emmi - блог

  • публикации
    128
  • коментари
    1842
  • прегледи
    152215

Кулинарни уроци. Чаптер ту. Как да си направим вкусни милинки.

emmi

5156 прегледа

Изведнъж изневиделица ви е обхванала една необяснима любов към обитателите на къщата ви. Иска ви се да ги поглезите с нещо вкусничко. Милинките са идеалния вариант. За целта ще ви трябват: кофичка кисело мляко, две яйца, сирене, половин кубче мая, лъжичка сода бикарбонат, лъжичка сол и брашно.

photo0585ya2.jpg

Намираме си една дълбока и удобна купа и изсипваме киселото мляко. Добавяме лъжичка сода бикарбонат и разбъркваме за да шупне. Забъркваме маята с лъжичка захар/малките маяни гадинки я обожават/ брашно и топла водичка за да получим гъста кашичка. Слагаме на топло купичката да втаса.

photo0586me9.jpg

Междувременно добавяме двете яйца /без черупките!?/ към шупналото кисело мляко, не забравяме и лъжичката сол и разбъркваме. Наглеждаме купичката с мая:

photo0587le7.jpg

добавяме и нея в купата. Крайната ни цел е да получим едно стегнато тесто, което не ни се лепи по ръцете. Това отнема не повече от 15 минутки.

photo0588ds1.jpg

Намазваме тестото с олио за да не се напука като започне да втасва, връщаме го обратно в купата за да не цапаме още съдове, завиваме го с чиста кърпа и го слагаме на топло да втаса.

photo0590xu2.jpg

Междувременно вземаме другата половинка от кубчето мая. Нали си спомнята, че не сложихме цялата мая в тестото? Размиваме я с малко топла водичка да се получи гъста кашичка и старателно си намазваме лицето с помощта на четчица или тампонче. Мъжете е желателно първо да се избръснат. Заявявате на домашните, че и вие сте човек, пускате си релаксираща музика и лягате за 15 минути докато маската изсъхне. След което внимателно я измивате с топла вода. Ефекта е невероятен.

Смятаме тестото за втасало когато си е увеличило два пъти обема или когато ни е писнало да го чакаме. Второто не е много препоръчително. От втасалото тесто разточваме лист със следната конфигурация:

photo0591ld7.jpg

обилно поръсваме с натрошено сирене:

photo0592zk0.jpg

и внимателно завиваме:

photo0593be0.jpg

режем парчета :

photo0594pl8.jpg

и внимателно ги подреждаме в предварително намазнена тава по този прост начин:

photo0595eq7.jpg

крайната ни цел е:

photo0596lm1.jpg

Завиваме тавичката със същата кърпа и оставяме милинките да втасат /не е нужно много време да ги чакаме - половин-един час/ Междувременно вземаме жълтъка на едно яйце и го разбъркваме с олио. Може да се размие и с вода. Тази смес ще я ползваме за намазване на милинките преди да ги метнем във фурната.

photo0598eq7.jpg

Вземаме четчицата и намазваме старателно милинките. Без да натискаме

photo0599hw5.jpg

Слагаме тавата във фурната. След известно време трябва да имате една тава милинки и всеобщата любов на всички домашни

photo0600uh9.jpg


1 човек харесва това


30 Коментара





С кеф бих ти дошла на гости, ама трудно ще ме накараш аз да ги направя тия нещица :D

Сподели този коментар


Линк към коментара

:o Леле :speak:

Това русенско чудо започва да ми харесва - не стига, че може да върши почти всичко в къщи сама, ами и готви хубави нещица - тъкмо за моето тумбаче :help wanted3::scared:

Сподели този коментар


Линк към коментара

все още няма регистрирани смъртни случаи от моите манджички хахахахаххахаха /Дунава е наблизо/


Сподели този коментар


Линк към коментара

Оппааа, мерси за идеята бонбонке. Това ще го пробвам още тая вечер. Да видим мойте домашни питомци, какво ще кажат :kiss:

Сподели този коментар


Линк към коментара

И аз съм си мислила за някои теми там... но мен все ме избива на похот стане ли дума за храна и приготвянето и, и ще пиша само за афродизиаците, затова все и отлагам... saut5.gif

Сподели този коментар


Линк към коментара

мен пък ме избива на джаз и импровизации :D

какъв по-голям афродизиак от мен? :P

Сподели този коментар


Линк към коментара
И аз съм си мислила за някои теми там... но мен все ме избива на похот стане ли дума за храна и приготвянето и, и ще пиша само за афродизиаците, затова все и отлагам... saut5.gif

опитах - не ми хареса

Сподели този коментар


Линк към коментара

кое не ти хареса? да смесиш храната с похотта ли? :o или пак аз не разбрах :(

Не бе - за направата на кулинарна тема. Вчера направих и набързо ме метнаха в гювеча при тестата. Изтрих я. Инф, не я търси.

Иначе, както вече казах, аз съм съм си един афродизиак хахахахахха

Сподели този коментар


Линк към коментара
Ей, ще ме накараш да запретна ръкави и да се науча да меся :)

само следвай картинките и ще им вземеш акълЯ на баба ти Здравка и свекито хехехех

Сподели този коментар


Линк към коментара

Емми, никой не може да замеси по-вкусен буламач от един творец. Особено с твоите еротични нотки :P

Сядай да мислиш как една тема ще се задържи горе на черешата а аз ще ти помагам. Аааа, за мен има съществена разлика от копи-пейст и показване в картинки.

Сподели този коментар


Линк към коментара
Имам си темааа -

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;#entry1294863

И аз ще пиша в нея, като порасне лапето.

искам да ти кажа, че едно упътване в картинки как да забъркаме пюре на малкото диване ще бъде много от полза за начинаещите мами

Сподели този коментар


Линк към коментара

искам да ти кажа, че едно упътване в картинки как да забъркаме пюре на малкото диване ще бъде много от полза за начинаещите мами

Нека само да стане време да може да гълта пюрета и ще видиш ти :D

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход