Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете се с компютъра си

Featured Replies

CPU: C2 DUO E6750 /2.66 Ghz/ 1333/4M BOX RAM 2x1GB DDR2 800 ELIXIR HDD 320GB Seagate/7200/ 16MB Video Card 2x 256 MB Sapphire HD2600XT GDDR4

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 427,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дойдоха чарковете днес. Сега ми остават само скобите за водния блок и всичко това(плюс още няколко неща) трябва да влезе в онова дървеното от другата тема. Обаче като гледам как ме сърбят ръ

• Янко Влахов
    Янко Влахов

А защо изобщо му се връзвате? Ако наистина е поръчано подобно нещо, то това са едни от най-глупаво похарчените пари.

• Айде да почнем на чисто! Няколко снимки от днешното почистване. Машината от подписа:         За жалост в mallbg.com се беше изчерпала R9 290 за 500 лв., иначе щях да се подсиля с нея. Ам

Публикувани изображения

GB P35-DS3P /P35/LGA775

C2 DUO E6750 /2.6G/1333/4M BOX @3.4 G/1700

2х1GB DDR2 800 SUPER T CL4@ 1020 5-7-7-19 засега.@ 1063 5-7-7-20 също. На 1200 сдаде багажа. Първият вариант е по-добър.

2х250GB SEAGATE SATA II/7200/16MB ST3250410AS Barracuda 7200.10 RAID 0

Chieftec GPS-450AA-101A 450W

6200 TC( Turbo Cache, а не тц, тц, тц :) )

Тепърва предстои по-обстойна проверка за стабилност на системата. Засега 1 час без проблеми. Игрите направо хвърчат на LOW и 640x480 :P Като казвам хвърчат, значи наистина хвърчат, защото системата почти не се ограничава от СУПЕРВИДЕОТО :P

Жалко, че в скоро време ще трябва да го сменям с 8800GT Публикувано изображение

Жалко, че в скоро време ще трябва да го сменям с 8800GT

Жестоко ще се прецакаш с това видео... после ще си търсиш 6200 Тц обратно, ама няма. :)

Честито! Конфигурацията е много добра, но може да се желае още от нея. Поизхвърлил си се със захранването, едно 500- 550 ватово щеше да ти е напълно достатъчно. А процесор 5 GHz няма, камо ли по голям. Със здраве да си го ползваш и още веднъж- честито!

е как да няма бе ахахах :} мерси :) обаче има процесори и по 9 GHz вече :P вервай ми :P

е как да няма бе ахахах :} мерси :top secret: обаче има процесори и по 9 GHz вече :ph34r: вервай ми :)

Ако има, тогава ми го покажи, ще ми е много интересно, да видя такова чудо! 5000+, не значи, че процесора е на 5 GHz . Реалната честота е 2.6 GHz. А, ако си виждал клокнат процесор на 5 GHz е друго. За 9 GHz, не съм и чел да е клокнат някой. Може би имаш в предвид, че при двуядреният , двете ядра са по 2.5 GHz, но това не означава, че процесора работи на 5 GHz , а, че всяко ядро по отделно работи на 2.5 GHz.

ми сега това е доста стара статия ама е от компютърно списание тай че едва ли те лъжат: 10 GHz

Intel съобщи, че неговите разработчици са успели да смалят архитектурата на работещи транзистори до размер 0,03 микрона. Един ден преди това IBM обяви, че започва пилотно производство на чипове по нов процес.

Новите CMOS транзистори на Intel са с ширина само 0,03 микрона и дебелина 3 атомни слоя, съизмерими с човешката ДНК молекула. С новата технология процесорният гигант ще може до 2005 г. да предложи на пазара чип с 0,07-микронна архитектура. Той ще има 400 милиона транзистора, ще работи на 10 GHz и ще консумира много малко енергия. Предвижда се смаляване и на връзките в придружаващите чипсети.

това е за овърклоклнат четириядрен процесор, което мисля че прави 16 GHz общо.

4x4

а това е овърклокнат Pentium 4 на 8 GHz:

oc 8

вярно е че аз като казах че има 9 GHz имах предвид друго, но тия неща стигат ли ти Публикувано изображение

и за процесорите на AMD те си работят на друга честота, просто тя се равнява на някаква по-висока на Intel процесори

иначе е ясно сега защо AMD i Intel не се фокусират върху по-голяма честота ами върху повече ядра :down:

и още нещо извън темата:

едно такова устройство топ U2 е предназначено за поставяне на 84 модула памет Violin Memory Modules (VIMM). Всеки модул е с обем 6 GB, което съответства на сумарен обем 504 GB.

Редактирано от azot4o (преглед на промените)

4x4

вярно е че аз като казах че има 9 GHz имах предвид друго, но тия неща стигат ли ти Публикувано изображение

Понякога ставате много смешни в подобни ситуации.Хубаво е да се прочете тук-там и тогава да се правят подобни изказвания.Няма такова чудо като процесор на 10GHz.И тая статия явно е от порядъка на 2002/2003 година.Отдавна вече мегахерците не са водещ фактор за производителността.Имай впредвид,че въпросният Пентиум на 8гигахерца е дело на някой запален клокър и охлаждането му е от съвсем друг клас-сух лед и прочие.Защо не пробваш да постигне подобен резултат вкъщи Публикувано изображение Именно да се избегнат подобни температури,защото стана вече трудно да се предложи адекватно охлаждане за един пентиум на 3,6,се създадоха и първите двуядрени-две ядра на по-ниска честота,които разпределят работата си и ,разбира се,следователно по-малко топлоотделяне и по-голяма производителност.Но в никакъв случай двуядрен 2160 на 3.0 не се равнява на 6.0 гигахерца.Още по-малко четириядрен на 16. :down:

Умножаваш честотата по боря на ядрата ?! - Публикувано изображение . Значи моя Е6600 сега е на 6,4 GHz ?! Публикувано изображение Браво пич, отдавна не се бях смял така ... ;):down:

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Дънната платка е тайна ... дано да я разсекретят някой ден :)

Asrock Conroe1333-Esata2/775 ... не беше много трудно :)

@azot4o ... има още доста да четеш май. А това изречение: "и за процесорите на AMD те си работят на друга честота, просто тя се равнява на някаква по-висока на Intel процесори" отдавна се отдалечи от истината. Ако един Athlon64 3200+ на 2Ghz е работил по-добре от един Р4 на 2Ghz преди, то докажи ми, че сега един ATHLON64 4000 X2 е по-бърз от C2 DUO E2180 2Ghz.

Значи не мога да си обясня едно-човекът преди малко-добре,не знае,ще се научи,обаче в страницата на Nvidia,малко по-надолу ще видите графа:"Can you computer run Windows Vista?" След анализ на компютъра ми,програмката ме спука от смях със следното:

CPU

Minimum: Pentium 4/Athlon XP or better

You Have: 4 processors running - Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz

PASS

CPU Speed

Minimum: 1 GHz

You Have: 3.72 GHz Performance Rated at 13.94 GHz

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

Понякога ставате много смешни в подобни ситуации.Хубаво е да се прочете тук-там и тогава да се правят подобни изказвания.Няма такова чудо като процесор на 10GHz.И тая статия явно е от порядъка на 2002/2003 година.Отдавна вече мегахерците не са водещ фактор за производителността.Имай впредвид,че въпросният Пентиум на 8гигахерца е дело на някой запален клокър и охлаждането му е от съвсем друг клас-сух лед и прочие.Защо не пробваш да постигне подобен резултат вкъщи Публикувано изображение Именно да се избегнат подобни температури,защото стана вече трудно да се предложи адекватно охлаждане за един пентиум на 3,6,се създадоха и първите двуядрени-две ядра на по-ниска честота,които разпределят работата си и ,разбира се,следователно по-малко топлоотделяне и по-голяма производителност.Но в никакъв случай двуядрен 2160 на 3.0 не се равнява на 6.0 гигахерца.Още по-малко четириядрен на 16. :)

за статията знам че е много стара и съм си го помислил това което казваш, не се притеснявай :]

по логиката на някои хора е точно така както казах... 4х4

за мен знам че не е точно така и че има мн други фактори. друг е въпроса че да кажем един двуядрен процесор ако е с 2 ядра по 4 GHz не прави реално 8 ами нз точно колко но е по-малко.

@azot4o ... има още доста да четеш май. А това изречение: "и за процесорите на AMD те си работят на друга честота, просто тя се равнява на някаква по-висока на Intel процесори" отдавна се отдалечи от истината. Ако един Athlon64 3200+ на 2Ghz е работил по-добре от един Р4 на 2Ghz преди, то докажи ми, че сега един ATHLON64 4000 X2 е по-бърз от C2 DUO E2180 2Ghz.

мм не мислиш ли че при двуядрените нещата са малко по-различни ? все пак имат друга структура, най малко че са с 2 ядра и още куп глупости.

и аз не съм казал че AMD са по-бързи от Intel, въпреки че би ми се искало по някои други причини Публикувано изображение

Значи не мога да си обясня едно-човекът преди малко-добре,не знае,ще се научи,обаче в страницата на Nvidia,малко по-надолу ще видите графа:"Can you computer run Windows Vista?" След анализ на компютъра ми,програмката ме спука от смях със следното:

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Това е някакъв рейтинг. На мен ми изписа

You Have: 3.00 GHz Performance Rated at 8.55 GHz

за Е[email protected] GHz, което дори не е равно на х2... :)

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Айде и аз да се похваля,че съм вече горд собственик на следната конфигурация:

Core2 Quad 6600@3304 with SCYTHE INFINITY

Gigabyte P35 DS3

2x 1GB SuperT CL4@826 4-4-4-4

XFX 8800GT Aplha Dog Edition@600/1800

2X160GB Hitachi Raid 0

Fortron Bluestorm 500W(него си го запазих)

Creative X-fi Xtreme Music

26'' LCD TV

Публикувано изображение

Айде и аз да се похваля,че съм вече горд собственик на следната конфигурация:

Core2 Quad 6600@3304 with SCYTHE INFINITY

Gigabyte P35 DS3

2x 1GB SuperT CL4@826 4-4-4-4

XFX 8800GT Aplha Dog Edition@600/1800

2X160GB Hitachi Raid 0

Fortron Bluestorm 500W(него си го запазих)

Creative X-fi Xtreme Music

26'' LCD TV

Публикувано изображение

Ха честито! Жалко, че не стана номера с HD 3870, та да си ги премерим ;) Сега чакам да пускаш тестове не само от нета. Баси, оказа се, че моята памет е клокърска, затова е доста по-бърза от твойта ;)

Баси, оказа се, че моята памет е клокърска, затова е доста по-бърза от твойта :)

само не разбирам логиката :P и дватата сме с СуперТ CL4,но твоята е доста по-бърза от моята и то защото е клокърска Публикувано изображение

Твоята е на 1033 при тайминги 5-7-7-20,долато аз съм само на 826 но на 4-4-4-4.Не бих каза,че твоята е доста по-бърза

само не разбирам логиката :lol6: и дватата сме с СуперТ CL4,но твоята е доста по-бърза от моята и то защото е клокърска Публикувано изображение

Твоята е на 1033 при тайминги 5-7-7-20,долато аз съм само на 826 но на 4-4-4-4.Не бих каза,че твоята е доста по-бърза

Добре де, премерихме си ги и ти постигна по-лоши резултати :top secret: иначе и аз сега съм на 860 4-4-3-8, но е доста по-слабо от предишното ми най-добро постижение :magnifier:

А ето и моя нов съквартирант:

GB P35-DS3P

Е6750 @3.44 G засега

2х1GB Super Talent T800UB1GC4 860 4-4-3-8 засега

Inno3D 8800GT 512

2xSeagate 7200.10 250 GB,SATA II, 16MB, RAID 0

Chieftec 450 W

И калпава кутия, в която няма място за флопи и третия ми хард.

Това не пречи да постигна това:

Публикувано изображение

ASUS M2N-X/NF520/s.AM2/DualDDR2/SATA2/6ch/LAN HITACHI 250GB/7200 8MB SATAII DDR II 1GB/667 SUPER T DDR II 1GB/667 SUPER T Albatron GF 8500GT - PCI Express, 256MB DDR2, 128bit PSION Case МТ370 400W 12см. Piano black ATHLON64 X2 4400+/2.3GHz/2x512KB/s.AM2/BOX :yanim:

CPU: Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200) MB: Gigabyte GA-8IPE1000-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) RAM: 2x512 MB (PC3200 DDR SDRAM) VGA: NVIDIA GeForce FX 5500 (128 MB) HDD: Maxtor 7L250S0 (250 GB, 7200 RPM, SATA) CD-RW: LG (52x/32x/52x ) DVD-RW: Sony Nec AD 5200A Монитор: TFT KTC 19" K-9006S-D (A+)

ASUS M2N-XE/GF6100/AM2+ ATHLON64 4000+X2/AM2/BOX 1GB DDR2 800 KINGSTON HYPER X ASUS EAX1550 SILENT/HTD/512 250GB SEAGATE SATA2/7200/16MB

Айде и аз да се похваля P5K CORE2QUAD 2.4GHZ DDR2 800 2GB GF 8800 GTS 320/320 320GB DVD RW SATA SAMSUNG I ASUS ЗАСЕГА ГО БИВА, НО МУ ТРЯБВА МАЛКО ПО-ДОБРО ДЪНО И DDR2 1066 ОЩЕ 2GB НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ПОДХОДЯЩ УИНДОС :)

Ето го моя компютър:

AMD Athlon64 X2 4200+ BOX| Asus CROSSHAIR | 2GB RAM (2x1 PQI DDR2 800) | XFX 8800GTS 320 MB | OCZ ModStream 520 W | Seagate Barracuda 160GB l Maxtor 30GB l Samsung SyncMaster 997MB 19" (CRT) | Razer DeathAdder mouse | Luxeon 5.1 ;

Core 2 Duo E6550 3ghz 4mb,Asus P5K-E,MSI NX8800GT 512 MB,Corsair DDR2 Kit 2x1GB 675MHZ CL4 XMS,Fortron 400W FSP400-60GLN Active PFC,Case PoV Turbine AluLite,HDD Seagate 500GB barracuda SATA2 32mb

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.