Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Spyware Doctor или Spybot Search & Destroy

Featured Replies

Здравейте!

Искам да попитам какво Ви е мнението за SpywareDoctor 4.0.0.2621 и Spybot Search & Destroy 1.5.И двете програми ми харесват (като интерфейс,полезно действие и редовни ъпдейти),но немога да преценя коя е по-добрата.Честно казано имам по-голямо доверие на SpywareDoctor,защото все пак е платена,а мисълта,че Spybot е безплатна....незнам,в днешна време безплатните работи не са толкова добри(не казвам,че некомерсялния софтуер не ми харесва,напротив,както всеки българин ми харесва всичко безплатно,но доверието към него е друго-мисля,че ме разбирате).Та искам Вие да кажете коя е по-добрата според вас!

Весели празници на всички :)

Истината е някъде посредата, защото една програма срещу SPYWARE не е достатъчна...

Spyware Doctor е по-мощна откъм засичането на паразити и ROOTKITS, но е доста по-лакома към системните ресурси.Защитата и в реално време също е по-добра...

Spybot Search & Destroy има доста интересни функции и модули, както и по-добра база данни за имунизация срещу SPYWARE, която в комбинация с тази на Advanced WindowsCare и Spyware Blaster осигуряват добра превантивна защита срещу зловредни сайтове и ActiveX контроли (важи най-вече за Internet Explorer), но все пак...

Не пречи да ги имаш и двете за допълнително подсигуряване, като оставиш защитата в реално време само на Spyware Doctor-a и спреш TeaTimer на Spybot...

• Автор

Относно ресурсите на SpywareDoctor-и аз недоволствам,но не я държа в реално време,защото си е жив мазохизъм.Когато ми потрябва само я пускам,сканирам и я изключвам.

Макар много от тестовете да са субективни и манипулирани определено Spyware Doctor-a е по-добрата от двете ако все пак това те интересува като отговор:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=658058

По принцип с подходяща хигиена на сърфиране и браузър раличен от Internet Explorer, както и често изтегляне на критичните UPDATE-ти за Операционната Система не би трябвало да имаш проблеми...свързани с SPYWARE...Ако обаче имаш съмнения за опасна инфекция е добре да изредиш повечко програми които да държиш под ръка за всеки случай като (HijackTHIS, Webroot SpySweeper, Sunbelt CounterSpy, AVG/EWIDO Anti-Spyware) а програми като Spybot Search & Destroy (която има доста полезни инструменти за напреднали потребители) и Ad-aware да оставиш за т.нар. "всекидневна употреба" които едва ли ще намерят неща различни от "безобидни COOKIES", "съобщения за изключена защитна стена и Security Center (отнася се за Spybot-a) и red data vulnerabilities (често намирани от Ad-aware SE 1.06, за 2007 има други неща които винаги намира...)...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Не знам преди какво бях барнал, ала Spyware Doctor:

1)Доста ресурси изисква

2)Тази програмка ми вкара Hypigon Trojan и после го намира и го трие. Лично съм проверявал какво тегли като ъпдейти на датабаза и самата програма.

3)Същата програма ми вкара друг бацил, при които си изникваха процесите от нищото и също така изчезваха...мистериозно. Махна програмката и всичко тип-топ-никакви допълнителни процеси. Сега са 36 процеса и всичко е наред.

От друга страна Spybota

1)Не е актуализирана(не говоря датабаза!) за по-нови гадини

2)Както казах и по-горе:Тя по-скоро е против реклами.

Честно казано аз имам Spybot, ала го използвам от дъжд на вятър. Мисля да сложа нещо от рода на AVG срещу spyware, но това вече е :sobbing: .

Колкото повече, толкова повече

Все пак имай само една anti-virus и една anti-spyware. А за неактивни...

Никой не казва че Spyware Doctor е най-добрата...Човека питаше за една от двете...

1.Има по-нова версия от тази която е посочил.

2.Нещо си в грешка от това че програмата вкарва бацили - може да е пропуснала такива, но не и да вкарва

3.Че е тромава - тромава е, но "безплатен обяд няма" - изискват се компромиси

Колкото до Spybot не го отписвай толкова бързо:

1.Има доста опции за по-напредналите (това му е хубавото)

2.Не винаги безплатното означава и по-лoшо (това все пак е една от първите програми за борба с подобни напасти, макар и вече да не е на върха)

3.Доста добре си се обновява (особено с опцията за търсене и на бета update-ти)

38893477fq6.jpg

Не ме разбра, но няма да задълбочавам оффтопика. Само едно:3.Доста добре си се обновява (особено с опцията за търсене и на бета update-ти) Това чудо не мога да го намеря? Пробвах ъпдейт на датабазата, ала няма никаква бета. Хвана ме в крачка за 3 на SS&D :P

1)Не е актуализирана(не говоря датабаза!) за по-нови гадини

2)Както казах и по-горе:Тя по-скоро е против реклами.

Не знам от къде го измисли това :) ,тя не е против реклами,напротив ,не трябва да се използва за премахване на рекламни модули(пише го в лицензираното споразумение),актуализира се почти през 3-4 дни с нови дефиниции,тегленето става чрез менюто на самата програма.

Поздрави!! :P

Не знам от къде го измисли това :) ,тя не е против реклами,напротив ,не трябва да се използва за премахване на рекламни модули(пише го в лицензираното споразумение),актуализира се почти през 3-4 дни с нови дефиниции,тегленето става чрез менюто на самата програма.

Поздрави!! :help wanted:

Говоря, че сама версия на програмата(Spybot 1.3, Spybot 2.3...) поне по мой сведения не съществува. Да, ъпдейтва дифиницийте, в това спор няма!

Поздрави!!!:sobbing:

• 4 седмици по-късно...
Говоря, че сама версия на програмата(Spybot 1.3, Spybot 2.3...) поне по мой сведения не съществува. Да, ъпдейтва дифиницийте, в това спор няма!

Поздрави!!!:rolleyes:

Здр.горещо ти препоръчвам новата финална версия на SpyBot - Search & Destroy 1.5.2.20 Final ,има много подобрения бързо зареждане не само на програмата а и на дефинициите ,можеш да хвърлиш едно око ТУК

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

И са оправили този досаден бъг при "свойствата върху дадена файл" от защитния панел на Spybot S&D водещ до често забиване и рестартиране на explorer.exe! Просто в новата версия липсва...поне при мен!

15296817eg9.jpg

Ако все пак някой се реши да деинсталира продукта след процедурата от Add/Remove Programs от Control Panel-a може да стартира този ключ за премахване на остатъци в регистрите:

http://www.safer-networking.org/files/remo...sd-settings.reg

• 1 месец по-късно...

Не могат да бъдат сравнявани ! Ползвал съм и двете - първата блокира вредоносни кодирания , които втората " не вижда " - а това е най-важното .... Но на практика и двете са доста добри програми ! Поздрави

Не съм ползвал Spyware Doctor , но според мен SpyBot - Search & Destroy е по - добрата!

Не съм ползвал Spyware Doctor , но според мен SpyBot - Search & Destroy е по - добрата!

И аз съм на това мнение и още повече ,че Spyware Doctor е платена.

Поздрави! :P

И аз съм на това мнение и още повече ,че Spyware Doctor е платена.

Поздрави! :P

Така е, но има и безплатна версия.Която е с орязана резидентна защита, но пак си чисти ефективно.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry832896

Иначе все пак има по-добра защита в реално време от TeaTimer на SpyBot и се справя добре с RootKits и Keyloggers...

Между другото при скорошна актуализация на дефинициите на SpyBot S & D имаше избор от инсталирането на 3 плъгина за засичане на rootkits.

При анти-шпионските приложения е добре да имате повече инструменти под ръка cool.gif

""Не съм ползвал Spyware Doctor , но според мен SpyBot - Search & Destroy е по - добрата! "" И ОТ КАКВО СРАВНЕНИЕ СЕ ФОРМИРА ПРЕЦЕНКАТА? Понякога пишем какво ли не - някои да ни се смеят ..... Поздрави

А според вас a-squared Free къде се позиционира в сравнение с двете от темата?

Разбира се тя е без резидентен щит и въпроса е само за разкриваемост при сканиране.

Е аз пък съм използвал Spyware Doc. и да ви кажа останах очарован но за втората програмка нищо незнам !

Ако наистина си бил очарован, то едва ли щеше да говориш сега за нея в минало време.

На въпроса, пък макар и стар: от двете - безусловно Spyware Doctor (но старите версии, например 3), а иначе нито една от двете.

А според вас a-squared Free къде се позиционира в сравнение с двете от темата?

Разбира се тя е без резидентен щит и въпроса е само за разкриваемост при сканиране.

Да, безплатната версия няма резидентен щит, но чисти далеч по-добре от поне половината платени програми.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Много ми допадат тези програми, които се справят по-добре от поне половината платени аналози и в същото време са безплатни. :)

Много ми допадат тези програми, които се справят по-добре от поне половината платени аналози и в същото време са безплатни. :)

И какъв е проблема да се инсталира платената As quared Anti-malware 3.1 - тя е за комплексна защита- струва само 20 USD - но може на всеки 30 дни да се преинсталира с регистриран нов акаунт - защото немците са невероятно "либерални " ! Програмата превъзхожда и двете - но се отклонихме от темата ... Поздрави

И какъв е проблема да се инсталира платената As quared Anti-malware 3.1 - тя е за комплексна защита- струва само 20 USD - но може на всеки 30 дни да се преинсталира с регистриран нов акаунт - защото немците са невероятно "либерални " ! Програмата превъзхожда и двете - но се отклонихме от темата ... Поздрави

Това "само за 20 USD" не означава абсолютно нищо...

Офф: Не съм сигурен, като казваш, че авторите на a-squared Anti-Malware сa"немци". Aвстрийци са. :rolleyes:

Emsi Software GmbH

Mamoosweg 14

5303 Thalgau

Austria

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

Немци има в Австрия,Швейцария и къде ли не - но не знам бях ли разбран -ползвал съм програмата с регистрации чрез различни пощенски клиенти - с отличен резидентен щит е - всеки път започваше да отброява отначало!!! Бих я ползвал още - но има още по-добри програми........ Поздрави

Немци има в Австрия,Швейцария и къде ли не - но не знам бях ли разбран -ползвал съм програмата с регистрации чрез различни пощенски клиенти - с отличен резидентен щит е - всеки път започваше да отброява отначало!!! Бих я ползвал още - но има още по-добри програми........ Поздрави

С това, което казваш не изтъкваш аргумент, освен "отличен" щит. Отново това не означава абсолютно нищо. Не съм на това мнение за програмите на Emsi, даже имам по-лошо впечатление за платените (а защо не и за безплатните) им програми: тежки са, не помагат особено и не могат да се сравнят с доста подобни програми за сигурност. Много под средното ниво са. Разбира се, това е лично мнение.

Поздрави и от мен.

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

С това, което казваш не изтъкваш аргумент, освен "отличен" щит. Отново това не означава абсолютно нищо. Не съм на това мнение за програмите на Emsi, даже имам по-лошо впечатление за платените (а защо не и за безплатните) им програми: тежки са, не помагат особено и не могат да се сравнят с доста подобни програми за сигурност. Много под средното ниво са. Разбира се, това е лично мнение.

Поздрави и от мен.

За мен тази програма сега е около нивото на АВАСТ -а това е над средното ниво ! Според моите изводи за последната година около върха са АВИРА и КАСПЕРСКИ - другите са на какви ли не позиции в множеството тестове !Това също е лично мнение ...Поздрави

За мен тази програма сега е около нивото на АВАСТ -а това е над средното ниво ! Според моите изводи за последната година около върха са АВИРА и КАСПЕРСКИ - другите са на какви ли не позиции в множеството тестове !Това също е лично мнение ...Поздрави

Avast и a-squared Anti-Malwarе нямат база за сравнение. Едното е антивирус, а другото е антиспай. Не те разбирам какво искаш да кажеш. Да не би да става дума за антиспай на Касперски или на Авира?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.