Премини към съдържанието
  • публикации
    8
  • коментари
    23
  • прегледи
    7787

За този блог

КУЛИНАРЕН БЛОГ НА БЕТИ ЗА КУЛИНАРНИ РЕЦЕПТИ ЗА ДЕЛНИК И ПРАЗНИК,ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ЗА ПОДПРАВКИТЕ,КУЛИНАРНИ РЕЦЕПТИ ОТ БЪЛГАРСКАТА И СВЕТОВНА КУХНЯ.

Публикации в този блог

 

Кекс Бети

Продукти:4 яйца,1 1/2ч.захар,1/2ч.олио,1ч.ч.хладка вода 2 1/2ч.брашно,1 бакпулвер,2 ванилии, 1 к.л. канела,1/2 орехи(по желание) Начин на приготвяне: Жълтъците се разбиват със захарта, после прибавяте олиото и пак бъркате. След това изсипвате водата, разбърквате и започвате да сипвате брашното като към него слагате бакпулвера и канелата разбивате докато се получи еднородна смес. Към тази смес прибавяте разбитите на сняг белтъци и накрая слагаме 2 ванилии.Пече се 20 минути.За украса може

betina1

betina1

 

Микровълнова печка.

Какво трябва да знаем за микровълновата печка. Микровълновите са електромагнитни вълни,сравними със светлините,инфрачервените,радио - и телевизионните вълни и донякаде с рентгеновите лъчи.Всички тела излъчват микровълни - кухненска мивка,кафеникът,човешкото тяло,но обикновено те се разпръскват в околното пространство,без да предизвикват някакъв ефект. Микровълновата печка е конструирана така,че да се използва енергията на микровълните.Елетричиството се преобразува в микровълни чрез магнетро

betina1

betina1

 

Чеснова паста

Продукти::20 едри скилидки чесън,75 мл олио,сол на вкус,бял пипер на вкус. Приготвяне:Завивате скилидките чесън по четери в алуминиово фолио.Слагате ги в подходяща тавичка и ги запичате на 200 градуса за 1 час.Изваждате ги от фурната,махате фолиото и оставяте да поиззстинат.Обелете скилидките и ги претрийте през сито,след това ги разбъркайте с олиото,докато получите гладка кремообразна смес.Овкусявате със сол и пипер.Сипвате в малки бурканчета по 125 мл ,предварително добре измити и подсушени.

betina1

betina1

 

Салата "Снежанка"

Продукти:500 г пресни краставици/ може и кисели краставички/,1 кофичка кисело мляко ,2 супени лъжици олио,копър,/магданоз пожелание/,сол на вкус. Млякото се изцежда през марля в продължение на 5 часа. Краставиците се измиват, обелват се и се нарязват на дребно. Част от изцеденото мляко се оставя за гарниране, а другата част се прибавя към краставиците с дребно нарязания копър, олиото и солта. Всичко се размесва добре и се оформя в индивидуални чинии, купички, чашки или плата. Салатата се укра

betina1

betina1

 

Спагети"А ЛА НЕАПОЛИТАНА"

ПРОДУКТИ:200 Г СПАГЕТИ,1 ГЛАВА КРОМИД ЛУК,2 СУПЕНИ ЛЪЖИЗИ ЗЕХТИН,400 Г ДОМАТИ,СОЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР,НАСТЪРГАН ПАРМЕЗАН ИЛИ КРАВЕ МАСЛО. ПРИГОТВЯНЕ:СПАГЕТИТЕ СЕ СВАРЯВАТ В ПОДСОЛЕНА ВОДА ДО ОМЕКВАНЕ.ЛУКЪТ СЕ ЗАПЪРЖВА В ЗЕХТИН.ПРИБАВЯТ СЕ ОБЕЛЕНИТЕ И НАРЯЗАНИ НА ДРЕБНО ДОМАТИ,СОЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР,И СОСЪТ СЕ ВАРИ ОЩЕ 5 МИНУТИ. СЕРВИРА СЕ ВЕДНАГА. ДОБЪР АПЕТИТ.

betina1

betina1

 

За мен

ДОБРЕ ДОШЛИ! Аз съм Бети.Зодия "Везни". Сигурно вече си мислите,че всичко което правя е да стоя до печката,да разбърквам тенджери и тигани,да топя с пръст в тях и да присвивам очи,за да вкуся вкуса на приготвеното от мен ястие.Но вярвайте ми обичам и други неща например да си чатя,да чета книги,да гледам филми,да се срещам на кафенце с приятели,и разбира се да пазарувам. Истиската ми страст към кулинарията дойде с първите издания на списания"Меню","Журнал за жената","Наш дом","GoodFood".

betina1

betina1

×
×
  • Добави ново...