Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нормална ли е тази температура?

Featured Replies

Днес си взех нова видео карта : Aeolus GF6600GT 128MB/DDR3 и влязох в евереста да видя кви са температурите и забелязах че на картата май са доста високи : Field Value

Sensor Properties

Sensor Type Winbond W83627HF (ISA 290h)

GPU Sensor Type Maxim MAX6646 (NV-I2C 4Ch)

Motherboard Name ASRock K8Upgrade-NF3

Chassis Intrusion Detected No

Temperatures

Motherboard 45 °C (113 °F)

CPU 49 °C (120 °F)

CPU #1 48 °C (118 °F)

GPU 61 °C (142 °F)

GPU Diode 68 °C (154 °F)

GPU Ambient 47 °C (117 °F)

Seagate ST380011A 50 °C (122 °F)

Cooling Fans

CPU 2860 RPM

Voltage Values

CPU Core 1.47 V

+3.3 V 3.39 V

+5 V 5.11 V

+12 V 12.60 V

+5 V Standby 5.12 V

Моля ви да ми кажете има ли защо да се притеснявам и ако да какво да правя ? ;)

По принцип ядрото на 6600GT е горещо.

Според мен температурите са нормални, чувал съм, че 80 градуса си ги прави лесно biggrin.gif

Само не ми харесва температурата на харда ;)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Температурите са напълно в нормата , бъди спокоен ;)

Да, и аз съм съгласен с myd - мога да добавя, че и на чипсета на дъното температурата може би е малко висока. Като цяло бих те посъветвал да си подобриш цялостно въздухоотвеждането чрез поставянето на вентилатори отпред и отзад на кутията (ако вече нямаш разбира се).

• Автор

еми имам малък проблем не мога да вързвам допълнителни вентилатори понеже захранването ми е боклук и ако го натоваря още ще здаде багажа орентиръл съм се към Фотрон 300вата но нз кога ще направя и този ъпдеит !

Всички температури са високи,като се има предвид ,че времето вече съвсем не е горещо - охлади цялата кутия с допълнителни вентове,като не искаш да ги закачаш към захранването,изведи кабелчетата отзад и ги вържи към отделно 12V адапторче cool.gif Съгласен съм с myd ,че температурата на харда направо е висока , температурата на видеото не чак толкова ,но ако прибавиш допълнителните вентилатори на кутията - един отзад да изкарва топлия въздух,втори отпред долу да вкарва свеж въздух и да обдухва и харда същевременно - всички показатели на темп. ще се смъкнат надолу .

• Автор

сега пък друг проблемsad.gif играх Serious sam 2 и на настройки които според играта са най-добре за мойто видео карта играта ми сече по някога като има много чудовища-какво да правя(от драйверите ли е от какво е ?) в момента съм с драйвери 77.77

сега пък друг проблем sad.gif играх Serious sam 2 и на настройки които според играта са най-добре за мойто видео карта играта ми сече по някога като има много чудовища-какво да правя(от драйверите ли е от какво е ?) в момента съм с драйвери 77.77

Тегли новите драйвери от официалната страница на nVidia и ги слагай като преди това махнеш старите .Освен това картата иска допълнително захранване cool.gif трябва да го закачиш .

сега пък друг проблемsad.gif играх Serious sam 2 и на настройки които според играта са най-добре за мойто видео карта играта ми сече по някога като има много чудовища-какво да правя(от драйверите ли е от какво е ?) в момента съм с драйвери 77.77

Пробвай с последните официални: http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_91.47.html

Serious Sam 2 е доволно тежка игра, така че не се учудвай от това насичане при мелетата ;)

За 6600GT, поне при мен ми върви най-добре с 81.98 версията на драйверите на Нвидия. Можеш да си ги свалиш най-лесно oт kaldata.com.

Пробвай. Поне на мен тези драйвъри най-много ми допадат (тествал съм всичките нови).

Успех.

П.П. Просто при тази видеокарта слагането на допълнителни вентилатори е ако не задължително, то поне е силно препоръчително. Без вентилатори в кутията в жегите е стигала до 102 градуса при максимално натоварване. По принцип и дават да преегрее на 145 градуса, ама като сложиш някой друг вентилатор няма да ти вдига повече от 85 градуса. Пък това за 145-те градуса не ми се вярва да издържи толкова.

Редактирано от pifa22 (преглед на промените)

• Автор

NVIDIA ForceWare 81.98 за Windows 98/ME стават ли за ХП?

По принцип ядрото на 6600GT е горещо.

Според мен температурите са нормални, чувал съм, че 80 градуса си ги прави лесно biggrin.gif

Само не ми харесва температурата на харда :)

Извинявай, не съм много добре запознат с хардуера. Сега съм с хард Seagate 200GB SATA и температурите лятото стигат до 55 градуса при игри, а в момента без голямо натоварване се движат около 48-49 градуса. Преди бях с Hitachi ATA 80 GB и температурата му не е минавала 35-36 градуса в същата кутия. Единствено си промених захранването и сложих по-мощно. Дали това се дължи на захранването или на самия Hard Seagate, защото много хора се оплакват от температури над 50 градуса за тия хардове?

Извинявай, не съм много добре запознат с хардуера. Сега съм с хард Seagate 200GB SATA и температурите лятото стигат до 55 градуса при игри, а в момента без голямо натоварване се движат около 48-49 градуса. Преди бях с Hitachi ATA 80 GB и температурата му не е минавала 35-36 градуса в същата кутия. Единствено си промених захранването и сложих по-мощно. Дали това се дължи на захранването или на самия Hard Seagate, защото много хора се оплакват от температури над 50 градуса за тия хардове?

На мен също ми е толкоз 50 средно.., но на мен са ми два харда и са един върху друг... единия гре на другия и затова ... :) но мисля, че няма проблеми

Хора 50° за хард са като 41° за човек. Вземете мерки, за да не създавате теми от сорта "какъв хард да си взема" и вътре да сте уточнили "не искам .... марка, защото я имах и е страшен боклук, за една година сдаде багажа!". Огледайте темите за хардове и ще видите, че това го има във всяка една. Ето каква е причината. Едва ли има производител, който да дава в характеристиките на харда си нормална температура 50°, а тези характеристики не се пишат само за да има какво да чете клиента. :)

Хора 50° за хард са като 41° за човек. Вземете мерки, за да не създавате теми от сорта "какъв хард да си взема" и вътре да сте уточнили "не искам .... марка, защото я имах и е страшен боклук, за една година сдаде багажа!". Огледайте темите за хардове и ще видите, че това го има във всяка една. Ето каква е причината. Едва ли има производител, който да дава в характеристиките на харда си нормална температура 50°, а тези характеристики не се пишат само за да има какво да чете клиента. :)

Междо другото сега погледнах тем на харда и видях, че ми е на

HDT722516DLA380 39 °C (102 °F)

Excelstor Technology J680S 38 °C (100 °F)

и явно е било преди от времето..., но пак като играя игри по-тежки си ми нагрева поне до 45 мин или правя яко трафик ъп и даун...

Не е проблема в хардовете. Аз имам 2 харда Seagate и съм много доволен от тях. Единият е Сата а другия е от нормалните (Ide). Движат се в границите 30-40 градуса (40 стига през големите жеги, защото нямам климатик). По принцип Сата-та загрява с 2 градуса повече от другия. Твоя проблем е свързан с липсата на вентилация в кутията. Помисли за някое друго вентилаторче. Едно отпред да вкарва въздух и да обдухва хардовете и едно отзад да изкарва въздух (все едно правиш течение в кутията). И всички температури ще ти паднат. Само трябва да си поиграеш да разглобиш кутията (за монтажа на предния вентилатор). Все пак в сравнение с цените на компонентите на един компютър, 10-20 лева не са нищо, а ще ти спестят толкова неприятности. cool.gif

Интересно, че само за Seageat съм чувал подобни температури. А и кво да ги правя тия вентилатори, няма да мога да мигна цяла нощ от тях ;) А и компа ми в гаранция, като изтече... и 20 вентилатора ще сложа :) Надявам се дотогава да направя 'термо' тест на Seagate ;) Обаче моето мнение си остава, че проблема е в харда, а не в компа! Това са над 10 градуса разлика човече!

А това, че харда ти работи до 40 градуса се дължи на вентилацията , нали? Е, ако сложа компа в хладилника, и на 5 градуса ше работи харда, ама едва ли това е решение. А ако наистина причината е в охлаждането на кутията, на ония дето ми пробутват такива боклуци, ще им извия главата.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Интересно, че само за Seageat съм чувал подобни температури. А и кво да ги правя тия вентилатори, няма да мога да мигна цяла нощ от тях ;) А и компа ми в гаранция, като изтече... и 20 вентилатора ще сложа :) Надявам се дотогава да направя 'термо' тест на Seagate ;) Обаче моето мнение си остава, че проблема е в харда, а не в компа! Това са над 10 градуса разлика човече!

А това, че харда ти работи до 40 градуса се дължи на вентилацията , нали? Е, ако сложа компа в хладилника, и на 5 градуса ше работи харда, ама едва ли това е решение. А ако наистина причината е в охлаждането на кутията, на ония дето ми пробутват такива боклуци, ще им извия главата.

Ами като харда ти е в гаранция - занеси го там откъдето си го купил и поискай да ти сложат един фан отпред и един отзад, обикновено 80мм., 12в., ако мислиш, че ще ти шумят - да ги закачат на 5 в. - така няма да шумят, но ще имаш течение в кутията и градусите ще паднат! cool.gif

Само трябва да си поиграеш да разглобиш кутията (за монтажа на предния вентилатор).

Само трябва леко да изкъртиш предницата на кутията, защото повечето селски кутии по наште фирми нямат такива екстри като възможност за добавяне на преден вкарващ вентил :baby:

Интересно, че само за Seageat съм чувал подобни температури. А и кво да ги правя тия вентилатори, няма да мога да мигна цяла нощ от тях :baby: А и компа ми в гаранция, като изтече... и 20 вентилатора ще сложа :wors: Надявам се дотогава да направя 'термо' тест на Seagate :) Обаче моето мнение си остава, че проблема е в харда, а не в компа! Това са над 10 градуса разлика човече!

Ако ти сложат хубави вентилатори, няма да се чуват. Аз имам на кутията 5 вентилатора и нямам оплаквания. Въпроса е какво ще ти монтират и ако е тихо, колко време ще е така. Та може би трябва да извиваш вратове профилактично преди покупката още ;)

Какви са тея жеги? Нормалните температури варират в диапазона 30-40 градуса. Това е т.нар. standard environment, всичко друго просто е рисковано.

Редактирано от Dmode (преглед на промените)

Само трябва леко да изкъртиш предницата на кутията, защото повечето селски кутии по наште фирми нямат такива екстри като възможност за добавяне на преден вкарващ вентил ;)

Най лесно "изкартването" става, ако махнеш предните USB-та (ако не ги ползваш). Имаче тези дни си взех една кутия за 33 лева без захранване. Яко китайско менте. Ама хората направили отпред мрежичка и има място да 2 вентилатора. Отзад на задния панел има място за още 2 вентилатора. На всичкото отгоре страничния капак е прозрачен и са сложили един светещ вентилатор, който духа точно във видеокартата. Даже има отпред дисплей с датчик (който съм долепил по паметта на видеокартата) и показва градусите в кутията и можеш да свържеш вентилаторче към него и ти показва и оборотите му и ги променя в зависимост от температурата в кутията.

Снимка 1

Снимка 2

Снимка 3

Да живеят малктите жълти човечета, че от време на време да си купуваме нещо евтино. Че на повечето неща дизайна го правят по-добър от оригиналните марки. :)

• Автор

не е лоша,може ли такава кутия да се порача да ми я докарта в Добрич,защото не ми се вярва да намеря нещо тука такова :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.