Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kакво е crossfire? Или избор на машина до 2000лв.

Featured Replies

MB P45D3 PLATINUM CPU C2 DUO E8500/3.16/1333/6M BOX RAM XMS KIT 2X2GB 1333C9DHX DDR3 HDD HDD 160GB SATA II RE2 7200rpm 16MB VGA XFX GF 9800X2 1GB 700 DDR3 PSU BLACK DIAMOND 650W CASE TURBINE 2 GAMER това е конфигурацията на която най-после се спрях да си купя .казаха ми че имало "кросфаер".не съм съвсем наясно какво точно означава.до колкото знам е някъква функция за паралелна работа на 2 компонента(нещо като SLI ли е) но ако някой може да ми обясни с прости думи като за прости хора ще съм му много благодарен. п.п. бих се радвал да прочета мнения и за конфигурацията.

Всичко хубаво само откъде го измисли тоя хард 160 Гб...? Като гледам останалите елементи в конфигурацията просто се излагаш с тоя хард...

А иначе CROSSFIRE-то е:

CrossFire е технология, използвана при графичните карти, на компанията ATI Technologies. Технологията дава възможност до четири видеокарти да се използват в един компютър за постигане на по-добри резултати в графично отношение. От своя страна, конкурентната фирма за видеокарти NVidia използват технологията SLI, която има същото предназначение.

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Прочети за ATI CrossFire. По просто обяснение от това незнам. Твоята видеокарта обаче е NVIDIA chipset т.е. поддържа SLI. Ако искаш да ползваш тази технология с твоето дъно трябва да разгледаш NVIDIA SLI Patch For Any Motherboard

, т.е. да си намериш подходящи драйвери за това.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

Всичко хубаво само откъде го измисли тоя хард 160 Гб...? Като гледам останалите елементи в конфигурацията просто се излагаш с тоя хард...

А иначе CROSSFIRE-то е:

CrossFire е технология, използвана при графичните карти, на компанията ATI Technologies. Технологията дава възможност до четири видеокарти да се използват в един компютър за постигане на по-добри резултати в графично отношение. От своя страна, конкурентната фирма за видеокарти NVidia използват технологията SLI, която има същото предназначение.
харда е за мен а стария е за жената ;) имам си и друг и не ми трябва по-голям.този ще си го ползвам само аз и ми стига напълно. Публикувано изображение

стана ми ясно какво е кросфаер вече.благодаря.

Редактирано от kevinlevroni (преглед на промените)

харда е за мен а стария е за жената ;) имам си и друг и не ми трябва по-голям.този ще си го ползвам само аз и ми стига напълно. Публикувано изображение

стана ми ясно какво е кросфаер вече.благодаря.

Но то почти няма разлика в цената за 250-320 Гб хард и тоя дето си избрал...

• Автор

Но то почти няма разлика в цената за 250-320 Гб хард и тоя дето си избрал...

е да де амаааа цената на всичко и без това вече ми идва мааалко над вазможностите и ще трябва да затягъм колана.то зашото всичко е с мааалко по-висока цена за това тръгнах от 1200лв. и сега ще купувам конфигурация за 2350 :cheers:

Ако още не си я купил, кажи за какво ще се ползва компютъра и колко пари си склонен да отделиш за него за да ти препоръчаме нещо балансирано което ще ти върши работа, без да има излишни за теб екстри като Crossfire и т.н. които само оскъпяват компютъра, а това е добре дошло за търговците.

Да но при разлика от 20 30лв между хард диск от 160гб и хард от 320гб като този http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529817 според мен е по-оправдано да вземеш по-големия и в случая подкрепям sun city

То само харда да е...

Да но при разлика от 20 30лв между хард диск от 160гб и хард от 320гб като този http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529817 според мен е по-оправдано да вземеш по-големия и в случая подкрепям sun city

Ако още не си я купил, кажи за какво ще се ползва компютъра и колко пари си склонен да отделиш за него за да ти препоръчаме нещо балансирано което ще ти върши работа, без да има излишни за теб екстри като Crossfire и т.н. които само оскъпяват компютъра, а това е добре дошло за търговците.

То само харда да е...

подкрепям, има компетенти хора, колега с удоволствие ще ти дадат добър съвет, най малкото ще спестиш :cheers:

Аз бих заменил дъното, паметта, диска, кутията, захранването и видеото. Вместо тях могат да се сложат доста по-евтини компоненти, които ще изкарат същата, дори и по-голяма производителност. А да се дават 2400 лева за кутия на фона на мизерията в държавата си е направо престъпление. :cheers:

• Автор

искам да го ползвам за игри.да е с ддр 3 и поне 2 години да не ми се налага да го апгрейтвам.около 2000лв.ако имате предложения съм готов да ги прочета.

Подкрепям всички постове-Няма смисъл от излишни разходи,ако не си готов за тях,или ако не си върл геймър или хакер Публикувано изображение .Ето моето предложение за 1200 лева

Core 2 Duo E7200 (2.53GHz, 3MB, 1066MHz FSB, s775) BOX-231.08 лв

Asus P5Q PRO, P45, LGA775, DDR1200, 2xPCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA Raid 0,1,5, 10, 2x1394, ATX-248.45 лв

GF 9800GT, 512MB INNO3D PCI Express, 256bit, DDR3, 2xDVI, TV Out, HDCP-263.54 лв

2x2GB DDR2 1066MHz Corsair TWIN2X4096-8500C5D, DHX, XMS2-240.04 лв

LG GH-H20NS SATA, Black, Ram 12x, +R 20x, -R 20x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x40x48x-42.62 лв

160GB WD, SATA2, 7200rpm, 8MB-83.76 лв

FOXCONN 3GT2P-500/FORTRON 400W-105лв

Крайна цена 1212лева.И пак ще постигнеш подобна на горепосочената конфигурация производителност.

Понеже има малко по-голям бюджет и не искаш да пипаш нищо в близките 2 години ти предлагам следната конфигурация: GA-X48-DS4 - 330лв. /ASUS P5K-E WiFi ~ 230лв. E8400 BOX(заради гаранцията)+Xigmatek HDT-S1283 - 290+60=~350лв. 2x2GB DDR II 1066, TWIN2X4096-8500C5DF, DHX, XMS2 ~ 240лв. за DDR3 е прекалено рано все още - съотношението цена/производителност е ужасно при нея. WD 640GB AAKS ~150лв. определено има смисъл от по-голям диск. Хем този модел е по-бърз от 160-ката, хем като цена/обем е перфектен. Radeon HD4850 512МB DDR3 ~ 280лв./HD4870 512MB DDR5 ~ 480лв. Case PoV Incognito ~ 85лв. PSU Chieftec 750W, CFT-750A-14CS ~ 175лв. Общо, смятай дали искаш с High-End дъното с Х48 чипсета, или и Р35 ще ти свърши работа, и другите варианти с видеокартата, но тук определено има смисъл от 4870 при този бюджет. Във всеки случай максималната цена на конфигурацията не надхвърля 1850лв. грубо изчислено, според това от коя фирма ще купуваш.

Много добро предложение от Lyudmil. Аз бих взел 4870 и ги закръгляме на около 1800. А за останалите 600 можеш да си купиш хубави монитор, мишка и клавиатура.

• Автор

добре но ми предлагате само ддр2 а с 3-та ще е доста по-бърза системата.освен това ми се искаше да е на Нвидия картата защото повечето игри са оптимизирани за Нвидия.няма как сложи ли се ддр3 цената скача.мислел сам доста варианти.

добре но ми предлагате само ддр2 а с 3-та ще е доста по-бърза системата.освен това ми се искаше да е на Нвидия картата защото повечето игри са оптимизирани за Нвидия.няма как сложи ли се ддр3 цената скача.мислел сам доста варианти.

Не знам кой ти е наговорил тия работи, но са далеч от истината. DDR3 e по-бърза, но когато става въпрос за DDR3-1600 с тайминги 7-7-7-20, a предимството и спрямо DDR2 1066 е смешно на фона на двойната цена. За видеокартите също, но щом си решил да се набутваш с DD3 и nVidia карта твоя работа.

@kevinlevroni Няма такова нещо. DDR2 1066 е най-добрият избор, както ти е обяснено по-горе. А това за видео картите е същата небивалица. Това че Crysis започва с реклама на NVIDIA не означава, че 9800GT ще има по-добра производителност от 4850/4870. Единствените NVIDIA карти, които бият 4870 по производителност са GTX280 и 9800GX2, но по-добре не им поглеждай цените, защото ще те заболи корема.

Когато компетентен човек ти дава съвет, предполагам, че е в твоя полза да се вслушаш. ДДР3 паметта е нещо като въздух под налягане за момента. Да не говорим за мита - игрите са оптимизирани за Нвидиа. Защо тогава, аджеба, Crysis ми върви перфектно на x1950pro. За такива средства, които си отделил ще си вземеш прекрасна машина. Вече се появиха няколко добри предложения като определено ми хареса това на Lyudmil. Поздрави!

GIGABYTE X 48 DQ6 (s775, DDR2, X48) 459лв INTEL Core 2 Duo 8300 (s775/2,83) Tray 279лв 2x2GB DDR II 1066, TWIN2X4096-8500C5DF, DHX, XMS2 242лв SAPPHIRE 512M HD4870 GDDR5 PCI-E DUAL DVI-I / TVO PCI-E 465лв WD 320GB 7200 16MB SATA II 105лв ENERMAX 535W FMA2 189лв ASUS DVDRW + / - Dual Layer 2014L1T (Retail) 55лв Aplus Case Curbic 2 x 180mm Fans 105.60лв. Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch Achilles S1284 70.79лв 1969

Кутия : Thermaltake Soprano - 152 лв - http://www.jarcomputers.com/p_CASEATXTTVB1000BNS

Захранване : Chieftec GPS-650AB-A 650W ACT PFC - 174 лв.

Дъно: Asus P5Q PRO - 248лв.

Процесор : Core 2 Duo E8400 - 309 лв

Охлаждане за проца - Xigmatek Achilles S1284 - 70лв

Памет : ADATA 2 x 2GB DDR II 1066 - 179 лв. - http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=10884

Видео : ASUS 512M EAH4870/G/HTDI/512M, DDR5, HDTV, HDCP - 495лв. - http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=11198

ХАРД: 750GB Samsung, SATA2, 7200rpm, 32MB, Spinpoint F1 - 178лв. - http://www.jarcomputers.com/p_HDD750SAM72SER32M

DVDRW : - 40-50лв.

= 1845лв.

• Автор

добре.убедихте ме да не вземам рам ддр3.а какво ще кажете всичко останало да си е същото но само рама да е ддр2.така хем няма да дам много пари хем няма да ми се налага да купувам ново дъно и видео когато реша да слагам ддр3(когато нормализират цените и представането и защото това така или иначе ще стане в най-скоро време).така дъното ще си подържа ддр3 но ще сложа 2х2gb ддр2 на 1066 mhz.и когато реша че е дошло времето на 3-та просто ще сменя платките.а видеото твърдо сам решил да 9800х2.кутията ми харесва защото има 25 см винтилатор.диск наистина не ми трябва по-голям.до сега сам карал с 80 гб.като добавя 160 ще ми предостатачно.дънотоооо е за него наистина не знам но ми се струва читаво.за атито чувам само добри неща но казват че много греели.не знам дали е вярно но спора за ати и гфорс си е отколешен и сам чувал вече какви ли не мнения.така че GF 9800X2 1GB 700 DDR3

добре.убедихте ме да не вземам рам ддр3.а какво ще кажете всичко останало да си е същото но само рама да е ддр2.така хем няма да дам много пари хем няма да ми се налага да купувам ново дъно и видео когато реша да слагам ддр3(когато нормализират цените и представането и защото това така или иначе ще стане в най-скоро време).така дъното ще си подържа ддр3 но ще сложа 2х2gb ддр2 на 1066 mhz.и когато реша че е дошло времето на 3-та просто ще сменя платките.а видеото твърдо сам решил да 9800х2.кутията ми харесва защото има 25 см винтилатор.диск наистина не ми трябва по-голям.до сега сам карал с 80 гб.като добавя 160 ще ми предостатачно.дънотоооо е за него наистина не знам но ми се струва читаво.за атито чувам само добри неща но казват че много греели.не знам дали е вярно но спора за ати и гфорс си е отколешен и сам чувал вече какви ли не мнения.така че GF 9800X2 1GB 700 DDR3

Дъната, които поддържат и двата варианта ДДР памет, не са споменавани в никоя конфигурация, предложена до момента в темата! На дъно поддържащо само ДДР3 памет, не можеш да поставиш ДДР2 и обратното, физически несъвместими са!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Докато цените,честотите и таймингите на ДДР3 паднат до граници в които си заслужават ще излязат още доста дъна и чипсети на по нормални цени и с по-добра поддръжка и ще си купиш ново.Това което си избрал поддържа ДДР3 до 1600МХЗ и то с оверклок.. Такава памет не си заслужава дории да падне цената. Вече много хората ти казаха че има много малко разлика в производителността. ДДР3 над 1800 и 2000 МХз ще си заслужава но ти пак ще трябва да смениш дъното за да си сложиш такава. Избора за момента е дъно с ДДР2 и добра памет, което ще е по-малко като цена от ДДР3 вариант и със същата производителност.

За видеото щом толкова държиш да е нвидиа вземи gtx280 на същата цена че и по-евтина от 9800gx2 и има доста повече предимства от GX2, най-малко че е един чип.

Ето ти тестове:

http://www.vr-zone.com/articles/NVIDIA_GT2...iew/5881-7.html

http://www.vr-zone.com/articles/NVIDIA_GT2...iew/5881-8.html

GX2 в можеби най-безнислената покупка на фона на HD4800 и GTX200 картите.

Редактирано от Filip84 (преглед на промените)

Ако все пак се пребориш с предубежденията(които са много неоснователни) си и решиш да станеш собственик на най-бързата карта в момента, то това е Radeon HD4870 X2. Но най-оптималният за теб вариант е HD4870(без Х2) - отлична карта с изключително висока производителност на много разумна цена. GTX 280 е с не повече от 10-15% по-бърза, но с 100-120% по-скъпа, а ако ще даваш почти 1000лв. за видеокарта, то 4870Х2 няма конкуренция. И още нещо - 99% от "проблемите" с драйвери и компоненти се дължат на задклавиатурното устройство. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.