Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с изчезнала иконка на Language bar (merged)

Featured Replies

Здравейте!

Проблемът ми е следния:

Свалих си Autopatcher full за месец август и естествено го инсталирах на компа.Инсталацията беше по defoult,т.е. не правих никакви изменения.

Като резултат/освен всички положителни промени/ ми изчезна иконката на language bar в системния трай.На всичкото отгоре се оказва и че не работи комбинацията Alt+Shift,за смяна на езиците при всички програми.Когато отворя Word-сменям езиците с клавишната комбинация,въпреки,че няма иконка,но когато използвам Notepad изобщо не мога да сменям каквито и да било езици/както и с други програми-за чат,поща и т.н./.Частично решение е като вляза в Контрол панел>езикови опции-и изкарвам ленгуидж бара.Когато обаче се опитам да го минимизирам-изчезва.И пак не работи....Не е непоправимо,но е досадно Публикувано изображение

С Windows XP-SP2 съм+Autopatcher.Преинсталация не решава проблема.Вече пробвах.

Някакви идеи??Прдполагам,че нещо трябва да се бутне в регистрите,но чак толкова не съм компетентен.

Благодаря предварително!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Отговори 136
  • Прегледи 77,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не съм сигурен дали съм те разбрал,но виж ТУК дали няма да ти е от полза !

Хм. А с десен бутон върху лентата долу -> Лента с инструменти -> отметка върху Language Bar пробва ли? И казваш, това се появи след инсталацията на Autopatcher? На msconfig - Startup имаш ли отметка на ctfmon да се стартира заедно с Windows?

• Автор

Отговарям веднага на въпросите ти: 1.Десен бутон на лентата долу-отсъства изобщо language bar/от там започнах/ 2.Има отметка пред пред ctfmon.exe .....Мистика! Всичко започна след инсталацията на Autopatcher full.Първо помислих,че се е омазал Windows-а. Чиста преинсталация->Всичко е наред,докато не сложих Автопатчера->отново изчезна иконката. Пробвах да махна някои от елементите,които се инсталират с Автопатчера->никакъв ефект.Тъсих в регистрите нещо,което да е близо до "Lаnguage bar",но не намерих нищо подобно и....до там... Сега съм на мануално стартиране на language bar-а след стартиране на Windows и си си го държа трайно на десктопа,защото ако го минимизирам-изчезва...И пак мануално... :)

Не бе, кликни на лентата долу м/у System Tray и Start Menu с десен бутон и сложи отметка на Language bar.

• Автор

Ами нали това ти казвам,че в toolbars изобщо няма language bar

Последното, което ми идва наум, е да се опиташ да добавиш липсващите елементи, които искаш. Една малка програмка за целта: http://www.micro-sys.dk/products/launcher/

Още малко такива: http://www.nonags.com/nonags/launch32.html

Но проблемът за мен е необясним - никога не ми се е случвало след инсталиране на какъвто и да е ъпдейт да си изчезне нещо самоволно, освен ако няма конфликт м/у две програми...

• Автор

Последното, което ми идва наум, е да се опиташ да добавиш липсващите елементи, които искаш. Една малка програмка за целта: http://www.micro-sys.dk/products/launcher/

Още малко такива: http://www.nonags.com/nonags/launch32.html

Но проблемът за мен е необясним - никога не ми се е случвало след инсталиране на какъвто и да е ъпдейт да си изчезне нещо самоволно, освен ако няма конфликт м/у две програми...

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвах вече launcher-а на микросис,но нещо не ми се получава.С драг енд дроп не мога да вкарам ленгуидж бара там,а иначе изобщо не ми е ясно коя точно част от Windows-а го изкрва на таск бара.

А иначе за проблема-Не мисля,че се появява от ъпдейтите на Windowsa в autopatchera,a по-скоро от "екстрите",които са наслагани заедно с тях....

Starter-ът на Language Bar-а се намира в C:\WINDOWS\system32 - ctfmon.exe

• Автор

Starter-ът на Language Bar-а се намира в C:\WINDOWS\system32 - ctfmon.exe

<{POST_SNAPBACK}>

Всъщност,в таск менаджера ctfmon.exe си седи най-чинно и си работи...Безмислено е да го задавам отново...Май ще се отказвам-не виждам рационално,а само радикални решения на проблема...

Мерси все пак за помощта! ;)

Току що видях темата, дано да не е късно.

Виж във автопачера следното:

Regystri Tweaks for your System/Functionaliti/Disable Language Bar-трябва да е в черен цвят, ако е в синьо значи си го бил отметнал при инсталирането(или е отметнат целия раздел).

Възстанови го през автопачера и би трябвало да нямаш проблем!

ПП: Не искам да те обидя но винаги когато го инсталираш слагай отметките ред по ред.

Прочети и следния цитат:

milpetm, браво, че си си решил проблема ;)

Сега да видим как да го решим, дори ако случайно сме изключили System Restore, т.е. във всички случаи. Този проблем ме заинтересува и затова си поиграх малко. Ето какви са резултатите:

- ако не е изпълнен рег-файла от аутопачера, проблема с Language Bar почти винаги се решава както съм описал по-горе;

- ако обаче този файл е изпълнен, най-доброто, до което можете да стигнете по-моите и всички други описания горе, е да ви се появи Language Bar на десктопа. Няма начин да му дадете Minimize и той да ви се появи на таскбара.

По-долу съм дал съдържанието на рег-файла от аутопачера, който премахва Language Bar (1), и рег-файла със съдържанието на папката в регистрите преди това (2). Направих си експеримент и пуснах рег-файла от аутопачера. Разбира се, Language Bar-а ми отлетя. С описаните в по-горния ми пост методи го докарах до появата на десктопа, но не и да се покаже на таскбара. После стартирах рег-файл (2) и всичко придоби първоначалния си вид.

Затова, ако имате подобни проблеми с Language Bar, пробвали сте всички други стандартни процедури и не става, направете си рег-файлче със съдържанието, дадено в (2), стартирайте го >> [Yes] и нещата трябва да се оправят.

(Който не знае какво значи рег-файл и как се прави, по-добре нека не опитва, а просто да ми прати съобщение, ще му го изпратя на мейла)

(1) RemoveLanguageBar.reg

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}]

"MenuTextPUI"="@%SystemRoot%\\System32\\msutb.dll,-325"

(2) RestoreLanguageBar.reg

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}]

@="Language bar"

"MenuTextPUI"="@%SystemRoot%\\System32\\msutb.dll,-325"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}\Implemented Categories]

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}\Implemented Categories\{00021492-0000-0000-C000-000000000046}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}\InProcServer32]

@="C:\\WINDOWS\\system32\\msutb.dll"

"ThreadingModel"="Apartment"

<{POST_SNAPBACK}>

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Автор

Току що видях темата, дано да не е късно.

Виж във автопачера следното:

Regystri Tweaks for your System/Functionaliti/Disable Language Bar-трябва да е в черен цвят, ако е в синьо значи си го бил отметнал при инсталирането(или е отметнат целия раздел).

Възстанови го през автопачера и би трябвало да нямаш проблем!

ПП: Не искам да те обидя но винаги когато го инсталираш слагай отметките ред по ред.

Надявам се да съм ти помогнал.

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря ти за помощта!!

Вече ми е ясно къде е проблема.Започвам да действам по отстраняването му....

Още веднъж-благодаря! :)

Здравейте. Аз имах същия проблем, свързан с липсата на language bar, с тази разлика, че не съм инсталирал Autopatcher. Windows-а обаче е update-нат през autoupdate, което ме навежда на мисълта, че проблема всъщност не е само в Autopatcher-а, а и в някои от update-ите на системата. Проблемът се оправи (или поне отчасти, тъй като от време на време language bar изчезва) с помощта на .reg файл. :rolleyes: Поздрави, Алекс

Редактирано от gorgon (преглед на промените)

Влизате в КОНТОЛЕН ПАНЕЛ -> РЕГИОНАЛНИ И ЕЗКОВИ ОПЦИИ -> ЕЗИЦИ -> ПОДРОБНИ ДАННИ -> РАЗШИРЕНИ... там най-вероятно имате отметна на ИЗКЛЮЧИ РАЗШИРЕНИТЕ ТЕКСТОВИ УСЛУГИ.. махате отметката и я слагате на ПРИЛОЖИ РАЗШИРЕНИ ТЕКСТОВИ УСЛУГИ ЗА ВСИЧКИ ПРОГРАМИ...

УСПЕХ!!!!!!!!!

• 1 година по-късно...

изчезна ми иконката на Language bar дето се сменя от кирилица на латиница

Натискаш с десен бутон на празно място върху таксбара /лентата, която е най-отдолу на десктопа/. След това избираш най-горе "ленти с инструменти" и оттам слагаш отметка на "Language Bar" и готово ...

Start->control panel->Regional and Language Options->Languages->Details->Settings->Languge bar->Show language bar on the desktop

Публикувано изображение

благодаря ти но lannguage bar не може да се цъкне,потамнено е.

а другия начин на qazzaq ми е отметнато но пак не се показва.

извинявам се но в търсачката не можах да го намеря

Редактирано от super_angel (преглед на промените)

Start->control panel->Regional and Language Options->Languages->Details->Advanced->System Configuration->Махаш чавката на Turn off advanced text services

Поздрави Публикувано изображение

Да си инсталирал AutoPatcherXP? За всеки случай така трябва да изглежда рег. файла за възстановаване ____________________________________________________________________ Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}] @="Language bar" "MenuTextPUI"="@%SystemRoot%\\System32\\msutb.dll,-325" [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}\Implemented Categories] [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}\Implemented Categories\{00021492-0000-0000-C000-000000000046}] [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}\InProcServer32] @="C:\\WINDOWS\\system32\\msutb.dll" "ThreadingModel"="Apartment" _____________________________________________________________________________ Копираш го в Notepad и го запаметяваш като restоrelanguagebar.reg и после го стартираш!

Редактирано от androns (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте!Нова съм,но имам проблем с Language Bar-a.Опитах се да влезна в Start-Control Panel-Regional and language options- -Languages-Details-Advanced-и да махам човката на Compatbility Configuration(Extend support of advanced text services to all programs) и на долното и ми се показа на Десктопа...но не ми го показва отдоло на Toolbars и незнам какво да направя!Моля ви да ми помогнете!!! Pls,Pls PLS!!! :help:

Здравейте!Нова съм,но имам проблем с Language Bar-a.Опитах се да влезна в Start-Control Panel-Regional and language options-

-Languages-Details-Advanced-и да махам човката на Compatbility Configuration(Extend support of advanced text services to all programs) и на долното и ми се показа на Десктопа...но не ми го показва отдоло на Toolbars и незнам какво да направя!Моля ви да ми помогнете!!! Pls,Pls

PLS!!! :help:

Кликваш с десен бутон върху таскбара - Toolbars - Слагаш отметка на Language Bar

Долу ми е настроен Language Bar между EN и BG в TaskBar-a (не съм с FlexТъп).Добре, но като рестартирам компютъра два-три пъти и изчезва.Като проверя настройките в контролния панел и показва, че е сложена отметка на "Изключи разширените текстови услуги", но не съм я слагал аз.И така долу в TaskBar-a я няма иконката за превключване.На други компютри също така е ставало.Ползвам фонетиката на Boyan Boychev.Моля, кажете ми къде е проблема ? :speak:

Просто махни отметката. Защо отметката се появява там понякога, вече е мистерия.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.