето трябваше да се паднат няколко типа въпроса - зануляване и заземяване, капацитивни и индуктивни мрежи. Седнах да пиша, но в главата ми е каша, защото има някакви назубрени формули, но не и последователност в мислите. Виждам, че нещо не е наред с капацитивните мрежи, защото се сещам, че формулата е една, но не се сещам как се извежда тая формула да ни е била преподавана. Знаех, че все пак формулите се извеждаха, но нищо не се връзваше. Затова и почнах отначало, изведох си ги, без изобщо да си спомням да ни е преподавано нещо такова и си дадох листите. Отидох навън и какво да видя? Даскала извел индуктивните мрежи, но за капацитивните написал само крайния резултат. Викам си, направил съм гаф, щото това дето писах няма почти нищо общо с това, което е преподавал. Влизаме за резултатите и ме вика първи по име. Казвам си, това ще са слабите оценки. Това сигурно бе една от най-големите изненади в живота ми - оказа се, че ми е писал "6", защото съм извел формулата, а той не бил направил това в лекциите си! Та какво искам да ти кажа? Ти ще назубриш някой отговор, но нищо чудно да изпаднеш в моята ситуация на изпит, когато ще се чудиш кой беше отговора и защо нещата не се връзват с това, което си назубрил. Така, че осъзнай нещата най-напред, използвайки различни източници на информация и след това се явявай на изпит. Това не важи само за листовките, а и изобщо за много други неща от живота.

Ем... листовките да ги купя ли или не? Интересуваме на изпита от къде се падат въпросите? от листовките или от въпросите в правилника?

Еми ако смяташ да ги решиш си ги купи,10/12 лева май им беше цената. Правилника е един и самите въпроси /в листовките и въпросите в правилника/ са свързани с един и същ материал,но ако решиш и двете ще си повече подготвен за изпита.Да дадеш 10 лева и да отделиш повече време за учене е по-добре отколкото да даваш 50 на изпит и да си губиш времето и нерви плюс още учене за следващия изпит...

На самия изпит трябва да се мисли и внимава,един път задраскаш ли квадратчето или излезеш /ако излезеш извън него се счита за грешен дори и да си посочил правилния/ него не може да се поправиш.

Листовки естествено, все пак въпроси от тях се падат на изпита. На пътя не попадаш на текст а на ситуации.

Листовки естествено, все пак въпроси от тях се падат на изпита. На пътя не попадаш на текст а на ситуации.

Самата книжка със закона за движение по пътищата има изображения със самите ситуации както и в листовките.

Този текст се осмисля и с него се взимат решения в дадена ситуация,но трябва да се проумее какво означава написаното,а не само да се назубри.Реално този текст диктува как да постъпиш в дадена ситуация стига да си го разбрал... Отделно,че в правилника въпросите също са с картинки.

Ако човек си мисли,че в листовките е по-различно отколкото това което е учил в книжката то тогава не е разбрал написаното.

Тогава изобщо недей да ги учиш!

И един съвет, решавай листовки от различни места, това ще ти помогне да затвърдиш знанията си.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

• Автор

Тогава изобщо недей да ги учиш!

И един съвет, решавай листовки от различни места, това ще ти помогне да затвърдиш знанията си.

от кой различни места?

Еми ако смяташ да ги решиш си ги купи,10/12 лева май им беше цената. Правилника е един и самите въпроси /в листовките и въпросите в правилника/ са свързани с един и същ материал,но ако решиш и двете ще си повече подготвен за изпита.Да дадеш 10 лева и да отделиш повече време за учене е по-добре отколкото да даваш 50 на изпит и да си губиш времето и нерви плюс още учене за следващия изпит... На самия изпит трябва да се мисли и внимава,един път задраскаш ли квадратчето или излезеш /ако излезеш извън него се счита за грешен дори и да си посочил правилния/ него не може да се поправиш.

Листовките който ще купя същите ли се падат и на изпита? инструктора ми каза да решавам само от правилника защото се падали същите и на изпита ( въпросите от правилника, били същите като на изпита) ? Това вярно ли е? Ако, е вярно по-добре да си ги решавам от правилника

от кой различни места?

Листовките който ще купя същите ли се падат и на изпита? инструктора ми каза да решавам само от правилника защото се падали същите и на изпита ( въпросите от правилника, били същите като на изпита) ? Това вярно ли е? Ако, е вярно по-добре да си ги решавам от правилника

Не са абсолютно същите листовките на изпита и тези,който ще закупиш! Материална е един и същ! Инструктора ти е казал да решаваш тези от правилника,защото са същите всъщност с това е имал в предвид,че ако ги знаеш тях перфектно ще можеш и перфектно да се представиш на изпита,защото материала е един и същ.Колкото повече въпроси /било то от листовките,правилника,или от интернет/ решиш толкова по-добре ще знаеш правилният отговор на даден въпрос без значение ситуация ли е или просто въпрос за пътен знак.

Пък и отделно,че ако те скъсат на листовките инструктора ти печели....

http://www.svetofar.com/ http://listovki-bg.com/index.php?module=cat_b&id=12&page=2&wrong=1&time=1337516112 http://www.shofior.com/ Всички са полезни, но третия сайт е с повече информация, както и има картинки към въпросите - така можеш да ги запомниш визуално, ако не можеш да осмислиш отговора. Когато се готвих за изпитите, първо реших всичко то shofior.com, след което предложените листовки от инструктора. Успех!

http://www.svetofar.com/

http://listovki-bg.c...time=1337516112

http://www.shofior.com/

Всички са полезни, но третия сайт е с повече информация, както и има картинки към въпросите - така можеш да ги запомниш визуално, ако не можеш да осмислиш отговора.

Когато се готвих за изпитите, първо реших всичко то shofior.com, след което предложените листовки от инструктора.

Успех!

Аз пък колко от svetofar.com съм решил... Даже с приятелката ми сме сядали и сме решавали тестовете за да видим кой ще се справи по-добре :giggle1: . Ето и за автора един вариант,ако не му е интересно да решава листовките може да си намери компания и да ги решават заедно... :P

Листовките са си листовки. Купуваш ги и ги решаваш, докато ги научиш. 10 лева къде не си ги дал в днешно време. Едно отиване на кафе с приятели и 10 лева ги няма. Правилника също ти трябва, защото има неща които в листовките ги няма. Ако искаш да бъдеш добър шофьор, да си сигурен в себе си и да не те баламосват полицаите, когато ти правят проверка ще трябва да научиш и Правилника.

...

Новите листовки, за разлика от старите по които си минал ти са с повече от 1 възможен отговор и подвеждащи. И ако не заградиш всички верни отговори или неверни, не ти носи точка отговорът на въпроса. Трябва да се решават с повишено внимание и е хубаво да си запознат и със самата структура на листовките.

Не знам как е в момента, но миналата година моето дете изкара курс за водач категория "В". Изпита беше 2 листовки /една вариант А и една вариант Б/ с максимум 5 грешки. Аз му дадох следния съвет, който ще си позволя да дам и на теб. Сядаш и решаваш листовките, докато не почнеш да правиш най-много 2 грешки на листовка, защото 2 листовки по 2 грешки - 4 и една неволна - 5. Първоначално ги караш подред, а после разбъркано. Накрая само, като погледнеш листовката и ще знаеш отговорите. Като си купуваш листовките, потърси към тях има една книжка мисля, че започваше с "Коментари ...". В нея има доста разяснения. Прочети веднъж информативно "Закона за движението по пътищата" и "Правилника за прилагане на същия".

• Автор

Ми сега допустимите грешки са 10 , ако имаш над 10 грешки си скъсан. Ще ви послушам ще почна да решавам листовките от сайтовете който ми даде @Viiipeer, @

simtech е прав сега има въпроси със четири отговора то повечето въпроси са с повече от един верен отговор. Ми ще решавам въпросите от правилника и онлайн листовките пак да видим, иначе знаци сичко вече научих, дано до 18-ти юни да се подготвя добре. Благодаря на всички ВИ.!!!

http://www.svetofar.com/ http://listovki-bg.com/index.php?module=cat_b&id=12&page=2&wrong=1&time=1337516112 http://www.shofior.com/ Всички са полезни, но третия сайт е с повече информация, както и има картинки към въпросите - така можеш да ги запомниш визуално, ако не можеш да осмислиш отговора. Когато се готвих за изпитите, първо реших всичко то shofior.com, след което предложените листовки от инструктора. Успех!

Мисля че си объркал последния сайт който ми предложи? на мен всеки път когато искам да вляза ми дава грешка? говоря за сайта shofior.com

Новите листовки, за разлика от старите по които си минал ти са с повече от 1 възможен отговор и подвеждащи. И ако не заградиш всички верни отговори или неверни, не ти носи точка отговорът на въпроса. Трябва да се решават с повишено внимание и е хубаво да си запознат и със самата структура на листовките.

Винаги си на въпреки на всички! Искаш да кажеш,че старите са били прости? А преди не трябваше ли да мислиш за да ги вземеш? Не е ли по-добре листовките да са по-трудни и така да се ограничат хората,който дори и една малка книжка не могат да научат камо ли да управляват МПС за което се иска използването на мозък. Искаш ли да ти кажа как протече моето обучение?

Продължителността на моя беше половин година/взети всички изпити от първия път/ ,но аз изучавах предмет ''Управление на МПС'' в училище и ни прилагаха и оценка към него.Без специалността ми изобщо да е свързана с коли ни отваряха капака и посочваха дадена част и питаха ''Какво е това?'' и ни обясняваха за какво служи. Преди да се качим по колите трябваше да изкараме вътрешен по теория.Карахме от Карлово до Пловдив/60км в едната посока/,из абсолютно всички квартали на Пловдив,защото не се знаеше в кой квартал ще ни се падне да е изпита.А частните инструктори знаят и карат учениците им само и единствено в един квартал да въртят.Имаше дори и вътрешен изпит по кормуване ,който се провеждаше с друг инструктор.Един път карах само аз от Карлово до Пловдив, из Пловдив и обратно.Другите момчета в колата отиваха на изпит и по закон нямат право да шофират,та само аз останах….Инструктора ми ги записа все едно съм изкарал само 2 учебни часа,а реално изкарах 8.Доволен бях,защото това беше в моя полза.

Ако човек си е научил добре ще си го вземе от първия път изпита без да мърмори,че са били подвеждащи въпросите.Когато си на пътя също има подвеждащи ситуации,тъй че трябва да си подготвен! ''Който не учи няма да сполучи''

Винаги си на въпреки на всички! Искаш да кажеш,че старите са били прости? А преди не трябваше ли да мислиш за да ги вземеш? Не е ли по-добре листовките да са по-трудни и така да се ограничат хората,който дори и една малка книжка не могат да научат

....

Аз съм гласът на другата алтернатива и си е мое конституционно право да мога да говоря свободно. Искам да кажа, че старите бяха по-малко объркващи, липсваше елемента - има 5 отговора, от които 3 верни, а останалите два достатъчно близки, че да могат да те заблудят, предвид възможността да си под стрес дори и да знаеш, можеш да допуснеш грешка.

Лично аз не съм имал вътрешен изпит по кормуване, не съм имал предмет "Управление на МПС" в училище, не съм стъпвал практически на полигон, вътрешният изпит по листовки беше въпрос "ти смяташ ли, че си готов, да те записвам". Иначе кормуване съм имал достатъчно.

Бях си взел изпитите с минимален брой грешки, както теория така и практическият.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добре,не смятам да споря с теб. Поздрави! :)

А към автора на темата.На мен също не ми отваря линка към листовките на сайта shofior.com :)

листовките са част от целия правилник.аз научих целият правилник без да съм виждал листовка.на изпита ми дадоха две листовки със по 30-ет въпроса.всичките въпроси са произволно избрани от правилника.така след пет минути си предадох на бързо надрасканите листовки и преминах теста без нито една грешка. успех на изпита :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.