Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с изчезнала иконка на Language bar (merged)

Featured Replies

От пръв поглед се вижда наличието на един антикирилизиращ вирус за Windows назоваващ се FlexTape. От него е проблема с ?????? Най-сигурния начин за оправяне на проблема е пълната преинсталация на ОС и НИКОГА повече да НЕ ИНСТАЛИРАШ такива „кирилизатори“. В сайта на инженера има един инструмент, който се нарича „парен чук“. Дано ти помогне.

Аз ползвам от 2 г. FlexTape и до сега не съм имал проблеми. Това се случи, след като инсталирах Service Pac SP3.Някой знае ли как да го махна, защото и други промени се получиха след инсталацията му.

• Отговори 136
  • Прегледи 77,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сега вече всичко е OK.

Остава да видим дали това е решението.

НЕ! Проблема си остава.

Аз ползвам от 2 г. FlexTape и до сега не съм имал проблеми. Това се случи, след като инсталирах Service Pac SP3.Някой знае ли как да го махна, защото и други промени се получиха след инсталацията му.

SP3 доколкото знам НЕ може да remove/delete/unistall

Flex Tape определено е проблема,махай го и слагай BG Phonetic 0.9.

Някой знае ли дали с Your Uninstaller! 2008 PRO ще мога напълно да премахна FlexTape 2K, защото с нещата на инжИнера не мога да се оправя.

"...и трябва да отивам в "настройки" за да го оправя,което е много досадно..."

И как точно го оправяш досега проблема?

И как точно го оправяш досега проблема?

Виж началото на темата. Разгледай 4-те прикачени файла. Затова казвам,че е много досадно.

Някой знае ли дали с Your Uninstaller! 2008 PRO ще мога напълно да премахна FlexTape 2K, защото с нещата на инжИнера не мога да се оправя.

Какво му е сложното:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=703778

Деинсталирах FlexTape 2K , обаче проблема,описан в началото на темата си остава Дори нещо повече- сега не мога да сменям езика, защото се получи това: А това не мога да го оправя

Деинсталирах FlexTape 2K , обаче проблема,описан в началото на темата си остава Дори нещо повече- сега не мога да сменям езика, защото се получи

това: А това не мога да го оправя

Toва пробва ли ? http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm

Деинсталирах FlexTape 2K , обаче проблема,описан в началото на темата си остава Дори нещо повече- сега не мога да сменям езика, защото се получи

Добре де...Изтегли си Bulgarian Phonetic by Boyan Boychev 1.0

Bulgarian Phonetic by Boyan Boychev 1.0

Разархивирай пакета и стартирай файла Phonetic_BG.

Избери Install => горе вляво (след това избери EXIT бутона до него)

Публикувано изображение

Сега отвори отново Control Panel => Regional and Language Options => Languages => Details => премахни текущия BG и добави от списъка Bulgarian Phonetic. (Можеш да добавиш и BDS ако го ползваш)

Накрая избери Key Settings => Change Key Sequence => и си избери комбинация за смяна между езиците (примерно с Ctrl + Shift) (ако са добавени повече езици за смяна можеш да ползваш Ctrl + Shift + 1; Ctrl + Shift + 2; Ctrl + Shift + 3 и т.н.)

Публикувано изображение

Затова ти казах най-добре е да преинсталираш на чисто цялата ОС. ФТ прави такива поразии, че най-добре е на чисто за да си сигурен.

Сега отвори отново Control Panel => Regional and Language Options => Languages => Details => премахни текущия BG и добави от списъка Bulgarian Phonetic. (Можеш да добавиш и BDS ако го ползваш)

В списъка не съществува BDS , а аз досега го ползвах и ми е по-лесен от BG Phonetic. Mоже ли нещо да се направи по въпроса ?

Поствам частичното решение на проблема:

http://www.metodii.com/bg_bds2.html

EDIT: Виж и този пост на pit!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=892122

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

В списъка не съществува BDS , а аз досега го ползвах и ми е по-лесен от BG Phonetic. Mоже ли нещо да се направи по въпроса ?

След като ползваш БДС защо въобще ти е бил нужен Флекстайпа Публикувано изображение

След като ползваш БДС защо въобще ти е бил нужен Флекстайпа Публикувано изображение

FlexTape също има BDS и по-лесно става превключването между езиците. И освен това ми беше инсталиран заедно с Win-a.

Вече съм го премахнал, но ми остана един проблем: Когато кликна на някоя икона ако е бипо BG само се променя на EN. Обратното не се наблюдава.

Редактирано от Mavro (преглед на промените)

Често срещан бъг...

Обикновено се решава като от Regional and Language Options => Languages => Details => Advanced => се премахнат и двете отметки...

*Extend support of advanced text services to all programs

*Turn off advanced text services

Или просто премахни добавените езици и след това ги ADD-ни наново и им донагласи опции за превключване от

Key Settings...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Често срещан бъг...

Обикновено се решава като от Regional and Language Options => Languages => Details => Advanced => се премахнат и двете отметки...

*Extend support of advanced text services to all programs

*Turn off advanced text services

Или просто премахни добавените езици и след това ги ADD-ни наново и им донагласи опции за превключване от

Key Settings...

Нищо не се променя. Проблема си остава.

• 2 седмици по-късно...

Аз нямам проблем с "?"долу в трея с иконката,а просто ми изчезна преди малко ,няма го квадратчето,на което пише"EN".Иначе си сменям езика,никакъв проблем,но го няма.Преди ми се е случваше ,незнам точно как/натиснала съм нещо сигурно,без да искам/,но си го намирам горе в дясно на монитора и си го минимизирам пак долу в трея,а сега не знам от къде да влезна и на кое място точно се намира ,за да си я изкарам в лентата/иконката/

Благодаря предварително!

Аз нямам проблем с "?"долу в трея с иконката,а просто ми изчезна преди малко ,няма го квадратчето,на което пише"EN".Иначе си сменям езика,никакъв проблем,но го няма.Преди ми се е случваше ,незнам точно как/натиснала съм нещо сигурно,без да искам/,но си го намирам горе в дясно на монитора и си го минимизирам пак долу в трея,а сега не знам от къде да влезна и на кое място точно се намира ,за да си я изкарам в лентата/иконката/

Благодаря предварително!

Отвори си от Control panel регионалните настройки и виж дали ти е чекнато да се показва:

post-164859-1210753372_thumb.png

От езикова лента ли?Бледо ми е и не може да се избере.Ето снимка->шот

P.S.

В другите акаунти на компютъра си е на мястото иконката"EN"-долу в лентата,само в администраторския я няма.

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

От езикова лента ли?Бледо ми е и не може да се избере.Ето снимка->шот

Добре, отвори си Task Manager-а (диспечер на програми?), потърси процес ctfmon.exe и го утрепи. После отвори Registry Editor (Start->Run->Regedit [Enter]), намери HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\CTF\LangBar. Там трябва да има ключ наречен ShowStatus и стойността му трябва да е 4. Ако не е - задай му я. После стартирай ctfmon.exe (Start->Run->ctfmon.exe [Enter]) и кажи какво е станало.

И без това тази тема е активна - да попитам и аз нещо: Може ли да се сменя превключването само на Control /т.е. без комбинация с Shift/. Махнах на един комп флекса /няма да го връщам/ и сега е терсене с двата клавиша. Ако има такава възможност, къде да цъкна, че явно не я намирам.

Публикувано изображение

И без това тази тема е активна - да попитам и аз нещо: Може ли да се сменя превключването само на Control /т.е. без комбинация с Shift/. Махнах на един комп флекса /няма да го връщам/ и сега е терсене с двата клавиша. Ако има такава възможност, къде да цъкна, че явно не я намирам.

Недей да търсиш - няма такава опция. Не мисля, че има как да стане само с Ctrl - ще се превключва за щяло и нещяло, което не е идеята. А пък и Ctrl+Shift са един над друг, обикновено - можеш да ги натискаш с един пръст :rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.