Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с изчезнала иконка на Language bar (merged)

Featured Replies

Това можеш да направиш с SwitchType 1.5

Публикувано изображение

http://blez.wordpress.com/

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Отговори 136
  • Прегледи 77,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това можеш да направиш с SwitchType 1.5

Благодаря ти! Исках да се огранича с майкрософтската, но явно съм до тук с потребителското право на избор. Изглежда отговора на въпроса ми е НЕ. Публикувано изображение Пфу, ще се ползва CTRL+SHIFT, няма как.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Изтегли този рег, стартирай го и избери YES за да влезнат промените в сила:

Language Bar Restore

Свалих го в папка,кликнах два пъти,дадох "yes",

но не ми се появява иконката? Публикувано изображение ,

по късно ще пробвам и съвета от горния пост,

макар,че се съмнявам да намеря всичко,

което ми е обяснил "san",дано стане.

Свалих го в папка,кликнах два пъти,дадох "yes",

но не ми се появява иконката? Публикувано изображение ,

по късно ще пробвам и съвета от горния пост,

макар,че се съмнявам да намеря всичко,

което ми е обяснил "san",дано стане.

Провери дали няма отметка на :

Control Panel > Regional and Language Options > Languages page - щракни Details и иди на Advanced

Turn off Advanced Text services НЕ трябва да има отметка.

и аз искам да попитам нещо като натискам Ctrl+Shift и се сеня само БГ и ЕН,а като е на БГ отстрани има едно като клавиатурка и от него избираш БГ-то БДС ли да е или ФОнетик та въпроса е има ли начин да си сменям между трите eзика само с CTRL+SHIft

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Провери дали няма отметка на :

Control Panel > Regional and Language Options > Languages page - щракни Details и иди на Advanced

Turn off Advanced Text services НЕ трябва да има отметка.

Eто така са ми.тук

Не знам,как/бях излезнала/,иконката сама се е появила/без да ресна/,но сега проблема е ,че имам отметка на сменяне на езика с шифт+алт,а не иска да се сменя.Нарочно наново пак поставих,дадох ок и не се сменя,сменям го с мишката,вече ми е неудобно да ви занимавам с проблема/никога до сега не ми се беше случвало/,сигурно ключа,който б-бой"стил"ми посочи е подействал,но и аз не знам как/след като вече имам иконка в лентата/,но смяната с клавишната комбинация не знам,ще рестартирам и дано стане.Благодаря ви!

и аз искам да попитам нещо като натискам Ctrl+Shift и се сеня само БГ и ЕН,а като е на БГ отстрани има едно като клавиатурка и от него избираш БГ-то БДС ли да е или ФОнетик та въпроса е има ли начин да си сменям между трите eзика само с CTRL+SHIft

На скоро сестра ми ме помоли да пробвам да и сложа трети език и без проблем се превключва между трите езика само с клавишната комбинация,да не би да имаш и "български"и "булгариан фонетик"?Премахни "български" и остави само "фонетик" и мисля ,че няма да ти се появява "клавиатурката"в трея.Поне на мен не ми се появяваше,карто го направих и се сменят и трите езика/пробвах го/без проблем.

P.S.Рестартирах-стана,сменя се спокойно с клавишите,но сега се появи друг проблем,малко не е по темата,но ми изчезна от другия карай на лентата,до старта/незнам точно как се казва/,мисля ,че бързо избиране или нещо такова-там ми бяха програмки,които не са ми в старта,не са и с пряк път на декстопа,дали има нещо общо с иконката на езика това,едното се появи,друго изчезна.Как да си върна сега "бързо избиране"или там както му е името.Много се извинявам,отново,че ви занимавам.

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Eто така са ми.тук

Не знам,как/бях излезнала/,иконката сама се е появила/без да ресна/,но сега проблема е ,че имам отметка на сменяне на езика с шифт+алт,а не иска да се сменя.Нарочно наново пак поставих,дадох ок и не се сменя,сменям го с мишката,вече ми е неудобно да ви занимавам с проблема/никога до сега не ми се беше случвало/,сигурно ключа,който б-бой"стил"ми посочи е подействал,но и аз не знам как/след като вече имам иконка в лентата/,но смяната с клавишната комбинация не знам,ще рестартирам и дано стане.Благодаря ви!

На скоро сестра ми ме помоли да пробвам да и сложа трети език и без проблем се превключва между трите езика само с клавишната комбинация,да не би да имаш и "български"и "булгариан фонетик"?Премахни "български" и остави само "фонетик" и мисля ,че няма да ти се появява "клавиатурката"в трея.Поне на мен не ми се появяваше,карто го направих и се сменят и трите езика/пробвах го/без проблем.

P.S.Рестартирах-стана,сменя се спокойно с клавишите,но сега се появи друг проблем,малко не е по темата,но ми изчезна от другия карай на лентата,до старта/незнам точно как се казва/,мисля ,че бързо избиране или нещо такова-там ми бяха програмки,които не са ми в старта,не са и с пряк път на декстопа,дали има нещо общо с иконката на езика това,едното се появи,друго изчезна.Как да си върна сега "бързо избиране"или там както му е името.Много се извинявам,отново,че ви занимавам.

Десен бутон на таскбара - Properties - Show Quick Lunch

...

Това го извикваш с десен бутон върху лентата със задачи. Quick Launch (или аналога му на бг) трябва да ти е чекнато.

post-164859-1210788775_thumb.png

Десен бутон на таскбара - Properties - Show Quick Lunch

Благодаря "ken"!!!

И на "san" също!!!

На всички-едно/то да беше само едно/голямо благодаря! ;) ;)

P.S.пак изчезна,сега пак да активирам този ключ ли?Защо изчезва?/от лентата/

Влезнах в опциите,отметнато е да се вижда в лентата ,какъв е проблема?Не може така от самосебе си все да изчезва.

P.P.S.-Има ли нещо общо с"автоматично стартирани програми"иконката за езика?Да не би да трябва да е добавено нещо да се стартира автоматично.Всички настройки са ми за да я има,но не се появява.Ето снимка на автоматично стартираните ми програми->тук

• 2 седмици по-късно...

Start->control panel->Regional and Language Options->Languages->Details->Advanced->System Configuration->Махаш чавката на Turn off advanced text services

Поздрави Публикувано изображение

Много благодаря :)

• 2 седмици по-късно...

Start->control panel->Regional and Language Options->Languages->Details->Advanced->System Configuration->Махаш чавката на Turn off advanced text services

Поздрави Публикувано изображение

Откога се мъча да си я върна тази иконка,писах и в друга подобна тема,нищо,връща се и после мистериозно изчезва.Бях се отказала вече.Благодаря-само така стана,как не съм видяла темата по-рано. :rolleyes:

Тази иконка не спря да ми прави проблем.Всичко до тук ,което сте ми препоръчали е наистина така,благодаря,но сега не може да се превключва с "шифт и алт"-само от време на време действа,от 10 натискания в 3 от тях зацепва да се смени езика/има ли вероятност от самите бутони на клавиатурата да е?/,намерих тук такъв проблем на потребител-->ето,погледнах си настройките ,дали са както "б-бой"е показал,така са,но не иска да се сменя с клавишната комбинация,задала съм отметка да сменям езика по този начин,но не иска,само ръчно става.Така ли ще си остане,може ли да се направи нещо за да проработи или да задам с други клавиши да се сменя?

Тази иконка не спря да ми прави проблем.Всичко до тук ,което сте ми препоръчали е наистина така,благодаря,но сега не може да се превключва с "шифт и алт"-само от време на време действа,от 10 натискания в 3 от тях зацепва да се смени езика/има ли вероятност от самите бутони на клавиатурата да е?/,намерих тук такъв проблем на потребител-->ето,погледнах си настройките ,дали са както "б-бой"е показал,така са,но не иска да се сменя с клавишната комбинация,задала съм отметка да сменям езика по този начин,но не иска,само ръчно става.Така ли ще си остане,може ли да се направи нещо за да проработи или да задам с други клавиши да се сменя?

Най-лесния начин да провериш дали е от клавиатурата е да пробваш с друга такава.

Не е ,усещам аз.Просто ме дразни вече,ако едното оправя-другото изчезва.Пак не се вижда иконката,но пък се сменя.Пак ще си я оправя,вече тренинг имам-конттрол панел->дата,час,език и регионални опции->регионални опции->езици->подробни данни->разширени->без отметки и двете->приложи->ок-така си го оправям-точно както сте ме посъветвали-появява си се веднага.Но не може постоянно да е така.Няма ли някакъв начин да се инсталира на ново,изобщо възможно ли е?И сложно ли е?

Не е ,усещам аз.Просто ме дразни вече,ако едното оправя-другото изчезва.Пак не се вижда иконката,но пък се сменя.Пак ще си я оправя,вече тренинг имам-конттрол панел->дата,час,език и регионални опции->регионални опции->езици->подробни данни->разширени->без отметки и двете->приложи->ок-така си го оправям-точно както сте ме посъветвали-появява си се веднага.Но не може постоянно да е така.Няма ли някакъв начин да се инсталира на ново,изобщо възможно ли е?И сложно ли е?

Уф! Заради теб ще ри зазваля 99 поста...

С десния бутон на мишката върху таскбара и от менюто сложи отметка на Lock Taskbar. После отивай в регионалните ( там си го написала ) и избери едно бутонче Langauage bar. Остави отметки само на най-горното и най долното. ( двете средните трябва да грейнати но не е задължително ). И провери с каква клавишна комбинация се сменя езика.

Ако пак я няма иконката...

A случайно предположила ли си че Флекса ти оаква цялата работа. Той пише в регистрите и иззема функции и клавиши на Windows нещо което проклетата програма на датекс не би трябвало да прави.

Уф! Заради теб ще ри зазваля 99 поста...

С десния бутон на мишката върху таскбара и от менюто сложи отметка на Lock Taskbar. После отивай в регионалните ( там си го написала ) и избери едно бутонче Langauage bar. Остави отметки само на най-горното и най долното. ( двете средните трябва да грейнати но не е задължително ). И провери с каква клавишна комбинация се сменя езика.

Ако пак я няма иконката...

Има я,аз както описах по-горе си я върнах,но сега от време на време пак не сменя,а клавишните ми комбинации са "шифт" и "алт"-не съм ги сменяла.Аз вече на сън да ме бутнат си ги оправям,но не е там работата...

A случайно предположила ли си че Флекса ти оаква цялата работа. Той пише в регистрите и иззема функции и клавиши на Windows нещо което проклетата програма на датекс не би трябвало да прави.

Та как да видя какво и има на "проклетата програма"?От къде да отида и какво точно да гледам,къде са тези регистри?Ако ми се обясни стъпка по стъпка ще разбера от там ли е.И ако евентуално е така както казваш ти,от там нататък какво следва?Така ли ще си остане до преинсталиране на компютъра?

ИТака ли ще си остане до преинсталиране на компютъра?

Щом е намесен вируса за Windows FlaxTape така ще е. Не се сърди, но по темата за ФлексТЪп е писано и говорено много, но все още има хора и при това хора които работят в компютърни фирми и го инсталират на хората това недоразумение - антикирилизатор. Не се чуди защо се получава така, защо имаш някъде квадратчета, въпросителни и т.н.

П.П. Моя искрен съвет е след преинсталацията не си и помисляй повече за ФлексТайп. Ако го даваш на някой друг да го преинсталира изрично му кажи да не прави това!

• 3 седмици по-късно...
Hа картинката се вижда какво ми се изписва моля помагайте искам да си има Bulgarian Phonetic.Мерси!

post-111510-1214595255_thumb.jpg

Hа картинката се вижда какво ми се изписва моля помагайте искам да си има Bulgarian Phonetic.Мерси!

За втори път - преинсталирай драйвера за кирилица (фонетична)

П.П. значи можело в този форум да се пише и без кирилизирана машинка

За втори път - преинсталирай драйвера за кирилица (фонетична)

П.П. значи можело в този форум да се пише и без кирилизирана машинка

Ще прозвучи тъпо ама къде е този драйвер?

Ще прозвучи тъпо ама къде е този драйвер?

Ами нали си инсталирала някаква програмка за да го кирилизираш предишния път. Инсталирай я отново (стига да не е флекстайп, него го забрави)

Ами нали си инсталирала някаква програмка за да го кирилизираш предишния път. Инсталирай я отново (стига да не е флекстайп, него го забрави)

ами преинсталираха ми компа и до там нямам тази програмка за съжаление

ето от ТУК си изтегли фонетиката

после си я добави и готово

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.