Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да пусна Task Manager?

Featured Replies

Здравейте !!!

След преинсталация на компа,след натискане на СТАРТ бутона, липсва бутона Turn Off Computer,само log Off e tam.Изчезна и таск мениджъра,при натискане на комбинацията,се появява съобщение"Task Manager has been disabled by your administrator"

Някой може ли да помогне да се оправи този проблем.

Благодаря предварително :yanim:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Start Menu -> Run, в прозорчето копирай ето това:

REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f

и кликни OK. Рестартирай.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f

и кликни OK. Рестартирай.

Здрасти !!!!

Проблемът е,че и този бутон Run го няма sad.gif

Здрасти !!!!

Проблемът е,че и този бутон Run го няма sad.gif

Пробвай да направиш нов шорткът, като зададеш за цел този текст (New->Shortcut->"REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f") :) !

• 2 седмици по-късно...

Проблема е в това,че таск менаджера ми казва че е исключен.Искам да го включа и незнам как.Компютера ми е наптавен с двама юзери,на другия се е ок.Незнам дали обясних правилно и дали сте ме разбрали.Благодаря ви,помогнете ми как да го направя

Редактирано от randb (преглед на промените)

Проблема е в това,че таск менаджера ми казва че е исключен.Искам да го включа и незнам как.Компютера ми е наптавен с двама юзери,на другия се е ок.Незнам дали обясних правилно и дали сте ме разбрали.Благодаря ви,помогнете ми как да го направя

Как точно ти казва, че е изключен (какъв е текста на съобщението) :yanim: , че днеска нещо звездите май са ми обидени и не щат да ми го говорят sad.gif ...

С Ctrl+Alt+Del или десен бутон на главната лента и Task Manager не става ли?

и кликни OK.

След това рестартирай.

вече е писано по тая тема ето ти линкче Цък

Night_Raven

Аз имам подобен въпрос ...

Имам парола за един от акаунтите на Уиндоус ХР

Мога ли по някакъв начин да накарам ХР-то след рестарт да влиза директно с тоя акаунт без да пита за парола ?

Мисля че пак с някой ред в регистъра на Win би трябвало да стане

10хХх предварително :P

Night_Raven

Аз имам подобен въпрос ...

Имам парола за един от акаунтите на Уиндоус ХР

Мога ли по някакъв начин да накарам ХР-то след рестарт да влиза директно с тоя акаунт без да пита за парола ?

Мисля че пак с някой ред в регистъра на Win би трябвало да стане

10хХх предварително :P

Това става от HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon, там трябва да добавиш низове (strings) с имена (names) "DefaultUserName" и "DefaultPassword" и стойности (valeus) съответно името и паролата на профила ти. cool.gif

Съветвам те обаче да имаш едно наум за този метод (на мен, обаче друг не ми е известен), особено ако профила е с администраторски права, понеже тези данни са във вид на прост текст (plain text) и е лесно някой да ги прочете оттам (стига да има достъп) и да ги използва :P ...

Досега не съм се сблъсквал с такъв проблем, но предполагам, че нямаш права на администратор ;)

Божееее,слушам и не вервам на очите си:)))))

Няма какво да слушаш и да не вярваш на очите си, защото тези раздели са именно за това. Човекът не знае и няма нищо срамно, че пита. И то в правилен раздел, културно. Знаещите, ако имат желание, ще му отговорят, другите няма нужда да спамят. Твоят случай е точно такъв. Има си хора, които на драго сърце ще му отговорят, както са и направили. В тия раздели цари прекрасно разбирателство и няма да позволим на никого да го НАРУШАВА!

и кликни OK.

След това рестартирай.

вече е писано по тая тема ето ти линкче Цък

Не искам да съм на всяко гърне похлупак :nono: , но мисля, че TOPCON е останал погрешно разбран от lz4jw :P ... Поста на първия по-скоро се отнасяше до предшестващия го пост на bildera_, тъй като е крайно слабо вероятно точно липсата на администраторски права да е причината за проблема... Имам чувството, че TOPCON не е имал предвид автора на темата и неговия първи пост по нея със забележката си (която иначе си е най-малкото off-topic, поне да я беше маркирал с " :P " ;) )...

Колкото до проблема, ако съобщението, което излиза на vladce7 е същото като в другата тема (за която spont4e е дал линк), а именно "Task Manager has been disabled by your administrator", то предложеното от Night_Raven :hush: решение най-вероятно ще оправи проблема :P ...

10x за предупреждението ...

въпроса е да има пасс ... щотото бе пасс едни други неща не ми тръгва , а колкото някой да се логне на компа не ме притеснява (майка ми и баща ми не ползват PC ) biggrin.gif

10x още веднъж

И понеже взехме да се заяждаме, реших да си изключа диспечъра на задачите. Използвах Fresh UI 7.68. От менюто Windows System/Other/Ctrl-Alt-Del Options може да се включи или изключи Диспечъра на задачите.( Allow user to run Task Manager) Тая програмка е много полезна точно при такива ситуации :whist:

Беше ми приятно да се заяждаме :yanim: В спора се ражда истината, иначе как щях да разбера, че и Task Manager-a може да се изкючва?

ПП: А и съобщението гласи, че Диспечъра на задачите е изключен от вашия администратор!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Start->Run пишеш control.exe userpasswords2. Отваря ти се прозорец. Цъкаш на твоя акаунт и махаш чавката на Users must enter a user name and password to use this computer. Apply->OK.

И понеже взехме да се заяждаме, реших да си изключа диспечъра на задачите. Използвах Fresh UI 7.68. От менюто Windows System/Other/Ctrl-Alt-Del Options може да се включи или изключи Диспечъра на задачите.( Allow user to run Task Manager) Тая програмка е много полезна точно при такива ситуации ;)

Беше ми приятно да се заяждаме ;) В спора се ражда истината, иначе как щях да разбера, че и Task Manager-a може да се изкючва?

ПП: А и съобщението гласи, че Диспечъра на задачите е изключен от вашия администратор!

Въобще не съм се заяждал :nono: , просто писах, че липсата на администраторски права не е вероятна причина ohmy.gif ! Не разбрах каква е връзката на ръчното, доброволно изключване на Task Manager-a с разни програми (между другото, това може да се направи и без тях, от Windows), но се радвам, че си научил нещо полезно :) !

Как разбра какво гласи съобщението при vladce7 :eek: ? Май ще трябва да си сменям доставчика на кристални топки sad.gif !

А това, че съобщението казва, че админа ти е изключил програмата не значи, че това е така... Още по-малко, че ти не си админ и не ти е позволено да я стартираш :nono: ... Ако беше проверил, щеше да разбереш, че този проблем се появява и на самите администраторски (основните, а не тези с такива права) акаунти и е невъзможно да е изключена програмата от някой друг акаунт, понеже с тях само се работи (а и те са единствените с админ-права) :rolleyes: .

P.S.: Ако още ти е интересно, тук пише как да си изключиш TaskManager-a от Gpedit (просто "Remove Task Manager" оттам трябва да е на Enabled) :) .

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Благодаря ви много.Вече работи,всичко е ок.Извинявам се,че не ги разбирам тези неща.всеки си има своя професия.С това което ми написа spont4e,стана.Благодаря много.Успешен ден на всички

Обединих двете теми за проблемите с Task Manager-а.Ако за в бъдеще някой има проблеми с него да пише в тази тема.Сега ще поразчистя малко.

Въобще не съм се заяждал :wors: , просто писах, че липсата на администраторски права не е вероятна причина ohmy.gif ! Не разбрах каква е връзката на ръчното, доброволно изключване на Task Manager-a с разни програми (между другото, това може да се направи и без тях, от Windows), но се радвам, че си научил нещо полезно :) !

Как разбра какво гласи съобщението при vladce7 :eek: ? Май ще трябва да си сменям доставчика на кристални топки sad.gif !

А това, че съобщението казва, че админа ти е изключил програмата не значи, че това е така... Още по-малко, че ти не си админ и не ти е позволено да я стартираш :nono: ... Ако беше проверил, щеше да разбереш, че този проблем се появява и на самите администраторски (основните, а не тези с такива права) акаунти и е невъзможно да е изключена програмата от някой друг акаунт, понеже с тях само се работи (а и те са единствените с админ-права) :) .

P.S.: Ако още ти е интересно, тук пише как да си изключиш TaskManager-a от Gpedit (просто "Remove Task Manager" оттам трябва да е на Enabled) :) .

Извинявам се, ама 90 % от потребителите няма да тръгнат да се ровят из регистрите просто ей така за спорта. Затова си има доста по удобни средства, като тая програмка която писах по-горе. А съобщението е ясно: Диспечъра на задачите е изключен от вашия администратор ! Как е изключен, не е важно - дали нарочно, по погрешка или вирус, се тая!

ПП. Не всичко е математика и точни изчисления. Малко логика и чувство трябва ;)

10х за инфото :)

Извинявам се, ама 90 % от потребителите няма да тръгнат да се ровят из регистрите просто ей така за спорта. Затова си има доста по удобни средства, като тая програмка която писах по-горе. А съобщението е ясно: Диспечъра на задачите е изключен от вашия администратор ! Как е изключен, не е важно - дали нарочно, по погрешка или вирус, се тая!

ПП. Не всичко е математика и точни изчисления. Малко логика и чувство трябва ;)

10х за инфото :)

Gpedit не е "регистрите" cool.gif , той си е с много удобен графичен интерфейс и никак не е "неудобен" (това, че няма шорткът на десктопа не се брои :nono: ). Имах предвид, че администратора е човек, а ако вирус или някакъв бъг са изключили мениджъра, то това не е направено от "администраторът ви" :) ! И как е изключен е важно дотолкова, доколкото когато е направено нарочно, няма да се търси помощ, за да се върне.

И какво е логиката, ако не точни изчисления ohmy.gif (доста висша математика, ама пак е дял от нея)? Добре, че и чувство трябва, иначе щеше да е доста скучно, а ;) ?

P.S.: Освен това аз разбирам

Досега не съм се сблъсквал с такъв проблем, но предполагам, че нямаш права на администратор ;)

като "че нямаш права на администратор", а не като "администратора ти го е изключил" ;) . Администраторските права на конкретния потребител в случая нямат никаква роля, имат само тези, благодарение на които е бил модифициран регистъра, за да се изключи TaskManager-a ;) !

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Gpedit не е "регистрите" cool.gif , той си е с много удобен графичен интерфейс и никак не е "неудобен" (това, че няма шорткът на десктопа не се брои ;) ). Имах предвид, че администратора е човек, а ако вирус или някакъв бъг са изключили мениджъра, то това не е направено от "администраторът ви" :) ! И как е изключен е важно дотолкова, доколкото когато е направено нарочно, няма да се търси помощ, за да се върне.

И какво е логиката, ако не точни изчисления ohmy.gif (доста висша математика, ама пак е дял от нея)? Добре, че и чувство трябва, иначе щеше да е доста скучно, а :) ?

:nono: Само да уточня, че нямах предвид Gpedit, а постовете, в които се пишат препоръки за редакция на редове от регистрите ;) Това е хубаво, но на един потребител, незапознат с подобни неща, тоя ред от регистъра е нещо преходно и ако му се наложи следващия път пак да го напише, няма да може! Виж, Gpedit и FreshUI е друго нещо, нали?

• 4 седмици по-късно...
Това става от HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon, там трябва да добавиш низове (strings) с имена (names) "DefaultUserName" и "DefaultPassword" и стойности (valeus) съответно името и паролата на профила ти. cool.gif

Съветвам те обаче да имаш едно наум за този метод (на мен, обаче друг не ми е известен), особено ако профила е с администраторски права, понеже тези данни са във вид на прост текст (plain text) и е лесно някой да ги прочете оттам (стига да има достъп) и да ги използва :yanim: ...

не се получи по този начин sad.gif

някоя друга идея ?

не се получи по този начин sad.gif

някоя друга идея ?

Хм, странно... Пробвай с WINner Tweak Pro - в System Tune-up -> Security -> Authentification -> сложи чавка пред Enable Automatic Logon и после си пишеш името на профила в полето Username, паролата в Password и името на компютъра в Domain (можеш да го видиш като дадеш десен клик на My Computer -> Properties -> Computer Name - вдясно от Full computer name). Даваш Apply, рестартираш и виждаш дали тръгва...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.