Салата "Снежанка"

betina1

960 прегледа

Продукти:500 г пресни краставици/ може и кисели краставички/,1 кофичка кисело мляко ,2 супени лъжици олио,копър,/магданоз пожелание/,сол на вкус.

Млякото се изцежда през марля в продължение на 5 часа. Краставиците се измиват, обелват се и се нарязват на дребно. Част от изцеденото мляко се оставя за гарниране, а другата част се прибавя към краставиците с дребно нарязания копър, олиото и солта. Всичко се размесва добре и се оформя в индивидуални чинии, купички, чашки или плата. Салатата се украсява с ветрилца от краставички и клончета копър или магданоз. Отгоре се шприцова останалото изцедено кисело мляко /и се наръсват счуканите орехови ядки по желание/.

Добър апетит:




10 Коментара


моите не обичат в салатата да слагам орехи но класическата се прави с смлени орехи.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Здравей Бети! :rolleyes:

Искам само да допълня начина на приготвянето.

Много важен момент е да се зане, че смесването с подправките трябва да стане първо с изцеденото мляко в следния ред:

Мляко, чесън, копър, сол - разбъркваме и тогава добавяме олиото.

Размесваме добре отново и чак тогава внимателно добавяме дребно нарязаните краставици.

В противен случай рискуваме да направим гъст таратор, защото прекия допир на солта с краставицата извлича от нея водата и това ще разреди значително салатата.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Обратно на това, обаче се приготва таратора.

Подправките се смесват в същия ред с краставиците, като така ги овкусяват и отпускат от тях аромат който в последствие ще овкуси и ароматизира разреденото мляко.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход